Dantε Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Τωρα ειμαι σε forthnet απο την οποια τους τελευταιους μηνες εχω αρκετα προβληματα με το ιντερνετ και μιας και με εχουν γραψει και δεν εχουν στειλει τεχνικο,κοιταω προς οτε και hol. Με τον οτε κοιταω μεταξυ αλλων για το εως 24 ιντερνετ Ομως με τη hol με λιγοτερα χρηματα μου βγαινει το 50αρι vdsl. Βρισκομαι νεο ψυχικο και η ερωτηση μου ειναι η εξης. Τα πιανει τα 50?διαθεσιμοτητα τσεκαρα και υπαρχει. Επειδη ασχολουμαι με online fps ,fastpath με vdsl υπαρχει?εαν ναι,σε σχεση με τωρα πως θα ειναι το Ping μου? Ξερει κανεις εαν υπαρχει η δυνατοτητα να παω για αρχη σε 24αρι στη hol Και μετα απο κανα μηνα να παω σε vdsl? Εδω ειναι τα χαρακτηριστικα της γραμμης(για να δειτε και τα χαλια της forthnet) Να σημειωσω οτι η γραμμη του σπιτιου ειναι καινουργια,καθως πριν 3 χρονια αλλαχθηκαν ολα... Να ρωτησω και κατι επιπλεον... Η forthnet εχει δικο της δικτυο? Δηλαδη παιζει και τα παραναω χαρακτηριστικα να μην εχουν σχεση με της hol? Η hol νομιζω παιρνει απο οτε,σωστα? Το λεω διοτι στη γειτονια εχουν βαλει τους τελευταιους μηνες καινουργια κουτια σε αποσταση το πολυ 300 μετρα απο το σπιτι μου... Δε ξερω βεβαια εαν λειτουργουν η οχι ακομα.
leonidas_ Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα αρχικά. Πολλές φορές ακούμε για ιδιόκτητο δίκτυο. Τι είναι λοιπόν αυτό;Το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών είναι ένα δίκτυο το οποίο συνδέει τα "κεντρικά" του κάθε παρόχου, με κάποια Αστικά Κέντρα. Όταν λοιπόν ακούμε ότι η Forthnet παρέχει τις υπερεσίες της μέσω του ιδιόκτητού της δικτύου, αυτό σημαίνει ότι η Forthnet έχει εγκαταστήσει τα δικά της μηχανήματα (DSLAM) με φυσική συνεγκατάσταση. Φυσική συνεγκατάσταση έχουμε όταν τα μηχανήματα των εναλακτικών παρόχων βρίσκονται στο ίδιο κτήριο με τα μηχανήματα του ΟΤΕ, στα Αστικά Κέντρα δηλαδή. Υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις που δεν υπάρχει φυσική συνεγκατάσταση κ υπάρχουν υπαίθριες καμπίνες (Mini DSLAM) για να παρέχονται οι υπηρεσίες σε απομακρυσμένες περιοχές από τα Αστικά Κέντρα. Αυτό λοιπόν είναι το ιδιόκτητο δίκτυο. Όταν μια εταιρία μας λέει ότι έχει ιδιόκτητο δίκτυο σε κάποια περιοχή, σημαίνει ότι έχει τη δυνατότητα να μας παρέχει τις υπηρεσίες της από τα δικά της μηχανήματα (Full LLU) και πληρώνουμε μόνο ένα λογαριασμό. Αν δεν έχει ιδιόκτητο δίκτυο παρέχει τις υπηρεσίες της μέσω ΑΡΥΣ από τα μηχανήματα του ΟΤΕ. Επίσης σε περιπτώσεις SIngle Play ο εναλλακτικός πάροχος δίνει μόνο internet και τηλέφωνο δίνει υποχρεωτικά ο ΟΤΕ. Όμως σε αυτές τις περιπτώσεις (Shared LLU) λαμβάνουμε 2 λογαριασμούς. (Από πάροχο και από ΟΤΕ)Αρα με απλά λόγια το ιδιόκτητο δίκτυο σημαίνει ότι ο πάροχος μας δίνει Internet και τηλέφωνο, χωρίς να έχουμε καμμία σχέση με τον ΟΤΕ.Από το Αστικό Κέντρο μέχρι το σπίτι μας το ζεύγος του χάλκινου καλωδίου είναι του ΟΤΕ. Αυτό σημαίνει ότι μόνο ο ΟΤΕ έχει δικαιωδοσία στα καλώδια αυτά, για παράδειγμα σε περίπτωση βλάβης. Έτσι από άποψη παροχής υπηρεσιών είμαστε σε ιδιόκτητο δίκτυο, αλλά από άποψη χάλκινων καλωδίων είμαστε όλοι, ανεξαρτήτως παρόχου, στο δίκτυο του ΟΤΕ.Όσον αφορά τα "Κουτιά" που βλέπεις κοντά στο σπίτι σου είναι τα καινούργια KV του ΟΤΕ για VDSL από τα οποία μέχρι στιγμής παρέχουν VDSL ο OTE η HOL και η WIND, οπότε θα πιάσεις ακριβώς τις ταχύτητες του πακέτου που θα επιλέξεις.Και ναι υπάρχει Fastpath και στο VDSL. 1
Dantε Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Αρα φανταζομαι οτι μιας και εχω τοσο κοντα KV θα εχω καλη συνδεση και οτι τα χαρακτηριστικα τωρα με τη forthnet δε θα εχουν σχεση με το vdsl της hol.
leonidas_ Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Σωστά, μη το βλέπεις ότι πηγαίνει αναλογικά. Δηλαδή ότι αφού με ADSL κλείδωνες στα 8.6 από τα 24, στο VDSL θα πίασεις γύρω στο 20 κτλ. Θα κλειδώσεις 50 down 5 up μπαμ. Αυτός έιναι άλλωστε κ ο λόγος ύπαρξης των KV. Να μειωθεί η απόσταση του χάλκινου ζεύγους για να παίξει έτσι όπως πρέπει να παίξει το VDSL.
NikosKallithea Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Εγω δεν κατάλαβα πως συμπέρανες οτι εχεις κοντά σου KV του οτε, οτι αυτά δουλεύουν και οτι αν δουλεύουν θα πάρεις απο εκει αν πας στης hol
Dantε Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Του οτε ειναι αυτα που εβαλαν κοντα μου. Τωρα εαν δουλευουν η οχι οντως δε το γνωριζω αλλα λογικα αργα η γρηγορα θα λειτουργησουν. Εφοσον η hol δουλευει με του οτε για ποιο λογο να μη παρω απο αυτα? Αυριο θα παω για να γινει αιτηση.κατι που πρεπει να προσεξω γενικα?θα τους πω να με βαλουν απευθειας σε fast path. Επισης στης hol το δινει διαθεσιμο το vdsl ενω στου οτε οχι... τι παιζει τωρα?
SaFiS Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Το ότι έβαλε ο ΟΤΕ καμπίνα κοντά σου, δεν σημαίνει ότι αυτομάτως θα δίνουν και οι Wind, HOL.Για κάθε νέα καμπίνα που ενεργοποιεί ο ΟΤΕ, γίνεται συμφωνία με τους Χ Παρόχους για ενοικίαση Χ πορτών, βάλουν δεν βάλουν πελάτες πάνω.Οπότε μπορεί να υπάρχει η καμπίνα, αλλά ακόμη να μην δίνει ο ΟΤΕ στους Παρόχους ή να μην έχουν κάνει συμφωνία...
Dantε Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Μαλιστα,αρα να κανω μια ερωτηση εγω αυριο ,σε μενα απο που δινουν vdsl και να αποφασισω αναλογα? Μεχρι ποια αποσταση ειναι αποδεχτο?να μην εχω θεματα δηλαδη...
p07apo Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Τωρα ειμαι σε forthnet απο την οποια τους τελευταιους μηνες εχω αρκετα προβληματα με το ιντερνετ και μιας και με εχουν γραψει και δεν εχουν στειλει τεχνικο,κοιταω προς οτε και hol. Με τον οτε κοιταω μεταξυ αλλων για το εως 24 ιντερνετ Ομως με τη hol με λιγοτερα χρηματα μου βγαινει το 50αρι vdsl. Βρισκομαι νεο ψυχικο και η ερωτηση μου ειναι η εξης. Τα πιανει τα 50?διαθεσιμοτητα τσεκαρα και υπαρχει. Επειδη ασχολουμαι με online fps ,fastpath με vdsl υπαρχει?εαν ναι,σε σχεση με τωρα πως θα ειναι το Ping μου? Ξερει κανεις εαν υπαρχει η δυνατοτητα να παω για αρχη σε 24αρι στη hol Και μετα απο κανα μηνα να παω σε vdsl? Εδω ειναι τα χαρακτηριστικα της γραμμης(για να δειτε και τα χαλια της forthnet) Να σημειωσω οτι η γραμμη του σπιτιου ειναι καινουργια,καθως πριν 3 χρονια αλλαχθηκαν ολα... Να ρωτησω και κατι επιπλεον... Η forthnet εχει δικο της δικτυο? Δηλαδη παιζει και τα παραναω χαρακτηριστικα να μην εχουν σχεση με της hol? Η hol νομιζω παιρνει απο οτε,σωστα? Το λεω διοτι στη γειτονια εχουν βαλει τους τελευταιους μηνες καινουργια κουτια σε αποσταση το πολυ 300 μετρα απο το σπιτι μου... Δε ξερω βεβαια εαν λειτουργουν η οχι ακομα. Μια παρατήρηση. Βλέπω ότι είσαι με dsl type g.dmt. Άλλαξε το σε adsl2+(g.992.5) από το modem και δες μην έχεις καμία αλλαγή.
NikosKallithea Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Εφόσον ο οτε δεν δίνει διαθεσιμότητα ξεχνάς το 50αρι vdsl απο οποιαδήποτε εταιρεία
Dantε Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Μια παρατήρηση. Βλέπω ότι είσαι με dsl type g.dmt. Άλλαξε το σε adsl2+(g.992.5) από το modem και δες μην έχεις καμία αλλαγή. Τρωω απειρα disconnect,εχει θεμα η γραμμη. Πριν το καλοκαιρι κατεβαζα με 12,5 και μετα επεσα στα 10 και πλεον ειναι σταθερο μονο ετσι. Για αυτο και αλλαζω εταιρεια.Ειχαν πει οτι θα στειλουν τεχνικο και ακομα περιμενω. Εφόσον ο οτε δεν δίνει διαθεσιμότητα ξεχνάς το 50αρι vdsl απο οποιαδήποτε εταιρεία Να κανω κοπο να παρω οτε να ρωτησω ποτε θα παιξει διαθεσιμοτητα μιας και τωρα εβαλαν τα καφαο τα καινουργια?
Dantε Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Πηρα οτε και δεν εχει ακομα διαθεσιμοτητα εδω. Αρα θα παω σε απλο adsl και σε κανα μηνα-διμηνο θα το αλλαξω σε vdsl.
Dantε Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Το αστικο κεντρο ψυχικου που ειναι? γιατι οταν παω να κανω online αιτηση μου λεει οτι βρισκομαι εκει αρα μαλλον εκει συνδεομαι...
Dantε Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Η forthnet vdsl δινει απο οτε και αυτη?
NikosKallithea Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Η forthnet vdsl δινει απο οτε και αυτη? Τα παντα απο οτε περνάνε, δεν υπαρχουν ιδιωτικά δικτυα στην ελλαδα, με εξαίρεση ενα μικρο δικτυο οπτικων ινων στην θεσσαλονικη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα