Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπαρχει η σκεψη ‘ανανεωσης’ ενος μικρου θεματικου news site, στο οποιο εμπλεκομαι με διαφορους τροπους.
Εχω διαβασει πολλα για το γνωστο διλλημα ‘content management system’ ή δημιουργια (σχεδον) απο την αρχη.
Καθε λυση εχει θετικα και αρνητικα.
Οι περισσοτεροι βεβαια κλεινουν, κι ισως οχι αδικα, προς το cms.
Εγω ομως, βρισκω να μου ταιριαζει, συμφωνα με την δικη μου αισθητικη, και κυριως ‘κοσμοθεωρια’, το custom made.
Οταν λεω custom made, να εξηγησω, δεν ειμαι προγραμματιστης, απλα ειμαι δεκαετιες μες τους υπολογιστες, και ξερω πολυ καλα dreamweaver, photoshop, πως να βαζω ετοιμα σκριπτακια, services απο αλλου κλπ, και ολα αυτα να δενουν αρμονικά μεταξυ τους ωστε να βγαινει ενα ωραιο αισθητικο και λειτουργικο αποτελεσμα. (σε καμια περιπτωση συγγραφη κωδικα σε…notepad)

Εχω φιλους με τεχνικες γνωσεις, και ειναι υπερμαχοι των cms.
Και που παιδευεσαι αδικα, και που θα τα εκανες ολα ευκολα-γρηγορα, και οτι θες απο παραμετροποιηση, κλπ

Ως apple user(mac), δεν θεωρω οτι ειναι ακριβως ετσι. (think different).

Δεν μου καθεται καλα η φιλοσοφια και μοδα, επιτρεψτε μου να πω….σχεδον ‘του συρμου’, στο στυλ ‘ελα να σου στησω ενα joomla’, ή ‘παρε κοσμε wordpress με το κιλο’.
Θα ελεγε βεβαια καποιος, οτι ειδικα για καποιον που δεν ειναι προγραμματιστης, ειναι προφανης επιλογη το cms.
Αλλα ομως εχω αμφιβολιες, πως οτι λαμπει δεν ειναι χρυσος.
Εξηγουμαι:

Εχω παρατηρησει απο αλλα sites που τρεχουν σε cms, οτι να μεν μπορει να εχουν ολα τα ‘καλουδια’ τους, αλλα ομως, σε διαφορα απο αυτα ειμαι μελος, και πχ εχω ζητησει αλλαγες εδω και βδομαδες, και δεν ειναι οτι δεν θελουν να εφαρμοσουν τις προτασεις μου, αλλα ψαχνουν τον τροπο πως θα το κανουν!!!!!
Θελω να πω, οτι δεν ειναι και τα cms, ‘πατας το κουμπι, και βγαινει η χοντρη’. Θελουν επισης δουλεια.

Αρα, θελουν χρονο και τα cms, να τα φερεις στα μετρα σου, οταν οι απαιτησεις σου δεν ειναι της πλακας.

Δηλαδη, αν ειναι θεωρητικα, να ‘γλυτωσω χρονο’ αφου με ‘λιγα κλικ’ θα μπορω να προσθεσω δυνατοτητες, αλλα απο την αλλη να πρεπει να μαθω ‘απεξω κι ανακατωτά’ το οποιο cms ακολουθησω, προκειμενου να το φερω στα μετρα μου, και αργοτερα εν λειτουργια να μπορω να το τροποποιω, δεν βλεπω να προκυπτει καποιο οφελος. Γνωριζω οτι υπαρχει community για καθε cms, και σχετικα γρηγορη βοηθεια. Αλλα δεν παυει να ειναι μια διαδικασια, κι ουτε εχω καμια εγγυηση οτι θα μου λυσουν τυχον θεματα ή requests μου σε dt. It depends, που λενε.

Επειτα, έχω μια ιδιαίτερη απαίτηση σε θέματα ‘αισθητικης’. Δηλαδη, οτι theme και να επελεγα, θα γινονταν εκ μερους μου ‘της τροποποιησεως το καγκελο΄.
Κοινως, μιλανε ολοι με ευκολια για τα cms, αλλα εχουν στο νου τους οτι πετας κατι πανω, και χωρις πολλα πολλα προχωρας. Ομως εγω, θελω να ελεγχω και την παραμικροτερη λεπτομερεια.
Με το dreamweaver & photoshop, εχω την δυνατοτητα, να εχω τον απολυτο ελεγχο, εστω κι αν αυτο σημαινει οτι πεφτει πιο πολυ βαρος πανω μου για ληψη αποφασεων, σχετικα με design, layout, colors, χρηστικοττητα κλπ. Εχω γνωσεις ομως, και επιμονη, και φτανω πολυ κοντα σε αυτο που θελω.

Η δικη μου η ερευνα μετα απο πολλα αρθρα που εχω διαβασει γι’αυτο το διλλημα, αλλα και αρκετο ‘παιξιμο’ με joomla & wordpress, ειναι οτι τελικα ειναι ολα πολυ σχετικα.
Τι θες να κανεις, πως το θες, τι λυσεις υπαρχουν, τι σε βολευει καλυτερα, μελλοντικες απαιτησεις κλπ.
Σιγουρα, σε αυτο δεν θα διαφωνησει κανεις, ‘one size, does not fits all’.

Ειναι δεδομενη λοιπον η προτιμηση μου σε custom made λυσεις. Αλλα, επειδη μου αρεσει να συζητω, γιατι η συζητηση ειναι χρησιμη διαδικασια σε καθε θεμα, το θετω κι εδω, για συζητηση μαζι σας.
Σιγουρα θα υπαρχουν κι αλλοι που θα ταλαντευτηκαν σε αυτο το διλλημα, και θα κληθηκαν να παρουν μια αποφαση.
Για μενα ειναι μια αποφαση που αφορα το καλυτερο δυνατο που θα μπορουσα να κανω για τον εαυτο μου, και οχι για εναν πελατη. Αν ηταν για εναν πελατη, εκτος κι αν πληρωνε αδρα, κι εγω cms θα προτεινα. Cms για τον…λαό!
Ομως, θελω αποψεις καλα ‘ζυγισμενες’, πανω στο διλλημα, δηλαδη για δυνατα εγχειρηματα που καποιος οχι απλα θα επρεπε να ΄πουλησει’ κατι σε εναν πελατη, αλλα θα επρεπε να δωσει τα καλυτερα του, γιατι το εγχειρημα αφορα και δικη του προσωπικη εμπλοκη, οποτε αντε πες στον πελατη θα κανεις κατι καλο, αλλα αν μη τι αλλο στον εαυτο του ο καθενας θα ηθελε το αριστο.

Περιμενω τις τεκμηριωμενες αποψεις σας επι του θεματος.

Δημοσ.

Λοιπόν, η γρήγορη απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα ("τι να κάνω εγώ;"):

Αν φτιάχνεις ένα εντελώς απλό site χωρίς δυναμικά στοιχεία, δεν χρειάζεσαι CMS. Σε διαφορετική περίπτωση, για σένα που δεν είσαι προγραμματιστής αλλά σου αρέσει να μαστορεύεις, το CMS είναι η καλύτερη επιλογη γιατί τα άπειρα έτοιμα plugins θα σου δώσουν μια τεράστια βάση εκκίνησης, που δεν θα την έχεις διαφορετικά. Ναι, θα πρέπει να μάθεις τα μέσα έξω του CMS - ο χρόνος όμως ειναι μικρός σε σχέση με την ενναλλακτική. 

Η μεγαλύτερη γενική απάντηση:

O Rasmus Lerdorf (δημιουργός της PHP) όταν ρωτήθηκε σε μια παρουσίαση ποιό framework προτείνει, είπε το προφανές: "εξαρτάται από τα specs. Αν αυτό που πρέπει να φτιάξεις είναι π.χ. κοντά σε αυτά που σου προσφέρει το WP, χρησιμοποίησε WP."

Τα WP, Joomla κτλ. ΔΕΝ είναι απλά CMS, όπως πριν πολλά χρόνια. Είναι frameworks. Είναι φτιαγμένα ειδικά για να χτίζεις κώδικα επάνω τους. Ο καλός επαγγελματίας λοιπόν, πρώτα εξετάζει το τι χρειάζεται να φτιάξει, και μετά κοιτάει να αποφασίσει ποιό από τα frameworks ταιριάζει καλύτερα (από αυτά που κατέχει).

Πλήθος PHP προγραμματιστών θεωρούν ότι το WP είναι uncool σαν framework. Πράγματι, το WP είναι χτισμένο procedurally και δεν έχεις να παίζεις με ServiceLocator, Υaml, DI, IoC και Abstact FactoryFactoryFactory. Αυτό όμως είναι άσχετο με το ζητούμενο, που είναι "τι ταιριάζει καλύτερα για αυτό που πρέπει να φτιάξω;" και όχι το "πώς θα δούν οι άλλοι πόσο μεγάλη την έχω ... την τεχνική κατάρτηση;"  :-D

Στην κατάσταση που είναι σήμερα το WP σαν framework και το community γύρω του, καλύπτει μεγάλο πλήθος use cases, κι όχι μόνο Mom & Pop small business sites. Εκεί που εργάζομαι τώρα, έχουμε φτιάξει μεγάλα έργα σε WP, όχι γιατί είναι καλύτερο γενικά και αόριστα, αλλά γιατί ήταν καλύτερο fit στα specs των συγκεκριμένων έργων.

Βασική προυπόθεση για να διαλέξει κανείς είναι η ύπαρξη ευρείας τεχνογνωσίας (ατομική ή σε επίπεδο ομάδας). Γενικά, ο μέσος προγραμματιστής PHP, είναι 7 επίπεδα κάτω από τον μέσο προγραμματιστή Haskel, γιατί ο κόπος που απαιτείται για να μάθεις τα βασικά στην PHP είναι 7 επίπεδα κάτω. Άρα, όταν εσύ ζητάς κάτι συγκεκριμένο και ο άλλος κάνει καιρό ή ψάχνει πώς να το κάνει, 2 πράγματα συμβαίνουν:

α) Δεν είναι εξειδικευμένος στο WP και απλά σου πέταξε ένα site με WP γιατί αυτό ξέρει να κάνει και σαν εσένα απλά μαστορεύει.

β) Αυτό που ζήτησες κοστίζει σε εργατοώρες παραπάνω από ότι βγάζει από εσένα και δεν θέλει να το κάνει.

Αυτά τα ολίγα.  :-)

Δημοσ.

Πέρα από θέμα κόστους και χρόνου...

Στο θέμα CMS vs Custom....
Μου αρέσει πολύ το custom, αλλά δεν το πληρώνει εύκολα ο πελάτης και 2ον συνήθως δεν υπάρχει λόγος να ξανα-ανακαλύψεις τον τροχό.
Εκτός και αν έχεις κάποιο έτοιμο δικό σου CMS.
Για να μην κακολογούμε συνέχεια τα CMS, όπως αναφέρθηκε, δεν είναι μόνο "Αγοράζω ένα θέμα 30-40€ σου πετάω το περιεχόμενο, σου αλλάζω 5 χρώματα με CSS και έτοιμο το site".
Ξέρω ότι πολλοί δουλεύουν έτσι αλλά δεν χρειάζεται να το κάνεις και εσύ.

Μπορείς να γράψεις το theme από την αρχή και αν θέλεις μια custom εμπειρία, γράψε και τα extensions που θα χρειαστείς.
Δηλαδή καταλήγεις να χρησιμοποιείς το CMS μόνο και μόνο για το διαχειριστικό του... όπου σε αντίθετη περίπτωση θα το έγραφες εσύ.
Όπου αν φτάσεις σε τέτοιο σημείο, τότε οι επιλογές σου είναι πάρα μα πάρα πολλές...
Υπάρχουν CMS χωρίς βάσεις δεδομένων, υπάρχουν CMS σε Rail, υπάρχουν CMS τα οποία αν τα θέλεις μόνο για το διαχειριστικό τους  είναι πολύ πιο ελαφριά σε σχέση με τα μεγάλα WP, Drupal, Joomla!
Τα CMS πλέον είναι εργαλεία όπως το Photoshop και το GIMP.
Και με τα 2 μπορείς να βγάλεις το ίδιο αποτέλεσμα, απλά το θέμα είναι πόσο σε διευκολύνει το ένα σε σχέση με το άλλο, τι δυνατότητες έχει το ένα σε σχέση με το άλλο, πόσο χρηστικό είναι για την δουλειά που το θέλεις...
π.χ. Για να κάνεις crop μια εικόνα είναι overkill το Photoshop, ενώ η ζωγραφική των windows είναι μια χαρά.
Έτσι για να στήσεις ένα Blog, θα έλεγα ότι πλέον overkill είναι και το Wordpress ενώ το Ghost ή το Jekyll είναι μια χαρά.

• Like 1
Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τους παραπάνω και θα συμπληρώσω. Αν το CMS σε περιορίζει σε θέμα απόδοσης, αρχιτεκτονικής ή βασικής δομής σίγουρα η λύση του custom-made είναι προτιμότερη. Στις άλλες περιπτώσεις θα πρότεινα ότι ο κόπος και ο χρόνος ανάπτυξης κάτι τέτοιου είναι μεγαλύτερος από ότι η χρήση ενός cms (ή τουλάχιστον framework). Προσωπικά εργάζομαι πάνω σε λύσεις σε wordpress, έχω φτιάξει και παραμετροποιήσει αρκετές λειτουργίες (έχω δει και λύσεις που πειράζουν core-files για να καταφέρουν κάτι τέτοιο που δημιουργεί πολλά προβλήματα..)

• Like 2
Δημοσ.

Οταν λεω custom made, να εξηγησω, δεν ειμαι προγραμματιστης, απλα ειμαι δεκαετιες μες τους υπολογιστες, και ξερω πολυ καλα dreamweaver, photoshop, πως να βαζω ετοιμα σκριπτακια, services απο αλλου κλπ, και ολα αυτα να δενουν αρμονικά μεταξυ τους ωστε να βγαινει ενα ωραιο αισθητικο και λειτουργικο αποτελεσμα. (σε καμια περιπτωση συγγραφη κωδικα σε…notepad)

Από τη στιγμή που δεν μπορείς να φτιάξεις δικό σου CMS με βάση τις γνώσεις που λες ότι έχεις, αναγκαστικά σε έτοιμο CMS θα πας. Θα σου πρότεινα να στήσεις πάνω σε Wordpress.

Δημοσ.

TL;DR: Εγώ καταλαβαίνω ότι αυτό που θέλεις είναι η ικανοπόιηση του "χειροποίητου". Στην οποία περίπτωση παραδέξου στον εαυτό σου ότι το κάνεις για να μερακλώσεις και τέλος της συζήτησης. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση (δηλαδή αν θέλεις να το δούμε με πρακτικά αντικειμενικά κριτήρια) CMS και πάλι τέλος της συζήτησης.

• Like 2
Δημοσ.

TL;DR: Εγώ καταλαβαίνω ότι αυτό που θέλεις είναι η ικανοπόιηση του "χειροποίητου". Στην οποία περίπτωση παραδέξου στον εαυτό σου ότι το κάνεις για να μερακλώσεις και τέλος της συζήτησης. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση (δηλαδή αν θέλεις να το δούμε με πρακτικά αντικειμενικά κριτήρια) CMS και πάλι τέλος της συζήτησης.

Αγαπητε, οχι.

1. Για να ειμαι απολυτα ειλικρινης, πιο ευκολα μου καθεται το χειροποιητο, παρα το να μπω στη λογικη του εκαστοτε cms.

Εχω δε και μια ιδιαιτερη 'αισθηση' του χρονου.

Δηλαδη, δεν εχω πειστει, οτι το να μαθω καλα το cms και να το φερω στα μετρα μου, οτι θα μου κοστισει λιγοτερο χρονο απο το να το κανω, εστω με λιγοτερες δυνατοτητες, μονος μου.

Αφιερωσα καποτε καποιες βδομαδες για το joomla. Μετανιωσα. Για να κανω ψιλοπραγματα, στον ιδιο χρονο, και ας μην ειμαι προγραμματιστης, θα ειχα κανει πολυ περισσοτερα και ουσιαστικοτερα με τον τροπο που ηδη ξερω.

2. Κι επισης, εχω μια 'αντιπαθεια' στο δεσιμο, στο 'στενο' δεσιμο, με συγκεκριμενες πλατφορμες.

Θελω να 'οριζω' τα πραγματα στο δικο μου χρονο.

Τι εννοω;

Πχ αν πει αυριο οτι το project joomla τελος, απο αυριο το λεμε other και ειναι κατι εντελως νεο και ασυμβατο με τα παλια, εγω δεν θελω να ειμαι εξαναγκασμενος να κανω μεταβαση, μπορω-δεν μπορω, επειδη οταν 'ανεβεις' σε αυτη την πλατφορμα, η μονη επιλογη ειναι να την ακολουθεις οπως εξελισσεται.

Αν ομως το εχω κανει μονος, τους γραφω ολους στα @@@@ μου, και θα κανω αναβαθμισεις, οπως και οταν θελω εγω, στο δικο μου χρονο, με τον δικο μου τροπο.

Πιο κουραστικα, συμφωνω. Με λιγοτερες δυνατοτητες, παλι συμφωνω.

Αλλα, εγω οριζω τι και πως.

Και μην πει κανεις 'μα δεν σε εξαναγκασε κανεις να περασεις απο joomla 1.6 σε 2', γιατι αμα θες κατσε στην παλια εκδοση, και ενα ωραιο πρωι θα το βρεις χακαρισμενο κι ωραιο!

----

Λοιπον, εξαρχης ειπα την κλιση μου, αλλα πρεπει να δω πραγματικα 'ογκολιθους' συγκλονιστικων επιχειρηματων για να στρεψω την προσοχη μου.

Δεν υποτιθεται οτι θα ηταν μια 'ευκολη' συζητηση, με ευκολα επιχειρηματακια του στυλ 'εχεις πιο πολλες δυνατοτητες' ή 'το κανεις συντομοτερα'.

Μου αρεσει η συζητηση, γιατι μπορει κατι να αλλαξει την κοσμοθεωρια μου γι'αυτα, οσο καθιερωμενη κι αν ακουγεται.

Ομως, εξαρχης το λεω οτι ειναι δυσκολο.

Δεν ειναι αναγκη ομως ολες οι συζητησεις να ειναι 'ευκολες' και light.

Δημοσ.

Προς θεου, δεν ακυρωνω την χρησιμοτητα των cms.

Και ως πλουραλισμο επιλογων να το δει κανεις, ειναι καλα.

Και διευκολυνουν οντως σε απειρες καταστασεις.

Δημοσ.

Είναι φανερό ότι α) έχεις μια πολύ ισχυρή κλίση η οποία είναι β) βασισμένη κατά μεγάλο μέρος σε ιδιαίτερες προσωπικές απόψεις σου. Στο θέμα που άνοιξες "παραγγέλνεις" σοβαρή τεκμηριωμένη (δηλαδή αντικειμενική) επιχειρηματολογία προσαρμοσμένη στις υποκειμενικές αυτές απόψεις.

Ειλικρινά πιστεύω ότι και τόση συμμετοχή που είδες είσαι τυχερός (εγώ δεν το σκέφτομαι καν να γράψω μακροσκελή απάντηση). Μη το πάρεις στραβά, απλά σκέφτομαι φωναχτά.

• Like 1
Δημοσ.

Εχω σκοπο να ξανα-ασχοληθω με cms.

Το οτι ειχα μια 'απογοητευτικη' για μενα εμπειρια πριν 2-3 χρονια, δεν σημαινει οτι δεν θα τα ξανακοιταξω.

Αν ηθελα μονο τις δικες μου αποψεις, δεν θα ανοιγα το θεμα.

Και οι διαφωνιες, και οι διαφορετικες αποψεις, είναι 'υγιή' πράγματα.

Εγώ 'προκαλώ' και προσκαλώ να κανουμε κουβεντα.

Πιστευω, οτι οποιος ασχολειται με τετοια θεματα, είτε παλιότερα είτε κατά καιρούς και κατά περίπτωση, έχει μπει στην διαδικασία 'ζυγίσματος' και επιλογής λύσης.

Εκτός αν γεννήθηκαν όλοι οι web developers με cms παραμάσχαλα απο τα γενοφάσκια τους.

Ακόμη και οι fan των cms, από το δικο μου στυλ ξεκινησαν καποτε.

Κάποιοι πιστεύω δεν ξανακοιταξαν πισω, καποιοι κανουν μονο cms, και μονο σε πολυ ειδικες περιπτωσεις θα 'ξεφυγουν'.

Θεωρω τη συζητηση γονιμη. Και τις διαφωνιες. Και ευχαριστω ολους οσους συμμετεχουν.

:)

Δημοσ.

Εχω σκοπο να ξανα-ασχοληθω με cms.

Το οτι ειχα μια 'απογοητευτικη' για μενα εμπειρια πριν 2-3 χρονια, δεν σημαινει οτι δεν θα τα ξανακοιταξω.

Αν ηθελα μονο τις δικες μου αποψεις, δεν θα ανοιγα το θεμα.

Και οι διαφωνιες, και οι διαφορετικες αποψεις, είναι 'υγιή' πράγματα.

Εγώ 'προκαλώ' και προσκαλώ να κανουμε κουβεντα.

Πιστευω, οτι οποιος ασχολειται με τετοια θεματα, είτε παλιότερα είτε κατά καιρούς και κατά περίπτωση, έχει μπει στην διαδικασία 'ζυγίσματος' και επιλογής λύσης.

Εκτός αν γεννήθηκαν όλοι οι web developers με cms παραμάσχαλα απο τα γενοφάσκια τους.

Ακόμη και οι fan των cms, από το δικο μου στυλ ξεκινησαν καποτε.

Κάποιοι πιστεύω δεν ξανακοιταξαν πισω, καποιοι κανουν μονο cms, και μονο σε πολυ ειδικες περιπτωσεις θα 'ξεφυγουν'.

Θεωρω τη συζητηση γονιμη. Και τις διαφωνιες. Και ευχαριστω ολους οσους συμμετεχουν.

:)

Σίγουρα από εκεί ξεκινήσαμε και με βαριά καρδιά χρησιμοποίησα και "διάβασα" πρώτες φορές για τα "υπόβαθρα" και τις συμβάσεις των cms.. Από την άλλη όταν έμαθα κάποια πράγματα, σκέφτηκα ότι το να σου βάζει τους κανόνες του σε μαντρώνει λίγο, και έτσι είδα ότι πλέον είχα άλλες δυνατότητες και μπορούσα να κάνω πράγματα που με είχαν κουράσει πολύ σε σχεδιασμό και αρχιτεκτονική (σαν νέος στο αντικείμενο βέβαια) και μετά μπορούσα να το αναδημιουργήσω και να το επεκτείνω ακαριαία με cms & πρόσθετα. 

Δεν διαφωνώ ότι δεν είναι υπέρτατο να φτιάχνεις κάτι με δικά σου υλικά και κομμάτια, αλλά θέλει τελικά πολύ κόπο και χρόνο, που τελικά η συντήρησή του θα σε φάει. Η απάντηση είναι αν το κάνεις σαν εμπορικό προϊόν και το συντηρείς με αντάλλαγμα, πάω πάσο, αλλιώς αν θες μπορείς να προσφέρεις δημιουργικά τον χρόνο και τις ιδέες σου σε πρόσθετα και βελτιώσεις σε πυρήνα από τα ανοιχτά cms που υπάρχουν..

Δημοσ.

Σημαντικη λεξη κλειδι, ειναι αυτη που ειπες: 'συντηρηση΄.

Οντως πιστευω αν καταφερεις και μπεις στα 'τερτιπια' του cms, μετα ευκολα κανεις πολλα με λιγο κοπο.

Δεν ξερω κατα ποσο μπορει να 'χρονομετρηθει', το ιδιο site αν το κανεις με dreamweaver-photoshop+addon scripts/servicew

εναντι ενος cms, ποιο τελικα κερδιζει. Μαλλον το cms.

Αλλα λεω δεν ξερω, γιατι τελικα πιστευω υπαρχει χρονος που πρεπει να 'ασχοληθεις', και να εντρυφησεις, ειτε στο ενα, ειτε στο αλλο.

Απλα ισως παιζει, το αν στο ενα τον δινεις τον πολυ χρονο στην αρχη, ή στο άλλο τον δινεις στο 'τελος'(τελικη φαση + λειτουργια).

Δημοσ.

Καλά φτιάξε εσύ μόνος σου διαχειριστικό κομμάτι όπως τα cms, να κάνουν όλα αυτά που κάνουν και σε μερικά χρόνια ξεκίνα να φτιάχνεις και το σαιτ που θες να φτιάξεις. Μη βλέπεις μόνο στο σαιτ σαν τελικό προϊόν, αλλά και το διαχειριστικό του. Και απ'ότι κατάλαβα δεν έχεις και γνώσεις προγραμματισμού... απλά... ιmpossible mission...

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Παντως το wordpress ειναι μαλλον η πιο βατη και ευκολη λυση, για καποιον που θα καθισει να ασχοληθει για πρωτη φορα με cms.

Σωστα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...