Προς το περιεχόμενο

Exodus: Gods and Kings

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την είδα χτες στη πρεμιέρα. Πρόκειται για υπερπαραγωγή από πλευράς εφέ σκηνικών και λοιπά. Μας δείχνει την ιστορία του Μωυσή με λίγο διαφορετικό τρόπο από τι την έχουμε δει σε άλλες ταινίες και τα φαινόμενα που συμβαίνουν φυσικά και όχι εξωπραγματικά. Ήταν κάτι διαφορετικό. Δεν το περίμενα αλλά ήταν αρκετά καλή.

Δημοσ.
και τα φαινόμενα που συμβαίνουν φυσικά

δηλαδη πως ο θανατος που στοχευει συγκεκριμενα τα νεογνα των Αιγυπτιων αλλα οχι των Ισραηλινων, ειναι φυσικο φαινομενο στην ταινια;

η δεν δειξανε την συγκεκριμενη πλευρα του "Θεου" τους;

επισης μου αρεσει που ειμαστε στο 2014, αλλα το whitewashing στο Hollywood ειναι το ιδιο ξεδιαντροπο οπως ηταν και πριν 60 χρονια.

btw, ιστορικα δεν υπηρξαν εβραιοι σκλαβοι στην Αιγυπτο. επινοηση ειναι.

Δημοσ.

δηλαδη πως ο θανατος που στοχευει συγκεκριμενα τα νεογνα των Αιγυπτιων αλλα οχι των Ισραηλινων, ειναι φυσικο φαινομενο στην ταινια;

η δεν δειξανε την συγκεκριμενη πλευρα του "Θεου" τους;

επισης μου αρεσει που ειμαστε στο 2014, αλλα το whitewashing στο Hollywood ειναι το ιδιο ξεδιαντροπο οπως ηταν και πριν 60 χρονια.

btw, ιστορικα δεν υπηρξαν εβραιοι σκλαβοι στην Αιγυπτο. επινοηση ειναι.

ενώ η υπόλοιποι παλαιά διαθήκη, είναι πραγματική....

Αλλά τι να το κάνεις, όταν το Χόλιγουντ τελειώνει σε man(n) κλπ γνωστά επίθετα, δε γίνεται να περιμένεις κάτι άλλο, απλά δεν παρακολουθείς τα σκουπίδια αυτά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μίλησα για τα φαινόμενα μόνο. Ξεκινάει δείχνοντας ότι από παρέμβαση θεού το αίμα στο Νείλο έχει τα υπόλοιπα επακόλουθα. Δείχνει και το θάνατο σαν τελευταία πληγή. Όταν λέω φυσικά εννοώ δεν τα δείχνει σαν εξωπραγματικά. Πχ δεν δείχνει να ανοίγει η θάλασσα στα δυο. Μη πιάνεστε από λέξεις ορισμένοι! Και αναφέρθηκα τι έδειχνε η ταινία όχι τη προσωπική μου άποψη για το τι γράφουν οι γραφές.

Επεξ/σία από drumpao
Δημοσ.

τα περισσότερα αρχαία κείμενα συνήθως έχουν ή είχαν κάποια στιγμή ίχνη ιστορικής βάσης

τα φανατικά θρησκευτικά κείμενα συγκεκριμένα όμως την έχουν αλλοιώσει τόσο πολύ μέσα στους αιώνες που είναι δύσκολο να εντοπιστούν

οι Αιγύπτιοι θα μπορούσαν να ήταν οτιδήποτε άλλο αρχικά και αργότερα να ταυτίστηκαν με τους Αιγύπτιους στα κείμενα (δεν το ξέρουμε βέβαια), δεν είναι εκεί το πρόβλημα

το πρόβλημα είναι αυτό με τα νεογνά δλδ ότι δεν παίζει το hollywood να βγάλει μια πιο fairplay ταινία σε τέτοια θέματα, θα πέσει φωτιά να τους κάψει

Δημοσ.

Μα, μελαμψό τον βάψανε τον Edgerton... :Ρ

• Like 1
Δημοσ.

Απο πότε η βίβλος γίνεται Epic? Έλεος ρε, αυτό και το Noah... δηλαδή εντάξει, δε λέω καλή προσπάθεια αλλα ρε παίδες...(απευθύνομαι σε producers) δίνετε τέτοια budget και τέτοια cast και φτιάχνετε ταινίες βασισμένες στη βίβλο λές και η μυθολογία δεν υπάρχει η δεν έχει αρκετό υλικό? και πήγανε και μου φτιάξανε Hercules και είναι σαν να βλέπεις Ζήνα στην τηλεόραση! WTF Holywood?!?

• Like 1
Δημοσ.

Απο πότε η βίβλος γίνεται Epic? Έλεος ρε, αυτό και το Noah... δηλαδή εντάξει, δε λέω καλή προσπάθεια αλλα ρε παίδες...(απευθύνομαι σε producers) δίνετε τέτοια budget και τέτοια cast και φτιάχνετε ταινίες βασισμένες στη βίβλο λές και η μυθολογία δεν υπάρχει η δεν έχει αρκετό υλικό? και πήγανε και μου φτιάξανε Hercules και είναι σαν να βλέπεις Ζήνα στην τηλεόραση! WTF Holywood?!?

Φίλε μου πρέπει να ακολουθήσεις τη ροή του χρήματος.
  • Like 1
Δημοσ.

Την είδα και γω χθές cinema vmax.

Not bad.

Αν εξαιρέσεις τη μεγάλη διάρκεια και το κάπως βαρετό πρώτο μισό, όλη η υπόλοιπη ταινία ήταν τίγκα στο εφέ. Καθαρά φτιαγμένη για κινηματογράφο. Το περίμενα πιο βαρετό αλλα πραγματικά ελάχιστες σκηνές ήταν χωρίς υπερβολές στην παραγωγή και στο cgi. 

Τώρα εντάξει για την ιστορία, όλα αυτά Βίβλοι μίβλοι έχουν πολλή παράνοια που μια χαρά μπορεί να δημιουργήσουν ταινιάρες απο άποψη εφέ. 

Τελος πάντων τα 4 ευρώ του 1+1 τα παραέβγαλε. Αυτό.

• Moderators
Δημοσ.

Καλά, το Hercules ήταν βασισμένο σε κόμικ (που το είδα και ήταν απαίσιο -δική μου άποψη-), οπότε εκεί κάπως σώζονται.

Αλλά ναι, ρίχτε π.χ. κανένα Ragnarok ή θα μπερδέψουν τον Thor με της Marvel; :P

• Like 1
Δημοσ.
το δα και γω σε σινεμα.Aν και η αρχη ηταν καπως αργη, και περιμενα να δω αλλη μια πατατα τυπου Hunger games    μετα το εργο πηρε τα πανω του και τα εφε ηταν το κατι αλλο.Ο κριστιαν μπειλ ηταν αρκετα καλος σε αυτο το ρολο και γενικα οι ερμηνειες των υπολοιπων  ηταν και αυτες υπεροχες

το μονο μειον,ειναι πως αλλαζε καπια πραγματα και τα  εδειχνε με ενα αλλο διαφορετικο τροπο απ την ιστορια της βιβλου .Αν περιμενετε να δειτε αλλο ενα 10 εντολες ξεχαστε το.καμια σχεση αν και εκεινο ηταν κοντα στο 5αορο

σαν οπτικουακουστικο αποτελεσμα ομωσ αξιζε για μεγαλη οθονη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...