Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκεφτομαι να στησω ενα συστημα και ειμαι μεταξυ των 2.

Η χρηση που το θελω ειναι για video-editing.

Αξιζει ο i7 τα παραπανω λεφτα?

Δημοσ.

Εννοειται οτι αξιζει αλλα εσυ ξερεις αν θα σου χρειαστει ο 4790...Πχ εξαρταται απο τα προγραμματα που χρησιμοποιεις οπως επισης και το ποσο βαρια χρηση κανεις με αυτα, εκει θα εχεις διαφορα στο χρονο. 

• Like 1
Δημοσ.

σιγουρα το μηχανημα που επροκειται να στησεις υποστηριξετο με αρκετη μνημη οσο πιο ψηλα χρονισμενη γινεται και με δισκο ssd θα δεις τη διαφορα οποιον απο του δυο επεξεργαστες επιλεξεις... για video editing...

και η διαφορα τιμης τους σου δινει το περιθωριο αυτο....

• Like 1
Δημοσ.

Πόσα χρήματα σκοπεύεις να δώσεις συνολικά; Επίσης, υπάρχει καλή οθόνη για editing; Είναι σωστές οι παρατηρήσεις των από πάνω. Το Hyper Threading πάντως που έχει ο i7 θα δώσει καλύτερη απόδοση σε οποιοδήποτε είδος editing, απλά όχι ίσως τόση ώστε να δικαιολογεί τα 80-90€ παραπάνω που κοστίζει. Εξαρτάται λοιπόν και από το πόσα είσαι διατεθειμένος να δώσεις και ποιά προγράμματα δουλεύεις. 

Δημοσ.

Για ssd και ram το εχω στο νου μου.

Απλα θελω να ξεκινησω απο επεξεργαστη και μετα τα βρισκω τα υπολοιπα.

Στο after effects και premier pro που δουλευω συνηθως, ειναι αρκετα επιπονο το rendering με το σημερινο μου συστημα. Για βιντεο 1 λεπτου μπορει να παρει και μιση ωρα, αναλογα την επεξεργασια. (τωρα εχω amd phenom 2 925 και 6 gb ram ddr2)

Δημοσ.

4790K λοιπόν (αφού θα δώσεις που θα δώσεις το 300άρι) και εν συνεχεία μια οικονομική μητρική Ζ97, ίσα-ίσα για να τρέχει άνετα σε στοκ ο επεξεργαστής.

Μετά, 2x8gb μνήμης. Στα ίδια λεφτά που βρίσκεις 1600άρες παίρνεις μνήμες στα 2133-2400. Συνιστώ αυτές http://www.skroutz.gr/s/4017289/G-Skill-Ares-16GB-DDR3-2400MHz-F3-2400C11D-16GAB.htmlγιατί τις έχω και τρέχουν σφαίρα.

Θα πάθεις ένα πολιτισμικό σόκ βέβαια από την βελτίωση των επιδόσεων στα συγκεκριμένα προγράμματα, γιατί οι χρόνοι σου θα μειωθούν δραματικά. Απλά να ξέρεις ότι θα χρειαστείς μια καρτούλα γραφικών γιατί τα Adobe έχουν εντολές/λειτουργίες που επιταχύνονται από την gpu. Αν είσαι σε CS6 σουίτα κοίτα καλύτερα μια Nvidia. Σε Creative Cloud μπορείς να δείς και AMD γιατί το OpenCL είναι πιό ενεργό.

• Like 1
Δημοσ.

και ο ι5 σε καλυπτει αλλα οχι απολυτα ....αναλογα τις εφαρμογες που θα τρεξεις αλλα για να σε σιγουρος και καλυμμενος παρε τον ι7.. παντως ενα παλικαρι δινει εναν ι7 235 ευρω εγω λεω ψαξε για μεταχειρισμενο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο i7 είναι πιο δυνατός λόγω hyperthreading, αλλά από το να πάρεις i5 4690k και μετά από ένα μήνα να θες περισσότερη επεξεργαστική ισχύ, πάρε κατευθείαν τον 4790. Αν έχεις μάλιστα την οικονομική δυνατότητα πάρε τον Κ με μια καλή μητρική γύρω στα 150 ευρώ. Χάρη στο ότι υπερχρονίζεται σε βάθος χρόνου θα είναι καλύτερος. Γενικότερα αν δεν διαθέτεις τα χρήματα για i7 τώρα, περίμενε ένα μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να μαζέψεις τα επιπλέον χρήματα. Αξίζει πίστεψέ με.

Επεξ/σία από Mult1C0r3Cpu
Δημοσ.

παιδια μια απορια αν παρω τον 4770κ πρεπει οπωσδηποτε να παω σε z87/97?δεν σκοπευω να κανω overclock.Για να προλαβω τυχον παρατηρησεις τον βρηκα σε αριστη τιμη και απο φιλο που εμπιστευομαι με κλειστα ματια.μια h97 killer θα με καλυψει?

Δημοσ.

παιδια μια απορια αν παρω τον 4770κ πρεπει οπωσδηποτε να παω σε z87/97?δεν σκοπευω να κανω overclock.Για να προλαβω τυχον παρατηρησεις τον βρηκα σε αριστη τιμη και απο φιλο που εμπιστευομαι με κλειστα ματια.μια h97 killer θα με καλυψει?

Τότε μην πάρεις τον i7 4770k αλλά τον απλό i7 4770 ή i7 4790 εφόσον δεν πάς για oc.

Δημοσ.

Με αφορμή την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή συζήτηση, ήθελα να ρωτήσω το εξής.

Βλέπω ότι υπάρχουν όχι μόνο πολλά μοντέλα αλλά και μεγάλες διαφορές στις τιμές για μητρικές για επεξεργαστές με socket 1150 (πχ i5-4690 και i7-4790 για τις οποίες μιλάμε εδώ).

Εάν κάποιος δεν θέλει να ασχοληθεί καθόλου με OC ούτε με παιχνίδια, καλύπτεται με Η97 ή κερδίζει κάτι εάν πάει σε Ζ97 ή σε κάτι άλλο;

Για παράδειγμα, για i5 4460-4590-4690 είναι αρκετή μια πχ Gigabyte H97-D3H (περίπου 107 ευρώ)

http://www.msystems.gr/index.php?category=1316&product=17939

ή έχει να κερδίσει κάτι εάν πάει σε μια πχ Gigabyte Z97X-UD3H (περίπου 162 ευρώ)

http://www.msystems.gr/index.php?category=1316&product=17917

Δημοσ.

Με αφορμή την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή συζήτηση, ήθελα να ρωτήσω το εξής.

Βλέπω ότι υπάρχουν όχι μόνο πολλά μοντέλα αλλά και μεγάλες διαφορές στις τιμές για μητρικές για επεξεργαστές με socket 1150 (πχ i5-4690 και i7-4790 για τις οποίες μιλάμε εδώ).

Εάν κάποιος δεν θέλει να ασχοληθεί καθόλου με OC ούτε με παιχνίδια, καλύπτεται με Η97 ή κερδίζει κάτι εάν πάει σε Ζ97 ή σε κάτι άλλο;

Για παράδειγμα, για i5 4460-4590-4690 είναι αρκετή μια πχ Gigabyte H97-D3H (περίπου 107 ευρώ)

http://www.msystems.gr/index.php?category=1316&product=17939

ή έχει να κερδίσει κάτι εάν πάει σε μια πχ Gigabyte Z97X-UD3H (περίπου 162 ευρώ)

http://www.msystems.gr/index.php?category=1316&product=17917

Οι μητρικές με Ζ μπροστά προορίζονται γενικώς για oc επεξεργαστή και μνήμης. Αυτό σημαίνει ότι έχουν συνήθως (όχι πάντα και ανάλογα με το μοντέλο) καλύτερη ποιότητα κατασκευής, μεγαλύτερες αντοχές σε θερμική καταπόνηση, καλύτερο έλεγχο του ρεύματος που περνάει από μέσα, δυνατότητα sli/crossfire κ.λπ. Επίσης, έχουν και καλύτερη μεταπωλητική αξία, και θεωρητικά δεν σε περιορίζουν σε μελλοντικές αναβαθμίσεις (αν αλλάξει η χρήση και χρειάστεί κάποιος δυνατότερος ξεκλείδωτος επεξεργαστής). Αν πάρεις έναν κλειδωμένο επεξεργαστή, η μόνη διαφορά που στην χρήση θα έχεις με μια Ζ97 είναι ότι μπορείς να βάλεις μνήμες ψηλότερα χρονισμένες. Θεωρητικά, ακόμα και τώρα και οι Η97 μπορούν να κάνουν oc στους ξεκλείδωτους επεξεργαστές του socket. Μόνο στις μνήμες δεν γίνεται μέσω XMP, ίσως μέσω bckl (δεν έχω δοκιμάσει, ούτε πρόκειται).

Αν είναι να πάρεις κλειδωμένο επεξεργαστή, δες το budget σου πού μπορεί να κυμανθεί και διάλεξε την καλύτερη μητρική στο budget, είτε Η97, είτε Ζ97. Αυτή είναι η γνώμη μου.

• Like 1
Δημοσ.

Εμπειρικά, ποιές θεωρούνται οι καλύτερες μητρικές Η97 και Ζ97 *για τα χρήματά τους* ; Παίρνει κανείς κάτι με πολύ καλή ποιότητα, αντοχή και καλό έλεγχο ρεύματος πχ με ~100 ευρώ -ή αν μπορεί να πάει πχ στα ~170 ευρώ καλό είναι να τα δώσει; Μου έχει δημιουργηθεί απορία καθώς βλέπω ότι στους AMD που έχω ασχοληθεί περισσότερο οι επιλογές είναι πιο συγκεκριμένες, ενώ με την Intel γίνεται ένας μικρός χαμός με τα sockets και την προσφορά :-)

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...