Fulgore Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Αυτό θα έφτιαχνα στην θέση του TS: Σύνθεση 1250€.png Για μη επαγγελματική χρήση τα 16gb είναι αρκετά. Το ότι έβαλά 4790Κ με Ζ97 δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να κάνεις oc. Άσε τον επεξεργαστή να τρέχει σε στοκ ρυθμίσεις και θα είναι ό,τι πιό γρήγορο κυκλοφορεί σε αυτά τα λεφτά. Η 750Ti φτάνει τόσο για τα παιχνιδάκια που παίζεις, αλλά είναι εκπληκτική τόσο σε OpenGL, όσο και σε OpenCL (ειδικά εδώ ξεπερνάει και Τιτάνα στο compute). Θα σου κάνει ικανοποιητικό acceleration στις εντολές/φίλτρα του PS, είτε τρέχεις το CS6 είτε το CC. Ξέχασα να βάλω ψύκτρα. Θα χρειαστείς μια καλή για να έχεις τον 4790Κ δροσερό ακόμα και σε στόκ. Δες αυτήν http://www.e-shop.gr/raijintek-themis-evo-p-PER.811683. Το κουτάκι είναι εκπληκτικό και ήσυχο. Για μένα, ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί σε αυτά τα λεφτά. Μόνο που δεν έχει dvd drive. Αν χρειάζεσαι, βάλε ένα εξωτερικό http://www.e-shop.gr/asus-sdrw-08d2s-u-external-slim-dvd%C2%B1r-rw-drive-white-p-PER.330104 Τα Super Flower είναι από τα ποιοτικότερα τροφοδοτικά της αγοράς αυτή την στιγμή και είναι εξαιρετικά vfm. Σαν εταιρεία είναι παλιότερη και από την Corsair ακόμα και πολύ σεβαστή στο χώρο. Καποιες ερωτησεις???Γιατι 4790κ επεξεργαστη,Z97 μητρικη,μνημες στα 2400 και σκληρο δισκο των 130ευρω???Ο ανθρωπος λεει οτι τον ενδιαφερει το Vfm αρα κοινως να γλυτωσει χρηματα οπως πολυ σωστα εκανες με την επιλογη της καρτας γραφικων
pnick Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Καποιες ερωτησεις???Γιατι 4790κ επεξεργαστη,Z97 μητρικη,μνημες στα 2400 και σκληρο δισκο των 130ευρω???Ο ανθρωπος λεει οτι τον ενδιαφερει το Vfm αρα κοινως να γλυτωσει χρηματα οπως πολυ σωστα εκανες με την επιλογη της καρτας γραφικων VFM σημαίνει όχι ό,τι είναι πιό φτηνό, αλλά ό,τι αξίζει περισσότερο για τα χρήματά του. Και συνυπολόγισα πολλούς παράγοντες στις επιλογές. Σου απαντώ λοιπόν 1-1: 1. 4790Κ γιατί για 30€ παραπάνω (10% ακριβότερος του 4790) παίρνεις 400ΜΗz περισσότερα (από τα 3.6 στα 4.0) και συνολικά περίπου 15% καλύτερες επιδόσεις. Λοιπόν, why not? 2. Z97 μητρική (εφόσον μπορεί οικονομικά) για να έχει αντοχή στον χρόνο στα επίπονα renderings που θα κάνει και στις ψηλές θερμοκρασίες του 4790Κ. Θα μπορούσε να βάλει και μια φτηνότερη Ζ97 με 10-20€ παρακάτω, αλλά για το budget που μιλάμε δεν χρειάζεται έκπτωση σε αυτό το κομμάτι (γνώμη μου). 3. Μνήμες στα 2400 γιατί οι τιμές τους είναι πολύ κοντά στις 1600άρες (τις συγκεκριμένες τις αγόρασα στα 158€ από άλλο κατάστημα) και με τις εφαρμογές που τρέχει θα έχει κάποιο μικρό όφελος. Με μια απλά Ζ97 απλά θα τις κουμπώσει και με ένα κλικ έχει ταχύτατες μνήμες. 4. Έβαλα 2x1TB red δίσκους για raid 1. Είναι οι πιό οικονομικοί δίσκοι για τέτοια δουλειά και αρκετά αξιόπιστοι (για ΝΑS φτιάχνονται). Στην θέση του θα εξασφάλιζα τα αρχεία μου (που σίγουρα θα είναι ευμεγέθη). 2
Fulgore Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 VFM σημαίνει όχι ό,τι είναι πιό φτηνό, αλλά ό,τι αξίζει περισσότερο για τα χρήματά του. Και συνυπολόγισα πολλούς παράγοντες στις επιλογές. Σου απαντώ λοιπόν 1-1: 1. 4790Κ γιατί για 30€ παραπάνω (10% ακριβότερος του 4790) παίρνεις 400ΜΗz περισσότερα (από τα 3.6 στα 4.0) και συνολικά περίπου 15% καλύτερες επιδόσεις. Λοιπόν, why not? 2. Z97 μητρική (εφόσον μπορεί οικονομικά) για να έχει αντοχή στον χρόνο στα επίπονα renderings που θα κάνει και στις ψηλές θερμοκρασίες του 4790Κ. Θα μπορούσε να βάλει και μια φτηνότερη Ζ97 με 10-20€ παρακάτω, αλλά για το budget που μιλάμε δεν χρειάζεται έκπτωση σε αυτό το κομμάτι (γνώμη μου). 3. Μνήμες στα 2400 γιατί οι τιμές τους είναι πολύ κοντά στις 1600άρες (τις συγκεκριμένες τις αγόρασα στα 158€ από άλλο κατάστημα) και με τις εφαρμογές που τρέχει θα έχει κάποιο μικρό όφελος. Με μια απλά Ζ97 απλά θα τις κουμπώσει και με ένα κλικ έχει ταχύτατες μνήμες. 4. Έβαλα 2x1TB red δίσκους για raid 1. Είναι οι πιό οικονομικοί δίσκοι για τέτοια δουλειά και αρκετά αξιόπιστοι (για ΝΑS φτιάχνονται). Στην θέση του θα εξασφάλιζα τα αρχεία μου (που σίγουρα θα είναι ευμεγέθη). Ναι καταλαβαινω τι εννοεις απλα οπως και να εχει 30 ευρω απο εδω 30απο εκει μπορει να γλυτωσει καποια χρηματα.Βεβαια δεν ξερω ακριβως και σε τι ακριβως κοιταζει και ο ιδιος. Εγω προσωπικα καταλαβαινω το σκεπτικο σου και καπως ετσι θα διαλεγα τα πραγματα εκτως των σκληρων που θα προτιμουσα σε εξωτερικους λογω μεταφορας,αλλα τα ανεφερα παραπανω σε περιπτωση που θελει να γλυτωσει καποια χρηματα. 1
MoviemakerGr Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Ο TS τα είπε όλα,είπε υψηλών επιδόσεων σχεδόν όλες τις χρήσεις 1500 ευρώ και μετά και ένα VFM άρα ο καθένας μας μπορεί να πιαστεί απ'οπουδήποτε για να αλλάξει κάτι.. VFM είναι η 970 π.χ θα μπορούσε να πει κάποιος.. άρα δίνεις τον ουρανό με τ'αστρα και ας κόψει ότι θέλει μετά.. :lol: 2
pnick Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Ο TS τα είπε όλα,είπε υψηλών επιδόσεων σχεδόν όλες τις χρήσεις 1500 ευρώ και μετά και ένα VFM άρα ο καθένας μας μπορεί να πιαστεί απ'οπουδήποτε για να αλλάξει κάτι.. VFM είναι η 970 π.χ θα μπορούσε να πει κάποιος.. άρα δίνεις τον ουρανό με τ'αστρα και ας κόψει ότι θέλει μετά.. :lol: H 970 είναι vfm για gaming και 3d design. Στο Photoshop όμως μικρή διαφορά θα δεί από την 750Ti που κοστίζει λιγότερο από τα μισά. Η μνήμη είναι το βασικότερο κομμάτι σε έναν χρήστη PS. Αν έλεγε για 3ds max, Maya κ.λπ. θα έλεγα βουρ για 970.
MoviemakerGr Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 H 970 είναι vfm για gaming και 3d design. Στο Photoshop όμως μικρή διαφορά θα δεί από την 750Ti που κοστίζει λιγότερο από τα μισά. Η μνήμη είναι το βασικότερο κομμάτι σε έναν χρήστη PS. Αν έλεγε για 3ds max, Maya κ.λπ. θα έλεγα βουρ για 970. Εγώ διάβασα κ VEditing αλλά πιάσε λίγο και το χιούμορ μου 1
pnick Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Εγώ διάβασα κ VEditing αλλά πιάσε λίγο και το χιούμορ μου Σε λαμβάνω! 1
Γιάννης Μ Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δε θα μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες, απλά θα ήθελα να κάνω τις εξής παρατηρήσεις: Βάλε όσο περισσότερο μνήμη αντέχει η τσέπη σου - Έτσι δε θα ψάχνεσαι μετά από κάποιο καιρό να προσθέσεις συμβατή μνήμη (ίδια με αυτή που έχεις)... άντε να τη βρεις τότε. Η μνήμη θα κάνει το σύστημά σου να έχει αντοχή στο χρόνο και κυρίως αν τρέχεις 64μπιτα Windows. Πρόσεξα πως δε δίνεις σημασία στην οθόνη. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι - ειδικά αν περνάς ώρε μπροστα στον υπολογιστή. Η οθόνη δεν αλλάζεται συχνά (όπως πχ ένας δίσκος ή μνήμη) και έχει να κάνει απόλυτα με την υγεία σου, όχι μόνο με τα μάτια σου. Ακόμα και μια οθόνη που δε ρυθμίζεται σωστά στο ύψος των ματιών, θα δημιουργήσει πρόβλημα πχ στον αυχένα σου. Καλή συνέχεια! συμφωνώ για την οθόνη και την σημασία της φίλε μου γι αυτό έχω ήδη μία καλή που την είχα συνδεδεμένη με το laptop συνέχεια. Για την μνήμη από την εμπειρία μου δεν πολυσυμφωνώ γιατί όταν είχα πάρει ένα pc το 2005 η μνήμη για 1 gb κόστιζε 150 ευρώ και μετά από 4 χρόνια που ήθελα να κάνω αναβάθμιση πήρα 2 τέτοιες με 80 και είχα καινούριο pc... (τα νούμερα είναι αρκετά στο περίπου γιατί δεν θυμάμαι καλά, ωστόσο οι διαφορές ήταν τέτοιας κλίμακας). δε θα είναι κρίμα πχ να δώσω λεφτά για κάτι που μπορεί να μην χρειάζεται τώρα και όταν θα το χρειαστώ η τιμή του να είναι η μισή στην αγορά; Απλά υποθέτω πρέπει η μητρική .. η επεξεργαστής .. το κουτί ... (δεν ξέρω) να σηκώνουν καλές αναβαθμίσεις .. ρωτάω λοιπόν τι είναι value for money σε σύστημα υψηλών επιδόσεων γιατί δεν έχω παρακολουθήσει τις εξελίξεις εδώ και 4-5 χρόνια.. πχ αν η μνήμη των 8gb έχει διαφορά 20 ευρώ με την 4gb εντάξει δεν αξίζει την φασαρία να βάλω την χαμηλή για να κάνω αναβάθμιση σε 3 χρόνια. Αν η διαφορά όμως είναι 100€ (άρα 100*2=200€) τότε μάλλον αξίζει.. ευχαριστώ
mckaibomber Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 συμφωνώ για την οθόνη και την σημασία της φίλε μου γι αυτό έχω ήδη μία καλή που την είχα συνδεδεμένη με το laptop συνέχεια. Για την μνήμη από την εμπειρία μου δεν πολυσυμφωνώ γιατί όταν είχα πάρει ένα pc το 2005 η μνήμη για 1 gb κόστιζε 150 ευρώ και μετά από 4 χρόνια που ήθελα να κάνω αναβάθμιση πήρα 2 τέτοιες με 80 και είχα καινούριο pc... (τα νούμερα είναι αρκετά στο περίπου γιατί δεν θυμάμαι καλά, ωστόσο οι διαφορές ήταν τέτοιας κλίμακας). δε θα είναι κρίμα πχ να δώσω λεφτά για κάτι που μπορεί να μην χρειάζεται τώρα και όταν θα το χρειαστώ η τιμή του να είναι η μισή στην αγορά; Απλά υποθέτω πρέπει η μητρική .. η επεξεργαστής .. το κουτί ... (δεν ξέρω) να σηκώνουν καλές αναβαθμίσεις .. ρωτάω λοιπόν τι είναι value for money σε σύστημα υψηλών επιδόσεων γιατί δεν έχω παρακολουθήσει τις εξελίξεις εδώ και 4-5 χρόνια.. πχ αν η μνήμη των 8gb έχει διαφορά 20 ευρώ με την 4gb εντάξει δεν αξίζει την φασαρία να βάλω την χαμηλή για να κάνω αναβάθμιση σε 3 χρόνια. Αν η διαφορά όμως είναι 100€ (άρα 100*2=200€) τότε μάλλον αξίζει.. ευχαριστώ γενικα οι τιμες στις μνημες πηγαινουν προς τα πανω πχ εγω αγόρασα αυτες πριν 2 χρονια http://www.e-shop.gr/kingston-hx318c9t2k2-8-hyperx-predator-8gb-2x4gb-ddr3-1866mhz-dual-channel-kit-p-PER.550969 γυρω στα 55 ευρω 1
pnick Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 γενικα οι τιμες στις μνημες πηγαινουν προς τα πανω πχ εγω αγόρασα αυτες πριν 2 χρονια http://www.e-shop.gr/kingston-hx318c9t2k2-8-hyperx-predator-8gb-2x4gb-ddr3-1866mhz-dual-channel-kit-p-PER.550969 γυρω στα 55 ευρω Αληθεύει. Τις παλιές Corsair Vengeance 2x4gb, 1600, C9 τις είχα αγοράσει στα 46€ πριν 1.5-2 χρόνια. Τώρα κάνουν 82+€. Δες πόσο δίνουν και τις ddr2 στα μεταχειρισμένα. Οι μνήμες δεν απαξιώνονται εύκολα. Είναι και μικρό το ρίσκο με ισόβια εγγύηση.
Γιάννης Μ Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 H 970 είναι vfm για gaming και 3d design. Στο Photoshop όμως μικρή διαφορά θα δεί από την 750Ti που κοστίζει λιγότερο από τα μισά. Η μνήμη είναι το βασικότερο κομμάτι σε έναν χρήστη PS. Αν έλεγε για 3ds max, Maya κ.λπ. θα έλεγα βουρ για 970. σωστοί και οι δύο, η αλήθεια είναι ότι και εγώ δεν ξέρω πόσο θα χρειαστώ στο μέλλον για την δουλειά μου το video editing ή ακόμα και το ps (που τώρα το χρησιμοποιώ αρκετά). Άρα λέω να κινηθώ προς την πρόταση του pnick και αν στο μέλλον δω ότι όντως χρειάζομαι καλύτερη καλύτερη κάρτα γραφικών την παίρνω... η βλακεία με την τωρινή μου κατάσταση αν θυμάστε το αρχικό μου post είναι ότι ενώ έχω καλό σύστημα... είναι laptop. Νομίζω ότι αν είχα τον ίδιο επεξεργαστή και μνήμη σε ένα σταθερό pc θα μπορούσα να την βγάλω για 3 χρόνια ακόμα με μια προσθήκη μνήμης και μια κάρτα των 60 ευρώ... δεν είπε κανείς σχόλιο για τα alienware της dell.. btw.. Αληθεύει. Τις παλιές Corsair Vengeance 2x4gb, 1600, C9 τις είχα αγοράσει στα 46€ πριν 1.5-2 χρόνια. Τώρα κάνουν 82+€. Δες πόσο δίνουν και τις ddr2 στα μεταχειρισμένα. Οι μνήμες δεν απαξιώνονται εύκολα. Είναι και μικρό το ρίσκο με ισόβια εγγύηση. πλάκα κάνετε;; πως γίνεται αυτό; έχουν γίνει χρηματιστηριακό είδος;;; δλδ βγαίνουν καινούρια μοντέλα και στα παλιά δεν πέφτει η τιμή;;
pnick Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Τα laptop είναι υπερτιμημένα για πολλούς λόγους. Για να πάρεις laptop αντίστοιχο με το pc των 1200€ που σου προτάθηκε θα πρέπει να δώσεις 2000+€. Σε alienware πάντως δεν θα πήγαινα. Σε Asus rog 751 θα το σκεφτόμουν (με τις καινούργιες 970Μ/980Μ) αν είχα χρήμα να χαλάσω και ήθελα και φορητότητα. Έχουν εξαιρετική διαχείριση του θερμικού προβλήματος τα συγκεκριμένα. πλάκα κάνετε;; πως γίνεται αυτό; έχουν γίνει χρηματιστηριακό είδος;;; δλδ βγαίνουν καινούρια μοντέλα και στα παλιά δεν πέφτει η τιμή;; Ακριβώς. Μια γύρα στα μεταχειρισμένα θα σε πείσει.
MoviemakerGr Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Αν θέλεις να πας σε λαπτοπ .. μαθαίνεις osX 32 μνήμη δεν χρειάζεσαι σε καμιά περίπτωση αν δεν είσαι επαγγελματίας,veditor. Επίσης το swap δεν το αφαιρείς ποτέ ολοκληρωτικά απλά το μικραινεις και το τοποθετείς στον πιο γρήγορο δίσκο,αλλιώς αργά η γρήγορα θα την δεις την μπλε οθονιτσα με κάποιο καινούριο πρόγραμμα. 1
pnick Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Αν θέλεις να πας σε λαπτοπ .. μαθαίνεις osX 32 μνήμη δεν χρειάζεσαι σε καμιά περίπτωση αν δεν είσαι επαγγελματίας,veditor. Επίσης το swap δεν το αφαιρείς ποτέ ολοκληρωτικά απλά το μικραινεις και το τοποθετείς στον πιο γρήγορο δίσκο,αλλιώς αργά η γρήγορα θα την δεις την μπλε οθονιτσα με κάποιο καινούριο πρόγραμμα. Αυτό. Η ακόμα καλύτερα system managed (προσωπική άποψη) στον C (ssd, εννοείται). 1
mckaibomber Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 σωστοί και οι δύο, η αλήθεια είναι ότι και εγώ δεν ξέρω πόσο θα χρειαστώ στο μέλλον για την δουλειά μου το video editing ή ακόμα και το ps (που τώρα το χρησιμοποιώ αρκετά). Άρα λέω να κινηθώ προς την πρόταση του pnick και αν στο μέλλον δω ότι όντως χρειάζομαι καλύτερη καλύτερη κάρτα γραφικών την παίρνω... η βλακεία με την τωρινή μου κατάσταση αν θυμάστε το αρχικό μου post είναι ότι ενώ έχω καλό σύστημα... είναι laptop. Νομίζω ότι αν είχα τον ίδιο επεξεργαστή και μνήμη σε ένα σταθερό pc θα μπορούσα να την βγάλω για 3 χρόνια ακόμα με μια προσθήκη μνήμης και μια κάρτα των 60 ευρώ... δεν είπε κανείς σχόλιο για τα alienware της dell.. btw.. πλάκα κάνετε;; πως γίνεται αυτό; έχουν γίνει χρηματιστηριακό είδος;;; δλδ βγαίνουν καινούρια μοντέλα και στα παλιά δεν πέφτει η τιμή;; νομίζω η αύξηση των τιμών οφείλεται στην έλλειψη πρώτων υλών ένα άλλο δικο που παράδειγμα ειναι ενα σετακι 2x2 που ειχα πάρει πιο παλια 3 χρονια + τοτε κανανε 20 ευρω και τωρα κατι αντιστοιχο εχει τα διπλασια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα