Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είπα κι εγώ σαν παιδί να κάνω μια Χριστουγιεννιάτικη αναβάθμιση αλλά έχω πέσει στο κλασσικό δίλημα...

Έχω το εξής σύστημα :

Mobo : Gigabyte 990XA-UD3 ( rev. 1.1 )

CPU : AMD Phenom II x4 960T ( ξεκλειδωμένο σε x6 )

RAM : Kingston 2 x 4GB 1600MHz

Το θέμα μου είναι : Πάω σε i5 4670K ( ή 4690Κ  και αναγκαστικά και μητρική ) ή παίρνω απλά έναν FX 8350 και ησυχάζω ;

( Θα πάρω επίσης καινούρια υδρόψυξη αν παίζει ρόλο )

Το PC είναι για gaming.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πρέπει να κοιτάξεις και τα κόστη.Στην μία περίπτωση 170€ και στην άλλη 300€ σχεδόν.Εγώ λέω 3850+υδρόψυξη

Δημοσ.

τι καρτα εχεις?

τι παιχνιδια παιζεις? σε τι αναλυση? 

ειναι το συστημα της υπογραφης σου να υποθεσω?

αν ναι.., το μεγαλυτερο σου προβλημα ειναι η καρτα γραφικων και ΟΧΙ ο επεξεργαστης..!  ειδικα αν παιζεις σε αναλυσεις 1080Ρ..!!!

γιατι ριχνεις το φταιξιμο στον επεξεργαστη?

• Like 2
Δημοσ.

Παιδιά εγώ δεν είπα ποτέ οτι έχω θέμα με το gaming...μια χαρά παίζω τα πάντα αφού την κάρτα την έχω κλοκάρει στο Θεό για αυτό το λόγο..CPU θέλω να αλλάξω επειδή μου κάνει κάτι θεματάκια με τις μνήμες και επειδή είναι σχετικά αρχαίος ο δικός μου πλέον.

Δημοσ.

Για κάρτα γραφικών έχω άλλο budget άρα πάω προς το παρόν για εναν 8320Ε και λέω πακέτο και μια MSI Gaming 270X 2GB ;;;

Δημοσ.

Για κάρτα γραφικών έχω άλλο budget άρα πάω προς το παρόν για εναν 8320Ε και λέω πακέτο και μια MSI Gaming 270X 2GB ;;;

Οχι E επεξεργαστή. Εχουν χαμηλά ρολόγια ....

Όχι τόσο μικρή κάρτα γραφικών !

Στην θέση σου πρώτα θα κοιτούσα για μια R9 290 4GB DDR5 κάρτα και μετά ΑΝ μου μένουν χρήματα για FX 83XX cpu .

• Like 2
Δημοσ.

R9 290 δεν πρόκειτε γιατί τότε χρειάζομαι και τροφοδοτικό, ο CPU θα φάει O/C με νεράκι έτσι κι αλλιώς.

Δημοσ.

R9 290 δεν πρόκειτε γιατί τότε χρειάζομαι και τροφοδοτικό, ο CPU θα φάει O/C με νεράκι έτσι κι αλλιώς.

Αλλαξε και τροφοδοτικο, τοτε !!!

Πουλας 7770 + LEPA

Παίρνεις R9 290 + ENERMAX / XFX/ FORTRON/ SEASONIC ή κάποιο άλλο 700άρι.

Παίζεις τα πάντα στο full και τους νέους τίτλους με MANTLE πολύ δυνατά.

Βασικά στο σύστημά σου παίζει SSD ? Γιατί διαβάζω για CAVIAR GREEN και μπαίνω σε κακές σκέψεις .... περί bottleneck από τον σκληρό και τέτοια...

Αν δεν παίζει SSD βάλε και τον φτηνότερο 120άρη SSD και θα έχεις ΑΛΛΟ μηχάνημα ...

Δες την υπογραφή μου, σκέψου πως είχα τον Phenom 960T ξεκλείδωτο σε X6 και κλοκαρισμένο στα 4,2 και ξανασκέψου αυτό που σου λέω.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι αυτός ο σκληρός μου ! Έναν Seagate 1TB SATA 6G/s έχω. Επίσης με την 7770 δεν έχω θέμα στα games, παίζω μια χαρά και Skyrim στις Ultra ρυθμίσεις. Τέλος ένα καλό τροφοδοτικό εταιριών που αναφέρεις έχει 100 - 160 € + 8350 160 € πάω στα 300 μάνι - μάνι και μετά και η μητρική μου που θέλει άλλαγμα...άστο ξεφεύγει το θέμα.

Δημοσ.

Δεν είναι αυτός ο σκληρός μου ! Έναν Seagate 1TB SATA 6G/s έχω. Επίσης με την 7770 δεν έχω θέμα στα games, παίζω μια χαρά και Skyrim στις Ultra ρυθμίσεις. Τέλος ένα καλό τροφοδοτικό εταιριών που αναφέρεις έχει 100 - 160 € + 8350 160 € πάω στα 300 μάνι - μάνι και μετά και η μητρική μου που θέλει άλλαγμα...άστο ξεφεύγει το θέμα.

H μητρική σου είναι μια χαρά !

Ενα τροφοδοτικό  καλό  έχει περίπου 70-80€ !

Επεξεργαστή ΔΕΝ υπάρχει λόγος να αλλάξεις !

Πουλάς λοιπόν κάρτα γραφικών και τροφοδοτικό με 110-130€ και παίρνεις

XFX 750WATT

+

SAPPHIRE R9 290 4GB DDR5 TRIX

Αργότερα βάζεις SSD κάποιον 120άρη. Παίζει και στα 53€ στο eshop ένας.

Το αν ο HDD σου είναι SATA III ή SATA II δεν παίζει ρόλο.... SSD δεν πρόκειται να είναι ....

Πόσα διαθέτεις εν τέλη ?

Δημοσ.

Το budget μου για κάρτα αν βάλω και του επεξεργαστή τα λεφτά μέσα είναι κάπου στα 280 με το ζόρι ( θα έδινα 160 για την κάρτα και 120 για τον 8320Ε ) αν πουληθούν τα παλιά ( και αυτό είναι μεγάλο αν ) τότε ίσως καταφέρω να πάρω μια 280 ή 280Χ.... πιστεύω.

Η 290 κάνει 289 € η φθηνότερη της XFX και ενα XFX τροφοδοτικό 700άρι κάνει 75 περίπου άρα μόνο έτσι και πάλι με το ζόρι βγαίνει δεν βγαίνει το budget.

Αν δώ όμως οτι μου φτάνουν τότε ναι θα πάω σε 290 όπως μου προτείνεις ! Α και SSD δεν έχω ανάγκη, ούτε προβλήματα με το loading έχω αλλά ούτε και με τις ταχύτητες των Windows γενικα.

Τέλος, μητρική θέλω να αλλάξω για 2 λόγους : Έχω χοντρό πρόβλημα με τις μνήμες και θέλω UEFI BIOS που η δικιά μου δεν έχει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...