Προς το περιεχόμενο

Μεγιστο μεγεθος partition = 127GB?

SupaCoopa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσφατα πηρα εναν 160αρη Maxtor S/ATA. Εκτος απο τα αλλα προβληματα (http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=361615) οταν εκανα setup των XP στον αφορμαριστο δισκο, μου ζητησε να τον κανει partition. Εκει εγραφε οτι το μεγιστο μεγεθος partition που μπορει να φτιαξει ειναι 127GB, οποτε τωρα ο δισκος εχει δυο partition και μου σπαει τα νευρα.

Ειναι περιορισμος των Windows αυτο το "μεγιστο μεγεθος" partition; Το νουμερο ειναι υποπτο (ουσιαστικα 128, δηλαδη 2 στην 8η), αλλα ειχα την εντυπωση οτι ο κυρ-Gates τα εχει ξεπερασει κατι τετοια...

Δημοσ.

Έχω στήσει xpsp1 σε έναν 160 eide (ntfs) με ένα primary όλο κ όλο επάνω, οπότε δεν νομίζω να είναι από win το prob σου.

sc

Δημοσ.

Γιατι θες να εχει μονο ενα partition ο σκληρος σου? Καλυτερα θα ηταν να τον χωρισεις στα 2 η και στα 3! Αν χρειαστει ποτε να κανεις φορματ δεν θα αναγκαστεις να σβησεις και αρχεια που εχεις σωσει στον σκληρο σου.Κανε ενα χωρο με 40 Gb που θα εχεις το λειτουργικο σου και τον αλλο χωρο να τον εχεις για αποθηκευση.

Δοκιμαστε το Partition Magic για να κανεις partitions!!!

Δημοσ.

Μπορεί να έχει και άλλον σκληρό για αυτά που του λες madboy, και από την άλλη γούστα είναι αυτά. Και μένα με βολεύει να είναι 10g τα partitions με τα λειτουργικά αλλά όπως διάβασες από πάνω, κάποιον τον βόλευε να είναι 160g!!! (περί ορέξεως...)

sc

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Τελικα ειχα δικιο που δεν γουσταρα τη φαση με τα δυο partitions...

Για δειτε εδω περα τι επαθα ο αμοιρος...

Εχω την εντυπωση οτι δεν θα το παθαινα αν ο δισκος ειχε ενα partition

Δημοσ.

SupaCoopa, to problima to epa8es giati mallon afises synexomena ta Drive letters sto(a) CD-Rom(s). Dhl, C: kai D: o diskos soy (Partition), kai E: to CD-Rom. Se auth thn periptosh, an baleis kapoio Device USB pou fainetai san HDD (p.x. Memory Stick) phgainei kai mpainei ANAMESA sto partition tou HDD kai sou pidaei to Boot Record tou HDD. Gia na apofygeis kati tetoio se analoges periptoseis, apla bazeis sta CD-Rom grammata pou einai sto telos.(p.x X: , Y: ktl.) afoy exeis teleiosei thn egkatastash ton XP (xoris na exeis kanei egkatastash tipota allo) kai exeis etoimasei kai to deytero Partition.

Sam

Δημοσ.

Μπα, ρε Sam, δεν εχει παιχτει τετοια φαση.

Δεν εχω USB storage και τα assignments των δισκων ηταν

C: - D: S/ATA 160GB με δυο partition

Ε: P/ATA 60GB master 1

F: P/ATA 30GB slave 1

G: DVD-RW master 2

Η: DVD-ROM slave 2

Εχω και ενα IR interface USB, αλλα αυτο δεν παιρνει drive letter, το βλεπει σαν network connection. Το περιεργο ειναι οτι καταστραφηκε (προφανως) το MBR του D: ενω το MBR του C: εμεινε ανεπαφο. Παλι καλα να λες...

Δημοσ.

Windows XP and Windows 2000 limit partition creation to no larger than 32GB on FAT32. This limitation is by design: Microsoft wants you to use NTFS for large drives. If you use Windows Me or Windows 98 to format a drive, XP and Win2K can use a FAT32 partition larger than 32GB; however, these OSs can't create the partition. Also, keep in mind that when you use ATA/IDE hard disks larger than 127GB, you might need to update your computer's or hard disk controller's BIOS to properly support those larger drives.

Με απλά λόγια δεν μπορούν τα W2K και ΧΡ να δημιουργήσουν διαμέριση μεγαλύτερη απο 32GBs, άρα PARTITION MAGIC και μετά εγκατάσταση σε αυτήν του λειτουργικού, αν κάποιος για δικούς του λόγους επιθυμεί FAT32.

Επίσης πρέπει και ο ελεγκτής δίσκων να είναι 48bit LBA ώστε να υποστηρίζει τους μεγάλους δίσκους ή raid arrays.

Δημοσ.

αλλαγη σε μεγεθος se secndary partition mesw fdisk γινεται για win98 ή πρεπει να χρησ.partition magic?

phga να το κανω κ ειπε οτι εχει δημ.ηδη(δειχνει μεγεθη,ποσοστα κτλ..) κ δεν εχει αλλες επιλογες,εκτος απο exit...

Δημοσ.

to problhma einai aplo

Yparxoun 2 periptwseis

1) ftaei to bios

2) ftene ta windows XP. prepei na baleis to sp1. Egw prin balw to sp1 den mporousa na exw partition megalytero apo 130gb peripou.

Yparxoun kai site poy lene oti afto ftiaxnetai me SP1

enalaktika mporeis na epembeis stin registry

des edw:

http://www.jsiinc.com/SUBL/tip5700/rh5713.htm

http://www.seagate.com/support/kb/disc/faq/137_winxp.html

Δημοσ.

File paromoio provlima eixa antimetopisei ki ego me ena Maxtor 200GB, opou mou edine san limit ta 127GB. Kanontas update sto bios tou mobo, ena restart gia na "desei" to gluko........kai ola kala!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...