Alchemist` Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπέρες, Έχω ένα βίντεο mp4 που είναι 640χ480. Θέλω να το μετατρέψω σε 1920χ1080. Το πρόβλημα είναι ότι δεν θέλω απλά να γίνει stretch/upscale στην μεγαλύτερη ανάλυση, αλλά:1) να γίνει ~853χ480 (16:9, αντί 4:3) προσθέτοντας ~106x480 μαύρα pixel αριστερά, και άλλα ~106χ480 μαύρα pixel δεξιά. (να παραμείνει δηλαδή η εικόνα στο κέντρο, χωρίς να παραμορφωθεί το μήκος της, και να προστεθεί μαύρη εικόνα στο υπόλοιπο κομμάτι που είναι απαραίτητο για να τηρηθεί η νέα αναλογία) 2) Ακολούθως το βίντεο με την νέα αυτή ανάλυση να γίνει upscale σε 1920χ1080 επιτυχάνωντας έτσι το να μην παραμορφωθεί το βίντεο. (ως προς την αναλογία μήκους-πλάτους, το ξέρω ότι θα φαίνεται pixelιασμένο κτλπ).Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα το οποίο να κάνει αυτόματα αυτήν την δουλειά? (Αντίστοιχα φυσικά και για άλλες 4:3 αναλύσεις όπως 800χ600, 1024χ768 κτλπ) Ευχαριστώ προκαταβολικά.
frenzy Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 http://www.insomnia.gr/wiki/_/video/megui-howto-r124 Στην ενότητα "δημιουργία avisynth script" θα κάνεις resize αλλά προσοχή να μην κάνεις crop.
TheELF Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Πρώτα από όλα δεν πρέπει να γίνονται τέτοιες ταρζανιές στα βίντεο,πρέπει να αναλαμβάνει ο Player/TV να τα φέρει στης σωστές διαστάσεις. Επειδή όμως πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις όπου πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο κάνε αυτό: Κατέβασε αυτό http://www.videohelp.com/tools/AviUtl,αφού το ξεκινήσεις κάνεδεξί κλικ στο παράθυρο advanced editing που είναι στο κάτω μέρος της οθόνης καιεπέλεξε το create a new project, εκεί δώσε 1920χ1080, δώσε και τα σωστά fps και πρόσεξε και τον ήχο. Αφού το κάνεις αυτό κάνεδεξί κλικ στην πρώτη μπάρα,δίπλα από εκεί που γράφει layer 1,στην μεγάλη μπάρα, και επέλεξε το new media object->video file εκεί πάτα στο κουτάκι reference file που είναι τέρμα κάτω αριστερά και άνοιξε το βίντεο. Αν δεν δείξει η οθόνη τίποτα τότε δες στην μπάρα αν εμφανίστηκε μια μικρότερη μπάρα με το όνομα του βίντεο,σύρε την στην αρχή της μεγάλης μπάρας για να φανεί.Με το κουμπάκι zoom% μπορείς να φέρεις το βίντεο στο σωστό μέγεθος που θες να έχει,δεν θα παραμορφωθεί και θα αφήσει κανονικά της μαύρες μπάρες που θες να έχει.Μπορείς να το πιάσεις το βίντεο και με το ποντίκι και να το βάλεις όπου θες. (just saying)Αφού τελειώσεις με την εικόνα κάνε δεξί κλικ στην δεύτερη μπάρα (layer 2) και φόρτωσε τον ήχο από το μενού new media object->audio file αφού πρέπει να τον εισάγεις ξεχωριστά.(απλά ξανά άνοιξε το βίντεο αρχείο για να πάρει τον ήχο) Αν πας window->playback window θα βγάλει ένα παράθυρο για να δεις το αποτέλεσμα.Αφού τα βάλεις όλα όπως τα θες,πάνε στο file->export as avi ,στο video compression μπορείς, αν θες ,να επιλέξεις το ffdshow και αν έχεις περασμένους τους σωστούς codec (π.χ. mega codec pack )μπορείς να το αποθηκεύσεις από εκεί σε ότι μορφή θες.
parsifal Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους. Λοιπόν Alchmist`, ή έχεις κάνει λάθος στους υπολογισμούς σου ή κάτι άλλο θέλεις να πετύχεις που δε μας το λες (π.χ. το original video είναι παραμορφωμένου aspect ratio και προσπαθείς να εφαρμόσεις διόρθωση). Γιατί όπως το καταλαβαίνω εγώ, δεν χρειάζεται τόσο περίπλοκη διαδικασία και υπολογισμοί. Αρκεί να κάνεις resize από 640x480 σε 1440x1080 και μετά να προσθέσεις συμμετρικά στον οριζόντιο άξονα μαυρίλα συνολικού πλάτους 480 pixels (240 δεξιά, 240 αριστερά). Σωστά ή μου ξέφυγε κάτι; Hint: Avidemux 1
micos000 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Μάλλον θέλει αν "χώσει" ένα κάδρο 640χ480 σε κάδρο 1920χ1080 (το λόγο δεν μπορώ να τον φανταστώ) διατηρώντας την αναλογία 4:3. @Alchemist αυτό που θέλεις λέγεται Pillarboxing. Δες το screenshot του parsifal. Κάνει αυτό ακριβώς που (απ' ότι κατάλαβα) λες. Αν θέλεις κάτι άλλο πες το. Πάντως οι περισσότερες τηλεοράσεις/players δίνουν τη δυνατότητα να μεγαλώσεις την εικόνα χωρίς να εφαρμοστεί παραμόρφωση.
Alchemist` Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 καλησπέρα, και ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ο λόγος που τα θέλω όλα αυτά είναι για να ανεβάσω ένα βίντεο στο youtube. Έχω την κάρτα avermedia live gamer portable και επειδή το παιχνίδι που γράφω είναι παλιό, το βίντεο αποθηκεύεται στην ανάλυση που έχει το signal όταν φτάνει στην οθόνη (δηλαδή την native ανάλυση του παιχνιδιού 640χ480). Επειδή λοιπόν θέλω να κάνω edit το βίντεο πριν το ανεβάσω, καλό θα ήταν όλα τα parts να έχουν ίδια ανάλυση, ενώ ταυτόχρονα αν κάνω upload σε 640x480 το youtube θα μου έχει max quality (φαντάζομαι) κάτι σε 480 ή 360p το οποίο και δεν θέλω. Το γνωρίζω ότι αυτή η δουλειά γίνεται αυτόματα από τον εκάστοτε media player (το βλέπω όταν αναπαράγω το βίντεο που έχω γράψει με vlc) αλλά το συγκεκριμένο κομμάτι δεν με νοιάζει μιας και το βίντεο 1080p στο youtube είναι ο στόχος. Για να σας προλάβω, θα μπορούσα να τρέξω το παιχνίδι σε windowed mode και να γράφω απευθείας σε ανάλυση του dekstop αλλά το παιχνίδι δεν μου επιτρέπει κάτι τέτοιο. Αφού έκανα το νήμα με το ερώτημα, φίλος μου μου ανέφερε ότι το ίδιο το youtube επιτρέπει τέτοιου είδους "εφέ" αλλά δεν το έχω τσεκάρει το θέμα. Προς το παρόν έχω κατεβάσει τα προγράμματα που μου προτείνετε και μόλις βρώ χρόνο εντός των ημερών θα δω πιο με εξυπηρετεί καλύτερα. Αν τυχόν έχετε κάποιο καλύτερο εργαλείο υπόψη σας για την δουλειά που θέλω (μιας και την έκανα πιο συγκεκριμένη) ευπρόσδεκτη η οποιαδήποτε πρόταση. Δυστηχώς από βίντεο editing έχω ελάχιστες γνώσεις. Πριν κάνω το θέμα έψαξα κάποια free tools στο google αλλά πολλά είχαν ασυμβατότητα είτε με βίντεο είτε με audio codecs ή πολύ περιορισμένες επιλογές.
TheELF Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Για να σας προλάβω, θα μπορούσα να τρέξω το παιχνίδι σε windowed mode και να γράφω απευθείας σε ανάλυση του dekstop αλλά το παιχνίδι δεν μου επιτρέπει κάτι τέτοιο. Πες αν θες ποιο παιχνίδι είναι, μπορεί να υπάρχει τρόπος να το παίξεις σε μεγαλύτερη ανάλυση ή σε παράθυρο. Ακόμα και να μην έχει βγει κάποιο patch για το παιχνίδι υπάρχουν προγράμματα όπως π.χ. το Dxwnd και το winexplorer που ίσως να βοηθήσουν.
Alchemist` Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Πες αν θες ποιο παιχνίδι είναι, μπορεί να υπάρχει τρόπος να το παίξεις σε μεγαλύτερη ανάλυση ή σε παράθυρο. Ακόμα και να μην έχει βγει κάποιο patch για το παιχνίδι υπάρχουν προγράμματα όπως π.χ. το Dxwnd και το winexplorer που ίσως να βοηθήσουν. septerra core 1.04 (όχι από gog) Έχω δοκιμάσει τα άπαντα, μην μπεις στον κόπο να ψάξεις στις 10-15 πρώτες σελίδες του google. Μόνο που κοιτάω το ALT+ENTER στο πληκτρολόγιο κρασάρει το game.
TheELF Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Με το DxWnd μια χαρά παίζει σε παράθυρο και το παίζει και σε ότι ανάλυση θες. Οκ άκυρο,τρώει κολλήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα