Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έκατσα και τράβηξα ένα βίντεο (περίπου 3 λεπτά) με τα όσα συμβαίνουν από την στιγμή που πατάω το power button από πίσω μέχρι την στιγμή που ο υπολογιστής σβήνει από μόνος του μετά από περίπου 3 με 4 επανεκκινήσεις. Αυτά…

https://www.dropbox.com/s/ij7460nohslkjcn/iMac%20Boot.MOV?dl=0

Ps. Τα όσα φαίνονται αριστερά της οθόνης, είναι αυτά που έχω ποσταρει με photo στην πρώτη μου ανάρτηση.

Δημοσ.

Απλά κάνε boot με ένα live linux usb distro (Ubuntu), θα σου κάνει mount το δίσκο σου και από εκεί θα πάρεις ένα backup σε κάποιο εξωτερικό δίσκο το /Users/<user> και το /Applications. Στη συνέχεια κάνε reinstall το OSX. Μόλις τα κάνεις αυτά πόσταρε να σου πω πως θα επαναφέρεις το backup.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους τους φίλους του topic. Dr.Fuzzy λέω να δοκιμάσω την πρόταση σου, αφού στην παρούσα φάση δεν έχω να χάσω απολύτως τίποτα.  Το δύσκολο είναι ότι δεν κατέχω πολλά πράγματα από live linux usb, άρα κάθε βοήθεια με κάποιο λινκ θα ήταν απίστευτα χρήσιμη.

Σε πρώτη φάση εντόπισα το παρακάτω.... Από εκεί και πέρα μόλις μπορέσεις και έχεις χρόνο δώσε μου αν μπορείς κάποιες Extra πληροφορίες.

http://www.knopper.net/knoppix/index-en.html

http://sparkylinux.org/sparkylinux-full-usb-stick-installation/

http://sparkylinux.org/download/

Ozelot αν δεν δω φως και με το παραπάνω εγχείρημα, θεωρώ μονόδρομο το μηχάνημα να πάει στο service. Αναρωτιέμαι τι καμπάνα θα φάμε από θέμα χρέωσης!

Ps. Για φλασάκι έχω ένα 64gb Ntfs

Επεξ/σία από jodi
Δημοσ.

Ozelot αν δεν δω φως και με το παραπάνω εγχείρημα, θεωρώ μονόδρομο το μηχάνημα να πάει στο service. Αναρωτιέμαι τι καμπάνα θα φάμε από θέμα χρέωσης!

Κάνε την καρδιά σου πέτρα, που λένε .... :(

Δημοσ.

Έλα δεν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα! Κατέβασε από εδώ http://www.ubuntu.com/download το ISO του Ubuntu και "κάψε το" σε ένα dvd. Κάνε boot το Mac με το dvd (επιλέγεις try, όχι install στο αρχικό μενού επιλογών) και κάνε ποστ να σου πω παρακάτω.

Δημοσ.

Να επισημάνω πως πλέον έχω διαθέσιμο σε DVD το Knoppix, και πως είναι εφικτό να φτάσω στο μενού επανεγκατάσταση λειτουργικού κτλ. Δεν θα προχωρήσω σήμερα παρακάτω, διότι πρώτα θέλω να τραβήξω από τον iMac τα αρχεία σε εξωτερικό δίσκο. Βλέποντας και κάνοντας....

Dr. Fuzzy έσκασε το post σου παρέα με το δικό μου. Το εβαλα τωρα να κατεβαινει... Να μην δοκιμάσω Knoppix οπως το δειχνει ο τυπος απο youtube?

http://www.ubuntu.com/download/desktop/install-ubuntu-desktop

Δημοσ.

από το kernel panic είναι ξεκάθαρο ότι "χτυπάει" ο driver της κάρτας δικτύου. Δείτε το backtrace με τα kexts, αναφέρεται ξεκάθαρα στο IONetworkingFamily kext.

Απο κει και πέρα, δεν έχω ιδέα πως είναι το iMac εσωτερικά, αλλά αν υπήρχε δυνατότητα προσωρινής αφαίρεσης της ασύρματης κάρτας δικτύου, πιθανόν να μπούταρε το μηχάνημα μετά.

Επιπλέον, επειδή βαριέμαι να ψάξω όλα τα προηγούμενα posts :P, προσπάθησες να κάνεις boot σε Safe Mode (κρατόντας το shift πατημένο)?

Δημοσ.

από το kernel panic είναι ξεκάθαρο ότι "χτυπάει" ο driver της κάρτας δικτύου. Δείτε το backtrace με τα kexts, αναφέρεται ξεκάθαρα στο IONetworkingFamily kext.

Απο κει και πέρα, δεν έχω ιδέα πως είναι το iMac εσωτερικά, αλλά αν υπήρχε δυνατότητα προσωρινής αφαίρεσης της ασύρματης κάρτας δικτύου, πιθανόν να μπούταρε το μηχάνημα μετά.

my words exactly

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά επειδή τις τελευταίες ώρες έχει πέσει απίστευτο τρέξιμο, δεν κατάφερα να βρω λίγο χρόνο και να περιγράψω το τι έχει συμβεί μετα την τελευταία μου ανάρτηση. Σε γενικές γραμμές τα πράγματα έχουν ομαλοποιηθεί.

Με την πρώτη ευκαιρία θα γράψω πέντε γραμμές για το θέμα, ώστε και άλλοι χρήστες να έχουν ένα μπούσουλα πάνω σε παραπλήσιες καταστάσεις.

Στην παρούσα φάση καλό βράδυ σε όλους!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεις να κανεις κατι πιο πονηρο αμα εχεις τον δισκο εγκαταστασης εστω και του 10.6 λειτουργικου.

Αναβεις το μακ,βαζεις τον δισκο και το κλεινεις.

Το αναβεις ξανα κρατωντας πατημενο το alt,δπλα απο το cmd διπλα απο το space.

Αν δεν εχει προβλημα το μηχανημα θα σου δωσει την επιλογη να ξεκινησεις απο τον δισκο.

Εκει υπαρχει και η επιλογη να κανεις δευτερο παρτισιον στον σκληρο και καινουρια εγκατασταση.

Οπως και να κανεις εγκατασταση σε εξωτερικο σκληρο,να ανοιξει το μακ και να αντιγραψεις τα αρχεια σου,που σου ειναι 

απαραιτητα.

Αν μενεις αθηνα μπορω να σου δωσω δισκο με λιον 10.7

Επεξ/σία από georgeadams
αφαίρεση προσωπικών στοιχείων
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι συνετό να ανταλλάσετε προσωπικά στοιχεία (τηλέφωνα κλπ) δημόσια καθώς ποτέ δεν μπορεί να είστε σίγουροι αν κάποιος προσπαθήσει να τα εκμεταλευτεί με κακό σκοπό.

Γι αυτά υπάρχουν τα προσωπικά μηνύματα.

Δημοσ.

φιλε μου,

εγω πριν απο 6 μηνες εφτιαξα ενα hackintosh και μου το βγαζει αυτο το προβλημα 1 στις 2 εκκινησεις που κανω.

δε ξερω γιατι και πως κλπ, ισως να ειναι η καρτα γραφικων, η οποια δεν ηταν πληρως συμβατη με το λειτουργικο, αλλα εχω βρει την εξης λυση (ξανα, δε ξερω τι φταει και γιατι λειτουργει).

ξεκιναω τον υπολογιστη σε verbose mode. παει μια χαρα, κανενα προβλημα.

στο χακιντος ειναι λιγο διαφορετικα τα πραγματα (πατας 2 παυλιτσες και μετα το γραμμα "ω" και εντερ) αλλα με λιγο ψαξιμο θα βρεις πως να το κανεις και στο δικο σου μακ.

το βερμποζε μοουντ ειναι στην ουσια κανονικη εκκινηση απλα σου δειχνει τις εντολες που εκτελουντε. οταν φτασει στο τελος και τα γραμματα σταματησουν να τρεχουν στην οθονη, η τελευταια λεξη που μου βγαζει ειναι το exit. εκει πληκτρολογω τη λεξη εξιτ ξανα και μετα εντερ. μερικες φορες δε θελει αυτο, απλα κανει το βερμποζε και με βγαζει κανονικα στην επιφανεια εργασιας.

ειλικρινα δεν ξερω τι ειναι, και τι συμβαινει, αλλα το ανακαλυψα τυχαια, (εκανα βερποζε εκκινηση για να δω ποιο ντραιβερ φορτωνε τελευταιο πριν κρασαρει, ελπιζοντας να το διορθωσω). πλεον για να πω την αμαρτια μου, i am too afraid to ask, οποτε απλα αμα κανει νερα στην εκκινηση, βερμποζε μουντ και κανω τη δουλεια μου κυριος.

αυτα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...