Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Παιδια εχω θεμα,δεν μου ανοιγουν τα φωτα πορειας στην δεξια πλευρα δηλ συνοδηγου + τα μπροστα και τα πισω αλλαξα λαμπες αλλα παλι τα ιδια,επισης δεν μου δουλευει ο πισω γυαλοκαθαριστηρας+ εδω και χρονια ειναι εκτος λειτουργιας τα φωτα στις πινακιδες.
Τις πταιει???

Να προσθεσω οτι ερχομαι απο γενικο σερβις,αλλο ενα που εχω παρατηρησει ειναι οτι ακουγεται ο ηχος του αιρ κοντισιον οταν περνει μπροστα το αμαξι (παλια δεν ακουγονταν) ακουγεται μετα απο δευτερολεπτα λειτουργιας λετε να εκανε καμια βλακεια ο μαστορας που μου εκανε το σερβις?
Επισης οταν αλλαξαμε φουσκες στο αμαξι μου ειπε οτι δεν εβρισκε ροδελες (σφιχτηρες) και εβαλε δεματικα (ταιρ απ) επειδη παει σετ μαζι με τους μπιλιοφορους.Ισχυει κατι τετειο?

Επισης εχω παρατηρηση οτι δουλευει συνεχεια το βερντιλατερ απο το πρωτο λεπτο ενω παλια δεν το εκανε αυτο.
Δημοσ.

Rover + μαστροΜητσος = Συνταγή για συμφορά

Για τα φωτα θες ηλεκτρολόγο, μπορεί να ειναι διάφορες οι αιτίες, ενας καλός ηλεκτρολόγος θα το βρεί.

Υαλοκαθαριστήρας μπορεί να καηκε το μοτέρ ή να χάλασε ο διακόπτης ή να κοπηκαν τα καλώδια. Πάλι ηλεκτρολόγο για έλεγχο.

Ηχος αιρκοντισιον τι εννωείς; Βγάζει και κρύο αέρα; Ίσως χάλασε ο συμπλέκτης του κομπρέσορα και δουλευει συνέχεια-> ψυκτικο ή ηλεκτρολόγο που ξέρει απο ψυκτικα για έλεγχο.

ΓΙα το βεντιλατέρ πάλι ηλεκτρολόγο, αμα δουλευει συνέχεια τοτε έχει θέμα ο αισθητήρας ή έκανε μαλακία ο μαστορας. Θερμοκρασία ανεβάζει; Αν συνεχίσει να δουλεύει συνέχεια θα χαλάσει γρηγορα και θα σε αφήσει με εντυπωσιακό τρόπο καμια μέρα μεσα στην πόλη.

Τώρα για τα δεματικα, αν τα είχε μεσα στο σετ μπορεί να μην υπάρχει θέμα, αλλοιώς έπρεπε να παει να βρεί σφυγκτήρες, τα δεματικά ειναι ποιο λεπτά και μπορεί να σχίσουν της φουσκες γρήγορα.

Γενικα τον κόβω τον μαστορα σου μονο ικανο για καμία αλλαγη λαδιών, αμα αφησε αμάξι να φύγει απο σέρβις και να μην δουλεύουν φώτα τοτε ειναι για σκότωμα.

• Like 1
Δημοσ.

Οχι θερμοκρασια δεν μου ανεβαζει απλα ειναι σχεδον συνεχεια ανοιχτο,οταν του ειπα να αλλαξουμε θερμοστατη μου ειπε οτι τα βρηκε ολα μια μαζα και οτι με πατεντα το εφτιαξε τον θερμοστατη λες να εκανε καμια??

Ναι βασικα κανιβαλος ηταν δικο μου το λαθος και δεν προκειτε να ξανα παω,δουλευουν τα φωτα τα πορειας δεν δουλευουν (η χαμηλη σκαλα) μονο στην δεξια πλευρα.

Εννοω οτι ακουω εναν ηχο την ωρα που το βαζω μπροστα σαν το ηχο που περνει μπροστα το αιρ κοντισιον.

Δημοσ.

Παιδια εχω θεμα,δεν μου ανοιγουν τα φωτα πορειας στην δεξια πλευρα δηλ συνοδηγου + τα μπροστα και τα πισω αλλαξα λαμπες αλλα παλι τα ιδια,επισης δεν μου δουλευει ο πισω γυαλοκαθαριστηρας+ εδω και χρονια ειναι εκτος λειτουργιας τα φωτα στις πινακιδες.

Τις πταιει???

Να προσθεσω οτι ερχομαι απο γενικο σερβις,αλλο ενα που εχω παρατηρησει ειναι οτι ακουγεται ο ηχος του αιρ κοντισιον οταν περνει μπροστα το αμαξι (παλια δεν ακουγονταν) ακουγεται μετα απο δευτερολεπτα λειτουργιας λετε να εκανε καμια βλακεια ο μαστορας που μου εκανε το σερβις?

Επισης οταν αλλαξαμε φουσκες στο αμαξι μου ειπε οτι δεν εβρισκε ροδελες (σφιχτηρες) και εβαλε δεματικα (ταιρ απ) επειδη παει σετ μαζι με τους μπιλιοφορους.Ισχυει κατι τετειο?

Επισης εχω παρατηρηση οτι δουλευει συνεχεια το βερντιλατερ απο το πρωτο λεπτο ενω παλια δεν το εκανε αυτο.

Τώρα σοβαρά, τον πλήρωσες για γενικό service, ή του πες να με βγάλει τ' αμάξι, μέχρι να πάω να παραδώσω πινακίδες;

Είσαι και Νέο Φάληρο. Πειραιάς και Καλλιθέα είναι γεμάτο μάστορες, με αρκετούς αξιόλογους.

Μάστορα θες παλικάρι μου. Ένας θεός ξέρει τι "πατέντες" σου έχει κάνει.

/sc

Δημοσ.

Γενικα τον κόβω τον μαστορα σου μονο ικανο για καμία αλλαγη λαδιών, αμα αφησε αμάξι να φύγει απο σέρβις και να μην δουλεύουν φώτα τοτε ειναι για σκότωμα.

Καλά, από πότε οι μάστορες(μηχανικοί) ελέγχουν και επισκευάζουν τα φώτα?

Δημοσ.

Καλά, από πότε οι μάστορες(μηχανικοί) ελέγχουν και επισκευάζουν τα φώτα?

Οταν ο καθε μαστορας λεει οτι κανει σερβις, ωφείλει να τα ελεγξει ολα, και οτι δεν μπορει να φτιαξει το παει σε ηλεκτρολογο που συνεργάζεται. Αλλοιως ας πει κανω αλλαγη λαδιων, ενα 40ρικο και καθαρισες.

• Like 1
Δημοσ.

Τις πταιει???

Τα Rover γενικά βγάζουν συχνά προβλήματα στα ηλεκτρικά και όχι μόνο. Έναν καλό ηλεκτρολόγο χρειάζεσαι για να φτιάξει όσα δεν λειτουργούν.

Όσο για τα tire up στις φούσκες δεν θα έχεις πρόβλημα, ειδικά αν ήταν μέσα στο σετ.

Όσο για τον θερμοστάτη που ανέφερες, δεν έχει σχέση με το βεντιλατέρ. Το βεντιλατέρ ανάβει από μια βαλβίδα που βρίσκεται στο ψυγείο ή από τον αισθητήρα θερμοκρασίας νερού στον κινητήρα ή όταν ανάβει το A/C. Εφόσον ακούς και το a/c και το βεντιλατέρ όταν παίρνει μπροστά το αμάξι, το προφανές συμπέρασμα είναι ότι απλά ανοίγει το a/c! Ή έχει βραχυκυκλώσει κάτι και δεν σβήνει ποτέ, ή παίρνει μπροστά αυτόματα για να σου καθαρίζει το παρμπρίζ το χειμώνα. Ένας καλός ηλεκτρολόγος θα βρει το πρόβλημα(αν υπάρχει).

Οταν ο καθε μαστορας λεει οτι κανει σερβις, ωφείλει να τα ελεγξει ολα, και οτι δεν μπορει να φτιαξει το παει σε ηλεκτρολογο που συνεργάζεται. Αλλοιως ας πει κανω αλλαγη λαδιων, ενα 40ρικο και καθαρισες.

Αυτό το "οφείλει" θα ήθελα να μου εξηγήσεις πως ακριβώς προκύπτει.

Όσο για το τι ισχύει στην πράξη, οι 4τροχοί παλιότερα έκαναν μια σχετική έρευνα. Δημιούργησαν "βλάβες" σε ένα αυτοκίνητο(έκαψαν λάμπες, άδειασαν το νερό των υαλοκαθαριστήρων κτλ) και το πήγαν σε διάφορα συνεργεία εξουσιοδοτημένα και μη ζητώντας όχι μόνο γενικό σέρβις αλλά και να ελεγθούν τα πάντα. Το αποτέλεσμα ήταν να βρουν και να επισκευάσουν τις "βλάβες" μόνο τα 3 από τα 10 εξουσιοδοτημένα, και κανένα από τα μη εξουσιοδοτημένα.

Λαμβάνοντας υπόψιν και το παραπάνω και την προσωπική εμπειρία μου, θα μου φαινόταν περίεργο το να ελέγξει ο μηχανικός αν λειτουργούν όλα τα φώτα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...