Kyriazo Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλησπερα παιδια, Εχω βρει μερικα πραγματακια για να αναβαθμισω το desktop μου. Μεχρι τωρα εχω στο pcCPU Pentium Dual Core E5300 2.6GhzRAM 4GBGPU Nvidia GeForce GTS 250SSD Kingston 128GBHDD 2x 2TB 1x Hitachi 1xWestern DigitalPSU Thermaltake SmartM750W MOBO ASUS IPIEL-LAΤο κουτι ειναι ενα ΑΤΧ turbo x δεν ξερω μοντελο.Λοιπον απο αυτα θα κρατηθουν σιγουρα ο SSD οι σκληροι και το τροφοδοτικο.Γενικα το pc ετσι οπως ειναι εχει αντεξει ακομα και σχετικα καινουρια παιχνιδια (πχ Call of Duty Black Ops)αλλα πλεον δεν τραβαει. Το τι ζηταω γενικα απο ενα pc ειναι multitasking, και gaming. Δεν με απασχολουν ιδιαιτερα τα ultra settings αλλα δεν θελω κατι που να μην φτανει εκει ωστε να αντεξει για τα επομενα 4-5 χρονια. Τα πραγματα που σκεφτομαι να βαλω ειναι:CPU AMD FX8350 4.0 GHz 158EMoBo ASUS M5A99X EVO R 2.0 125E Το πρωτο σταδιο της αναβαθμισης θα ειναι τα δυο παραπανω.Επειτα υπαρχουν διαφορες σκεψεις για ψυκτρα. Δεν αποκλειω το ενδεχομενο να ασχοληθω και με overclocking στο μελλον.Για να μην ξεφυγω απο το budget η ψυκτρα πρεπει να παιζει στο 50ρικο. Σε υδρο, εχω δει τηνCoolerMaster seidon 120v και σε αερο την CoolerMaster Hyper 212 αλλα δεν ειμαι καθολου σιγουρος για τις επιλογες αυτες.Γενικα να σημειωσω εδω οτι το pc το δουλευω χωρις το πλαινο καπακι.Οσον αφορα την καρτα γραφικων(δευτερο σταδιο) πρεπει να παιξει και αυτη γυρω στα 125Ε για να μεινω εντως μπαντζετ. Εχω δει την:GPU ASUS Nvidia GeForce GTX 750 Ti 2GB OC 125EΤο τελευταιο σταδιο θα ειναι μνημες και κουτι. Γενικα εχω δει κατι μνημες crucial 8GB 1600 mHz με 50 ευρω αλλα δεν ξερω αν παιρνω κατι κακης ποιοτητας στο βωμο των πολλων GB. Οσο για κουτι κι αυτο πρεπει να παιξει στο 50ρικο, και εκτος του να ειναι καλο σαν κουτι, θελω να ειναι ομοροφο. Ζηταω πολλα? Το γενικο μου budget ειναι γυρω στα 500 ευρω και δεν παρει παραπανω γιατι δεν υπαρχουν και γιατι δεν θελω να δωσω παραπανω για pc. Επισης οσο περισσοτερο κατεβει(χωρις να θυσιασουμε πολυ τις επιδοσεις, τοσο το καλυτερο).Ακουω σκεψεις και προτασεις. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2014 από Kyriazo
tasosvafi Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 θα κανεις overclocking;αν ναι τοτε θα χρειαστης μια καλυτερη ψυκτρα αεροψυκτρα καλυτερα εκτος αμα τα αγορασεις καποια στιγμη αργοτερα το κουτι και την υδροψυξη.................θα χρειαστης κατι σαν αυτο το κουτι http://www.e-shop.gr/antec-one-black-p-PER.640169 δες μια συνθεση και αμα θες να το κλοκαρης λιγο βαλε μια λιγο καλυτερη ψυκτρα
Giorgos65ert Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 για υδροψηξη αυτη ειναι οτι πρεπει ξερο ειναι μεγαλη η τιμη αλλα αξιζει παρα πολη αν ασχολειθης με o/c http://www.skroutz.gr/s/2618897/Corsair-Hydro-Series-H100i.html?keyphrase=h100i edit-----> επισης να παρει σχετικα μεγαλο κουτι για να μην εχεις προβλιματα με την τοποθετιση και αλλα.
Physiciant Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Αν είναι να δώσει απ' τα 500 τα 100 στην ψύξη δε θα μείνει τίποτα για το υπόλοιπο pc, τρελό overkill η Η100
Kyriazo Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Μετα απο μια συνεχεια της ερευνας, αποφασισα οτι αφου θα γινει σε 2 σταδια η αναβαθμιση, μπορω να προσαρμοσω λιγο το budget μου και να παω για μια Radeon R9 270X η 270 αντι της Nvidia. Επισης μετα απο καποια ερευνα διαβασα οτι ο i5 4690K ειναι καλυτερος για gaming απο τον 8350 αλλα ειναι ακριβοτερος. Να σημειωσω εδω οτι ενας βασικος στοχος της αναβαθμισης ειναι ο υπολογιστης να κρατησει 4-5 χρονια πριν χρειαστει αναβαθμιση εκτος απο την καρτα γραφικων. Αρα εχουμε και λεμε:Θελω τις γνωμες σας για την Radeon R9 270 η 270X. Aπ οτι εχω δει παιζει τα τελευταια παιχνιδια σε high settings που αυτο δε με ενδιαφερει και πολυ, αλλα την επιλεγω με το σκεπτικο οτι στα επομενα χρονια θα σηκωνει παιχνιδια ακομα και στα low settingsΤωρα οσον αφορα τον επεξεργαστη, εκει ειναι το βασικο και πιο φλεγον ερωτημα, Αξιζει ο intel (i5 4690K) τα παραπανω λεφτα απο τον 8350, με βαση τη χρηση που το θελω?(gaming,multitasking, πιθανο overclocking και μακροχρονια αντοχη). Το κουτι θα αγοραστει αργοτερα οποτε υποθετω παω σε αεροψυκτρα, εχω διαβασει καλα λογια για την CoolerMaster hyper 212 EVO.Ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησεις σας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα