Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σε σατα 2 με παρομοιο adata ssd (sx900 128gb) εχω ιδιες τιμες (335 τελικο αποτελεσμα στο as ssd) και το boot διαρκει γυρω στα 18-20 δευτερα απο το beep στο desktop.Oταν τον ειχα πρωτοβαλει εκανα καμια 15αρα  νομιζω.Παντως στο benchmark φυσιολογικα εισαι πιστευω.Στο boot ποση ωρα κανει να φορτωσει απο οταν εμφανιστει το logo των windows?Μηπως αργει η μητρικη σου να περασει τους ελεγχους και σου φτανει στα 30 δευτερα?? 

Δημοσ.

Εγω οπως καταλαβαινω απο το AS SSD το achi ειναι ΟΚ (μπες και απο το bios να το δεις) αλλα μου φαινονται χαμηλες οι ταχυτητες (δεν εχω βεβαια και πολλες γνωσεις στο θεμα των benchmarks)...Ο χρονος με Windows 8.1 ακομα και σε sata 2 πανω απο 15sec ΔΕΝ ειναι φυσιολογικο (ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ αποψη-στο desktop της υπογραφης μου σε sata 2 με w8.1 δεν κανει πανω απο 10sec απο το μπιπ μεχρι το desktop)...Το μονο που μπορω να σου προτεινω ειναι καταρχην να ελεγξεις το καλωδιο μηπως δεν εχει κουμπωσει καλα ή και να το αλλαξεις μηπως εχει προβλημα...

Αν ειχε προβλημα δε θα μου διαβαζε το δισκο...σωστα?

σε σατα 2 με παρομοιο adata ssd (sx900 128gb) εχω ιδιες τιμες (335 τελικο αποτελεσμα στο as ssd) και το boot διαρκει γυρω στα 18-20 δευτερα απο το beep στο desktop.Oταν τον ειχα πρωτοβαλει εκανα καμια 15αρα  νομιζω.Παντως στο benchmark φυσιολογικα εισαι πιστευω.Στο boot ποση ωρα κανει να φορτωσει απο οταν εμφανιστει το logo των windows?Μηπως αργει η μητρικη σου να περασει τους ελεγχους και σου φτανει στα 30 δευτερα?? 

Το μονο που βγαζει στην οθονη πριν την εναρξη,ειναι το λογοτυπο τηε μητρικης.Απο εκει και μετα μεχρι να ανοιξει στην επιφανεια θελει 20δευτ....30 θελει απτη στιγμη που παταω το κουμπι.Αλλα επαναλαμβανψ,πριν τον ssd,ηθελε 35 απτη στιγμη που πατουσα το κουμπι μεχρι την επιφανεια...

Δημοσ.

Το μονο που βγαζει στην οθονη πριν την εναρξη,ειναι το λογοτυπο τηε μητρικης.Απο εκει και μετα μεχρι να ανοιξει στην επιφανεια θελει 20δευτ....30 θελει απτη στιγμη που παταω το κουμπι.Αλλα επαναλαμβανψ,πριν τον ssd,ηθελε 35 απτη στιγμη που πατουσα το κουμπι μεχρι την επιφανεια...

!!!Κατι παει στραβα φιλε,εχεις δικιο.Μολις χρονομετρισα 2 φορες τον δικο μου απο το logo των windows ως την οθονη του log in και πηρε 6.6 και 7 δευτερα.Και εχουμε στην ουσια ιδιους δισκους,με τον δικο μου να ειναι και 7 μηνων...Δεν ξερω τι φταιει δυστηχως.. 

Δημοσ.

!!!Κατι παει στραβα φιλε,εχεις δικιο.Μολις χρονομετρισα 2 φορες τον δικο μου απο το logo των windows ως την οθονη του log in και πηρε 6.6 και 7 δευτερα.Και εχουμε στην ουσια ιδιους δισκους,με τον δικο μου να ειναι και 7 μηνων...Δεν ξερω τι φταιει δυστηχως.. 

O τεχνικος του multirama ριχνει το φταιξιμο στον επεξεργαστη μου,αλλα δε νομιζω οτι δικαιολογειται τετοια καθυστερηση...εσυ πως τον εκανες εγκατασταση?

Δημοσ.

Αν σου εκανε απλα image τον δισκο επειδη βαριοταν να κανει "καθαρη" εγκατασταση μπορει κατι να μην καθεται καλα και γι' αυτο εχεις τετοιους χρονους...Μετα απο οποιαδηποτε αλλαγη σε hardware (cpu,mobo,hdd,ssd,gpu) καλο ειναι να γινεται εγκατασταση απο την αρχη και να περνιουνται ξανα οι drivers...

Στην περιπτωση σου θα επρεπε να βαλει τον ssd να κανει "καθαρη" εγκατασταση και μετα να κατσει να σου ξαναπερασει οτι προγραμματα ειχες...

• Like 1
Δημοσ.

Αν σου εκανε απλα image τον δισκο επειδη βαριοταν να κανει "καθαρη" εγκατασταση μπορει κατι να μην καθεται καλα και γι' αυτο εχεις τετοιους χρονους...Μετα απο οποιαδηποτε αλλαγη σε hardware (cpu,mobo,hdd,ssd,gpu) καλο ειναι να γινεται εγκατασταση απο την αρχη και να περνιουνται ξανα οι drivers...

Στην περιπτωση σου θα επρεπε να βαλει τον ssd να κανει "καθαρη" εγκατασταση και μετα να κατσει να σου ξαναπερασει οτι προγραμματα ειχες...

Φιλε σιγουρα κατι εκανε λαθος.Δε δικαιολογουνται τετοιες ταχυτητες...Μιλησα με εναν αλλο τεχνικο και μου λεει οτι οντως αργει πολυ να ανοιξει..Θα πρεπει τωρα να τον παω σε αυτον,να πληρωσω αλλα 25-30 για να γινει η δουλεια μου...Αλλα το κραξιμο δε το γλυτωνει ο multiramas.Ας γινει η δουλεια μου και θα τον ''ταιριαξω'' εγω το μαγκα!

Δημοσ.

O τεχνικος του multirama ριχνει το φταιξιμο στον επεξεργαστη μου,αλλα δε νομιζω οτι δικαιολογειται τετοια καθυστερηση...εσυ πως τον εκανες εγκατασταση?

Δεν φταιει ο επεξεργαστης σου.Σε q6600 τον εχω που ειναι πιο αργος απο τον δικο σου.Εγω οταν τον εβαλα ειχα κανει clean install τα windows.Παιζει και να εχει δικιο ο skoulas και να εχει κανει καμια τετοια εξυπναδα.Αλλα γιατι να το πας σε τεχνικο και να μην το κανεις μονος σου?Ειναι πολυ ευκολη δουλεια.

Δημοσ.

Δεν φταιει ο επεξεργαστης σου.Σε q6600 τον εχω που ειναι πιο αργος απο τον δικο σου.Εγω οταν τον εβαλα ειχα κανει clean install τα windows.Παιζει και να εχει δικιο ο skoulas και να εχει κανει καμια τετοια εξυπναδα.Αλλα γιατι να το πας σε τεχνικο και να μην το κανεις μονος σου?Ειναι πολυ ευκολη δουλεια.

Γιατι ειμαι ασχετος και δεν εχω γνωσεις σε αυτο το τομεα.Τωρα τελευταια αρχισα να ψιλοασχολουμαι..

Δημοσ.

Γιατι ειμαι ασχετος και δεν εχω γνωσεις σε αυτο το τομεα.Τωρα τελευταια αρχισα να ψιλοασχολουμαι..

παντως αν εχεις διαθεση να ασχοληθεις και να μαθεις ωστε να μην ξαναπληρωσεις για ενα απλο format google is your friend.

download windows 8.1 iso http://getintopc.com/softwares/operating-systems/windows-8-1-download/

how to burn an iso on dvd   

how to clean install windows 8  http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/clean-install

:)

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπον παιδια,για να μη σας ταλαιπωρω και σας μπερδευω.Το πιο πολυ χρονο μου το τρωει μεχρι να φρασει στο εικονιδιο των windows(οπως ειπε και ο spgkolem,τελικα εχω εικονιδιο windows).Απο το εικονιδιο μεχρι την οθονη εναρξης κανω 7 δευτερα...Αρα ολα πανε καλα,απλως καθυστερει(γυρω στα 20 δευτερα)απο το πατημα του κουμπιου μεχρι το εικοιδιο windows,και αυτο οφειλεται στη μητρικη μου.Ο δισκος ειναι μια χαρα...Συγνωμη αν σας τρελανα ,αλλα κι'εγω νομιζα οτι με κορο'ι'δεψανε..Σας ευχαριστω για το χρονο σας!

• Like 1
Δημοσ.

για μελλοντικές περιπτώσεις, να ξέρετε ότι επιπλέον διαδικασίες σε αυτές τις μητρικές (εκτός apple) καθυστερούν

10 με 20 δευτερόλεπτα μπορεί να χρειαστούν πριν καν ξεκινήσει το boot sequence για παράδειγμα

αυτό υπάρχει και στα απλά pc, αλλά είναι 2 με 3 δευτερόλεπτα το πολύ που επίσης δεν βελτιώνονται ότι δίσκο και να βάλεις γιατί δεν έχει σχέση ο δίσκος (αφού σε αυτό το στάδιο το μηχάνημα δεν έχει καν επικοινωνήσει με το δίσκο ακόμη)

γενικά αυτό δεν είναι πρόβλημα στους server γιατί δεν γίνεται συχνά shut down/boot αλλά hybernate όπου οι έλεγχοι αυτοί δεν επαναλαμβάνονται

αυτό θα πρεπε να χρησιμοποιείς κι εσύ και πίστεψέ με η διαφορά με το παλιό δίσκο θα πρέπει λογικά να είναι αίσθητη αφού στο hybernate, όλα αποθηκεύονται στο δίσκο

για αυτό αν μετρήσουμε κάτι, δεν είναι από τη στιγμή που πατάμε το κουμπί αλλά από τη στιγμή που ανάβει το num lock στο πληκτρολόγιο μέχρι να φορτώσει λειτουργικό, αυτό το διάστημα βελτιώνεται

οι τεχνικοί δικαιολογημένα δεν ήξεραν πόσο θα βελτιωθεί συνολικά ο χρόνος αφού δεν έχουν ιδέα από τέτοιες μητρικές αλλά θα ήταν καλύτερα να μην παριστάνουν τους ξερόλες και να μη διαβεβαιώσουν ότι "θα ανοίγει τσακ μπαμ" για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με το χρήστη

πάντως το θέμα που θα εστίαζα εγώ εξαρχής είναι ότι ο χρήστης γράφει ότι δεν παρατηρεί διαφορά μέσα στο λειτουργικό (αλλά μάλλον είδε διαφορά κι απλά είχε στο μυαλό του συνέχεια το boot και είχε χαλαστεί)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...