dal_kos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Γεια σας, Έχω έναν δίσκο Seagate momentus 250gb από λαπτοπ HP ο οποίος πέθανε με πολύ περίεργο τρόπο. Επειδή δεν μου ταιριάζει σε καποια από τις γνωστές περιγραφές που βρήκα «χτυπημένος» ή «καμμενη πλακετα» θα ήθελα μια βοήθεια στο τι πιθανόν να έχει πάθει και αν μπορώ να ανακτήσω έστω και μέρος των δεδομένων του. Ο δισκος πεθανε ως εξής: Το λαπτοπ ειχε κολλήσει και μετά από κάμποση ώρα έσβησε μόνο του. Όταν πήγα να το αναψω παλι μου εβγαζε μια παυλα που αναβοσβήνει. Συνδεσα τον δισκο σε εξωτερικη θηκη αλλα σε windows βλεπει απλα την εξωτερική θήκη και γενικα τα προγραμματα που βλεπεις partition κλπ κολλανε οσο αυτος είναι συνδεδεμένος. Δοκίμασα σε Ubuntu να δω αν τον «βλέπουν» και μπορώ να δω τα partition μονο με την εντολή fdisk –l η οποία όταν ψάχνει τον συγκεκριμένο κολλάει για κάμποση ώρα σε σχέση με τους υπόλοιπους που τους διαβάζει άμεσα. Το δε ddrescue πηγαίνει με μολις 8000Byte/s που σημαίνει καπου 150 μέρες για πλήρη ανάκτηση Το περίεργο είναι ότι ο δίσκος δεν κάνει κάποιο κλικ όπως μου έκανε ένας άλλος που ειχε πέσει εν λειτουργία.. Κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι αν τον περιστρέψω κατά τον μεγαλύτερο άξονα του ενώ λειτουργεί, κατά την περιστροφή ακούγεται ένα σφύριγμα. Επίσης ο δίσκος μου φαίνεται πιο ζεστός από ό,τι θα τον περίμενα. Έχετε ιδέα τι μπορεί να έχει πάθει? Υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να σώσω τα δεδομένα του? Και κάτι σχετικοάσχετο: έχει καταφέρει κανείς να κάνει ανάκτηση δεδομένων βάζοντας δίσκο στην κατάψυξη? Η μήπως είναι πολύ κακή ιδέα?
dobro Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 ξεκινωντας απο το τελευταιο......μην το κανεις....μεγαλη μπιμπ!(ο παθων και μιλων)..... Δοκιμασε και κανενα αλλο εργαλειο ανακτησης δεδομενων(δες το αντιστοιχο τοπικ). Λογικα ο δισκος σου εχει θεμα κεφαλης. Περιστρεφεις το δισκο;;;;;;;;;;;;;γιατι;χειροτερα το κανεις και εν ωρα λειτουργιας.
dal_kos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Το ddrescue που δοκίμασα κάνει imaging, όχι ανάκτηση. Απ' ότι διάβασα θεωρείται η καλύτερη λύση να κανουμε πρώτα image του χαλασμενου δίσκου και μετα ανακτηση στο image.. Αν υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα imaging που πιστεύεις θα βοηθούσε σε παρακαλώ πες το. Το άλλο με την περιστροφή το διαπίστωσα οταν γυρισα τον δισκο ανάποδα μήπως διαβάζει καλύτερα. (Ναι ξέρω, κακη ιδέα) Όταν λες έχει θέμα κεφαλής, μπορείς να γίνεις πιο αναλυτικός? Υπάρχει τρόπος να διορθωθεί έστω και προσωρινα ωστε να ανακτήσω τα αρχεία?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα