PolonosJ Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπερα παιδια!!! Εχω το Zalman z11 αλλα εχω μεγαλο θεμα με την σκονη και επισης μου γεμιζει και το γραφειο σκονη απο το PC...Εχετε να μου προτεινετε καποιο κουτι που να περναει οσο πιο δυσκολα γινεται η σκονη??? Αν εχει και κατι οικονομικο ακομα καλυτερα ...Ευχαριστω
arc Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Ο υπολογιστής και το γραφείο μαζεύουν σκόνη, διότι υπάρχει μπόλικη σκόνη στον αέρα που δουλευεις. Για να μειώσει τη σκόνη που μπαίνει μέσα στον υπολογιστή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια φίλτρα, τα οποία πρέπει να αλλάζεις/πλένεις/καθαρίζεις συχνά αλλιώς ο υπολογιστής σου θα παθαίνει ασφυξία (υπερθέρμανση, κάψιμο, κλπ). Τα φίλτρα τα βάζεις εσωτερικά στις εισόδους αέρα. Ενδεικτικά : http://www.ebay.co.uk/itm/Samokleykin-Sticker-Filter-Computer-Dust-Filter-900x155x5mm-/261372172032?pt=US_Computer_Fan_Grills_Filters&hash=item3cdafed700 http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-High-Quality-Magnetic-PC-Computer-Case-Fan-Dust-Filter-120mm-/191237384139?pt=UK_Computing_Fan_Grills_Filters&hash=item2c86a2e7cb Για τη σκόνη στο γραφείο (κοντά στο pc) δεν μπορείς να κάνεις κάτι πέρα απο τον καθαρισμο αέρα του χώρου. 1
pnick Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Πάρε το Raijintek Agos. Έχει φίλτρα παντού.
Fubar.gr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Φιλτρα σε συνδιασμό με ρύθμιση των ανεμιστήρων έτσι ωστε η πίεση του αέρα στο εσωτερικό του κουτιού να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη απο την ατμοσφαιρική. Αν το εσωτερικό έχει υποπίεση τότε θα τραβάει αέρα απο την παραμικρή χαραμάδα και γεμίζει σκόνες. Εδώ το αναλύει καλύτερα: http://www.silverstonetek.com/techtalk_cont.php?tid=wh_positive&area=en
arc Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Η πίεση εντός του κουτιού δεν γίνεται να ειναι μεγαλύτερη του εξωτερικου, εκτός αν εχεις μια μονάδα που μετατρέπει χημικά στοιχεία σε αέριο. Οι όροι negative και positive που αναφέρει το silver ειναι ολίγον άκυροι, αλλά του χρησιμοποιεί για τις εξηγήσεις. Η αρχή ροής είναι η ίδια, εισαγωγή αέρα απο φιλτραριζόμενες εισόδους και εξάγωγή αέρα απο οπουδήποτε αλλου. 1
PolonosJ Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Αλλο θελω να πω πιστευω το κουτι μου ειναι μουφα και περναει πολυ ευκολα η σκονη....Εχω ακουσει οτι καλο κουτι ειναι το coolermaster Storm αλλα ειναι και πολυ ακριβο ....το καθαριζω καθε 6μηνο με αερα που εχουν στα βενζιναδικα αλλα με προσοχη.Κανει καλη δουλεια αλλα μαζευει αρκετη σκονη μεσα στο 6μηνο
Fubar.gr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Η πίεση εντός του κουτιού δεν γίνεται να ειναι μεγαλύτερη του εξωτερικου, εκτός αν εχεις μια μονάδα που μετατρέπει χημικά στοιχεία σε αέριο. Οι όροι negative και positive που αναφέρει το silver ειναι ολίγον άκυροι, αλλά του χρησιμοποιεί για τις εξηγήσεις. Η αρχή ροής είναι η ίδια, εισαγωγή αέρα απο φιλτραριζόμενες εισόδους και εξάγωγή αέρα απο οπουδήποτε αλλου. Η πίεση ενός αερίου αυξάνεται όταν μειώνεται ο όγκος του δοχείου, πχ πιέζοντας μία σύριγγα (χωρίς τη βελόνα!) που της έχουμε κλέισει την έξοδο, ή όταν σε δεδομένο όγκο δοχείου προσθέτουμε κι άλλο αέριο. Αυτό γίνεται όταν έχεις ένα ανεμιστήρα να σπρώχνει αέρα μέσα στο κουτί. Καθώς ο αέρας έχει κάποια δυσκολία να βγεί απο τις γρίλλιες του κουτιού, αναπτύσεται πίεση μέσα. Η πίεση φυσικά δέν είναι κάτι φοβερό, όμως είναι ελάχιστα μεγαλύτερη απο την ατμοσφαιρική. Το αντίθετο γίνεται όταν ένας ανεμιστήρας τραβάει αερα απο το κουτί προς τα έξω, μέσα στο κουτί δημιουργείται πίεση ελάχιστα μικρότερη της ατμοσφαιρικής.
Physiciant Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Φίλε μου το να καθαρίζεις το pc αφού έχει γεμίσει σκόνη δε λέει κάτι. To θέμα είναι να κάνεις κάτι έτσι ώστε να μη μπαίνει μέσα σκόνη. Αυτό θα το επιτύχεις αν βάλεις φίλτρα μπροστά από τους ανεμιστήρες τα οποία και πρέπει να καθαρίζεις πολύ συχνά. Για παράδειγμα το καλοκαίρι που έχω ανοιχτά από παντού το σπίτι τα καθαρίζω 2 φορές τη βδομάδα.
madsc Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Δεν υπάρχει setup ή airflow σε "οικιακό" case που να μην γεμίσει καθόλου σκόνη σε βάθος χρόνου. Όλα είναι θέμα του πόσο σκόνη υπάρχει στον περιβάλλοντα χώρο. Αν υπάρχει θα μπει. Στη θετική που αναφέρει η silver με το που γεμίσουν τα φίλτρα σκόνη όλα γίνονται σκατά μέσα στο case, και σε σκόνη και σε απαγωγή θερμότητας. Αντιγράφει που αντιγράφει την Lian Li και την ΙΒΜ στην εμφάνιση, ας το κάνει και στις μελέτες τους. Υπάρχουν server καμπίνες/case της ΙΒΜ πχ, σε αρνητική, που δεν μένει τίποτα από σκόνη μέσα αλλά σε απαγορευτικές τιμές για οικιακή χρήση και με την τουρμπίνα που φοράνε για exhaust fan δεν στέκεσαι καν στο ίδιο δωμάτιο. Τεχνικά αυτός είναι ο τρόπος. Χρηστικά η λύση σου είναι να βάλεις το case όσο πιο ψηλά μπορείς από το πάτωμα και να καθαρίζεις συχνότερα τον περιβάλλοντα χώρο (μοκέτες, χαλιά κτλ). /sc
panos2171 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Για αυτά εδώ τι γνώμη έχετε; Θα περιορίσουν καθόλου τη σκόνη; http://www.e-shop.gr/sharkoon-aluminium-fan-filter-80mm-black-p-PER.804570
Physiciant Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Κάτι γίνεται άμα βάλεις φίλτρα αλλά μπορείς να βρεις και άλλα στο ebay και μάλιστα πιο φθηνά
panos2171 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Άλλη μια ερώτηση, τα φίλτρα (το ρολό) που έβαλε ο φίλος πιο πάνω από το ebay σε τι μαγαζιά τα βρίσκουμε και πως τα ζητάμε;
achilles_g_ Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Αν θέλεις κάτι γρήγορο κ φτηνό φίλτρο απορροφητηρα. Κάποιοι χρησιμοποιούν και καλσόν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα