Προς το περιεχόμενο

50w829b vs 50w805b vs 50w705b

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικά πήγαινα για την ue50h6470 ή την ue48h6470(699€ και 599€ αντίστοιχα) αλλά στο κατάστημα (mediamarkt Γερμανίας) μόλις την είδα δίπλα στις Sony δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα της εικόνας ακόμη και με δικό μου πείραγμα των ρυθμίσεων.

Της Sony ακόμη και με μείωση φωτεινότητας έδειχνε πιο brilliant..

(Όλα τα παραπάνω είναι καθαρά προσωπική άποψη, ματιά και δεν θέλω αντιπαραθέσεις)

Anyway..

Και έχω αποφασίσει για Sony και είναι ανάμεσα σε τρεις w705-w805-w829(735€-819€ και 899€ αντίστοιχα)

Θα έβαζα μέσα και την w815b αλλά κατά ένα περίεργο λόγο εδώ την έχουν 999€

Από ότι έχω διαβάσει:

Όλες έχουν 100Hz πραγματικά

Η w705 δεν έχει 3d

Και η w805 με την w829 η διαφορά τους είναι στα πλασματικά Hz 400 και 800 αντίστοιχα

Για το 3d δεν τρελαίνομαι κιόλας οπότε γι αυτό ψιλοσκέφτομαι και την 705 που έχει και -165€ από το ακριβότερο μοντέλο

Στην σειρά w8 υπάρχει κάτι καλύτερο ώστε να δικαιολογεί τα περισσότερα χρήματα(πχ.έξτρα λειτουργίες, καλύτερο processor, καλύτερο πάνελ,κτλ) εκτός του πετσοκομμένου 3d και των πλασματικών Hz;

Επεξ/σία από Superuser
Δημοσ.

Μα αυτό ρωτάω στην τελευταία παράγραφο..

αν η σειρά w8 έχει κάτι άλλο εκτός του 3d ώστε "να πιάσουν τόπο" τα παραπάνω χρήματα

Δημοσ.

W829. Καλιμπραρισμενη εχει πολυ καλύτερη απόδοση απο τις άλλες. Υπερισχύει αρκετά.

ΥΓ. To brilliand ειναι προφίλ και οχι, τα δυναμικα της. Σε αυτο το setup χανεις το μαυρο. Ναι μεν εντυπωσιάζεσαι στο μαγαζί, αλλά μολις κλεισουν τα φωτα.............. αστα..

Καλιμπραρισμενη βγαζει 0,04nit μαυρο που ειναι καλο αλλα ξεχνάς το προαναφερθέν brilliand οπως ειπες. Αρα πολλες φορες αυτο που βλεπουμε δεν ειναι παντα το σωστο.

• Like 1
Δημοσ.

W829. Καλιμπραρισμενη εχει πολυ καλύτερη απόδοση απο τις άλλες. Υπερισχύει αρκετά.

ΥΓ. To brilliand ειναι προφίλ και οχι, τα δυναμικα της. Σε αυτο το setup χανεις το μαυρο. Ναι μεν εντυπωσιάζεσαι στο μαγαζί, αλλά μολις κλεισουν τα φωτα.............. αστα..

Καλιμπραρισμενη βγαζει 0,04nit μαυρο που ειναι καλο αλλα ξεχνάς το προαναφερθέν brilliand οπως ειπες. Αρα πολλες φορες αυτο που βλεπουμε δεν ειναι παντα το σωστο.

Ευχαριστώ για την απάντηση

Δηλ. θεωρείς ότι αξίζει να πάω για την w829..

Και για το καλιμπράρισμα, υπάρχουν ρυθμίσεις στο δίκτυο ή θα πρέπει να το κάνει τεχνικός;

Αν και το θεωρώ λίγο γελοίο να δίνεις 8 και 9 κατοστάρικα για καινούργιο μηχάνημα και να θέλει "ρύθμισμα τις βαλβίδες" για να ρολάρει σωστά

Δημοσ.

Τι να κάνουμε η Sony επέλεξε φετος να παίζει ''εντυπωσιακά'' πάρα ρεαλιστικά. Κανε οτι ρυθμίσεις σου αρέσουν. Στο διαδίκτυο κατι θα βρεις. Ισως σου στείλω αυτες που κάνουμε εμείς.

Παρολα αυτα να σου εξηγησω γιατι οτι ειδες δεν το ειδες οπως επρεπε.

Πχ αν κανουμε σύγκριση μια 829 με μια Η6400 κατα ΤΗΧ προτυπο βλεπουμε τα παρακατω:

W829 greyscale χωρίς calibration στην cinema

pre-rgb.png

pre-de.png

Βλέπουμε τις τιμες green - blue over, αρα το gamma ανεβαίνει. Χρωματικά ομως η ισορροπία ειναι λάθος.

Η6400 greyscale χωρίς calibration στην Movie

pre-rgb.png

pre-de.png

Εδω εχουμε το green over και τα αλλα δυο κοντα στην ισοροπια. Εχουμε ομως πολλα delta error. Σκοτεινότερη απόδοση και πολυ κορεσμένο αποτελεσμα

W829 μετα απο calibration

post-rgb.png

post-de.png

Μετα απο ρύθμιση πολυ καλη αποδοση. Αν και στα high level δεν ερχεται. Τα delta error μειώθηκαν αρκετα στο μη ορατα φασμα.

Η Η6400 μετα απο calibration

post-rgb.png

post-de.png

Πραγματικά αψογη. Ξυραφι το πανελ. Αριστη ευθεια και delta σχεδον μηδεν. Τα ρυθμιστικά παρεχουν σχεδον τα παντα για αυτο και το πανελ έστρωσε σχεδον σε αριστο βαθμο.

W829 gamma corrected

post-gamma.png

2.23 μα αριστο το 2,4

Η6400 Gamma corrected

post-gamma.png

2,4 με αριστο το 2,4!

W829 colour delta errors calibrated

post-strack-de.png

Πολυ καλη απόδοση. Εχουμε μερικα error αλλα ειναι εκτος ορατου πεδιου

Η6400 colour delta errors calibrated

post-strack-de.png

Και εδω πολυ καλη αποδοση και εμφανης η διαφορα ομως στην γραμμικοτητα του πανελ.

0,04 μαυρο βγαζουν και οι δυο

Unifomity ελαφρώς καλυτερο η Η6400

Καλος scaler και οι δυο

Κινηση 600 γραμμες η Η6400 με το motion plus . Η 829 300 γραμμες καθως δεν παρεχει motion interpollation.

Input lag Η6400 30ms   829  8ms Εδω η Sony πυροβολαει.

Εν κατακλείδι και οι δυο ειναι πολυ καλες. Βαση ΤΗΧ ομως η Η6400 ειναι ανωτερη στις λεπτομεριες και πιο ακριβης. Εκει που το ταϊβανέζικο πανελ της 829 υστερει.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλ. μου λες και με "τεχνικά μαθηματικά" ότι οι δύο είναι εφάμιλλες (εκτός από το καλύτερο smart και 3d της 6400 και το καλύτερο input lag και sd scaler(έτσι έχω διαβάσει)της 829) και ότι ίσως πρέπει να ξανασκεφτώ και την ue50h6470 που την βρίσκω στα 699€.

Βέβαια πριν το DOA θα τρέξω κάτι video για deadpixel,clouding,banding και DSE να τσεκάρω το πάνελ αλλά γενικά από banding πως πάνε;

edit:

Επίσης ο τύπος εκεί έτρεξε ένα βιντεάκι (motion plus 200 νομίζω..) και το έτρεχαν όλες οι εκθεσιακές συγχρόνως για την κίνηση.

Σε κάποιες η κίνηση ήταν σπασμωδική(δλδ δεν έρεε) και η μία από αυτές ήταν η 6400

Αν το βίντεο τεστ μετρούσε πλασματικά Hz γιατί στην 6400 δεν έρεε;

Ήταν απενεργοποιημένα τα βοηθήματα κίνησης;

Κατά λάθος(διότι η 48h6670 παραδίπλα το έτρεχε καλά) ή μήπως εσκεμμένα είχαν απενεργοποιήσει τα βοηθήματα κίνησης ώστε να προωθούν τα κομμάτια που θέλουν ή όντως κάτι άλλο παίζει;

Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά επειδή βλέπω ότι το "κατέχεις".. :)

Επεξ/σία από Superuser
Δημοσ.

Με τεχνικά μαθηματικά η 6400 και γενικά η σειρά 6*** (απο 6400 και ανω με τα PSA ), εχουν ανώτερο πανελ και περισσότερα ρυθμιστικά παραμετροποίησης. Καλύτερο smart, quad core cpu, smart remote, ανώτερο media player, ευκολότερα μενού  απο 6500 και ανω περισσότερο εξοπλισμό (2 δεκτες sattellite κτλ).

Δεν ισοπεδώνω την 829 για να μην παρεξηγηθούμε, ειναι καλη tv εξίσου. Αλλα ολες αυτες οι λεπτομέρειες κάνουν μια διάφορα που αξίζει την προσοχή μας. Οταν ενα προϊόν προσφέρει περισσότερα και αποδίδει αξιοπρεπώς η λογική μας οδηγεί σε αυτό.

Clouding παρουσιάζουν ολες οι lcd. Αλλες λιγo, αλλες περισσότερο. Πλέων εχει βελτιωθεί η ποιότητα παράγωγης και δεν το βλέπουμε τοσο έντονα.

Γενικώς τα νεα PSA πάνελ της samsung παρουσιάζουν καλη ομοιομορφία και ελάχιστα εως καθόλου σφάλματά.

Η 6670 με την 6400 εχουν το ιδιο πάνελ και παρόμοιο interpollation. Σε motion τεστ οι διαφορα ειναι τοσο μικρη που δεν φαίνεται με το ματι. Αρα σαφώς και ειχε αλλα settings η μια με την αλλη. Εαν απενεργοποιηθεί το motion plus εχει ανάλυση κίνησης 300 γραμμες (100ΗΖ) και οι δυο. Αρα μυρίζομαι ''μαγειρέματα''......

Τελος εφόσον εχεις και 48'' ως επιλογη, ριξε μια ματια και στην 48Η6800. Ναι μεν κυρτη με ελαφρώς χειρότερη ομοιομορφία, αλλα εχει το ultra clear panel (SPVA) που σε δυναμικά και αντίθεση ειναι κορυφή...

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα,εγω εχω την 829b απο τον ιουλιο!!ειμαι αρκετα ικανοποιημενος..πολυ καλη εικονα,καλο ηχο,καλο 3d και μετριοτατο smart!Το smart ομως δεν με πολυενδιαφερει..Εγω την πηρα με μια προσφορα που ειχε βγει στο μουντιαλ που εδινε και δωρο μια 32αρα σονυ και ειχες και 1 στις 5 πιθανοτητες να κερδισεις ενα playstation 4(το οποιο δυστηχως δεν μου εκατσε).

Θα ηθελα να κανω calibration ομως να δω αν θα δω διαφορες!Graphist θα μπορουσες να μου δωσεις καποια settings?

Δημοσ.

Καλησπερα,εγω εχω την 829b απο τον ιουλιο!!ειμαι αρκετα ικανοποιημενος..πολυ καλη εικονα,καλο ηχο,καλο 3d και μετριοτατο smart!Το smart ομως δεν με πολυενδιαφερει..Εγω την πηρα με μια προσφορα που ειχε βγει στο μουντιαλ που εδινε και δωρο μια 32αρα σονυ και ειχες και 1 στις 5 πιθανοτητες να κερδισεις ενα playstation 4(το οποιο δυστηχως δεν μου εκατσε).

Θα ηθελα να κανω calibration ομως να δω αν θα δω διαφορες!Graphist θα μπορουσες να μου δωσεις καποια settings?

απο τί να δεις διαφορες??

Τοσο καιρο την εχεις και δεν εχεις βρει ακομη τις ρυθμισεις που ταιριαζουν στα ματια σου?

Αν σου δωσει καποιος τυπωμενες ρυθμισεις μη νομιζεις οτι θα σου αρεσουν κιολλας.Αλλιως αντιλαμβανεται τα χρωματα και τη φωτεινοτητα ο καθενας μας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...