Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σίγουρα εκεί είναι όλα τα λεφτά για τις μεγάλες εταιρίες. Ρεύμα, νερό, computing resources, κεντρικά διαμοιραζόμενες (και ελεγχόμενες) υπηρεσίες κοινής ωφέλειας σε κινητά terminal. Ολόκληρη η επανάσταση του Personal Computing φέρνει κύκλο και επιστρέφουμε ξανά στα mainframe του 60 (τότε θα έφταναν 4-5 Η/Υ για όλο τον κόσμο, το όνειρο της IBM που σπάει η κοπέλα με την βαριοπούλα, σήμερα θα φτάνουν 4-5 παγκόσμιοι πάροχοι).

Αν πω ότι καταλαβαίνω τι προσπαθείς να πεις θα πω ψέματα...

Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι ήδη από τώρα με τις τιμές που έχει φτάσει το cloud storage δεν έχει νόημα να σκέφτεται κανείς πολλούς και μεγάλους δίσκους και τα προβλήματα που φέρνουν αυτοί μαζί τους εκτός αν μιλάμε για μαζικό βίντεο. Αλλά ακόμα κι αυτό στο 99% των περιπτώσεων σημαίνει απλά κατεβάζω άπειρο 1080 torrent, στην οποία περίπτωση... για ποιό λόγο είπαμε; Μη τυχόν και θέλεις να ξαναδείς μια από τις 2000 random ταινίες που κατέβασες και δε τη βρίσκεις πουθενά και σε πιάσει το στερητικό; Δεν καταλαβαίνω.

Επιπλέον το έχουμε δει το έργο τόσες φορές μέχρι τώρα (πρώτα VCD, μετά DivX/XviD και άμα λάχει ratdvd, μετά DVDR, μετά X264, και τελειωμό δεν έχει) που όποιος δεν έχει καταλάβει μέχρι τώρα ότι τη συλλογή-καμάρι του σε 5 χρόνια θα την κάνει γαργάρα επειδή θα είναι πλέον τεχνικά παρωχημένη δεν πρόσεχε στο μάθημα.

Οπότε, και παρόλο που φυσικά μου αρέσει το γεγονός ότι η τεχνολογία προχωράει όσο και σε όλους, for all practical purposes έτσι όπως έχουν τώρα τα πράγματα αυτές οι εξελίξεις με αφήνουν παγερά αδιάφορο.

ΥΓ: Έχω εδώ στο σπίτι καμιά δεκαριά σκληρούς να περιφέρονται. Παλιότερα είχε νόημα. Τώρα πλέον στα pc μόνο SSD και cloud και ένα σκληρό 2-3TB για γενικά.

• Like 3
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οι μεγάλοι δίσκοι για να είναι αξιόπιστοι πρέπει να λύσουν ένα βασικό πρόβλημα. Δεν την ξέρω τη λύση ας τη βρουν οι ειδικοί. Όταν χαλάσει να μπορείς με φθηνό τρόπο να πάρεις τα δεδομένα σου. Εκεί είναι για μένα το μυστικό της επιτυχίας ένός μεγάλου δίσκου.

Εγω π.χ. πολύ χαλαρά θα έπαιρνα εναν τέτοιο να τα βάλω όλα εκεί να ησυχάσω. Και αν; αρα πρεπει να πάρω 2 για mirror και σιγουριά. Οπότε υπολογίστε την τιμή του Χ2 για να είμαστε σωστοί.

Δημοσ.

Seagate? Ποτέ ξανά!

Έχω χάσει μισή πτυχιακή από ένα Seagate που τα έφτυσε στα καλά καθούμενα, και ο άλλος, εξωτερικός 3.5", 1ΤΒ, 5400 rpm σηκώνει τέτοιες θερμοκρασίες (45άρια για την πλάκα, 50+ με χρήση) που τον συνδέω αυστηρά μόνο όταν χρειάζεται.

Εν αντιθέσει, αρκετοί WD έχουν περάσει από τα χέρια μου, όλοι ζουν, ακόμη και ένας παλιός 160άρης 10ετίας ο οποίος είναι με το ένα πόδι στον τάφο εδώ και μια 5ετία περίπου (αυξημένος θόρυβος, περιστασιακά κλικ-κλικ, μερικά bad sectors, μειωμένη απόδοση, monitoring tools να τον βγάζουν με κακό health) αλλά αρνείται πεισματικά να πεθάνει.

• Like 1
Δημοσ.

να σας δω να βαζετε τοσα δεδομενα σε seagate και θα δουμε που θα τα βρειτε οτι θα χαλασει ... 3 χρονια ειναι γελοια εγγυηση για δισκο. 

ακομη και ο φτηνιαρης caviar black εχει 5

• Like 2
Δημοσ.

Την έχω πατήσει άγρια στο παρελθόν από Seagate, δεν την ξαναπατάω...

Κάλλιο πέντε και στο χέρι, παρά δέκα και καρτέρι!

Δημοσ.

Αν πω ότι καταλαβαίνω τι προσπαθείς να πεις θα πω ψέματα...

Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι ήδη από τώρα με τις τιμές που έχει φτάσει το cloud storage δεν έχει νόημα να σκέφτεται κανείς πολλούς και μεγάλους δίσκους και τα προβλήματα που φέρνουν αυτοί μαζί τους εκτός αν μιλάμε για μαζικό βίντεο. Αλλά ακόμα κι αυτό στο 99% των περιπτώσεων σημαίνει απλά κατεβάζω άπειρο 1080 torrent, στην οποία περίπτωση... για ποιό λόγο είπαμε; Μη τυχόν και θέλεις να ξαναδείς μια από τις 2000 random ταινίες που κατέβασες και δε τη βρίσκεις πουθενά και σε πιάσει το στερητικό; Δεν καταλαβαίνω.

Επιπλέον το έχουμε δει το έργο τόσες φορές μέχρι τώρα (πρώτα VCD, μετά DivX/XviD και άμα λάχει ratdvd, μετά DVDR, μετά X264, και τελειωμό δεν έχει) που όποιος δεν έχει καταλάβει μέχρι τώρα ότι τη συλλογή-καμάρι του σε 5 χρόνια θα την κάνει γαργάρα επειδή θα είναι πλέον τεχνικά παρωχημένη δεν πρόσεχε στο μάθημα.

Οπότε, και παρόλο που φυσικά μου αρέσει το γεγονός ότι η τεχνολογία προχωράει όσο και σε όλους, for all practical purposes έτσι όπως έχουν τώρα τα πράγματα αυτές οι εξελίξεις με αφήνουν παγερά αδιάφορο.

ΥΓ: Έχω εδώ στο σπίτι καμιά δεκαριά σκληρούς να περιφέρονται. Παλιότερα είχε νόημα. Τώρα πλέον στα pc μόνο SSD και cloud και ένα σκληρό 2-3TB για γενικά.

Μιλάω για το cloud storage σαν μέρος του cloud computing. Εσύ σήμερα το χρησιμοποιείς σαν αποθήκη για το περιεχόμενο που καταναλώνεις μέσω του PC σου, σταδιακά όμως τείνει να αντικαταστήσει (σχεδόν) όλο το local storage καθώς και την τοπική επεξεργασία φθάνοντας στο επίπεδο του Utility computing που οραματίζονται εταιρίες σαν την Google για παράδειγμα. Αυτό συμβαίνει παντού γύρω μας τώρα, δες την δημοφιλία των κινητών και των tablet που τείνουν να αντικαταστήσουν τα pc για κατανάλωση περιεχομένου για την πλειοψηφία των χρηστών, και όλες τις cloud υπηρεσίες computing που έχουν βγει για την παραγωγή περιεχομένου. Στο σύντομο μέλλον θα αγοράζουμε όλοι υπηρεσίες από τις εταιρίες για τα διάφορα τερματικά μας, αφού εκεί θα είναι φθηνότερα και πιο αποδοτικά, παραχωρώντας όμως τα δεδομένα μας, την ελευθερία και ιδιωτικότητα που γέννησε το personal computing στις εταιρίες με τους νεφελώδεις όρους.

• Like 1
Δημοσ.

Μιλάω για το cloud storage σαν μέρος του cloud computing. Εσύ σήμερα το χρησιμοποιείς σαν αποθήκη για το περιεχόμενο που καταναλώνεις μέσω του PC σου, σταδιακά όμως τείνει να αντικαταστήσει (σχεδόν) όλο το local storage καθώς και την τοπική επεξεργασία φθάνοντας στο επίπεδο του Utility computing που οραματίζονται εταιρίες σαν την Google για παράδειγμα. Αυτό συμβαίνει παντού γύρω μας τώρα, δες την δημοφιλία των κινητών και των tablet που τείνουν να αντικαταστήσουν τα pc για κατανάλωση περιεχομένου για την πλειοψηφία των χρηστών, και όλες τις cloud υπηρεσίες computing που έχουν βγει για την παραγωγή περιεχομένου. Στο σύντομο μέλλον θα αγοράζουμε όλοι υπηρεσίες από τις εταιρίες για τα διάφορα τερματικά μας, αφού εκεί θα είναι φθηνότερα και πιο αποδοτικά, παραχωρώντας όμως τα δεδομένα μας, την ελευθερία και ιδιωτικότητα που γέννησε το personal computing στις εταιρίες με τους νεφελώδεις όρους.

Καθόλου ασαφείς οι όροι των cloud υπηρεσιών, σου λένε να ξεβρακωθείς για να μπορούν να σου κάνουν ότι περάσει από το μυαλό τους. Απλά και ξάστερα, χωρίς περιστροφές, συμφωνίες μεταξύ ενηλίκων.

• Like 1
Δημοσ.

Μονο εγω εμεινα πιο ευχαριστημενος απο seagate, απ οτι wd?

Μαλλον ειμαι πολυ κωλοφαρδος :P

Προσωπικά δεν έχω δει καμμία διαφορά μεταξύ Seagate-Western Digital, ούτε κάποιος γνωστός μου. Μόνο στο internet διαβάζω διάφορα.

Δημοσ.

Τώρα που έκλεισε το piratebay τι να τους κάνουμε τους σκληρούς με μεγάλη χωρητικότητα χε! χε!

υπάρχουνε και τα magnet links όμως

Δημοσ.

Την έχω πατήσει άγρια στο παρελθόν από Seagate, δεν την ξαναπατάω...

Κάλλιο πέντε και στο χέρι, παρά δέκα και καρτέρι!

κάλλιο γαιδουρόδενε παρά γαιδουρογύρευε :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...