Etherovamon Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα την άποψή σας σε κάτι που όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα άκρη...Θα ήθελα να δημιουργήσω έναν selector για ένα ήδη εγκατεστημένο στον υπολογιστή μου (windows) παιχνίδι. Αφού έχει εγκατασταθεί δηλαδή το παιχνίδι, να πατώ πάνω στο exe του selector και να εμφανίζεται μια οθόνη με πολλές επιλογές σχετικά με αυτό το παιχνίδι. Όλες βέβαια οι επιλογές που επιθυμώ να δημιουργήσω στον selector έχουν σχέση με αντιγραφή-επικόλληση κάποιων αρχείων από και προς την τοποθεσία εγκατάστασης του παιχνιδιού. Με το που πατώ εγώ μια επιλογή, για παράδειγμα, του selector θέλω ο selector απλώς να αντιγράφει κάποια αρχεία μέσα από έναν φάκελο της εγκατάστασης του παιχνιδιού σε έναν άλλο γειτονικό φάκελο και κατόπιν να εκκινεί κανονικά το παιχνίδι μέσω του exe του. Τα προγράμματα advance installer και innosetup μπορούν να με βοηθήσουν σε αυτό; Δεν έχω την απαίτηση το πρόγραμμα που θα μου προτείνετε να είναι δωρεάν. Απλώς με ενδιαφέρει να είναι πολύ απλό στη χρήση του και με ένα πολύ φιλικό περιβάλλον για έναν αρχάριο χρήστη. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
TheELF Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Άμα δεν θέλεις πολλές επιλογές το ποιο απλό είναι να κάνεις μερικά αρχεία bat ,ένα για κάθε επιλογή,που να κάνουν της αντιγραφές και να εκτελούν το παιχνίδι. Μπορείς να κάνεις και ένα bat, κεντρικό μενού, που να δίνει επιλογές και να τρέχει τα επί μέρους bat. Απλά ψάξε για bat menu και θα βρεις άπειρα παραδείγματα για αυτό.
Etherovamon Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Άμα δεν θέλεις πολλές επιλογές το ποιο απλό είναι να κάνεις μερικά αρχεία bat ,ένα για κάθε επιλογή,που να κάνουν της αντιγραφές και να εκτελούν το παιχνίδι. Μπορείς να κάνεις και ένα bat, κεντρικό μενού, που να δίνει επιλογές και να τρέχει τα επί μέρους bat. Απλά ψάξε για bat menu και θα βρεις άπειρα παραδείγματα για αυτό. Πελάγωσα με τα bat... και η αλήθεια είναι πως θα ήθελα έναν selector με εικονίδια. Υπάρχει μήπως κάποιο προγραμματάκι που να δημιουργεί bat menu με εύκολο τρόπο; Δηλαδή να του λέω τι θέλω να κάνει και αυτό να δημιουργεί την κατάλληλη εντολή στο bat.
Etherovamon Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Άμα δεν θέλεις πολλές επιλογές το ποιο απλό είναι να κάνεις μερικά αρχεία bat ,ένα για κάθε επιλογή,που να κάνουν της αντιγραφές και να εκτελούν το παιχνίδι. Μπορείς να κάνεις και ένα bat, κεντρικό μενού, που να δίνει επιλογές και να τρέχει τα επί μέρους bat. Απλά ψάξε για bat menu και θα βρεις άπειρα παραδείγματα για αυτό. Επειδή θέλω να είμαι σωστός και συνεπής απέναντι σε αυτούς που με έχουν βοηθήσει, θέλω να σου πω έστω και με καθυστέρηση ένα ευχαριστώ. Εδώ και κάποιες μέρες ακολούθησα τη συμβουλή σου, μελέτησα λίγο τα .bat και έφτιαξα αυτό που με ενδιέφερε. Τώρα είμαι στο στάδιο που τελειώνω το batch menu... Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2014 από Etherovamon
micos000 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Δες τα παρακάτω http://www.indigorose.com/products/autoplay-media-studio/ http://www.longtion.com/autorunpro/autorunpro.htm http://www.softpedia.com/get/CD-DVD-Tools/AutoRun-Builders/Power-AutoPlay-Menu-Creator.shtml ή κάτι σε αυτό το στυλ. Μπορούν να κάνουν σχεδόν τα πάντα και δεν περιορίζονται μόνο για cd.
Etherovamon Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Δες τα παρακάτω http://www.indigorose.com/products/autoplay-media-studio/ http://www.longtion.com/autorunpro/autorunpro.htm http://www.softpedia.com/get/CD-DVD-Tools/AutoRun-Builders/Power-AutoPlay-Menu-Creator.shtml ή κάτι σε αυτό το στυλ. Μπορούν να κάνουν σχεδόν τα πάντα και δεν περιορίζονται μόνο για cd. Φίλε μου, οι εφαρμογές αυτές φαίνονται πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσες!!! Με το που ολοκληρώσω το Project μου με τα batch θα τα δοκιμάσω και θα γράψω εντυπώσεις. Παρόλο πάντως που το είχα ψάξει πολύ, δε με είχε οδηγήσει τίποτα σε αυτές. Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια.
micos000 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Δεν σε οδήγησε κάτι σε αυτά γιατί δεν χαρακτηρίζονται selectors αλλά menu creators. Έχω δουλέψει το πρόγραμμα της longtion (το 2ο) και πραγματικά κάνει πολλά πράγματα.
Etherovamon Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Δεν σε οδήγησε κάτι σε αυτά γιατί δεν χαρακτηρίζονται selectors αλλά menu creators. Έχω δουλέψει το πρόγραμμα της longtion (το 2ο) και πραγματικά κάνει πολλά πράγματα. Το πρώτο δε μου το εγκαθιστά λόγω ασυμβατότητας επεξεργαστή. Το τρίτο εγκαθίσταται αλλά με το άνοιγμα κρασάρει. Το δεύτερο είναι όντως αρκετά ενδιαφέρον πρόγραμμα. Θέλω να του περάσω τα .bat που έχω φτιάξει βέβαια και με παιδεύει...
Etherovamon Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Συμβαίνει το εξής παράδοξο ρε παιδιά, όποιος γνωρίζει θα ήθελα μια συμβουλή.Έχω δημιουργήσει όλα τα bat αρχεία που χρειάζομαι και θέλω να τα ενώσω όλα κάνοντας ένα exe που θα αντικαθιστά το bat menu. Δοκίμασα αρχικά την εφαρμογή bat to exe converter και κατόπιν την εφαρμογή της Longtion που προτείνει ο micos000. Και οι δύο εφαρμογές μού δημιούργησαν αυτό που ήθελα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ένα bug σοβαρό όμως υπάρχει. Όποτε τρέχω τα τελικά exe των δύο εφαρμογών, μου ανοίγουν το κεντρικό παράθυρό τους, μετά από κάποια δευτερόλεπτα αυτό κλείνει και ξανανοίγει μόνο του. Όποτε τρέχω απευθείας τα bat αρχεία δεν συμβαίνει αυτό. Δεν μπορεί όμως και τα δύο προγράμματα που χρησιμοποίησα να μου βγάζουν το ίδιο bug και να μη διορθώνεται μέσα από τις ρυθμίσεις τους (???). Κάτι δεν πάει καλά με το compile ή κάτι στα bat δημιουργεί πρόβλημα. Θα εκτιμούσα την όποια βοήθεια.
micos000 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Τι εννοείς; Ξεκινάει δηλαδή το παιχνίδι και μόλις ανοίξει το παράθυρο επιστρέφει πάλι στο desktop και αυτόματα ξανανοίγει το παιχνίδι; Δώσε τον κώδικα από ένα τέτοιο bat αρχείο να το δούμε. Δοκίμασε στο αλλάξεις τα bat ώστε να μην τρέχουν το παιχνίδι, απλά να κάνουν τις αντιγραφές και να κλείνουν και δες αν στο autorunpro μπορείς να κάνεις με ένα κλικ να εκτελέσει πρώτα το bat και μετά να φορτώσει το παιχνίδι ή κάντο με δύο κουπιά.
Etherovamon Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Τι εννοείς; Ξεκινάει δηλαδή το παιχνίδι και μόλις ανοίξει το παράθυρο επιστρέφει πάλι στο desktop και αυτόματα ξανανοίγει το παιχνίδι; Δώσε τον κώδικα από ένα τέτοιο bat αρχείο να το δούμε. Δοκίμασε στο αλλάξεις τα bat ώστε να μην τρέχουν το παιχνίδι, απλά να κάνουν τις αντιγραφές και να κλείνουν και δες αν στο autorunpro μπορείς να κάνεις με ένα κλικ να εκτελέσει πρώτα το bat και μετά να φορτώσει το παιχνίδι ή κάντο με δύο κουπιά. Μα το παράθυρο του menu δεν προλαβαίνει καν να τρέξει το bat το οποίο παρεμπιπτόντως το έχω ορίσει ως ένα από τα κουμπιά του. Και εννοείται πως δεν τρέχει κανένα παιχνίδι μιας και δεν πατάω το κουμπί κάποιου bat. 1) Πατώ το exe που έχω δημιουργήσει με το autorunpro 2) Ανοίγει ελαχιστοποιημένο το παράθυρο του κεντρικού μενού με τα κουμπιά και όλα τα συναφή (που εκτελούν bat), πλήρως λειτουργικά αλλά χωρίς να έχω πατήσει ακόμα κάποιο από αυτά. Απλώς το κοιτώ... 3) Μετά από 15 δευτερόλεπτα κλείνει το παράθυρο του autorunpro (χωρίς εννοείται να έχω πατήσει κάτι) και ξανανοίγει μόνο του κατευθείαν. Κατόπιν λειτουργούν όλα φυσιολογικά Δοκίμασα τελικά το ίδιο και με το autoplay media studio. Βρήκα μια έκδοση που είναι συμβατή με τον επεξεργαστή μου και από ό,τι βλέπω δεν υπάρχει το ίδιο bug εδώ. Το πρόγραμμα αυτό φαίνεται γενικότερα πιο σταθερό, αξιόπιστο και φιλικά παραμετροποιήσιμο.
micos000 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Έχω αρκετά χρόνια να ασχοληθώ με τα συγκεκριμένα προγράμματα. Η τελευταία φορά ήταν με το atorunpro για να κάνω ένα frontend για ένα cd με διάφορες εκδόσεις του office. Δεν είχα τέτοιο θέμα όμως ποτέ. Αφού βρήκες όμως λύση με το media studio όλα καλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα