klainmaingr Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Random προβληματισμοί. Επάνω στην GA-990XA-UD3 έχω 4 memory sticks. Δύο Kingston KHX2400C11D3 4GB και δύο generic Kingston sticks των 2gb στα 1333. Το οτι οι παλιές ram κόβουν τις καινούριες και τις κατεβάζουν στα 1333 το γνωρίζω. Έχει νόημα να αφήσω μόνο τις καινούριες ram για να παίζουν στα 2400 ή να προτιμήσω τα extra 4gb και την απόδοση να πέφτει; Θα δώ διαφορά ή μπα;
alex00a Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 δοκιμασε κ αποφασισε ,εγω παντως θα ειχα και τα 4 στικς πανω για την ποσοτητα
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Αν η χρηση που κανεις ξεπερνα σπανια εως ποτε τα 4gb δεν εχεις να χασεις κατι αφαιρωντας τα 4gb που σε κοβουν. Αν πιανεις συχνα τα 4gb χρησης, τοτε δε το σκεφτεσαι καν. Σε καθε περιπτωση οι διαφορες στις επιδοσεις του υπολογιστη λογω των λιγοτερων mhz της ran ειναι ανεπαισθητες. 1
Xristaras12 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 ποιον επεξεργαστη έχεις πάνω; για να παίξουν στα 2400 χρειάζονται OC. http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/ddr3memoryfrequencyguide.aspx
klainmaingr Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Ναι οκ η δοκιμή είναι εύκολη απλα με το "μάτι" δε νομίζω να δώ διαφορά. Απλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει θεωρία (έστω benchmarks) που να δείχνει κατα πόσο είναι σημαντικά τα Mhz ή όχι και πού. Αν η χρηση που κανεις ξεπερνα σπανια εως ποτε τα 4gb δεν εχεις να χασεις κατι αφαιρωντας τα 4gb που σε κοβουν.Αν πιανεις συχνα τα 4gb χρησης, τοτε δε το σκεφτεσαι καν.Σε καθε περιπτωση οι διαφορες στις επιδοσεις του υπολογιστη λογω των λιγοτερων mhz της ran ειναι ανεπαισθητες. Γενικά εκει γύρω κυμαίνεται η χρήση, εκτός φυσικά απο τις φάσεις του gaming. Και γώ αυτή την εντύπωση έχω οτι η διαφορά θα είναι ανεπαίσθητη απλα θέλω να καταλάβω αν έχουν κάποια χρηστικότητα. ποιον επεξεργαστη έχεις πάνω; για να παίξουν στα 2400 χρειάζονται OC. http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/ddr3memoryfrequencyguide.aspx Fx 8350 μαμά.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 bechmarks ειχε παρει καπου το ματι μου, σε games μιλαμε για διαφορες της ταξης του +-2fps κι αυτες σε συγκεκριμενα παιχνιδια και αναλυσεις κλπ. Που καταλαβαινεις οτι τα 2fps μπορει να προεκυψαν για αλλους λογους, καθως και το ιδιο pc να βαλεις να τρεξει 2 φορες το ιδιο benchmark δεν βγαζει παντα ιδιο αποτελεσμα. Τωρα σε αλλες απαιτητικες εφαρμογες για ram (virtualization, encoding, rendering κλπ) dunno, αλλα στο ματι σιγουρα δεν προκυπτει διαφορα απο τα 1333 στα 1800mhz (οπως αναφερθηκε πιο πανω τα 2400 ειναι για clock). Αντιθετα προκυπτει τρομακτικη διαφορα απο τα 4gb στα 8gb, οταν κανεις reach τα 4gb usage. Mεινε οπως εισαι, μια χαρα εισαι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα