coolajami Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2003 παιδιά εδώ και λίγο καιρό έχω ένα σοβαρό πρόβλημα με κολλήματα.Το pc κολλάει λίγο μετά την εκκίνηση των windows και συνήθως δήμιουργεί διάφορα προβλήματα κατά την επαννεκίνηση.Δηλάδη δεν κάνει επαννεκίνηση και μένει κολλήμένο όσες φορες και να πατήσω το κουμπί(αναγκάζομαι να το βγάλω απο την πρίζα),κολλάει σε διάφορες φάσεις του restart (ακόμα και πρίν το φόρτωμα του bios)και άλλα τέτοια περίεργα προβλήματα.Το πιο περιέργο όμως είναι πως μετά απο κάποια ώρα (και μερικές επαννεκίνήσεις και κολλήματα)το Pc σταθεροποιήται και σταματάει όποιο πρόβλημα(λειτουργεί κανονικά!!!!) Τι μπορεί να φταίει;Ήδη το πήγα μια φορά για service οπου μου αλλάξανε την ram αλλά πάλι το κάνει.... Μπορεί να ευθύνεται και κάποιο εξωγενές αίτιο,πχ η πρίζα(το ρεύμα στην περιοχή μου είναι σταθερό δίχως καθόλου προβλήματα με peak κτλ κτλ);Δεν έχω καθόλου περιφεριακά(scanner printer).
Nikos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2003 Αν έχεις ήδη κάνει επανεγκατάσταση και δεν είναι θέμα θερμανσης, το οποίο μάλλον το έχεις τσεκάρει ήδη, τότε το πιο πιθανόν κάποιος πυκνωτής της ΜΒ σου μάλλον έχει αρχίσει να τα παίζει. Μπορεί όμως να είναι και η κάρτα γραφικών. Δοκίμασε να μπουτάρεις το σύστημα και να μπείς στο Bios. Μείνε εκεί περίπου τόση ώρα όση χρειάζεται κανονικά τα σύστημα σου, με τα κολλήματα και τα reboot, για να ηρεμήσει. Αν μετά π.χ από μισή ώρα μπείς στα Win και όλα λειτουργούν ομαλά τότε δοκίμασε να αλλάξεις την κάρτα γραφικών και να ξαναδοκιμάσεις. Αν παρόλα αυτά κολάει ξανά τότε μαλλον φταιει ή ΜΒ. Στο λέω αυτό γιατί όταν μπείς σε μη γραφικό περιβάλλον λειτουργεί ελλάχιστη μνήμη από την κάρτα γραφικών. Αν δεν κολλήσει τότε μαλλον κατί συμβαίνει με την μνήμη της κάρτας γραφικών. Αν κολήσει μάλλον δεν φταίει αυτή αλλά κάτι αλλό, πιο πιθανό η ΜΒ.
coolajami Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2003 Τότε κατα 90% πρέπει να είναι η κάρτα γραφικών γιατι μου κολλάει και όταν πάω να κάνω ρυθμίσεις στο bios και είναι μόλις άνοιξα τον υπολογιστή,ενώ επίσης κολλάέι όταν πάω να παίξω και κανά παιχνιδάκι όσο απλά γραφικά και αν έχει ακομά και αν είναι πιο παλιό απο την κάρτα γραφικών.Την ram όπως είπα την άλλαξα πρόσφατα οπότε είχε αποκλειστεί. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια,κατα 90% με έχεις σώσει
wizard Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2003 Δεν κατάλαβες καλά, σου είπε ότι αν σου κολλήσει και στο bios δεν φταίει η κάρτα γραφικών, αλλά μάλλον η mobo.
ripperakos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2003 An to susthma pagwnei xafnika enw einai sta windows ti mporei na ftaiei?
coolajami Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2003 Ooops.Mallon exeis dikaio gia tin MOBO.Mamakia diki mou... Te spa to pc pige ksana gia service kai elpizo tora oti kai na allaksoun na arxizei na douleuei..... Pantos apo to plaisio to pira kai tora pou mou allazoun pramata den rotane tipota.Lene vazoun oti theloun autoi(iso i kalitero).... Kala i mnimi alla an mou allaksoun kamai mobo i karta grafikon den tha eprepe na mou dinoun kai mia epilogi ti tha ithela na valoun gia nea mitriki(an den exoun tin idia vevaios,vevaios?)?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.