Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λογικό, μιας και οι επαφές έρχονται σε επαφή με τον έξω κόσμο. Στις επαφές πάντα μπαίνει χρυσός (εκτός από τα πολύ φτηνά συστήματα που είναι ανοξείδωτο ατσάλι).

 

Γενικά, σε κάθε εφαρμογή, γίνεται αξιολόγηση. Π.χ. γιατί τα καλώδια της ΔΕΗ είναι αλουμινένια, ενώ ο χαλκός είναι πολύ καλύτερος αγωγός; Το αλουμίνιο συνοδεύετεαι από μεγάλη σπατάλη ενέργειας! Έλα όμως που ο χαλκός είναι θεόβαρος και πανάκριβος. Συνεπώς, αν έμπαινε χαλκός, όσα "κέρδιζαν" λόγω καλύτερης αγωγιμότητας, θα τα έχαναν στο δεκαπλάσιο λόγω κόστους και βάρους.

  • Like 2
Δημοσ.

Διόρθωση: To Nature είναι Journal (από τα πιο έγκριτα με πολύ υψηλό impact factor) και όχι Ιστότοπος, στο οποίο δημοσιεύονται επιστημονικά άρθρα.

 

Η επιλογή του χρυσού (όπως και η πλατίνα) ως μέταλλο έχει να κάνει με το ότι δεν οξειδώνεται, επομένως θεωρείται βιοσυμβατό υλικό.

  • Like 4
Δημοσ.

Βλέποντας τον τίτλο νόμιζα οτι κατάφεραν να συνδέσουν αισθητήρες στα νεύρα αλλά απο οτι διάβασα μόνο έφτιαξαν το χέρι με τους αισθητήρες και δεν μπορούν ακόμα να το συνδέσουν. Δυστυχώς αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...