capthookb Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Έχω φτιάξει ένα access point σε kubuntu 14.04. O υπολογιστής έχει μια κάρτα ethernet (eth0) και μια ασύρματη (wlan2) σε usb. Θέλω κατά την εκκίνηση να δίνω σταθερές ip στις 2 κάρτες, να τρέχω τις υπηρεσίες hostapd, isc-dhcp-server και να φορτώνω κάποια iptables τα οποία έχω αποθηκεύσει στο /etc/iptables.rules Μετά από επανεκίννηση όμως, μπορεί να μην έχουν ενεργοποιηθεί όλα αυτά. Π.χ. αν δεν πάρει ip η ασύρματη κάρτα το dhcp δεν ξεκινά, γιατί δε βρίσκει το subnet που του έχω δηλώσει. Το /etc/networking/interfaces είναι: # interfaces(5) file used by ifup(8) and ifdown(8)a auto lo iface lo inet loopback auto eth0 iface eth0 inet static address 192.168.1.2 gateway 192.168.1.1 netmask 255.255.255.0 network 192.168.1.1 broadcast 192.168.1.255 #wireless wlan2 allow-hotplug wlan2 iface wlan2 inet static address 192.168.2.1 netmask 255.255.255.0 broadcast 192.168.2.255 pre-up iptables-restore < /etc/iptables/.rules Σήμερα που ξεκίνησε το μηχάνημα, δεν είχε πάρει ip το wlan2, δεν είχαν φορτωθεί οι κανόνες από το /etc/iptables.rules και φυσικά το dhcpd δεν έτρεχε. Γιατί αυτό; Το /etc/init.d/networking σε ποια στιγμή τρέχει; Πριν ή μετά τα scripts του /etc/rc2.d ; To rc.local τρέχει; Δοκίμασα να τα βάλω κι εκεί, ένα script που να δίνει ip, να φορτώνει τα iptable rules και να επανεκινεί το dhcpd αλλά πάλι δεν κατάφερα να αυτοματοποιήσω τη διαδικασία. Δεν τρέχω κάποιο Network-Manager wicd κτλ. Όλα γίνονται χειροκίνητα. Τι κάνω λάθος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Σου λειπει ενα auto wlan2εκει μεσα, για να ξεκιναει το interface οταν ξεκιναει και ο daemon του δικτυου. Και απ'οσο θυμαμαι, μιας και πλεον εχω περασει στην εποχη του systemd, το networking ειναι στο rcS, που σημαινει πως τρεχει πριν απο το rc2. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Ωχ ναι, μου ξέφυγε αυτό, αν και δεν ήξερα τι κάνει... Νόμιζα χρησιμοποιείται όταν δηλώνεις να παίρνει dhcp ip. Νομίζω και το pre-up πρέπει να το αλλάξω σε post-up, να τρέχει αφού έχει σηκωθεί το wlan2. Στο /etc/rcS.d δεν υπάρχει πάντως το networking. test@m:/etc$ sudo find /etc -iname '*networking*' /etc/ssl/certs/AffirmTrust_Networking.pem /etc/init.d/networking /etc/init/networking.conf Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Θα σε γελασω. Εδω εχει networking κανονικα ls /etc/rcS.d/ README S12procps S01hostname.sh S12udev-finish S01mountkernfs.sh S12urandom S02udev S13networking S03mountdevsubfs.sh S14mountnfs.sh S04keymap.sh S15mountnfs-bootclean.sh S05keyboard-setup S16kbd S06hdparm S17console-setup S06hwclock.sh S18alsa-utils S07checkroot.sh S18bootmisc.sh S08checkfs.sh S18fuse S09checkroot-bootclean.sh S18lm-sensors S09kmod S18pidentd S10mountall.sh S18x11-common S11mountall-bootclean.sh Μην ξεχνας πως το ubuntu χρησιμοποιει upstart... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Και με το auto wlan2 δεν παίρνει ip κατά την εκκίνηση. Ούτε οι κανόνες για iptables φορτώνονται, και φυσικά δεν τρέχει ο dhcp-server. Απορώ γιατί ξεκινά το eth0 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα