psof Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπέρα παιδιά! Σύνθεσα τον παρακάτω υπολογιστή πριν απο 4-5 χρόνια αλλά λόγω της φοίτησής μου σε άλλη πόλη τον άφησα σχεδόν αμέσως στον μικρό αδερφό μου χωρίς να τον χαρώ στα ντουζένια του. Τέλος πάντων σήμερα τον πήρα πίσω αλλά όπως είναι φυσιολογικό δεν επαρκεί για τα καινούργια παιχνίδια πια. Παρόλα αυτά δεν θέλω να δώσω κάποιο σημαντικό ποσό για αναβάθμιση καθώς μου επαρκούν τα medium settings στα παιχνίδια και έτσι αυτό που σκέφτομαι είναι η αναβάθμιση της ραμ και κυρίως της κάρτας γραφικών πάνω στην παρούσα μητρική και ίσως ένα overclocking στο cpu καθώς δεν νομίζω να κυκλοφορούν πια γρηγορότεροι επεξεργαστές που να τους υποστηρίζει η μητρική μου. MOBO: Gigabyte GA-MA790XT-UD4P CPU: Athlon II X4 620 2.60 ghz Ram: Corsair XMS 3 DHX DD3 2X2 4g στα 1333mhz(αλλά τις έχω underclocked στα 1066mhz καθώς για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο έχω random freezes στα 1333mhz) GPU: ATI Radeon HD 5770 1g HDD: Samsung 500g HD502HJ PSU: Fatality 550w professional 1 series Το τροφοδοτικό όταν το αγόρασα ήταν αρκετά καλό και μάλλον θα αντέξει μια καλύτερη gpu μαζί με ένα overclocking στα 3ghz του επεξεργαστή. Αυτό που ζητάω γενικά είναι να δω μια σημαντική διαφορά στις επιδόσεις στα (καινούργια/βαριά) παιχνίδια με ένα ποσό της τάξεως των 100 ευρώ το πολύ. Αυτό το ποσό νομίζω πάντως πως αξίζει να το δώσω όλο για την καινούργια κάρτα γραφικών και να μην κόψω για 2 giga ραμ επιπλέον αλλά δεν είμαι σίγουρος. Απ'ότι βλέπω στο eshop μέχρι τα 100 ευρώ βρίσκονται οι Radeon R7 250 και οι GeForce GT740 αλλά δεν έχω ιδέα για πια έκδοση και αν θα έχω ουσιαστική διαφορά σε σχέση με την 5770 χωρίς να αλλάξω την μνήμη μου... Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές σας. ΥΣ: Πρώτο μου post στο forum αλλά το παρακολουθώ για χρόνια...
TheELF Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Με 100€ Vga δεν θα δεις αρκετή διαφορά για να δικαιολογεί τα λεφτά,ποιο πιθανόν να μην δεις και καθόλου διαφορά. 1
andrapos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Για να δείς αξιοσημείωτη διαφορά μάλλον θα πρέπει να πάς σε κάρτα επιπέδου 260χ και πάνω ή αν θέλεις nvidia απο 750ti και πάνω.Οι κάρτες που αναφέρεις δεν θα έχουν ουσιαστική διαφορά,πόσο μάλλον αν διαθέσεις χρήματα για ram και μειώσεις και άλλο το budjet..
Fulgore Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπέρα παιδιά! Σύνθεσα τον παρακάτω υπολογιστή πριν απο 4-5 χρόνια αλλά λόγω της φοίτησής μου σε άλλη πόλη τον άφησα σχεδόν αμέσως στον μικρό αδερφό μου χωρίς να τον χαρώ στα ντουζένια του. Τέλος πάντων σήμερα τον πήρα πίσω αλλά όπως είναι φυσιολογικό δεν επαρκεί για τα καινούργια παιχνίδια πια. Παρόλα αυτά δεν θέλω να δώσω κάποιο σημαντικό ποσό για αναβάθμιση καθώς μου επαρκούν τα medium settings στα παιχνίδια και έτσι αυτό που σκέφτομαι είναι η αναβάθμιση της ραμ και κυρίως της κάρτας γραφικών πάνω στην παρούσα μητρική και ίσως ένα overclocking στο cpu καθώς δεν νομίζω να κυκλοφορούν πια γρηγορότεροι επεξεργαστές που να τους υποστηρίζει η μητρική μου. MOBO: Gigabyte GA-MA790XT-UD4P CPU: Athlon II X4 620 2.60 ghz Ram: Corsair XMS 3 DHX DD3 2X2 4g στα 1333mhz(αλλά τις έχω underclocked στα 1066mhz καθώς για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο έχω random freezes στα 1333mhz) GPU: ATI Radeon HD 5770 1g HDD: Samsung 500g HD502HJ PSU: Fatality 550w professional 1 series Το τροφοδοτικό όταν το αγόρασα ήταν αρκετά καλό και μάλλον θα αντέξει μια καλύτερη gpu μαζί με ένα overclocking στα 3ghz του επεξεργαστή. Αυτό που ζητάω γενικά είναι να δω μια σημαντική διαφορά στις επιδόσεις στα (καινούργια/βαριά) παιχνίδια με ένα ποσό της τάξεως των 100 ευρώ το πολύ. Αυτό το ποσό νομίζω πάντως πως αξίζει να το δώσω όλο για την καινούργια κάρτα γραφικών και να μην κόψω για 2 giga ραμ επιπλέον αλλά δεν είμαι σίγουρος. Απ'ότι βλέπω στο eshop μέχρι τα 100 ευρώ βρίσκονται οι Radeon R7 250 και οι GeForce GT740 αλλά δεν έχω ιδέα για πια έκδοση και αν θα έχω ουσιαστική διαφορά σε σχέση με την 5770 χωρίς να αλλάξω την μνήμη μου... Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές σας. ΥΣ: Πρώτο μου post στο forum αλλά το παρακολουθώ για χρόνια... Αφου το παρακολουθεις για χρονια δεν εχεις δει σε παρομοια topics τι καρτες ειναι για καινουργια και βαρια games???Με 100ευρω max που λες δουλεια δεν κανεις παντως. Αλλωστε αν οι καρτες μεχρι 100ευρω σηκωναν ολα τα βαρια παιχνιδια μια χαρα τοτε δεν θα υπηρχε λογος υπαρξης των ακριβοτερων καρτων.
psof Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 To forum το παρακολουθώ για χρόνια αλλά όχι αυτό το τοπικ γιατί δεν με αφορούσε μέχρι σήμερα. Τελευταία φορά που ψάχτηκα για τις κάρτες κλπ ήταν πριν απο 4-5 χρόνια όταν και έστησα τον παραπάνω pc. Τι εννοείται δεν θα σηκώνουν τα βαρια παιχνίδια οι κάρτες των 100ευρω; Στα high-ultra settings; Δεν ψάχνω κάτι τέτοιο εγώ. Απλά θέλω να είναι playable έστω και με low-medium settings. Τώρα μόλις στα πρόσφατα παιχνίδια(απ΄ότι πρόσεξα) άρχισε η 5770 να μην βγάζει ουτε τα minimum requirements και γι αυτό άρχισα να ψάχνομαι λίγο... Οι Radeon R7 250 και GeForce GT740 π.χ δεν θα παίζουν το Far Cry 4 η το GTA V(όταν βγει) ουτε στο low δηλαδή; Αν όχι τότε να μην κάνω κίνηση. Ευχαριστώ και πάλι.
Fulgore Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Για GTA V δεν εχει ανακοινωθει ακομα τι θα χρειαζεται για να το παιξει καποιος.Για Far Cry 4 δες τις επισημες απαιτησεις που εχει ανακοινωσει μεσω Nvidia η Ubisoft http://www.geforce.com/games-applications/pc-games/far-cry-4/system-requirements .
Giorgos65ert Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 To forum το παρακολουθώ για χρόνια αλλά όχι αυτό το τοπικ γιατί δεν με αφορούσε μέχρι σήμερα. Τελευταία φορά που ψάχτηκα για τις κάρτες κλπ ήταν πριν απο 4-5 χρόνια όταν και έστησα τον παραπάνω pc. Τι εννοείται δεν θα σηκώνουν τα βαρια παιχνίδια οι κάρτες των 100ευρω; Στα high-ultra settings; Δεν ψάχνω κάτι τέτοιο εγώ. Απλά θέλω να είναι playable έστω και με low-medium settings. Τώρα μόλις στα πρόσφατα παιχνίδια(απ΄ότι πρόσεξα) άρχισε η 5770 να μην βγάζει ουτε τα minimum requirements και γι αυτό άρχισα να ψάχνομαι λίγο... Οι Radeon R7 250 και GeForce GT740 π.χ δεν θα παίζουν το Far Cry 4 η το GTA V(όταν βγει) ουτε στο low δηλαδή; Αν όχι τότε να μην κάνω κίνηση. Ευχαριστώ και πάλι. μια χαρα θα το παιζει το FAR CRY 4 στα low settings η R7 250(2gb) τορα για GTA V.... μαλον δεν... αλλα κατα πασα πιθανοτιτα θα δουμε οταν τελικα βγει τι θα γινει.
psof Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Νόμιζω το παιχνίδι θα βγει τέλη Γενάρη. Άρα μάλλον θα περιμένω να δω τις απαιτήσεις(λογικά θα βγουν αρκετά νωρίτερα) του πριν κάνω κίνηση. Φοβάμαι πως ακόμη και τα 4giga (αργής) μνήμης μου δεν θα είναι αρκετά για τέτοιου είδους παιχνίδι... Το καλύτερο θα ήταν να έδινα 400-500 ευρώ να φτιάξω ένα καινούργιο με Site: AMD FX-6300 3.5GHZ 6-CORE Site: SAPPHIRE RADEON R9 270 DUAL-X EDITION 8 giga μνήμη και μια μητρική να τα σηκώσει αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν φράγκα...
Fulgore Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Νόμιζω το παιχνίδι θα βγει τέλη Γενάρη. Άρα μάλλον θα περιμένω να δω τις απαιτήσεις(λογικά θα βγουν αρκετά νωρίτερα) του πριν κάνω κίνηση. Φοβάμαι πως ακόμη και τα 4giga (αργής) μνήμης μου δεν θα είναι αρκετά για τέτοιου είδους παιχνίδι... Το καλύτερο θα ήταν να έδινα 400-500 ευρώ να φτιάξω ένα καινούργιο με Site: AMD FX-6300 3.5GHZ 6-CORE Site: SAPPHIRE RADEON R9 270 DUAL-X EDITION 8 giga μνήμη και μια μητρική να τα σηκώσει αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν φράγκα... Πολυ καλυτερο θα ηταν και βεβαια στα χρηματα αυτα καλυτερα R9 280 3gb. μια χαρα θα το παιζει το FAR CRY 4 στα low settings η R7 250(2gb) τορα για GTA V.... μαλον δεν... αλλα κατα πασα πιθανοτιτα θα δουμε οταν τελικα βγει τι θα γινει. Αν εσυ θεωρεις gaming ενα Pc οταν στα παιχνιδια που υπαρχουν ηδη στην αγορα τα παιζει σε Low με χαμηλα Fps,τοτε συγνωμη αλλα αυτο δεν θεωρειται καν gaming Pc γιατι δεν απολαμβανεις καν παιχνιδια και καλυτερα να πας σε κονσολα,γιατι θα χρειαστει ουτως ή αλλως αλλαγη η καρτα γραφικων χωρις καν να κλεισει ενας χρονος εγγυησης. Οσο για το γιατι δεν πρεπει καποιος να αγοραζει Low end καρτες γραφικων ας αφησω το παρακατω video να μιλησει απο μονο του Και οταν μπορεις να βρεις με μολις 150ευρω καρτες γιγαντες να σηκωνουν τα παντα σε High και Ultra οπως πχ εδω http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/soundvideocards/369640-7970-gigabyte-r7970oc-3gd/'>http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/soundvideocards/369640-7970-gigabyte-r7970oc-3gd/τοτε ναι θα κραζω και εγω οπως ο παραπανω Youtuber τις πολυ φθηνες καρτες γραφικων.
Giorgos65ert Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Πολυ καλυτερο θα ηταν και βεβαια στα χρηματα αυτα καλυτερα R9 280 3gb. Αν εσυ θεωρεις gaming ενα Pc οταν στα παιχνιδια που υπαρχουν ηδη στην αγορα τα παιζει σε Low με χαμηλα Fps,τοτε συγνωμη αλλα αυτο δεν θεωρειται καν gaming Pc γιατι δεν απολαμβανεις καν παιχνιδια και καλυτερα να πας σε κονσολα,γιατι θα χρειαστει ουτως ή αλλως αλλαγη η καρτα γραφικων χωρις καν να κλεισει ενας χρονος εγγυησης. Οσο για το γιατι δεν πρεπει καποιος να αγοραζει Low end καρτες γραφικων ας αφησω το παρακατω video να μιλησει απο μονο του αμαν! κιτα ξανα προσεκτικα τι ροτισε και τι απαντισα! "Οι Radeon R7 250 και GeForce GT740 π.χ δεν θα παίζουν το Far Cry 4 η το GTA V(όταν βγει) ουτε στο low δηλαδή;" "μια χαρα θα το παιζει το FAR CRY 4 στα low settings η R7 250(2gb) τορα για GTA V.... μαλον δεν... αλλα κατα πασα πιθανοτιτα θα δουμε οταν τελικα βγει τι θα γινει." σε αυτο απαντισα! οχι αν απολαμβανει το παιχνιδι! ολο να σχολειασις! αμαν edit------> συμφονο αν δεν μπορει να δυαθεσει λεφτα για καρτα ας παει σε κονσολα δεινι 400€ ας παει σε PS4 edit_2------> οσο για το vindeo βαζει την R7 240 να παλεβει σε 1080p? και ultra μαλλον ειναι καπως... φυσικα να δεινει τοσο λιγο η R7 240 γιατι ειναι για 720p σε medium-low και οι παιρισοτερει την παιρνουν για lol κυριος φυσικα δεν αξιζει η R7 240 για games ειδικα σε 1080p μια R7 265 ειναι πολυ καυτερη σε games σε νεα R9 270X+
Fulgore Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Νόμιζω το παιχνίδι θα βγει τέλη Γενάρη. Άρα μάλλον θα περιμένω να δω τις απαιτήσεις(λογικά θα βγουν αρκετά νωρίτερα) του πριν κάνω κίνηση. Φοβάμαι πως ακόμη και τα 4giga (αργής) μνήμης μου δεν θα είναι αρκετά για τέτοιου είδους παιχνίδι... Το καλύτερο θα ήταν να έδινα 400-500 ευρώ να φτιάξω ένα καινούργιο με Site: AMD FX-6300 3.5GHZ 6-CORE Site: SAPPHIRE RADEON R9 270 DUAL-X EDITION 8 giga μνήμη και μια μητρική να τα σηκώσει αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν φράγκα... Απο την στιγμη που θα παει σε αγορα οταν με το καλο βγει το GTA στην αγορα,τοτε το topic εχει κλεισει. αμαν! κιτα ξανα προσεκτικα τι ροτισε και τι απαντισα! "Οι Radeon R7 250 και GeForce GT740 π.χ δεν θα παίζουν το Far Cry 4 η το GTA V(όταν βγει) ουτε στο low δηλαδή;" "μια χαρα θα το παιζει το FAR CRY 4 στα low settings η R7 250(2gb) τορα για GTA V.... μαλον δεν... αλλα κατα πασα πιθανοτιτα θα δουμε οταν τελικα βγει τι θα γινει." σε αυτο απαντισα! οχι αν απολαμβανει το παιχνιδι! ολο να σχολειασις! αμαν edit------> συμφονο αν δεν μπορει να δυαθεσει λεφτα για καρτα ας παει σε κονσολα δεινι 400€ ας παει σε PS4 Ναι και εγω σχολια το μια χαρα θα παιζει στα Low που εγραψες που ειδες το περιεργο.Μια χαρα Low settings σε καινουργια καρτα γραφικων δεν ειναι μια χαρα
Giorgos65ert Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Απο την στιγμη που θα παει σε αγορα οταν με το καλο βγει το GTA στην αγορα,τοτε το topic εχει κλεισει. Ναι και εγω σχολια το μια χαρα θα παιζει στα Low που εγραψες που ειδες το περιεργο.Μια χαρα Low settings σε καινουργια καρτα γραφικων δεν ειναι μια χαρα εεε ενταξη τωρα λεμε για μικρες καρτες οχι και R265+ αμα εδεινε 120€ για καρτα θα πειγενε σε R7 260X σε medium-high settings
Fulgore Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 μια χαρα θα το παιζει το FAR CRY 4 στα low settings η R7 250(2gb) τορα για GTA V.... μαλον δεν... αλλα κατα πασα πιθανοτιτα θα δουμε οταν τελικα βγει τι θα γινει. Ναι αλλο R7 250 και αλλο R7 260x. Ναι πχ και ενα παραδειγμα σε Benchmarks http://www.techspot.com/review/917-far-cry-4-benchmarks/page3.htmlΣκεψου οτι μιλαμε για Nvidia παιχνιδι στο οποιο η 760 ειναι πιο πισω απο την R9 270...
Giorgos65ert Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Ναι αλλο R7 250 και αλλο R7 260x. Ναι πχ και ενα παραδειγμα σε Benchmarks http://www.techspot.com/review/917-far-cry-4-benchmarks/page3.htmlΣκεψου οτι μιλαμε για Nvidia παιχνιδι στο οποιο η 760 ειναι πιο πισω απο την R9 270... παπαπα...βλεπω εδω GTX 660 ειναι κατοτερη απο R7 265 αμαν με της GTX τι τιμες βαζουν και δεν χαμιλονουν! GTX 660 = 170€ R7 265 = 150€ ακομα και απο GTX 750 TI ! αμαν ελεος... 140€ καρτα και ειναι χαμιλοτερη?....
Fulgore Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Πιο καινουργια καρτα η R7 265 απο την 660,επισης οι τιμες που βαζεις απο διπλα κυριως για την 660 δεν ισχυουν πια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα