Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη της κοινότητας μας! Μέσα στην οικογένεια μας υπάρχει ένας iMac ο οποίος αμιγώς δουλεύει προγράμματα μουσικής και studio. Από σήμερα το μηχάνημα απλά έχει θέμα!!! Όταν το μηχάνημα άναψε πριν από μια ώρα, εμφάνισε τα παρακάτω….

dggmf6.jpg

2yjr6tc.jpg

Επειδή δυστυχώς δεν γνωρίζω τι πρέπει να γίνει, θα ήθελα να παρακαλέσω όσους γνωρίζουν να μοιραστούν/αποκωδικοποιήσουν τι είναι αυτά που φαίνονται στις φωτώ. Τι λύση  πρέπει να δοθεί?

Σας παρακαλώ βάλτε ένα χεράκι βοηθείας! Ευχαριστώ προκαταβολικά...

Δημοσ.

Ozelot σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση! Τι πιθανότητες δίνουμε για το συγκεκριμένο σενάριο και πως μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι η πηγή του κακού έρχεται από την κάρτα γραφικών? Παράλληλα αν πάμε την κουβέντα παρακάτω… και είμαστε σίγουροι ότι έχουμε θέμα hardware, τι λύση μπορεί να δοθεί?

Δημοσ.

Στην πρωτη εικονα, αναφερεται η λεξη "Atheros".

Μηπως υπαρχει θεμα με τον driver της ασυρματης καρτας δικτυου?

Δημοσ.

Loic εντόπισα την αναφορά που επισημαίνεις, από εκεί και πέρα πως μπορούμε να βάλουμε το πρόβλημα σε μια σειρά και να δούμε αν υπάρχει πρόβλημα hardware ή software? Υπάρχει κάποιος συνδυασμός πλήκτρων, ώστε να μπω σε “safe mode” και να τρέξω κάποιο utility για να παραθέσω στην κοινότητα μας την αναφορά?

Ps. Περίπου στην μέση της πρώτης φωτογραφίας γίνεται η αναφορά.....

Δημοσ.

Ozelot εχεις εικονα για αυτό που ανέφερα παραπάνω! Μήπως υπάρχει η δυνατότητα να πάρω κάποιο report από το μηχάνημα, ένα log...

(θυμάμαι πιο παλιά με ένα θέμα με το ρολόι του Mac, που μου είχαν αναφέρει κάτι για terminal)

...με πιθανά σφάλματα κτλ. ? Εύχομαι να μπορέσω να αποφύγω τον παράγοντα hardware, διότι η αποκατάσταση θα είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση.

Δημοσ.

η ζημιά στην κάρτα γραφικών απο που προκύπτει.

Τα διαγνωστικά απο το DVD τα έχεις τρέξει;

Αν οχι κάνε ενα κόπο και πες μας τι σου δείχνει.

Δημοσ.

Παιδιά μεσολάβησε καθυστέρηση στο επόμενο μου ποστ λόγο κοινωνικής υποχρέωσης! Στο προκείμενο… Στο παρών ποστ αποφάσισα να γράψω περαιτέρω λεπτομέρειες για το μηχάνημα, ώστε όποιος θελήσει να καταθέσει κάποια πρόταση/γνώμη να έχει όλα τα δεδομένα.

Λοιπόν έχουμε έναν iMac 27" του 2009,

http://appleinsider.com/articles/09/11/12/review_apples_27_big_screen_imac_late_2009

με λειτουργικό Yosemite που φορά όλα τα update που έχει βγάλει η Apple. Το λειτουργικό είναι περασμένο σε σκληρό δίσκο 2ΤΒ με κάρτα γραφικών ΑΤΙ 4850. Παράλληλα υπάρχει ένα image του setup του λειτουργικού (dmg file) σε εξωτερικό USB φλασάκι. Από εκεί και πέρα συμπληρώνω ένα ακόμα photo το οποίο δεν έβαλα στο αρχικό post. Φυσικά μετά απο δυο restart το μηχάνημα σβήνει!

1DTsy8.png

Ozelot και Prof_Chaos δυστυχώς από ότι ενημερώθηκα Time Machine backup δεν πρέπει να υπάρχει, εκτός και αν από default το αναλαμβάνει το λειτουργικό. Δυστυχώς είμαι της πλατφόρμας των Windows και δεν έχω ιδέα από Mac.

Πως προχωρούμε στο επόμενο βήμα? Ίσως να είναι εκνευριστικό αλλά θέλω τα βήματα σχετικά αναλυτικά για να μπορέσω να βοηθήσω και να δώσω λύση.

Ps. 1. διαγνωστικά μπορώ να τρέξω από image file ωστε να παραθέσω δεδομένα?

2. Κατά το boot η εντολή Cmd+S θα με οδηγήσει σε μονοπάτι που μπορώ να βρω λύση?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το screen shot που ανέβασες παραπέμπει σε Kernel Panic. Πάντως προτού προχωρήσεις, προτού προκύψει το θέμα μήπως εγκαταστάθηκε κάποιο soft ή hardware και ποιό ;.

Από το image file μπορείς να τρέξεις μόνο τις ρουτίνες "Rapair Disk Permissions" και "Repair Disk", που προς το παρόν τουλάχιστον δρν είναι εφικτές αφού το μηχάνημα σβήνει. Πάντως για δοκίμασε -μήπως και τρέξει- το Apple Hardware Test.

Με το cmd-S κάνεις boot σε Single User mode και τρέχεις την επισκευαστική ρουτίνα του δίσκου fsck. 

Με το ¨μετά από δύο restart το μηχάνημα σβήνει", κάνει restart αυτόβουλα ;.

Επεξ/σία από ozelot
Δημοσ.

Παιδιά εγώ βλέπω οτι το πρόβλημα προκύπτει από 4 kexts τα οποία έχουν άμεση σχέση με την κάρτα wifi. Το πρώτο που θα δοκίμαζα είναι να την βγάλω απο τον imac και να δω στη συνέχεια τι γίνεται (εάν αυτό είναι εφικτό) διαφορετικά μπες σε safe mode και απενεργοποίησέ την ή σβήσε τα kexts που την αφορούν κρατόντας πρώτα αντίγραφα

Δημοσ.

Καλημέρα σε  όλη την παρέα! Όπως και χθες έτσι και σήμερα συνεχίζουμε από εκεί που είχαμε μείνει. Ozelot επειδή με ρώτησες αν έγινε κάποια αλλαγή στο μηχάνημα, ρώτησα και έμαθα πως εγκαταστάθηκαν 2 plugin σε μουσικά προγράμματα μια μέρα πριν παρουσιαστεί το θέμα στο μηχάνημα. Τώρα δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν αυτό μπορεί να φέρει ευθύνη, πάντως εγώ το καταθέτω. Παράλληλα θα φροντίσω μέχρι τις 16:00, να ανεβάσω σε drop box βιντεακι με όλη την διαδικασία του boot στο μηχάνημα.

Επειδή είμαι άσχετος με Mac (το ανέφερα και χθες και πρέπει να βγάλω τα κάστανα απο την φωτιά), προσπαθώ να κάνω catch up όσο πιο γρήγορα μπορώ. Σε πρώτο επίπεδο έκατσα και έμαθα όσα μπορούσα περί Kernel Panic. Από ότι κατάλαβα, είναι κάτι σαν το Blue Screen of Death των Windows. Από όσο θυμάμαι κάτι τέτοιο σε περιβάλλον windows οδηγούσε κάποιες φορές ακόμη και σε format.

To λινκ του Ozelot είναι πολύ χρήσιμο και θέλει ανάγνωση με προσοχή για κάποιον που είναι άσχετος! Στο μεταξύ συμπληρώνω και με κάποια πραγματάκια που βρήκα και εγώ.

http://support.apple.com/en-us/TS3742

https://www.youtube.com/watch?v=hegwkUEwDTk&app=desktop

Για την ώρα έχω τρεις αρνητικούς παράγοντες στο μυαλό μου….

Α. Ο 2ΤΒ δίσκος δεν έχει κάποιο partition, και φοβάμαι τι θα γίνει με το υλικό που φιλοξενείται μέσα σε αυτόν.

Β. Δεν υπάρχει κάποιο αντίγραφο ασφαλείας (κακώς αλλά δεν είναι δική μου ευθύνη)

Γ. Υπάρχει σχετική πίεση χρόνου και δεν ξέρω πως πρέπει να ξεκινήσω. Το μόνο που έγινε χθες ήταν το εξής… ένας έλεγχος στον δίσκο που φανέρωσε πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο συγκεκριμένο hardware.

Όσο αστείο και αν ακούγεται υπάρχουν κάποια βήματα, που να τα πάμε σιγά σιγά και να δούμε τι θα γίνει. Θα χρειαστεί να γράφουν απλά σε επίπεδο 1ης δημοτικού.

PS, Ψαχνω να δω τι ειναι το Mac Data Recovery... και αν θα μου χρειαστει.

Ισως στα χειροτερα σεναρια να γινει κατι τετοιο...

http://macnotes.gr/2011/07/22/reinstall-os-x-lion/

Εσπασα το εξαιρετικο λινκ του Ozelot σε επιμερους τμηματα....

Kernel Panic :

Επαναλαμβανόμενα restart κατά το boot στο OS X :

Startup σε Safe Boot / Safe Mode :

Erase HDD & Restore το σύστημα :

Δημοσ.

Ozelot θα ανεβάσω βίντεο σε drop box κατά τις 16:00. Ειμαι σιγουρος πως θα έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα του τι βλέπω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...