Nextnet Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Λοιπόν μαγκες τα φώτα σας γιατί δεν έχω σχετική εμπειρία και έχω πελαγώσει. Εχω εδώ και δύο χρόνια το D-Link DSL-2750B το οποίο παίζει με Forthnet. Όλα καλά μέχρι που ο αδερφός μου αποφάσισε να αλλάξει το Asus RT-AC55 που είχε και κάπως έτσι μου προέκυψε (ως δώρο) το συγκεκριμένο ρουτερ. Τι πρέπει να κάνω για να γυρίσω σε Bridge Mode το D-Link DSL-2750B ώστε να παίζει πλέον ως μοντεμ και να εκμεταλλευτώ το Asus ως ρούτερ αφού το AC είναι σοβαρό δέλεαρ και σε κάποια σημεία που δεν έχει καλό σήμα το D-Link πιστεύω ότι αυτό θα με καλύψει καλύτερα. Διάβασα κάποια θέματα εδώ αλλά μάλλον μπερδεύτηκα ακόμα πιο πολύ... Πως θα πρέπει να τα συνδέσω (LAN to LAN ή WAN to LAN) και τι ρυθμίσεις να κάνω; Θέλω να "ταίζει" ασύρματα τα τηλέφωνα - ταμπλετ του σπιτιού το Asus... Να αφήσω ανοικτό τo DHCP στο D-Link και να ορίσω ανάλογα το εύρος των ΙΡ να μην πέφτουν πάνω στο άλλο ή να το κλείσω; Μόλις γυρίσω σε Bridge Mode το D-Link θα μπορώ να το βλέπω από το φορητό μου (web interface); Περιμένω τα φώτα σας μπας και ξεκαθαρίσει λίγο η κατάσταση...
panther_512 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Αν βάλεις το D-Link σε bridge mode, θα συνδέσεις το WΑΝ του ASUS με τη Lan1 θύρα του D-link. H AC μπάντα (5GHz) έχει μικρότερη εμβέλεια από τα 2.4GHz. Δυσκολεύεται περισσότερο να περάσει μέσα από τοίχους και πατώματα. Δεν είμαι σίγουρος αν θα μπορείς να έχεις πρόσβαση στο Web interface του D-Link μετά. Το εγχειρίδιο του D-Link. Για Bridge mode σελ 26 http://www.dlink.com/-/media/Consumer_Products/DSL/DSL%202750B/Manual/DSL_2750B_B1_Manual_v1_00_EN.pdf
poulinos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 παμε απο την αρχη.υπαρχουν 2 τροποι να γινουν.ο ευκολος και ο δυσκολος. ο ενας ειναι.γυρνας το dlink σε bridge(ασχετο αλλα καλο ειναι να εχεις και το τελευταιο firmware update). β.συνδεεις το lan του dlink με την wan του asus.να μην εχουν την ιδια Ip.μεσα στο asus το βαζεις pppoeκαι βαζεις τα στοιχεια της forthnet.ολα ειναι μια χαρα ετσι αλλα δεν εχεις προσβαση μετα στο μενου του dlink.για να εχεις προσβαση θα πρεπει να συνδεσεις και ενα δευτερο καλωδιο απο μια Lan του asus σε μια lan του dlink.o dhcp στο dlink να ειναι κλειστος βεβαια.αν το asus εχει Ip πχ 192.168.1.1 τοτε βαλε το dlink 192.168.1.254 .δηλαδη να ειναι στο ιδιο δικτυο. η δευτερη λυση ειναι η παρακατω.αφηνεις το dlink οπως το εχεις τωρα.πχ 192.168.1.1 παιρνεις το asus και το βαζεις 192.168.1.254 και του κλεινεις τον dhcp.συνδεεις μια lan του asus με μια Lan του dlink.το asus εχει γινε πλεον ενα access point.εννοειται οτι χανεις ετσι ολα τα routing feautures του asus αφου παιζει απλα σαν access point. δεν ξερω βεβαια αν συνδεσεις wan to lan αν μπορει το asus απο την μανα του να οριστει σαν access point μεσα απο το interface οποτε γυρναει και την wan σε lan. υπαρχει και η τριτη λυση που δεν την θελουμε για πολλους λογους.αφηνεις το dlink οπως ειναι καιτο συνδεεις wan to lan.δεν το θελουμε διοτι ετσι εκμεταλλευεσαι μεν τα routing του asus αλλα εχεις 2 nat οποτε διπλα port forward κτλ.εκει γιανα γλυτωσεις το nat το δευτερο θελει One to one nat.μπλεκεις πολυ χωρις λογο.οποτε ή το α ή το β.το dlink πρεπει να γυρισει σε rfc1483 bridge llc(αν θυμαμαι καλα απεξω) αν κανεις το α.τα γραφει και το manual οπως ειπε ο φιλος απο πανω.vlan δεν θες. επισης το asus καντο hard reset και firmare update για να ειναι up to date και να χασει τις ρυθμισεις που ειχε κανει ο bro.μην ξεχασειςνα κλεισεις το wifi του dlink αν δεν το θες.με τον α τροπο αν βαλεις το καλωδιο μπορεις να χρησιμοποιεις και το wifi του dlink.με τον β τροπο μπορεις ετσι και αλλιως να το χρησιμοποιεις.απλα αν τα εχεις και τα 2 ανοιχτα βαλε διαφορετικο καναλι.πχ το ενα καναλι 1 το αλλο καναλι 6(5 καναλια διαφορα).οχι 12 οχι 13 οχι auto
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα