Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα,

Εχω στην κατοχή μου έναν yamaha rxv471

http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/av-receivers-amps/rx/rx-v471_black__u/

Και θέλω να τον συνδέσω με τον καλυτερο δυνατό τροπο με την mb Asus P7P55DE Deluxe http://www.asus.com/Motherboards/P7P55DE_Deluxe/

Για την βέλτιστη απόδοση ήχου 5.1 σε ταινίες και αν ειναι εφικτό και σε παιχνίδια.

Πρέπει να προβώ σε αγορά DAC , ή καρτας ηχου;

Παρακάτω σας επισυνάπτω τις εξόδους ενισχυτη-μητρικής.

Ευχαριστω εκ των προτέρων .

post-216232-0-91066000-1418363868_thumb.jpg

post-216232-0-89336700-1418364728_thumb.jpg

Δημοσ.

Οπτικη ινα απο την μητρικη ή ομοαξονικο.Οτι σου αρεσει περισσοτερο στον ηχο.Το ομοαξονικο στην μητρικη ειναι πανω απο την οπτικη ινα και στον ενισχυτη λεει coaxial.Για τα παιχνιδια δεν παιρνω ορκο,γιατι σε εμενα οποτε παιζω δεν παιρνει πολυκαναλο σημα και θελει μια ρυθμιση απο την καρτα ηχου που δεν θυμαμαι να ειχε η onboard.Εγω βεβαια το αφηνω ετσι γιατι μου αρεσει να παιζω σε 2,1.

Δημοσ.

Σωστα ειναι και αυτο μια λυση.HDMI απο καρτα γραφικων στον ενισχυτη.Το θεμα ειναι να μην επιστρεφει τον ηχο στην οθονη απο το hdmi out και να παιζει τα ηχεια του ενισχυτη(εμενα δεν το κανει αυτο).Επισης με το hdmi,αν το υποστιριζει ο ενισχυτης(και η ταινια ασφαλως),μπορεις να εχει dolby true hd ηχο ή dts hd master audio.Αρκετα καλυτερο σε σχεση με τα "απλα" dolby-dts.

Δημοσ.

Τον ενισχυτη τον εχω συνδέσει με HDMI OUT στην tv για να βλεπω το control panel του ενισχυτη για περαιτέρω ρυθμίσεις,

Επίσης εχω συνδέσει την tv με οπτική ίνα στον ενισχυτη για το blue ray player κτλ.

Οποτε HDMI απο την καρτα γραφικών ( GIGABYTE Radeon HD 6870 1GB 256-Bit GDDR5)

στο HDMI IN του ενισχυτη )

Και δεν χρειάζεται καρτα ηχου η κατι αλλο.

Θα το δοκιμάσω !!!

Απλα η on board καρτα ηχου της μητρικής ειχε την επιλογή DTS στο panel όπως και κάποιες άλλες ρυθμίσεις.

Με HDMI απο καρτα γραφικών θα εχω αυτές τις επιλογές?

Δημοσ.

Αυτο δεν το γνωριζω.Αλλα σιγουρα θα σου βγαζει hd ηχο απο το hdmi χωρις ποια ρυθμιση,αρκει ξαναλεω να το υποστιριζει η πηγη(πχ η ταινια).

Δημοσ.

Με hdmi τιποτα, με οπτική ίνα επίσης τιποτα......

Αναγκαστικά απο μονο καρφακι σε RCA η Μονή επιλογή που έπαιξε μεχρι στιγμής .......

Προτάσεις?

Δημοσ.

Αλλαξες την εισοδο του ενισχυτη απο το panel του;Επισης πηγαινε στο control panel τον windows και ψαξε για το sound.Σε αυτο που θα σου βγαλει πατα δεξι κλικ και επελεξε να σου εμφανισει και disconected και disabled devices.Λογικα θα δεις καθε συσκευη ηχου που υπαρχει στο Pc σου.Ενεργοποιησε ασφαλως τις απενεργοποιημενες και με δεξι κλικ κανε set as default device αυτη που θες.Επισυναπτω το πως φαινεται το δικο μου sound.

New Bitmap Image.bmp

Δημοσ.

GIGABYTE Radeon HD 6870 1GB 256-Bit GDDR5

Το συνέδεσα και δουλεύει ,

Το κακό ειναι ότι απο την στιγμη που έβγαλα το HDMI απο την τηλεόραση και το έβαλα στο HDMI in του ενισχυτη,

Έχασα πολυ στην εικόνα .....

Ενω με την συνδεση απο DVI σε HDMI στην τηλεόραση ( μονο εικόνα δηλαδη) η εικόνα ήταν πολυ καλύτερη .

Τωρα απο DVI ΣΕ HDMI απευθείας στον ενισχυτη και εικόνα απο HDMI out στην τηλεόραση εχω κατώτερη ποιότητα

( χωρις να αλλάζει η ανάλυση -1920x1080p)

Γι αυτο και θέλω να διατήρησω την αρχική μου συνδεση και να εκμεταλλευτώ την on board καρτα ηχου , που έχει και αρκετές επιλογές .

post-216232-0-98987700-1418478675_thumb.jpg

Δημοσ.

Τελικά η συνδεση μου ειναι

DVi PC-HDMI TV

OπΤικη Ίνα Soundcard-οπτική ενισχυτη

Η εικόνα ειναι σαφώς καλύτερη , αλλα δεν γνωρίζω αν η οπτική υποστηρίζει DTS 5.1.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...