Προς το περιεχόμενο

SATA σε usb.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα πάρω ένα τέτοιο.

η απορία μου είναι:

σε δίσκο 3,5' θα δουλέψει;

οι δίσκοι 3,5 (εξωτερικοί) θέλουν extra τροφοδοσία για να δουλέψουν, άρα να υποθέσω πως το ρεύμα από τις 2 Usb δε θα φτάνει;

ξέρει κανείς τι παίζει;

πόσο ρεύμα θέλει ένας 2,5' ή ένας 3,5' και πόσο δίνει μέγιστο κάθε Usb;

Δημοσ.

Ο 3.5 θέλει και 12V εκτός απο τα 5V που δίνει η USB. Άρα όπως είπες η τάση δεν κάνει.

Μετά σε κατανάλωση, οι 2.5 δουλεύουν με τα 500-700mA που δίνει η USB. Οι 3.5 όμως θέλουν περίπου 0.5Α στην 5ρα και άλλο 0.5Α στην 12ρα, άμα τα κάνεις σε Watt αυτά θα δεις οτι ο 2.5 θέλει 700*5=3.5watt ενώ ο 3.5 θέλει 0.5*5 + 0.5*12 =8Watt. Η USB όμως μπορεί να δώσει 3.5 περίπου... 

Δηλαδή, ούτε σε Volt δεν φτάνει η USB ούτε σε Αμπέρ.

A, και άμα το πάρεις αυτο εν τέλει μην βάλεις 3.5 απάνω καλύτερα....

Πάρε κανένα με τροφοδοτικό μαζί μα φτηνά τα έχουν.

Δημοσ.

όπως το υποψιαζόμουν δηλαδή.

βασικά το παίρνω για να το χρησιμοποιήσω με 2,5'.

απλά επειδή έχω και 2 3,5' λέω μήπως και θα μπορέσω να το χρησιμοποιήσω και μ αυτούς.

έχω μια εξωτερική θήκη που βάζω τον 3,5' αλλά είναι λίγο μπελάς να βγάζω τον έναν και να βάζω τον άλλον ενώ με αυτή την πατέντα συνδέονται αμέσως.

Δημοσ.

Καλύτερα πάρε κανένα άλλο που να βάζει όλους τους δίσκους να ξεμπερδέψεις... Ένα τέτοιο πχ: Link (σε αυτό πρέπει να πάρεις άλλο καλώδιο ρεύματος γιατί η πρίζα δεν κάνει).

Όχι τίποτε άλλο αλλά άμα σου τύχει κανένας IDE, πόσο μάλλον 2.5 IDE άντε τρέχα βρες αντάπτορα....

Δημοσ.

Καλύτερα πάρε κανένα άλλο που να βάζει όλους τους δίσκους να ξεμπερδέψεις... Ένα τέτοιο πχ: Link (σε αυτό πρέπει να πάρεις άλλο καλώδιο ρεύματος γιατί η πρίζα δεν κάνει).

Όχι τίποτε άλλο αλλά άμα σου τύχει κανένας IDE, πόσο μάλλον 2.5 IDE άντε τρέχα βρες αντάπτορα....

αυτό που μου δείχνεις απ ότι λέει κάνει για όλα.

αλλά άμα συνδέσω έναν 2,5' πως θα τροφοδοτείται; το υπάρχων τροφοδοτικό δεν είναι μόνο για τους 3,5'; δε θα τον κάψει τον 2,5';

εκτός αν έχει κανένα διακοπτάκι, που δε το βλέπω.

τα μπέρδεψα με τη συνδεσμολογία

Δημοσ.

Κανονικά τροφοδοτείται, το ίδιο καλώδιο που πάει στος 3.5 πάει και στους 2.5 οι κονέκτορες είναι ακριβώς οι ίδιοι. Να κάψει τον δίσκο όχι, δίνει τα 12 απλά ο 2.5 δεν τα χρησιμοποιεί. 

Το θέμα με το εξωτερικό τροφοδοτικό είναι οτι δίνει και τα 5 και τα 12 και σου βγάζει κονέκτορα όπως αυτός του υπολογιστή, εκεί συνδέεις και 2.5 και 3.5 χωρίς πρόβλημα. Μετά το καλώδιο για τα δεδομένα σου δίνει και sata για όλους τους sata και έχει και βάσεις για τους IDE.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...