Aris05 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπέρα,προσπαθώ να κάνω ένα format στο λάπτοπ και από linux fedora να του βάλω windows 7.Κατεβάζω το iso,το γράφω με το πρόγραμμα της microsoft,βάζω το στικάκι στο λάπτοπ,βάζω και κωδικό και όταν πάω να εγκαταστήσω τα windows μου λένε: A required CD/DVD drive device driver is missing. If you have a driver floppy disk, CD, DVD, or USB flash drive, please insert it now. Μάλλον έχω σβήσει τους drivers του λάπτοπ ε;Είναι ένα toshiba satellite l755-1jg.Πως μπορώ να βάλω τους drivers την ώρα που εγκαθιστώ τα windows 7 από το στικάκι;το στικάκι είναι 4gb
Xristaras12 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 είτε θα μπείς στο site του κατασκευαστή και θα κατεβάσεις τον chipset driver και θα τον κάνεις αποσυμπίεση ώστε να πάρεις το .nfo αρχείο(αν θυμάμαι καλά) Υπάρχει περίπτωση να το έχουν και έτοιμο ανεβασμένο. ΕΙΤΕ γυρνάς τον sata controller σε ide,κάνεις κανονικά την εγκατάσταση σου και μετά ακολουθείς τον οδηγό του SPANK για το πως να γυρίσεις το ide σε achi μέσα απο τη registry(και να βάλεις και τον αντίστοιχο driver)
arc Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 http://digital.ni.com/public.nsf/allkb/91BC3D427575A21A86257CD90069607E
Aris05 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 είτε θα μπείς στο site του κατασκευαστή και θα κατεβάσεις τον chipset driver και θα τον κάνεις αποσυμπίεση ώστε να πάρεις το .nfo αρχείο(αν θυμάμαι καλά) Υπάρχει περίπτωση να το έχουν και έτοιμο ανεβασμένο. ΕΙΤΕ γυρνάς τον sata controller σε ide,κάνεις κανονικά την εγκατάσταση σου και μετά ακολουθείς τον οδηγό του SPANK για το πως να γυρίσεις το ide σε achi μέσα απο τη registry(και να βάλεις και τον αντίστοιχο driver) πολύ κόπος ρε παιδί μου http://digital.ni.com/public.nsf/allkb/91BC3D427575A21A86257CD90069607E λες να δουλεύει;πολύ κουλό μου φαίνεται
arc Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 πολύ κόπος ρε παιδί μου λες να δουλεύει;πολύ κουλό μου φαίνεται Ωραίος! Η δύσκολη λύση σου φαίνεται μπελαλίδικη και η εύκολη κουλή. Εδω πραγματικά πιστευω οτι είτε το iso που εχεις δεν ειναι καλό, ή το στικάκι εχει προβλημα ή κάτι εκανες λάθος στην εγγραφή στο στικακι)
Bilbo1 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 εγω πιστευω οτι βαζεις το στικ σε θυρα usb 3.0
Aris05 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 μα πιστεύω πως όντως είναι μπελαλίδικηδεν δουλεύει, κάνει το ίδιο.Θυμάμαι πως όταν είχα εγκαταστήσει τα fedora είχα κάνει format(και έλεγε πως σβήνει όλα τα αρχεία του υπολογιστή)οπότε θα έσβησα και τους drivers μαζί δεν νομίζω να έχει κάτι το iso,το ίδιο κάνει και σε windows 7 και σε windows 8 το έχω βάλει και στο usb 2 και στο 3
Xristaras12 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 οπότε είναι αυτό που περιγράφω. Στην ανάγκη αν σου είναι τόσο μπελάς,απλα γύρνα το ahci σε ide αλλά μην περιμένεις τον δίσκο να αποδίδει σωστά. Αλλη διαδικάσια υπάρχει αλλα είναι ακόμα πιο χρονοβόρα και δεν ξέρω πως γίνεται θα πρέπει να ψάξεις στο νετ. Φτιάχνεις δικό σου custom win7 installation που να εμπεριέχει τους drivers που θα χρειαστείς.
Aris05 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 α καλά αν κατεβάσω απλώς τα αρχεία των drivers ένα ένα,τα αποθηκεύσω στον σκληρό και μετά πάω να κάνω την εγκατάσταση θα γίνει τίποτα;
Xristaras12 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 θα πρέπει να κατεβάσεις τον chipset/sata driver(δεν ξέρω πως μπορεί να στον αναφέρει) να τον αποσυμπιέσεις(δηλαδη να ανοίξει το exe του και να βγούν τα αρχεία προς εγκατάσταση)και να πάρεις το συγκεκριμένο αρχείο δηλαδή.υπάρχει όμως περίπτωση να αναγνωρίσει και το exe,δεν γνωρίζω θα πρέπει να κάνεις δοκιμές.
Aris05 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 solved..έβγαλα τον σκληρό,τον έβαλα στον πύργο και έκανα διαγραφή τομέα.Ύστερα ξανά δημιούργησα το partition και τον έβαλα στο λάπτοπ,τώρα με αφήνει να εγκαταστήσω τα windows,μάλλον κάτι θα έκαναν τα linux και δεν μπορούσα να βάλω τα windows
Xristaras12 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 ναι ναι το είχα ξεχάσει τούτο,να είχε κανένα παρτίσιον σε ext4 και να μην μπορούσαν τα windows να τον φορμάρουν. Τουλάχιστον βρήκες το πρόβλημα. 1
Euclides Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 είτε θα μπείς στο site του κατασκευαστή και θα κατεβάσεις τον chipset driver και θα τον κάνεις αποσυμπίεση ώστε να πάρεις το .nfo αρχείο(αν θυμάμαι καλά) .inf είναι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα