adtakhs Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 τώρα τα έχω βάλει χειροκίνητα τα timings !!! σύμφωνα με τις οδηγίες της Kingston. Μια χαρά φαίνονται τα timings ! Δεν βλέπω πρόβλημα κανένα πέρα το single channel. Δες αν υπάρχει επιλογή για GANGED και UNGANGED mode για τις μνήμες, αν έχεις θέμα με το dual channel και μήπως με κάποια από τις δυο επιλογές σου παρουσιάζει θέμα στο dual channel . Aν και δεν θα έπρεπε ... μιας και οι επιλογές έχουν να κάνουν με τον τρόπο που συμπεριφέρεται ο controller προς τα tasks. Αν δεν υπάρχει τέτοια επιλογή και κοίταξε μήπως υπάρχει σε παλαιότερα bios της μητρικής.
Jimie Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 υπάρχει επιλογή αλλά ότι και να την έχω πάλι δεν κάνει διαφορά...και τα timings αν κάνω Reset CMOS μου τα πετάει 11-11-11-30 ( κάπου 30 δεν θυμάμαι ακριβώς ) και την ταχύτητα στα 1333 MHz είτε με Unganged είτε με Ganged και είτε με κλειδωμένο ή ξεκλείδωτο CPU και είτε με Energy Saving OFF ή ON... συμβαίνει το ίδιο : Αν τις έχω σε Dual Channel configuration δεν μπουτάρει το μηχάνημα παρά μου δίνει το συνεχόμενο BEEP code που είναι κλασσικά πρόβλημα μνήμης...
cabdik Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 εξακολουθω και ρωταω. τον εχεις δοκιμασει κλειδωμενο, και εξακολουθει και σου κανει κολπα? εγω δεν ρωτησα, ουτε για BIOS, ουτε για C states..!
adtakhs Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 υπάρχει επιλογή αλλά ότι και να την έχω πάλι δεν κάνει διαφορά...και τα timings αν κάνω Reset CMOS μου τα πετάει 11-11-11-30 ( κάπου 30 δεν θυμάμαι ακριβώς ) και την ταχύτητα στα 1333 MHz είτε με Unganged είτε με Ganged και είτε με κλειδωμένο ή ξεκλείδωτο CPU και είτε με Energy Saving OFF ή ON... Αν κανεις clear cmos σε ΟΠΟΙΑΔΗΟΠΟΤΕ μητρική το ίδιο πράγμα θα σου κάνει ! Η μητρική ΔΕΝ μπορεί να γνωρίζει το πως δουλεύει η κάθε μνήμη από μόνη της ... . Για να μποτρί να μπουτάρει λοιπόν και με τις χειρότερες μνήμες της αγοράς, κατά την πρώτη εκκίνηση , ξεκινά με τις μνήμες στα χαμηλότερα επίπεδα κατά JEDEC st. και μετά εσύ από ΜΟΝΟΣ σου πας και τα φτιάχνεις !!! Οι μνήμες που έχεις αγοράσει δουλεύουν κατά Jedec στα CL11 με 1,5Volt και 1333Mhz ! Η KINGSTON τις πιστοποιεί για λειτουργία σε CL9 , 1600Μhz με 1,65volt , που σημαίνει πως σου εγγυάται ένα είδος κλοκαρίσματος !!! Μερικές μητρικές έχουν ενσωματωμένες ρυθμίσεις για ορισμένα μοντέλα μνημών (XMP PROFILES, AMP PROFILES) αλλά αυτά είναι για ελάχιστα μοντέλα .... Αν λοιπόν το θέμα σου είναι πως όταν κάνεις CLEAR CMOS έχεις τέτοιες αρχικές ρυθμίσεις, τότε ΔΕΝ είναι πρόβλημα ... Ετσι δουλεύει το πράγμα στα PC !
Jimie Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Αφού τις ίδιες μνήμες πρίν λίγους μνήμες τις ρύθμιζε η μητρική αυτόματα και μια μέρα ξαφνικά γαμ**** το σύμπαν και μου πέταγε BEEP codes απο το πουθενά, χωρίς να έχει γίνει ούτε διακοπή ρεύματος και χωρίς να έχω πειράξει κάτι, απλά τον άνοιξα ένα πρωί και τά'παιξε... cabdik έχεις απάντηση απο πάνω απο την ερώτησή σου xD είτε με Unganged είτε με Ganged και είτε με κλειδωμένο ή ξεκλείδωτο CPU και είτε με Energy Saving OFF ή ON... συμβαίνει το ίδιο : Αν τις έχω σε Dual Channel configuration δεν μπουτάρει το μηχάνημα παρά μου δίνει το συνεχόμενο BEEP code που είναι κλασσικά πρόβλημα μνήμης... 1
adtakhs Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Αυτόματα αποκλείεται. Υπογράφω κιόλας . Κάποιος κάποια στιγμή είχε περάσει ρυθμίσεις , είχε σώσει και κάποιο προφίλ και από εκεί τις φόρτωνε. Εχω GIGABYTE GA 990FXA-UD7 R1.2 , GIGABYTE 990FXA- UD3 R1.1 και GIGABYTE 970A - UD3 R3.0 . Το ίδιο σε όλες παίζει. Πάντως και εμένα μου έχει τύχει να μην μπουτάρει και να μπιπάρει η μητρική. Από σκόνη, υγρασία στα σλοτ των μνημών. Βγάζω μνήμες, καθαρίζω, τις ξαναβάζω επάνω και έτοιμος ! Απλά θέλει claercmos που σημαίνει πως χάνονται οι παλαιές ρυθμίσεις.
Jimie Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Αν λοιπόν το θέμα σου είναι πως όταν κάνεις CLEAR CMOS έχεις τέτοιες αρχικές ρυθμίσεις, τότε ΔΕΝ είναι πρόβλημα ... Ετσι δουλεύει το πράγμα στα PC ! Το θέμα μου δεν είναι αυτό...ας δούλευαν σε DC κι ας πέφταν και στα 1000 MHz αλλά έλα που δεν δουλεύουν με τίποτα, ότι και να έχω δοκιμάσει το πρόβλημα παραμένει...αυτά τα BEEP codes θα με κυνηγάνε για όλη μου τη ζωή Και γι'αυτό που λές ομε το προφίλ ρυθμίσεων : Flashαρα καινούριο BIOS ! που αυτόματα διέγραψε οποιεσδήποτε ρυθμίσεις και πάλι όμως τίποτα...πώς εξηγείται ;
adtakhs Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Κατάβασε και τρέξε το 3DMARK VANTAGE αρκετές φορες και δες αν θα σου κρασάρει το σύστημα. Αν ναι , ψάξε στην συχνότητα του North το πρόβλημα και όχι στις μνήμες
Jimie Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Θα κάνω ένα Reset CMOS άλλη μια φορά και θα βάλω τις μνήμες σε DC άρα αν δεν μπουτάρουν φταίει ξεκάθαρα η μητρική...σωστά ;
cabdik Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 σορρυ, μου διεφυγε Jimie και δεν το προσεξα..!!! αν στα κανει αυτα, με ολες αυτες τις προσπαθειες, τοτε δεν μπορω να πω κατι αλλο..!! ααα, μια διευκρινιση... γιατι ουτε στο CPUz screenshot φαινεται, ουτε στην υπογραφη σου. ενα Ντιμμακι 8 gb εχεις ή 2χ4..? και κατι ακομα. εχεις δοκιμασει με ενα ντιμμακι, σε διαφορετικες θεσεις?
Jimie Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 2 χ 4 και μόλις ανακάλυψα το πρόβλημα : Τα DIMM Slots μου είναι | 4 | 2 | 3 | 1 | όταν έχω DIMM στο 1 όλα καλά, όταν έχω στο 3 όλα καλά..έ στο 2 και το 4 παθαίνει νευρικό κλονισμό ή δεν ξέρω κι εγώ τί και με το που βάζω οποιοδήποτε DIMM βαράει φρίκες... Δεν έχω ιδέα τί μπορεί να φταίει, το είχα στείλει στα " σαϊνια " του Πλαίσιο για RMA και μου την είχαν στείλει πίσω με χαρτί οτι δεν εντοπίστηκε πρόβλημα ! και είχα στείελι πακέτο μαζί και CPU ! Και ενα χαρτί με αναλυτικές οδηγίες του προβλήματος....έ δεν ξέρω τί άλλο να κάνω παρά να πάρω καινούρια μητρική... 1
cabdik Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 αν εχεις εγγυηση, ζητησε αλλαγη..!!! μαλλον η μια "γραμμη" μνημων (τα 2 σλοτ δλδ), εχει problem...!!
Jimie Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Αφού σου λέω την έστειλα για εγγύηση και μου την στείλαν πίσω λέγοντας οτι δενβρέθηκε πρόβλημα
adtakhs Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 2 χ 4 και μόλις ανακάλυψα το πρόβλημα : Τα DIMM Slots μου είναι | 4 | 2 | 3 | 1 | όταν έχω DIMM στο 1 όλα καλά, όταν έχω στο 3 όλα καλά..έ στο 2 και το 4 παθαίνει νευρικό κλονισμό ή δεν ξέρω κι εγώ τί και με το που βάζω οποιοδήποτε DIMM βαράει φρίκες... Δεν έχω ιδέα τί μπορεί να φταίει, το είχα στείλει στα " σαϊνια " του Πλαίσιο για RMA και μου την είχαν στείλει πίσω με χαρτί οτι δεν εντοπίστηκε πρόβλημα ! και είχα στείελι πακέτο μαζί και CPU ! Και ενα χαρτί με αναλυτικές οδηγίες του προβλήματος....έ δεν ξέρω τί άλλο να κάνω παρά να πάρω καινούρια μητρική... Ωπα αυτα δεν τα ειχα δει. .... Αν εχεις ακομα εγγυηση πας στο πλαισιο και ζητας αντικατασταση μητρικης ! Αν δεν σου το κανουν με τη πρωτη, θα το πηγαινεις καθε μερα ... Την ιδια ιστορια ειχαν κανει και σε εμενα καποτε, μεχρι που εφτασα να πηγαινω το pc καθε εβδομαδα .... Στο τελος μου αλλαξαν μητρικη τοτε, γιατι επιτελους τους εκανε οτι εκανε και σε εμενα. Προχωρα για αντικατασταση μητρικης. μέσω RMA και μετά στα υπόλοιπα.
Jimie Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Υπάρχει ένα θέμα μεγάλο όμως...τον Γενάρη ( κάπου στις 10~κάτι ) τελειώνει η εγγύηση κι εγώ άυριο φεύγω απο εδώ για Χριστούγεννα...τώρα να κουβαλάω μητρική, να την στέλνω στους παπάρες του Πλαίσιου, να χρεώνομαι 10 € κάθε φορά μεταφορικά και να αγωνιώ αν θα μου την αλλάξουν δεν λέει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα