Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χθες και σήμερα έκανε ξαφνική επανεκκίνηση το pc. Την πρώτη φορά έγραφα κάτι στο word και την δεύτερη έπαιζα pro.

Πήγα στα bios κι έλεγξα θερμοκρασία cpu αλλά είναι ok (25βαθμούς) αν και γνωρίζω ότι σε περίπτωση που ανεβάσει θερμοκρασία η cpu το pc κλείνει και δεν κάνει restart.

Λογικά είναι θέμα μνήμης; Πως το τσεκάρω;

Δημοσ.

Τι πρέπει να δω στο τροφοδοτικο και πως το βλέπω;;

καλημέρα,

τσεκαρε για ενα δυωρο τουλαχιστο, τις μνημες σου με αυτο που σου εγραψε o skfn και απο κει και περα γραψε πισω και θα 

βοηθειθεις αν χρειαζεται το τροφοδοτικο σου ελεγχο πιο απανια περιπτωση...

Δημοσ.

το τροφοτικο σου ειναι 550watt,η καρτα γραφικων στην επισημη ιστιοσελιδα εχει προτεινομενο 500watt,οποτε εισαι μεσα στις προδιαγραφες οριακα αλλα εισαι... :-)  βεβαια εχεις πολλου δισκους και μεγαλους επομενως μπορεις να αφαιρεσεις τους εξωτερικους και να δεις πως θα συμπεριφερθει...και μπορεις να στερεσαρεις και τον επεξεργαστη μετα, με προγραμμα να δεισ και εκει τι γινεται...., δυσκολο αλλα λεμε.. αλλιως μετα τους οδηγους να ανανεωσεις ή να ξαναστησεις το μηχανημα απο αρχη... και γραψε πισω να δουμε.. γιατι ειναι πολυ καλο συστημα για να κανει τετοια,σε τετοιο συστημα καλυτερα να εχεις 750watt και πανω αλλα δεν τρεχει θα δεις απο τον ελεγχο..

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Τους εξωτερικούς σκληρούς τους έχω με εξωτερική τροφοδοσία ρεύματος. Δεν τραβάνε απο μέσα. 
Μέσα μόνο τους 2 μεγάλους έχω.

Σκέφτομαι μήπως θέλει τίποτα ρυθμίσεις στα bios που δεν γνωρίζω. 

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Τους εξωτερικούς σκληρούς τους έχω με εξωτερική τροφοδοσία ρεύματος. Δεν τραβάνε απο μέσα. 

Μέσα μόνο τους 2 μεγάλους έχω.

Σκέφτομαι μήπως θέλει τίποτα ρυθμίσεις στα bios που δεν γνωρίζω. 

για το bios αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να το ρυθμισεις σε εργοστασιακες ρυθμισεις με δυο κλικ και εισαι ετοιμος απο κει...

Δημοσ.

Ναι, το έχω βάλει στα default. Απλά προσπαθώ να αποφύγω το format γιατί κάνω δουλειά στο pc ...
Είναι πιθανό να φταίνε τα windows;

Σήμερα όταν άνοιξα το πρωί το pc το είχα αφήσει χωρίς να το πειράξω στο login screen (ξέρεις, που βάζεις τον κωδικό στα windows 8.1) και μετά από λίγο (κάπου 5 λεπτά) έκλεισε και άνοιξε. Σβήνει εντελώς το pc (σαν να τραβάς το καλώδιο ρεύματος) και μετά ξανά ανοίγει...
Δεν πετάει μπλε οθόνη...

Δημοσ.

Ξεκίνησα τεστ με το OCCT και στα 13 δευτερόλεπτα σταματάει και μου γράφει:

Core #1 over maximum Value! Value Reached: 90, Max Value: 85

Να σημειώσω ότι έχω τον i7 4790k κι έχω βάλει πάστα, όπως επίσης είναι καλά κουμπωμένη η ψήκτρα (έχω μαμά).

Στο Speccy δεν μου βγάζει πρόβλημα θερμοκρασίας... 

Δημοσ.

Ξεκίνησα τεστ με το OCCT και στα 13 δευτερόλεπτα σταματάει και μου γράφει:

Core #1 over maximum Value! Value Reached: 90, Max Value: 85

Να σημειώσω ότι έχω τον i7 4790k κι έχω βάλει πάστα, όπως επίσης είναι καλά κουμπωμένη η ψήκτρα (έχω μαμά).

Στο Speccy δεν μου βγάζει πρόβλημα θερμοκρασίας... 

Αρα στο stress ανεβάζεις θερμοκρασίες!

Τσεκάρισε ψυκτρα - πάστα, αν έχεις  κάνει overclocking σταμάτα το.

Το 25  που βλέπεις στο speccy  είναι σε idle και μόλις ζοριστεί ανεβάζει.

Δημοσ.

Αρα στο stress ανεβάζεις θερμοκρασίες!

Τσεκάρισε ψυκτρα - πάστα, αν έχεις  κάνει overclocking σταμάτα το.

Το 25  που βλέπεις στο speccy  είναι σε idle και μόλις ζοριστεί ανεβάζει.

Δεν έχω κάνει overclocking. Η πάστα είναι ok.. και η ψήκτρα πολύ καλά κουμπωμένη.

Μήπως θέλω άλλη ψήκτρα;

Δημοσ.

Δεν έχω κάνει overclocking. Η πάστα είναι ok.. και η ψήκτρα πολύ καλά κουμπωμένη.

Μήπως θέλω άλλη ψήκτρα;

Πιθανόν, αλλά οι stock ψύκτρες πάνε καλά σε stock συχνότητες.

Γιαυτό τσεκάρισε πρώτα αν είναι οκ!

Το κουτί είναι καθαρό?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...