patriot21 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπερα στη παρεα,σημερα τοποθετηθηκε ο νεος μου ssd adata sp900 pro 128gb στο συστημα μου.Επειδη εγω δε γνωριζω και πολλα,πηγα το pc μου στα multirama για να εχω το κεφαλι μου ησυχο και ξεροντας οτι θα γινει σωστα η δουλεια.Ελα ομως που μετα την εγκατασταση δε παρατηρησα σχεδον καμια διαφορα,ουτε στο boot,ουτε στο σερφαρισμα... Ρωτωντας το τεχνικο αν θα πρεπει να κανει bios update πριν την εγκατασταση,μου απαντησε οχι. Μετα τον ρωτησα αν εβαλε τον 16ψηφιο κωδικου που του στελνει η ADATA σε mail και μου ειπε οχι,δε χριεαζεται. Με το ζοτι τον εβαλα να κανει update το firmware του δισκου,ομως και παλι δεν ειδα διαφορα... Στην ερωτηση μου γιατι δε βλεπω διαφορα,μου απαντησε οτι επειδη ο επεξεργαστης μου ειναι intel xeon,και δεν ειναι για οικιακη χρηση,αλλα για server,οτι αυτος ειναι ο λογος που δε τρελαθηκα... Δεν εμεινα καθολου ευχαριστημενος απο την αποδοση του δισκου,αλλα νομιζω οτι κατι εχει κανει αυτος λαθος. Μπορει κανεις να μου εξηγησει τι φταει? Ευχαριστω!
skoulas Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη...Απο τι αποτελειται το συστημα σου; Τι σκληρο δισκο ειχες πριν τον ssd; Ποσο χρονο χρειαζεται το pc απο τη στιγμη που θα ακουστει το μπιπ μεχρι να μπει στην επιφανεια εργασιας; και κατι τελευταιο σιγουρα τον εβαλε τον ssd; Μου κανει εντυπωση το οτι δεν καταλαβες πιο γρηγορο boot...
patriot21 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Tετραπυρινο intel xeon 3ghz,4gb ram,seagate barracuda 1tb(τον εχω και αυτον,δε βγηκε),απλα εγινε format και τα windows κτλ περαστηκαν στον ssd....η διαφορα στο boot ειναι 5 δευτερολεπτα,ενω οταν κλεινει η διαφορα ειναι 6 δευτερολεπτα πιο γρηγορος...ειναι ελαχιστη η διαφορα παιδια..Σιγουρα τον εβαλε.Ειπαμε δε ξερω και πολλα,αλλα τα αυτονοητα τα ξερω!
WorldWide Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Tετραπυρινο intel xeon 3ghz,4gb ram,seagate barracuda 1tb(τον εχω και αυτον,δε βγηκε),απλα εγινε format και τα windows κτλ περαστηκαν στον ssd....η διαφορα στο boot ειναι 5 δευτερολεπτα,ενω οταν κλεινει η διαφορα ειναι 6 δευτερολεπτα πιο γρηγορος...ειναι ελαχιστη η διαφορα παιδια..Σιγουρα τον εβαλε.Ειπαμε δε ξερω και πολλα,αλλα τα αυτονοητα τα ξερω! Εχει μπει σε AHCI mode ο δισκος? αμα μπορεις να ποσταρεις και ενα screenshot απο το AS SSD benchmark θα μας βοηθουσες.
patriot21 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Τι ειναι αυτο?Τρωγεται?Δε καταλαβα ουτε λεξη φιλε,συγνωμη!
skoulas Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Ποια μητρικη εχεις;δεν απαντησες στο ποσο χρονο χρειαζεται το pc απο τη στιγμη που θα ακουστει το μπιπ μεχρι να μπει στην επιφανεια εργασιας ή στην οθονη που ζηταει password; Το boot δεν πρεπει να διαρκει πανω απο 10-15 δευτερολεπτα...(ισως να λεω και πολλα...)
patriot21 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Μητρικη asus p5ql.....Κι εγω ετσι λεω,οτι και τα 15 ειναι πολλα.Ομως αυτο θελει 30 με τον ssd...
WorldWide Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Κατεβασε αυτο http://www.guru3d.com/files-details/as-ssd-benchmark.htmlκαι τρεξε λιγο το τεστ. Και μετα ποσταρε εδω τα αποτελεσματα να δουμε αμα εχει καποιο προβλημα ο δισκος στην αναγνωση/ εγγραφη.
patriot21 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Oριστε το τεστ...Ειναι ικανοποιητικο?
dobro Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 αφου εχεις sata2 μητρικη ,τι περιμενεις παραπανω να αποδοσει ο δισκος σου.
patriot21 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 αφου εχεις sata2 μητρικη ,τι περιμενεις παραπανω να αποδοσει ο δισκος σου. Εδω αλλοι με sata 2 τον εβαλαν και εχουν boot σε 6sec,σε μενα γιατι θελει 30?
skoulas Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Εγω οπως καταλαβαινω απο το AS SSD το achi ειναι ΟΚ (μπες και απο το bios να το δεις) αλλα μου φαινονται χαμηλες οι ταχυτητες (δεν εχω βεβαια και πολλες γνωσεις στο θεμα των benchmarks)...Ο χρονος με Windows 8.1 ακομα και σε sata 2 πανω απο 15sec ΔΕΝ ειναι φυσιολογικο (ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ αποψη-στο desktop της υπογραφης μου σε sata 2 με w8.1 δεν κανει πανω απο 10sec απο το μπιπ μεχρι το desktop)...Το μονο που μπορω να σου προτεινω ειναι καταρχην να ελεγξεις το καλωδιο μηπως δεν εχει κουμπωσει καλα ή και να το αλλαξεις μηπως εχει προβλημα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα