Προς το περιεχόμενο

πρωτη dslr!!!nikon d5100???

love_photos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια γρήγορη εστίαση είναι προτιμότερη από μια αργή κυρίως σε κινούμενα θέματα. Αν πάλι προτιμάς να βλέπεις από οθόνη γιατί δεν πήρες mirrorless

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εννοειτε οτι κατεληξα σε ακαθρεπτη,αλλα για τον μειωμενο ογκο,οχι για την οθονη και τα υποδελοιπα πλεονεκτηματα.

σαφεστατα μια γρηγορη εστιαση ειναι προτιμοτερη απο την αργη,σε ολα τα θεματα,αλλα το να εχεις το πλανο που θελεις,διοτι πχ μπορεις να σηκωσεις την μηχανη πανω απο το κεφαλι σου σε μια συναυλια ειναι ακομη καλυτερο,απο την γρηγορη εστιαση του γαμου του καραγκιοζη.

Επεξ/σία από dollyyy19

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αλλη μια φορα,εχεις δικιο.ο ενδιαφερομενος που μπαινει στο ινσομνια και ζηταει βοηθεια για επιλογη μηχανης ή εξοπλισμου,ειναι στο ιδιο επιπεδο ή εχει τις ιδιες απαιτησεις με τον επαγγελματια της δ4ς κλπ,ο οποιος μπορει και να πληρωσε για μια θεση πρωτο τραπεζι πιστα,και μπορει και να φυτεψε και κανα 5χιλιαρο βατ σε φωτα.παραυτα,τον συγκρινεις με τον αθρωπα που ρωταει αν η 5100 ειναι καλη............αν μαλιστα βγαζει φωτο,με τον σωστο τροπο φωτογραφισης,θα ξεπερασει τον επαγγελματια.............

Επεξ/σία από dollyyy19

Ο ερασιτέχνης λοιπόν αυτός δεν θα τραβήξει συναυλία , το πιθανότερο είναι να τραβάει το παιδι του που παίζει τρέχει κλπ , όταν λοιπόν θα του βγαίνουν ανεστιαστες επιζεί  κάποιος του είπε να τραβάει με την οθονη πρέπει να ξέρει τι φταίει και ποιος είναι ο σωστος τρόπος φωτογραφίας αυτος είναι από το ματάκι εφόσον εχει dslr και θέλει να την εκμεταλλευτεί

παω να σβησω τα 15000 αρχεια φωτο που εβγαζα την κορη μου,και 3 συναυλιες,με την 5100,καθοτι δεν ακολουθησα τις οδηγιες σου..........επισης να θυμηθω να σκισω τις 1000+ φωτο α4 που εκτυπωσα απο τα 15000 αρχεια........εν συνεχεια θα αγορασω  το βλιβλιο με τα πρωτοκολα των σοφων,μπας και μαθω να βγαζω φωτο......

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι θέμα σοφίας απλά το phase detection  είναι ποιο γρήγορο η οθονη είναι λύση ανάγκης και όχι ο σωστος τρόπος .. το ότι βγήκαν 15000 φωτογραφίες δεν μου λέει κάτι για την ποιότητα τους  και δεν θα έπρεπε να λέει σε κανέναν μάλιστα το ότι 1 στης 15 είναι αξία εκτυπώνσης μου λέει ότι σε ενα φιλμ 36αρι μόνο οι δυο θα άξιζαν δεν θα έπρεπε να σε ευχαριστεί αυτο...

. Το διάβασμα είναι η σωστή μέθοδος και μια καλή αρχή για να μάθει κάποιος φωτογραφία

Επεξ/σία από hayas88
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οταν θα κανω το χομπι μου επαγγελμα,τοτε θα ριξω διαβασμα.προς το παρον,απο την εποχη του φιλμ ακομη,την ιδια αναλογια εκτυπωσης εχω.δεν εκτυπωνω ολες τις φωτο που εχουν το ιδιο θεμα.

την μικρη μου ντυμενη πριγκηπεσα,θα την βγαλω 100 καλα αρχεια φωτο,και θα εκτυπωσω 5.τον τραγουδιαρη,θα τον σουταρω αλλες 50,και θα εκτυπωσω 2-3.ειπαμε,χομπι ειναι,δεν ειμαι κανας μαυρος ελευθερος επαγγελματιας.αλλα θα ηθελα να εγραφες,ποσες φωτο εκτυπωνεις εσυ,αν εκτυπωνεις,και σε τι μεγεθος.διοτι αν δεν εκτυπωνεις,τσαμπα μιλαμε για φωτογραφια.......

συνεχισε το διαβασμα,που θα παει?θα βρεις ενα μοντελο τυφλοσουρτη και θα βγαζεις τις φωτο που θελει καποιος αλλος

Επεξ/σία από dollyyy19

Ο φωτογράφος επαγγελματίας η μη πρώτα μαθενει τους κανόνες και μετά τους ξεπερνάει και πειραματίζεται, αυτό ισχύει σε όλα.. όμως το να φωτογραφίζει κάποιος με την οθονη η το ματάκι δεν εχει να κανει με τους κανόνες είναι απλά ποιο επιθυμητή τεχνολογία . Είναι βοήθημα σαν να λέμε ότι μια μηχανή εστιάζει  καλύτερα από μια άλλη (όλα τα αλλα χαρακτηριστικά είναι ίδια) και να λες ότι η δεύτερη είναι καλύτερη  για φωτογραφίες που απαιτούν γρήγορη εστίαση (παιδιά συναυλίες κλπ.....) αν εσύ είσαι ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα τον φωτογραφιών σου εμένα δεν μου πέφτει λόγος αλλα κάποιος που θελει να εξελιχθεί πρέπει να διαβάσει βιβλία να κατανοήσει πως δουλεύει μια μηχανή  και νσ μην διαβάζει ανακριβή πράγματα....         φυσικά δεν χρειάζεται να πω τι εκτυπώνω και τι μέγεθος μιας που δεν εχει σχέση με την αντίθεση μας και προσωπικά δεν χρησιμοποιώ καν αυτόματη εστίαση μιας που τα θέματα μου δεν την απαιτούν

δεν υπαρχουν κανονες που πρεπει να ακολουθησει καποιος.....υπαρχουν τακτικες που αν ακολουθηθουν,θα αρεσουν οι φωτο  και σε αλλους.και?βγαζεις φωτο για αλλους?ακολουθα τες.οι χομπιστες βγαζουν φωτο για τους ιδιους.και αν αρεσουν σε τριτους,δεν σημαινει τπτ.επιθυμητη τεχνολογια ειναι αυτη που βοηθαει τον χομπιστα εν προκειμενω.και η οθονη ειναι περισοτερο χρησιμη στον χομπιστα,απο την εστιαση kontra vs phase.η εστιαση θα γινει ειτε αργα ειτε γρηγορα.ομως αν το καδρο που εβγαλες,δεν ειναι αυτο που θελεις,τι να την κανεις την σφαιρατη εστιαση?αυτος που θελει να πιασει ενα συγκεκριμενο καρε,βαζει οθονη για να βλεπει το καδρο,και κατα ριπας,οποταν ειτε κοντραστ ειτε φεεις,το καρε θα το παρει.

Το ίδιο κάδρο βλέπεις από την οθονη και από το μάτι στο μάτι μάλιστα δεν υπάρχει και η καθυστέρηση του ψηφιακού. όταν τραβάς κάτι που κινητέ και θέλεις να το βγάλεις εστιασμένο ε τότε το phase υπερέχει.... σωστο η λάθος το συγκεκριμένο καρέ εχει περισσότερες πιθανότητες να βγει εστιασμένο με το ματάκι πάρα με την οθόνη τι να κάνουμε έτσι ειναι

ναι,το καρε που δεν βλεπεις τι τραβας,θα βγει εστιασμενο με την πρωτη.ή το καρε που βλεπεις ενω εισαι στα 4 ή μαλλον στα τρια και προσπαθεις να ισοροπισεις για να μην καταστρεψεις την μηχανη,θα βγει εστιασμενο.και εντο μεταξυ,μεχρι να παρεις θεση στην σταση,η μεχρι να υπολογισεις τι σημαδευεις,εγω θα εχω βγαλει μια δεκαδα φωτο και παμε για αλλα.μα πως εχεις δικιο αλλη μια φορα;

Η φωτογραφία είναι μια ψυχοσωματικη διαδικασία που απαιτεί και καλή φυσική κατάσταση εκτός των άλλων το να ισσοροπησεις ένα τραβάς φωτογραφίες θέλει συγκέντρωση και προπόνηση αλλά αποφέρει μοναδικά αποτελέσματα

γεια σας.....χρονια πολλα και καλη χρονια να εχουμε!!!! :-) χθες πηρα επιτελους την νικον την d5100 με το κιτ 18-55 + 55-200.....ειμαι πολυ χαρουμενη.θα ηθελα να σας ρωτησω τον 55-200 οταν το εχω στη θηκη του προς τα κατω να ειναι ο φακος ή το πισω μερος(το πιο στενο)????και στην τσαντα επισης να τοποθετω τη φωτογραφικη με το φακο κατω και την οθονη πανω ή το αντιθετο???? :-D  :-D  :-D  :-D

Καλορίζικη η μηχανή :) Ανέβασε και καμιά εικόνα να δούμε πως τα πας :D

περιμενε,τι ζητας να ανεβασει;;εδω ,ακομη διαβαζει.μετα πρεπει να κανει και την γυμναστικη του,να φτιαξει το κορμι ντε,και εν συνεχεια,μαλλον θα πρεπει να προπονηθει και στην γιογκα. οοοοοταν τελειωσει με δαυτα,ανν δεν του εχει φυγει η ορεξη για φωτο,μπορει και να ανεβασει........

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...