Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπερα,

Μπορω να δω μονο 4 καναλια αυτη τη στιγμη που μιλαμε.

Πηγα και αγορασα αποκωδικοποιητη mpeg-4 τη μερα που εγινε η ακυρωση του αναλογικου σηματος. (αρχες οκτωβρη αν θυμαμε καλα)

μοντελο: EDISION FullHD mini-triton 2 HD

τον συνδεσα και εκανα αναζητηση καναλιων και βρηκε 29 καναλια.

Για κανα 5-6 εβδομαδες ολα καλα, εκτος αν εξαιρεσουμε οτι καποιες φορες που ανοιγα τον αποκωδικοποιητη, 

τα καναλια ηταν σε διαφορετικη σειρα απο αυτην που τα ειχα ορισει εγω, 

η επρεπε να ξανακανω αναζητηση καναλιων απο την αρχη,

και μερικες μερες που δεν ειχα καλη εικονα/ηχο (λογω κακοκαιριας).

καποια στιγμη που ανοιξα την τηλεοραση συνηδητοποιησα οτι ελειπαν 3 καναλια (ειχα μονο 26)

τα καναλια που ελειπαν ηταν τα Ν1, Ν HD, Ν sports.

Τεσπα, πριν 4-5 μερες που ανοιξα την τηλεοραση,  

επρεπε να ξανακανω αναζητηση καναλιων απο την αρχη,

και μου βρηκε μονο 4 καναλια (Ν1, Ν HD, Ν sports, Vouli). Ετσι ξαφνικα!!!!

***(απο ερευνα που εκανα ειδα οτι αυτα τα 4 καναλια ειναι στον Διαυλο 26, Συχνοτητα 514 MHz,Ευρος 8 Hz.)

Απο τοτε μεχρι και σημερα εχω κανει στον αποκωδικοποιητη επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων αρκετες φορες,

αναζητηση καναλιων πολλες φορες, και καθε φορα μου βρισκει μονο αυτα τα 4 καναλια.

Μπορει καποιος να μου πει τι παιζει?

Παρεπιπτοντως και σε αλλη μια τηλεοραση σε αλλο διαμερισμα (της οικοδομης) με εξωτερικο αποκωδικοποιητη mpeg-4, πιανει τωρα μονο αυτα τα 4 καναλια.

Πληροφοριες:

μοντελο mpeg-4: EDISION FullHD mini-triton 2 HD

Μενω σε οικοδομη,

Περιοχη Δραμα,

Εκπομπη απο κορυλοβο (κορυλοφο)

Η κεραια και η ολη εγκατασταση/συνδεσμολογια ειναι ετσι απο την κατασκευη της οικοδομης (20 ετων), και οσο ειχα το αναλογικο σημα δεν ειχα κανενα προβλημα.

Ευχαριστω

Δημοσ.

Φίλε δεν γνωρίζω από αυτά απλά θεωρώ πως η κατάργηση του αναλογικού ήταν ένα αίσχος που εξυπηρετούσε συμφέροντα και καθόλου την επαρχία όπως στη περίπτωση σου.

Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

@shodan

Πιθανά σενάρια:

1. Η κεραία θέλει αλλαγή ή ευθυγράμμιση με το κέντρο εκπομπής
  2. Η εγκατάσταση των καλωδίων θέλει αλλαγή
  3. Το μπουκέτο εκπομπής που περιλαμβάνει τα ΜΗ νεριτ κανάλια εχει προβλημα και δεν εκπέμπει. 
  4. Εχουν μπει εμπόδια αναμεσα στην κεραία σας και το κεντρο εκπομπης (πχ μια τεράστια πολυκατοικία)

Πιο πιθανά θεωρώ τα 1 και 2. Ρώτησε ενα οποιοδήποτε γείτονα (εκτός της πολυκατοικίας σου) αν πιάνει τα ψηφιακά. Έτσι ευκολα πετάς έξω τα σενάρια 3 και 4. 

Για τα σενάρια 1 και 2 ανεβαίνεις και δοκιμάζεις ή αν δεν εχεις τις σχετικές γνώσεις, καλείς τεχνικο (αναγκαίο αν εχετε κετρνική εγκατάσταση)

Το προβλημα της σειρά των καναλιων ειναι καθαρα θεμα αποκ/τη. Βρες τη ρυθμιση lcn και βαλε την στο off

Δημοσ.

@shodan

Πιθανά σενάρια:

• Η κεραία θέλει αλλαγή ή ευθυγράμμιση με το κέντρο εκπομπής
  • Η εγκατάσταση των καλωδίων θέλει αλλαγή
  • Το μπουκέτο εκπομπής που περιλαμβάνει τα ΜΗ νεριτ κανάλια εχει προβλημα και δεν εκπέμπει. 
  • Εχουν μπει εμπόδια αναμεσα στην κεραία σας και το κεντρο εκπομπης (πχ μια τεράστια πολυκατοικία)
Πιο πιθανά θεωρώ τα 1 και 2. Ρώτησε ενα οποιοδήποτε γείτονα (εκτός της πολυκατοικίας σου) αν πιάνει τα ψηφιακά. Έτσι ευκολα πετάς έξω τα σενάρια 3 και 4. 

Για τα σενάρια 1 και 2 ανεβαίνεις και δοκιμάζεις ή αν δεν εχεις τις σχετικές γνώσεις, καλείς τεχνικο (αναγκαίο αν εχετε κετρνική εγκατάσταση)

Το προβλημα της σειρά των καναλιων ειναι καθαρα θεμα αποκ/τη. Βρες τη ρυθμιση lcn και βαλε την στο off

δεν μπορουμε να αποκλεισουμε καποια απο τα παραπανω απο τη στιγμη που πιανω καποια καναλια ?

ναι, μπορω να ρωτησω καποιο γειτονα.

ναι, ανεβηκα σημερα στη σκεπη, και παρατηρησα τις κεραιες, ηταν λιγο ψηλα για να τις πιασω, αλλα η καλωδιωση στα σημεια, οπως και η ευθυγραμμιση της κεραιας μου με τον Κορυλοβο φανηκαν ενταξει.

Δημοσ.

shodan 24,από ποιά περιοχή κάνεις λήψη ψηφιακού σήματος,για να σε βοηθήσω.Έχεις οπτική επαφή με το κέντρο εκπομπής;ή δεν έχεις καθόλου οπτική επαφή δηλαδή ορεινούς όγκους,που πιάνεις από την Δράμα λογικά,έχεις λήψη από τα κέντρα,αυτά τα δυο δεν ξέρω από ποιό μπορεί η από , Κορύλοβος ή Θάσος.

Οι συχνότητες για να σε βοηθήσω είναι λοιπόν.

26 Νερίτ,Νερίτ sports,Nhd 

28 Αντέννα,Άλφα,Μακεδονία tv,Etv

32 Mega,star,Σκάι,Μακεδονία tv

52 Άλφα τηλεόραση Δράμα,Center tv,Καβάλα,και κάποια άλλα τοπικά της περιοχής

53 Cosmos tv Αλεξανδρούπολης,Δέλτα Θράκης,και κάποια άλλα τοπικά της περιοχής.

Πες,μας και με πόσο ένταση τις % ,και ποιότητα τις %,πιάνεις όλες τις συχνοτητες.

Όταν εννοείς,κακοκαιρία,εννοείς καταιγίδες,ότι σου πέφτει το σήμα σε όλες,τις συχνότητες ή σε μια μόνο συχνότητα πέφτει το σήμα,λογικά πρέπει να έχεις λίγο οριακό σήμα,και πόσο σου πέφτει % το σήμα,δηλαδή λίγο; ή πολύ τις % ;.

Τι κεραία έχεις απλή με 1 κατεύθυνση εξωτερική, televes με κατεύθυνση εξωτερική ή πλέγματος εξωτερική;είναι με ενισχυτή splitter,δηλαδή κεντρική σε πολυκατοικία;,δικιά σου,ατομική χωρίς ενισχυτή;ή μήπως είναι με ενισχυτή ιστού;.Το καλώδιο της κεραίας,είναι χωρίς φθορές,είναι δηλαδή σε καλή κατάσταση ή έχει φθορές;.Άμα έχει φθορές,τότε θα έχεις απώλειες στο σήμα.Άμα είναι χωρίς φθορές δεν θα έχει απώλειες το σήμα. 

Κάνε μια επανεκίνηση,στο δέκτη σου edision εργοστασιακές ρυθμίσεις,άμα σου ζητήσει κωδικό γράψε 4 φορές,το μηδέν 0000,ή 1234 τέσσερις φορές.

Καλύτερα πάρε,έναν απλό ψηφιακό δέκτη fu,γύρω 21 ευρώ, στoν Κωτσόβολο ,που βάζει και τα κανάλια σε σειρά και σβήνονται ,και κάνει εργοστασιακές ρυθμίσεις,χωρίς κωδικό.Κωτσόβολο κατάστημα έχει και στην Δράμα.

Άμα χάνεις ψηφιακό σήμα,τότε η κεράια σου μπορεί να είναι σε λάθος κατεύθυνση με το κέντρο και να χάνεις σήμα,θα πρέπει να την προσανατολίσεις σωστά προς το κέντρο που έχει σήμα,για να μην χάνεις σήμα.

Αναλογικά όταν είχε καταιγίδες το σήμα σου έπεφτε;ή δεν έπεφτε στα κανάλια ;.

Κάνε,αυτές τις δοκιμασίες που σου είπα,και μου λες. 

Δημοσ.

shodan 24,από ποιά περιοχή κάνεις λήψη ψηφιακού σήματος,για να σε βοηθήσω.

Έχεις οπτική επαφή με το κέντρο εκπομπής;ή δεν έχεις καθόλου οπτική επαφή δηλαδή ορεινούς όγκους,που πιάνεις από την Δράμα λογικά,

έχεις λήψη από τα κέντρα,αυτά τα δυο δεν ξέρω από ποιό μπορεί η από , Κορύλοβος ή Θάσος.

βρισκομαι στα 3 χλμ απο τον Κορυλοβο, και η κεραια (στη σκεπη) φαινεται πως κοιταει εκει περα...

οχι, δεν υπαρχουν εμποδια (ψηλα κτιρια η ορεινοι ογκοι) που να εμποδιζουν. απο την βεραντα μου βλεπω ολοκληρο τον κορυλοβο.

επισης οι κεραιες που ειδα σε αλλες οροφες (στη γειτονια) δεν ειναι ολες ευθυγραμμισμενες με τον κορυλοβο.

*ο πατερας μου μου υπεδειξε οτι αλλες κεραιεσ κοιτανε στη Θασο, η οποια ειναι αρκεταααααα μακρια.

Πες,μας και με πόσο ένταση τις % ,και ποιότητα τις %,πιάνεις όλες τις συχνοτητες.

Όταν εννοείς,κακοκαιρία,εννοείς καταιγίδες,ότι σου πέφτει το σήμα σε όλες,τις συχνότητες ή σε μια μόνο συχνότητα πέφτει το σήμα,λογικά πρέπει να έχεις λίγο οριακό σήμα,και πόσο σου πέφτει % το σήμα,δηλαδή λίγο; ή πολύ τις % ;.

Τι κεραία έχεις απλή με 1 κατεύθυνση εξωτερική, televes με κατεύθυνση εξωτερική ή πλέγματος εξωτερική;είναι με ενισχυτή splitter,δηλαδή κεντρική σε πολυκατοικία;,δικιά σου,ατομική χωρίς ενισχυτή;ή μήπως είναι με ενισχυτή ιστού;.Το καλώδιο της κεραίας,είναι χωρίς φθορές,είναι δηλαδή σε καλή κατάσταση ή έχει φθορές;.Άμα έχει φθορές,τότε θα έχεις απώλειες στο σήμα.Άμα είναι χωρίς φθορές δεν θα έχει απώλειες το σήμα. 

Κάνε μια επανεκίνηση,στο δέκτη σου edision εργοστασιακές ρυθμίσεις,άμα σου ζητήσει κωδικό γράψε 4 φορές,το μηδέν 0000,ή 1234 τέσσερις φορές.

Καλύτερα πάρε,έναν απλό ψηφιακό δέκτη fu,γύρω 21 ευρώ, στoν Κωτσόβολο ,που βάζει και τα κανάλια σε σειρά και σβήνονται ,και κάνει εργοστασιακές ρυθμίσεις,χωρίς κωδικό.Κωτσόβολο κατάστημα έχει και στην Δράμα.

Άμα χάνεις ψηφιακό σήμα,τότε η κεράια σου μπορεί να είναι σε λάθος κατεύθυνση με το κέντρο και να χάνεις σήμα,θα πρέπει να την προσανατολίσεις σωστά προς το κέντρο που έχει σήμα,για να μην χάνεις σήμα.

Αναλογικά όταν είχε καταιγίδες το σήμα σου έπεφτε;ή δεν έπεφτε στα κανάλια ;.

Κάνε,αυτές τις δοκιμασίες που σου είπα,και μου λες.

Αυτη τη στιγμη (τις τελευταιες 5 μερες) πιανω μονο 4 καναλια με:

Ποιοτητα 100% και

Strength 52%

Παλιοτερα (απο 5 σεπτεμβρη που εβαλα αποκωδικοποιητη) επιανα 29 καναλια.

Καποια στιγμη αργοτερα επιανα μονο 26.

Οταν σε αυτο το διαστημα ειχε βροχες και καταιγιδες, δεν επιανα κανενα καναλι.

Ακομα παλιοτερα (δηλαδη με αναλογικο σημα) επιανα ολα τα καναλια, τα αναλογικα, και δεν ειχα ποτε προβλημα, περαν του οταν ειχε βροχες και καταιγιδες, που παλι

καποια καναλια μπορει να επαιζαν καλα η μετρια.

Η κεραια ειναι στην ιδια θεση εδω και 20 χρονια, παγιωμενη.

http://postimg.org/image/tve4rxfqh/

Δημοσ.

ναι, μπορω να ρωτησω καποιο γειτονα.

Και η απάντηση;
Κάνε αυτό και μετά οτιδήποτε αλλο. Όπως π.χ. σε μια διακοπή ρεύματος, πρώτα ρωτάμε αν εχουν και αλλοι διακοπή και μετά ασχολούμαστε με τα ηλεκτρικά σπιτιού/πολυκατοικίας

δεν μπορουμε να αποκλεισουμε καποια απο τα παραπανω απο τη στιγμη που πιανω καποια καναλια ?

Αν έπιανες Mega, n1, makedonia αλλά οχι κάποια αλλα θα το κοιτούσαμε αλλιώς. Αυτή τη στιγμή πιάνεις ένα μονο μπουκέτο και δεν πιάνεις ολα τα αλλα. Αυτό σημαίνει οτι κεραία/δεκτης μπορούν να δουλέψουν αλλά μονο το μπουκέτο της nerit εχει αρκετά δυνατό σήμα (αυτό που φτάνει στο δέκτη) ωστε να εχεις εικόνα.

Το οτι δεν πιάνεις κανενα απο τα αλλα μπουκέτα σημαίνει οτι ειτε δεν εκπέμπουν ή κεραία/καλώδια έχουν πρόβλημα και χάνεται ολο το σήμα μεχρι να φτάσει στο δέκτη. Να σου πω και ενα αλλο ενδεχόμενο. Αν εχετε κεντρική εγκατάσταση, μπορεί κάποιος γείτονας να αλλαξε πρίζα ή να έβγαλε τη πρίζα (πάει η αντίσταση τερματισμου) οπότε στους επομενους στη σειρά δέκτες πέφτει η έναστη του σήματος (εως μηδενίζεται).

Εχω συναντήσει περιπτωση απο κεντρική σειριακή εγκατάσταση με 6 τηλεοράσεις που η 6η έπιανε ελάχιστα και η 5η με κακό σήμα. Για λόγου ευκολίας βάλαμε ενισχυτή (ιστου) και το σήμα εγινε καμπάνα σε όλους. Σε άλλη περιπτωση το καλώδιο κεραίας (το άσπρο) ήταν πολύ παλιό και «έκανε κανονική επαφή» με τα φεγγάρια του. Το άλλαξα και τελειωσε το προβλημα

ναι, ανεβηκα σημερα στη σκεπη, και παρατηρησα τις κεραιες, ηταν λιγο ψηλα για να τις πιασω, αλλα η καλωδιωση στα σημεια, οπως και η ευθυγραμμιση της κεραιας μου με τον Κορυλοβο φανηκαν ενταξει.

Κάποιος που δεν εχει «γνώσεις» μπορεί να φτάσει μέχρι το σημείο ελέγχου όπου η κεραία κοιτά προς τη σωστή πλευρα. Αν υπάρχει αλλο πρόβλημα, μόνο μάστορας μπορεί να στο φτιάξει. 

Ένα ακομα σχόλιο για το νουμερο. Κατά καιρους αλλάζει το νουμερο απο τα κανάλια που πιάνεις. Π.χ. μπαίνει κάποιο περιφεριακό ή αφαιρείται κάποιο αλλο. το 29->26 δεν δείχνει πρόβλημα κεραίας/καλωδίου/δέκτη αλλά το 26->4 ειναι καμπανάκι οτι κατι δεν πάει καλα. 

Καλύτερα πάρε,έναν απλό ψηφιακό δέκτη fu,γύρω 21 ευρώ, στoν Κωτσόβολο ,που βάζει και τα κανάλια σε σειρά και σβήνονται ,και κάνει εργοστασιακές ρυθμίσεις,χωρίς κωδικό.

Σε αυτό διαφωνώ. Είναι πεταμένα λεφτά, ειδικά αν συνυπολογίσουμε την ποιότητα των προϊόντων fu. Ο edision ειναι πολύ καλός, ποιοτικός και εχει καλύτερο δεκτη απο το fu. Στην ανάγκη δανείζεται ενα αποκ/τη απο κάποιο γείτονα (οτιδήποτε μαρκα) και βλέπει αν εχει εικόνα. Του γείτονα ο αποκ/της ειναι ήδη ετοιμος και ρυθμισμένος και δεν χρειάζεται τιποτα αλλο απο το να διαλέξει έξοδο (π.χ. scart ή hdmi). 
Δημοσ.

Από ότι βλέπω,έχεις 2 κεραίες στον ίδιο ιστό,λογικά από ότι κατάλαβα.

Από ότι βλέπω,η από κάτω κεραία,λείπει ένα συρματάκι,και έτσι χάνεις σήμα.

Στον ιστό,βλέπω τον ενισχυτή spliiter,λογικά,που συνδέει την τηλεόραση.

Χαμήλωσε,και την ισχύ του ενισχυτή splitter,για να δεις μήπως ανοίξουνε τα κανάλια,δηλαδή μήπως μπουκώνει το ψηφιακό σήμα.

Η κεραία  σου,να κοιτάει 3 χιλιόμετρα από το κέντρο εκπομπής,που είναι Κορύλοβος,για να έχεις καλό,σήμα να μην κοιτάει προς Θάσο,η κεραία σου,γιατί θα χάνεις σήμα μπορεί να έχεις σήμα αλλά θα είναι ποιό χαμηλό .Το καλώδιο σου το βλέπω,είναι χωρίς φθορές καλό,και από ότι βλέπω συνδέεται με την από κάτω κεράια,να το συνδέσεις με την από πάνω κεραία το καλώδιο μόνο,που δεν έχει κομμένα σύρματα,και θα έχεις καλύτερο σήμα αφού είναι ποιό ψηλά η κεραία αυτή.

Καλύτερα,δανείσου έναν ψηφιακό δέκτη,από έναν γειτονά σου,ή αγόρασε καλύτερα ένα ψηφιακό δέκτη crypto hd,από τον Κωτσόβολο με 26 ευρώ,άμα έχει πρόβλημα edision,αμά δεν έχει πρόβλημα δεν χρειάζεται να αλλάξεις ψηφιακό δέκτη.Όντως, Fu ψηφιακοί δέκτες,σπάνιες φορές έχουνε κολλήματα,και θέλει επαννεκίνηση ο δέκτης για να ξεμπλωκάρει,είναι καλοί δέκτες αλλά μερικές φορές κολλάνε,ενώ crypto ψηφιακοί δέκτες, δεν κολλάνε ποτέ,είναι καλύτεροι από Fu,και δεν κολλάνε ποτέ.

Καλύτερα κάνε μια δοκιμή,την ένωση καλωδίου,χωρίς ενισχυτή splitter,να δεις μήπως πιάνει καλύτερα το σήμα,με την επάνω κεραία.

Δημοσ.

ή αγόρασε καλύτερα ένα ψηφιακό δέκτη crypto hd,από τον Κωτσόβολο με 26 ευρώ,άμα έχει πρόβλημα edision,αμά δεν έχει πρόβλημα δεν χρειάζεται να αλλάξεις ψηφιακό δέκτη.Όντως, Fu ψηφιακοί δέκτες,σπάνιες φορές έχουνε κολλήματα,και θέλει επαννεκίνηση ο δέκτης για να ξεμπλωκάρει,είναι καλοί δέκτες αλλά μερικές φορές κολλάνε,ενώ crypto ψηφιακοί δέκτες, δεν κολλάνε ποτέ,είναι καλύτεροι από Fu,και δεν κολλάνε ποτέ.

ρε oto θα πάρεις κόσμο στο λαιμό σου. H εταιρεία crypto ειναι τα ίδια χάλια (μη σου πω και χειρότερα) από την funai fu. Edition θεωρούνται (απο την πράξη) από τους καλύτερους της αγοράς. Πρόσεχε τι προτείνεις στον κόσμο. 

Επισης το άσπρο που φαίνεται στην φωτογραφία δεν ειναι ουτε splitter, ουτε ενισχυτής, αλλά παλιός κλασσικός μείκτης

@shodan

Σκέφτηκα και το αλλο. Αν ΔΕΝ εχετε κεντρική εγκατάσταση (δεν μας το εχεις ξεκαθαρίσει) και κάθε διαμέρισμα εχει την κεραία του, πάρε τον αποκ/τη σου και κουμπωσε τον σε ενα διαμέρισμα-τηλεόραση που εχουν εικόνα απο όλα τα καναλια. Ετσι θα καταλαβεις αν φταίει κεραία σας, αποκ/της σου ή κάτι αλλο. 

Πάντως 3 χλμ με οπτική επαφή στο κέντρο εκπομπής, αν βάλεις την τηλεόραση στην ταράτσα, ο αποκ/της πρέπει να πιάνει σήμα και με απλό-σκέτο καλώδιο. 

Βλέπω ένα κομμένο καλώδιο να κρέμεται. Μήπως ήταν απο την πάνω κεραία, η οποία κοιτά στο κέντρο εκπομπής; Μήπως έκατσε κάποιο πουλί στο καλώδιο (και εκτός απο το χέσιμο) κόπηκε απο τον καιρό και το βάρος;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί,να πάρω arc,στον λαιμό μου κόσμο;Αφού,λέω το σωστό.Και έχω δει την αντοχή του κάθε ψηφιακού δέκτη σε τέστ,πριν σχολιάσω.Αν δεν κάνει σύγκριση,αυτός που ασχολείται με ψηφιακούς δέκτες και τηλεοράσεις, λέει πράγματα που δεν είναι σωστά.

Γιατί,τώρα κάποιον δεν συμφέρει να πάρει ,έναν δέκτη ακριβό hd.Γιατί με έναν φθηνό hd,γίνεται η δουλειά μια χαρά,και τον συμφέρει,πολύ,λόγο και οικονομικής κρίσης.Οι ποιό πολλοί ηλεκτρονικοί τώρα είναι για πέταμα.Πολύ λίγοι είναι καλοί,όπως ασχολιέμαι πολλά χρόνια,με αυτά,δεν είμαι ακόμα ηλεκτρονικός γιατί σπουδάζω στο Ιεκ.

Ακριβούς δέκτες με hd,μπορεί να πάρει κάποιος όταν έχει τηλεόραση καλή χωρίς ενσωματομένο δέκτη,λίγο παλιά.

Όλοι οι ψηφιακοί δέκτες crypto,Fu,Edision και κάποιοι άλλοι,είναι ίδιοι,αλλά έχουνε κάποιες διαφορές μεταξύ τους.

Ας πούμε FU,έχει το ίδιο μενού όπως Crypto.

Επεξ/σία από otopiterpan
Δημοσ.

............

............

Δεν βρηκα κανεναν στην γειτονια να ρωτησω (εχουν nova η ειναι γεροι κ δεν μπορω να συνεννοηθω).

ρωτησα ομως φιλους που ειναι 0,5-1 χλμ πιο μακρια απο μενα και τα πιανουν ολα (με εξωτερικο αποκωδικοποιητη mpeg-4)

επισης στο απο πανω διαμερισμα, εχει αλλο αποκωδικοποιητη εξωτερικο, κ πιανει ακριβως τα ιδια καναλια.

αυτα θεωρω οτι αποκλειουν το ενδεχομενο να φταινε και οι 2 αποκωδικοποιητες.

Δεν υπαρχουν αλλα διαμερισματα στην οικοδομη.

Ειναι κεντρικη εγκατασταση κεραιας. Δεν υπαρχει καποιος αλλος που θα μπορουσε να κοψει ή να τραβηξει καλωδιο η τιποτα αλλο.

Ναι, υπαρχει ενισχυτης (σηματος???) μες την σοφιτα.

*Αν θελετε μπορω να βαλω μια φωτο αυριο.

Οι κεραιες και η ολη εγκατασταση εχουν μεινει ως εχουν εδω και 20 χρονια. Δεν εχει πειραχτει τιποτα απο ανθρωπινο χερι.

Ο πατερας μου ειπε οτι εβαλε τοτε 2 κεραιες για τα καναλια (1 για τα κρατικα κ 1 για τα ιδιωτικα που μολις ειχαν αρχισει να παιζουν) για να εκπεμπει.

Ετσι και αλλοι στη γειτονια μου εχουν 2 κεραιες στη σκεπη τους.

Εδειξα στον πατερα μου την φωτο και του ανεφερα για το καλωδιο οπως αναφερει και ο "οτοπιτερπαν".

Μολις το ειδε μου ειπε: "ναι ειναι κομμενο, φυσικα, γι αυτο δεν πιανει τα καναλια".

*Μονο εγω ανεβηκα στην σκεπη για ευνοητους λογους χε χε...

Τωρα μπορειτε να μου πειτε τι μπορω να κανω για το κομμενο καλωδιο ???

Ευχαριστω...

Δημοσ.

Γιατί,να πάρω arc,στον λαιμό μου κόσμο;Αφού,λέω το σωστό.Και έχω δει την αντοχή του κάθε ψηφιακού δέκτη σε τέστ,πριν σχολιάσω.Αν δεν κάνει σύγκριση,αυτός που ασχολείται με ψηφιακούς δέκτες και τηλεοράσεις, λέει πράγματα που δεν είναι σωστά,και λογικά.

...

Όλοι οι ψηφιακοί δέκτες crypto,Fu,Edision και κάποιοι άλλοι,είναι ίδιοι,αλλά έχουνε κάποιες διαφορές μεταξύ τους.

...

Ότι να'ναι.

O ts εχει προβλημα στη λήψη, εχει καλό λειτουργικό δέκτη και εσύ του λες να παει να πετάξει λεφτά για να πάρει ένα δευτεροτριτο δέκτη για να δει αν εχει προβλημα ο δέκτης. 

@shodan

Δυστυχώς εχει αγγαρεία για σένα. Πρέπει να ανέβεις και να δεις που εχει κόψει. Αν είναι πριν το δίπολο της κεραίας, τοτε με μουφα τα συνδεεις και είσαι έτοιμος. Αν εχει κόψει στο δίπολο ή ακόμα χειρότερα αν εχει σαπίσει/σπάσει το δίπολο τοτε δε φτιάχνει και αν δεν πιάσει η παρακάτω πατέντα (βλ παρακάτω) τοτε η μόνη λύση ειναι να αλλάξετε κεραία. 

Αφου εχετε δυο κεραίες, μπορείς να κάνεις την εξής πατέντα. Θα γυρίσεις την κάτω κεραία να κοιτά, εκεί που κοιτά τώρα η πάνω. Γύρνα όλο τον ιστό, έστω για δοκιμή. Μετά επικεντρώσου στο άσπρο κουτί του προενισχυτή/μείκτη (το κουτάκι επανω στον ιστό). Αποσύνδεσε το καλώδιο της πάνω κεραίας (το κομμένο) και στη θέση του, σύνδεσε το καλώδιο της κάτω κεραίας. Δηλαδή κάνεις σκάτζα τα καλώδια στις εισόδους του κουτιού. Την έξοδο (το καλώδιο που πάει για το σπιτι δεν το πειράζεις). Κατεβα στο σπιτι και δες αν πιάνεις τα υπολοιπα καναλια. Αν ναι, δες την ποιότητα και έντασης του σήματος και αν ειναι ικανοποιητικά και σταθερα νουμερα, ανεβαίνεις στην ταράτσα, στερεώνεις καλά τον ιστό και είσαι κομπλέ. Αμα τα πιάνεις εσύ, λογικά θα πιάνουν και οι αλλοι στην πολυκατοικία

Αφου γείτονες στο 1,5χλμ εχουν σήμα, σημαίνει οτι δεν ειναι θέμα πομπου αλλά θέμα κεραίας δέκτη. 

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα απο χθές που κάνω συντονισμό αυτόματο καναλιών δε μου εντοπίζει τα κανάλια,μια βρίσκει 4 μόνο μια 8 κ 4 ραδιο..Έχω samsung ue40eh 5000.H αλήθεια είναι ότι τελευταία έψαχνα κάτι και έκανα συχνά επαναφορά ρυθμίσεων,χθες που είχε χάλια καιρό δεν έπιανε αρκετά κανάλια κ έτσι ξανά ξεκίνησα και έκανα συντονισμό(παλιότερα δεν είχα απολύτως κανένα θέμα). H κεραία που έχω στην τηλεόραση είναι μια απλή εξωτερική και όλες οι αλλες τηλεοράσεις παίζουν μια χαρά..Προφανώς για κάποιο λόγο όταν κάνει αναζήτηση δε βρίσκει σήμα και δεν εντοπίζει τπτ..δεν ξέρω τι να κάνω έκανα εκατο φορές επαναφορά και τπτ το ίδιο..Α επίσης έκανα στο λογισμικό ενα update χθες μεσω usb είχα έκδοση 1012 κατι νομίζω κ έβαλα 1028.Λέτε να παίζει αυτό ρόλο να έγινε κάτι στραβά?Τι να κάνω????Είμαι και άσχετη και δε ξέρω και πολλά.. :fear: :fear: :fear:

Δημοσ.

Τι ότι να ναι arc;.

Αν κατάλαβες,καλά είπα αν έχει χαλάσει ο ψηφιακός δέκτης edision,να πάρει άλλονε,αφού είναι εντάξει,δεν χρειάζεται να αλλάξει ψηφιακό δέκτη,θα μείνει με αυτόνε.

Αφού,έχουνε σήμα shodan 24,οι φίλοι σου στα 1,5 χιλιόμετρα.Τότε έχει πρόβλημα η εγκαταστασή σου.

Λογικά,πρέπει να αλλάξεις την κεραία μόνο.Αν γίνεται να δανειστείς μια από έναν φίλο σου,ή αμά δεν έχει να αγοράσεις μια καινούργια.

Προσανατόλισε λίγο καλύτερα την κεραία προς το κέντρο εκπομπής Κορύλοβος.Και η κεραία σου να κοιτάει,τους πομπούς του κέντρου εκπομπής Κορύλοβο,αλλιώς άμα δεν κοιτάει τότε θα χάνεις σήμα.

Ρίξε και μια ματιά στις ενώσεις του καλωδίου,δηλαδή στον ενισχυτή splitter,να δεις μήπως δεν κάνει καλή επαφή το  καλώδιο.

Το καλώδιο καλύτερα να το αλλάξεις όλο και να πάρεις ένα καινούργιο.

Αν μπορείς,να το ενώσεις,να το ανοίξεις,και να ενώσεις το χαλκό,και το δικτάκυ.Προσοχή,ο χαλκός,δεν πρέπει να ακουμπάει στο δικτάκυ γιατί,θα γίνεται βραχυκύκλωμα,το καλώδιο να το μονώσεις με μονωτική ταινία,ή καλύτερα,πάρε ένα καινούργιο καλώδιο,από ένα κατάστημα φθηνό.

Γενικώς από οτι βλέπω,θέλει όλη η εγκαταστασή σου άλαγμα,γιατί είναι πολύ παλιά,και θέλεις καινούργια κεραία,και καινούργιο καλώδιο,από οτι φένεται για να μην έχεις προβλήματα λήψεις τηλεόρασης,μακάρι που θα κάνεις τις δοκιμές να πιάσεις σήμα καλό,και να μην αλλάξεις τίποτα.

Κάνε αυτές,τις δοκιμασίες που σου είπα,και μου λές. 

Δημοσ.

Σε πρώτη φάση βλέπω ενα τεράστιο φάουλ, που κανένας δεν εχει αναφέρει. Γιατι δυο κεραίες εφόσον τωρα το κέντρο εκπέμπει ολα τα κανάλια. Πριν μπορεί να δούλευε η πατέντα με τα αναλογικά, τώρα ειναι λάθος.

Αυτο που γινόταν και αποδείχτηκε και πρακτικά ειναι οτι το ενα κέντρο πάταγε στις κοινές η διπλανές συχνότητες του άλλου. Για αυτο και έβλεπες αλλαγές στα κανάλια σου.

Το οτι δεν βλέπεις τώρα τα υπόλοιπα ειναι πασιφανές απο το καλώδιο που ειναι κομμένο. Λογικά η πανω κεραία είναι η σωστή.

Κατ εμε για να εχεις σωστά αποτελέσματα θα εκανα τις παρακατω ενέργειες:

* Κατάργηση των δυο κεραιών. Κρατάς μια την καλύτερη που εχει τις λιγότερες φθορές. Αν και οι δυο έχουν σκουριασμένα δίπολα τις πετάς και αγοράζεις μια κατευθηντικη χελιδόνα η Υagi UDA  κάποιας σοβαρής εταιρίας. Το κόστος ειναι σχετικά χαμηλό.

* Κατάργηση του άθλιου μεικτή που σου κόβει πάρα πολλά db χωρίς λόγο...

* Τοποθέτηση της κεραίας οσο πιο σωστά γίνεται στο κέντρο εκπομπής. Η σωστή τοποθέτηση γίνεται μονο με πεδιομετρο με spectum ωστε να εχεις σωστό αποτέλεσμα σε ολο το φάσμα. Αλλα εφόσον μιλαμε μονο για 3χλμ παλέψτε το με το ματι και οτι καταφέρετε.

* Τοποθέτηση νεου καλωδίου απο την κεραία μεχρι το σημείο που μπαίνει στο δώμα η στην σκεπή. (οπου το καλώδιο ειναι καλο χωρις φθορές) Η ενωση θα γινει μονο με f connector με μουφα F εξωτερικού τύπου και μονοση απο πάνω με μονωτική η θερμοσυστελλομενο.

* Οτι διακλαδώσεις κάνετε στο σπίτι μονο με splitter με f connectors εστω δορυφορικού τυπου και μόνον με εξόδους οσες ειναι οι tv. Αλλιώς θέλουμε αντιστάσεις 75ohm.

Λογικά ενισχυτής δεν χρειάζεται μεχρι 2 tv και και 20 μετρα καλωδίωση. Αν υπάρχει δεν αλλάζετε τίποτα.

Καλή τύχη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...