Προς το περιεχόμενο

grub bootloader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω ένα μικρό θεματάκι

Σε έναν hdd είχα περάσει win7 με μια παλιά μητρική

Αλλάζω μητρική, και κάνω fresh install τα windows σε έναν νέο ssd

συνδέω τον παλιό σκληρό πάνω και έκτοτε πριν μπει στα windows με ρωτάει από που θέλω να κάνω boot

boot από τον hdd δεν έκανε ποτέ, κολούσε

έχω κάνει format τον σκληρό όπου είχα τα windows, τον έχω διαγράψει σαν επιλογή για boot από το bios και πάλι όμως κάθε φορά πρέπει να επιλέξω από που θέλω να κάνει boot τα windows

με ποιον τρόπο μπορώ να παρακάμψω αυτό το βήμα και να μπουτάρει κατευθείαν από τον ssd?

ευχαριστώ :)

Δημοσ.

Είναι σίγουρα grub αυτό που βγάζει;Που το βρήκε να το τρέξει,δεν μπαίνει από εγκατάσταση 7.

Δεν ανεβάζεις μια φωτό να δούμε τι είναι;

Αν μπαίνει στα windows μπορείς να τρέξεις το low level format στον παλιό δίσκο,μπορείς να το διακόψεις αμέσως αφού θες να σβήσει μόνο το πρώτο block αυτό με το Bootloader.

ΠΡΟΣΟΧΗ να διαλέξεις τον σωστό δίσκο.

Δημοσ.

ναι πιθανότατα δεν είναι grub αλλά δεν ήξερα πως αλλιώς να το περιγράψω

https://onedrive.live.com/?cid=119156411B27D6EC&id=119156411B27D6EC!129

το πρόγραμμα που λες θα διαγράψει τα δεδομένα του δίσκου φαντάζομαι ε?

είναι ένα ενιαίο partition

Δημοσ.

Είναι ο bootloader τον windows αυτός,ναι το low level τα σβήνει όλα,έχεις δηλαδή αρχεία μέσα που τα θέλεις έτσι;

Αν γράψεις msconfig στην εκτέλεση και πας στην καρτέλα «εκκίνηση υπολογιστή» μπορείς να το ρυθμίσεις να ξεκινάει το λειτουργικό που θες και να μην εμφανίζει το μενού.

Αν δεν θες να μπλέκεται καθόλου ο μηχανικός πρέπει να ψάξεις καλύτερα το bios,καμιά φορά έχουν τους δίσκους ξεχωριστά από τα boot devices και πρέπει να την ορίσεις αλλού την σειρά προτεραιότητας με την οποία θα ξεκινάει τους δίσκους.

Αν το έχεις εύκολο μπορείς να ανοίξεις και το κουτί και να βάλεις το ssd σε χαμηλότερο νούμερο από τον μηχανικό π.χ. τον ssd στην θύρα sata0 και τον άλλον στο sata1.

Αν πεις ποια μητρική έχεις μπορεί και να βρεθεί κάποιος που την έχει και να ξέρει τι παίζει ή μπορούμε να ψάξουμε στο εγχειρίδιο.

Δημοσ.

είσαι ωραίος

από το msconfig στην εκκίνηση του υπολογοστή είχε 2 επιλογές για φόρτωμα των windows, μια στον ssd και μια στον hdd

διέγραψα την επιλογή του hdd και τώρα μπουτάρει κατευθείαν από τον ssd

ευχαριστώ :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...