fsbmaniac Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 1) Βαλε οσα περισοτερρα cm μονωση μπορεις μην αρκεστεις στον ΚΕΝΑΚ. 2) Κουφωματα PVC τουλαχιστον 5 ΘΑΛΑΜΙΚΑ +. Μην ακουσεις κανεναν για υπεροχη του αλουμινιου...πλεον δεν ισχυει στο λεω εγω που την πατησα.Ψαξε ... 3)Προβλεψε φιλτραρισμα του νερου που μπαινει σπιτι ...λιγοτερα προβληματα εως καθολου στην 20ετια ! 4) Ψαξε εταιριες οπως η nanophos και υλικα που δινουν. 5)Τζακι ενεργειακο ...εδω ψαξε λυσεις οπως της Dovre σκεψου ακομα και τζακι καλοριφερ ! Ειδικα αν εχεις δικα σου ξυλα... 6)Δαπεδο ...ψαξου για υλικα οπως neopor της Basf ...ακομα και αν δεν βαλεις θερμανση εδοδαπεδια...να βαλεις θερμομονωση δαπεδου. Σκεψου-ψαξου-διαβασε και μετα πηγαινε σε καποιον πολιτικο μηχανικο... ο οποιος θα καταλαβαινει αυτα που του λες και θα σε βοηθησει να τα βελτιωσεις και να τα υλοποιησεις και θα κανει τον ελεγχο κατα την υλοποιηση. 1
NikosKallithea Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Ενδοδαπέδια εχει βαλει καποιος να μας πει ποσο περιπου στοιχίζει η ολη κατασκευή εκτος της αντλίας για πχ 100τμ
Hamurabi Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 παιδια στο σπιτι εχω βαλει πατωματα ηδη. το μονο που σκεφτομαι απ θεμα μονωσης ειναι να βαλω εξτρα θερμομονωση στους εξωτερικους τοιχους. αληθειθα το καλυτερο υλικο για να βαλω απεξω απο τους εξωτερικους τοιχους για μονωση πιο ειναι? φιλτραρισμα νερου πως να προβλεψω?τι ακριβως να κανω??δεν το επιασα. ειμαι αναμεσα σε τζακι ενεργειακο και ξυλοσομπα ενεργιακη... η ξυλοσομπα ισως ειναι πιο ευκολη γιατι επειδη ειμαι ισογειο στο τζακι θα πρεπει να ανεβασω 3 οροφους καμιναδα που λογικα θα κοστιζει πολυ. αλουμινια εβαλα πριν λιγες μερες... οποτε μαλλον ακυρο το θεμα με τα κουφωματα pvc... ή μπορω να κανω κατι εστω και τωρα?αυτα μπαινουν αντι για τα αλουμινια?
Swimmer21 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 http://www.michanikos.gr/topic/2738-%CE%9A%CE%BF%CF%85%CF%86%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/ http://www.adslgr.com/forum/threads/493994-%CE%9A%CE%BF%CF%85%CF%86%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-PVC-%CE%AE-%CE%91%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AF%CE%BD%CE%B9%CE%BF
euxoulhs Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Ενδοδαπέδια εχει βαλει καποιος να μας πει ποσο περιπου στοιχίζει η ολη κατασκευή εκτος της αντλίας για πχ 100τμ κοστος δεν γνωριζω αλλα να ξκερεις πως τοποθετουντε ως σερπατινα (ελικοειδη καπως)..αν αποφασισεις παντως να ξερεις οτι μπαινει σιδεροσωληνες ή χαλκοσωληνες αλλα τα τελευταια χρονια λογο κοστους και μεγαλυτερη ζωη προτιμουν πλαστικους σωληνες πολυπροπυλενιου. btw μπορεις οπως και στο δαπεδο ναχεις στον τοιχο θερμανση με παρομοιο τροπο προσωπικη αποψη ομως δεν θα πηγαινα σε ενδοδαπεδια, τα ποδια μετα απο καποια θερμοκρασια απλα καιγονται... θα πηγαινα σε ενεργειακο τζακι θα τραβαγα μπουρια σε καθε δωματιο για να συνδεεται με τους θερμοπομπους καθε δωματιου,ταυτοχρονα ομως οι θερμοπομποι μπορουν να λειτουργουν με φυσικο αεριο/πετρελαιο σε περιπτωση που ξεμεινεις! μεγαλη οικονομια και ομοιομορφη θερμανση στον χωρο
antonl Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 [...]προσωπικη αποψη ομως δεν θα πηγαινα σε ενδοδαπεδια, τα ποδια μετα απο καποια θερμοκρασια απλα καιγονται...[...] Όχι κι έτσι μωρέ Τουλάχιστον δεν ισχύει στη γενική περίπτωση. Το δάπεδο δεν καταλαβαίνω καν ότι είναι ζεστό, απλά δεν είναι κρύο. Είτε στο ξύλο (απομίμηση, δεν ξέρω πως λέγεται) είτε στο πλακάκι. 2
euxoulhs Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Όχι κι έτσι μωρέ Τουλάχιστον δεν ισχύει στη γενική περίπτωση. Το δάπεδο δεν καταλαβαίνω καν ότι είναι ζεστό, απλά δεν είναι κρύο. Είτε στο ξύλο (απομίμηση, δεν ξέρω πως λέγεται) είτε στο πλακάκι. κιομως μετα απο καποιους βαθμους τα ποδια καιγονται,σαν γενικη περιπτωση δεν ξερω κατα ποσο ισχυει απλα το ανεφερα για να το εχετε υποψην . μα αν δεν καταλαβαινεις το δαπεδο οτι δεν ειναι ζεστο απλα πρεπει να ανεβασεις λιγο την θερμοκρασια ωστε ναβγει προς τα πανω η θερμοτητα.. btw αν μπορεις και περπατας ξυπολιτος ανετα χωρις να καιγεσαι ειναι καλη θερμοκρασια
antonl Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 @euxoulis: κιομως μετα απο καποιους βαθμους τα ποδια καιγονται,σαν γενικη περιπτωση δεν ξερω κατα ποσο ισχυει απλα το ανεφερα για να το εχετε υποψην . μα αν δεν καταλαβαινεις το δαπεδο οτι δεν ειναι ζεστο απλα πρεπει να ανεβασεις λιγο την θερμοκρασια ωστε ναβγει προς τα πανω η θερμοτητα.. btw αν μπορεις και περπατας ξυπολιτος ανετα χωρις να καιγεσαι ειναι καλη θερμοκρασια Και μένα περίεργο μου φαίνεται αλλά συμβαίνει. Αν δεν ήξερα ότι έχω ενδοδαπέδια, δε θα το καταλάβαινα. Όταν πατάω ξυπόλητος, το δάπεδο δεν το αισθάνομαι καθόλου ζεστό. Παρόλα αυτά το σπίτι είναι ζεστό χωρίς καμία άλλη θέρμανση. Ο θερμοστάτης είναι στους 19-20C και το θερμόμετρο στο σαλόνι λέει ~22C.
euxoulhs Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 @euxoulis: Και μένα περίεργο μου φαίνεται αλλά συμβαίνει. Αν δεν ήξερα ότι έχω ενδοδαπέδια, δε θα το καταλάβαινα. Όταν πατάω ξυπόλητος, το δάπεδο δεν το αισθάνομαι καθόλου ζεστό. Παρόλα αυτά το σπίτι είναι ζεστό χωρίς καμία άλλη θέρμανση. Ο θερμοστάτης είναι στους 19-20C και το θερμόμετρο στο σαλόνι λέει ~22C. αφου εισαι στους 22C καλα εισαι. μπορει να μην το αισθανεσαι καθολου ζεστο λογω της καλης μονοσης που εχεις (αν εχεις καλη) αυτα απο μενα!
frenzy Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 3 χρόνια τώρα με ενδοδαπέδια γεωθερμική δεν έχω καεί στα πόδια ούτε μια φορά. Το πάτωμα είναι άβολα ζεστό μόνο στο δωμάτιο της αντλίας και μόνο το φθινόπωρο, μετά που παγώνει το έδαφος σε μεγαλύτερο βάθος απλά είναι στην θερμοκρασία του θερμοστάτη (22). Για μόνωση το Νο1 που κοιτάζουμε κι οι περισσότερες απώλειες είναι στα κουφώματα. Διπλά τζάμια και pvc όπως σου είπαν. Για υλικά θερμομόνωσης εξωτερικά ειδικά σε σχέση τιμής/απόδοσης νομίζω το καλύτερο είναι το λιναρόμαλλο με 10/15€ το τμ. συν την εξωτερική επένδυση που εσύ θα επιλέξεις. Μετά τα γνωστά, υαλοβάμβακας - πετροβάμβακας με 5-10€/τμ+επένδυση.
whodatinsomniaK Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Η ενδοδαπέδια γεωθερμική είναι τόσο αποτελεσματική και ικανοποιητική που χρησιμοποιείται και για τη θέρμανση κι επαγγελματικών χώρων, πχ χοιροστάσια. 1
Dakonblackblade Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δεν σε πρόλαβα. Μη φτιάξεις σπίτι στην Ελλάδα του 2014-2015. Αγόρασέ το ή νοίκιασέ το. Καλύτερα το 2ερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα