Thessalonikios200 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Μονοκατοικία δίπλα η θάλασσα...άστα.. Μαλιστα...ειναι δυσκολα ετσι ! Αφου κανει δουλεια σε εσενα O Atlantic θα κανει και σε εμενα σιγουρα.
aristos12 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Μαλιστα...ειναι δυσκολα ετσι ! Αφου κανει δουλεια σε εσενα O Atlantic θα κανει και σε εμενα σιγουρα. εγώ φίλε θά σού πρότεινα ενα καλοριφέρ λαδιού , αν εχεις κοντα σου καταστημα lidl εχει τωρα προσφορά καλοριφέρ λαδιού με εννέα φέτες κ ενσωματωμένο αερόθερμο μαρκα silver crest στά 50 euro ,αγορασέ το δοκιμασέ το κ αν σε διάστημα 30 ημερών δεν το γουστάρεις απο απόδοση κλπ το επιστρεφεις κ παιρνεις τά λεφτά σου πίσω αρκει να μην εχεις πεταξει την αποδειξη εχει εγγυηση 3 χρόνια το εχει αγοράσει περυσι φίλη μου κ ειναι πολύ ευχαριστημένη εχει κ θερμοστάτη δηλ.δεν ειναι συνεχεια αναμμένο αλλά αναβει - σβήνει κλπ μόνο την πρωτη μέρα εκανε κάτι τσικ-τσικ μαλλον λογω της αναποδης τοποθετησης του κουτιου μεσα στο αμαξι της κ το λαδι ειχε γυρισει αναποδα κλπ - επαναλαμβάνω το παιρνεις το δοκιμαζεις κ το γυριζεις πισω την 29 ημερα αν δεν εισαι ευχαριστημενος κ παιρνεις τα 50 euro πίσω χωρίς μουσουξου κλπ εχει μεσα στο κουτι κ τα ροδακια του ,τα τοποθετεις εσυ ειναι πανεύκολο φαντασου τα τοποθετησε η φιλη μου που δεν ξερει να κρατησει ενα κατσαβιδι γιά κυταξέ το
Basilhs23___ Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Και το δικό μας καλοριφέρ λαδιού έκανε τσικ τσικ, με τα χρόνια χρήσης κάποια στιγμή σταματάει αυτός ο θόρυβος.
gia_nnis Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 εγω ξερω οτι το καλοριφερ ειναι πιο ενεργοβορο απο εναν θερμοπομπο.. και στα μειον οτι αργει να αποδοση..
Basilhs23___ Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Την ίδια απόδοση έχουνε. Ηλεκτρική αντίσταση υπάρχει και στα 2. Απλά συνήθως στους θερμοπομπούς η ισχύς τους είναι 2kW και στα καλοριφέρ λαδιού 2.5kW. Το καλοριφέρ λαδιού αργεί να θερμανθεί διότι πρέπει να αυξηθεί η θερμοκρασία του διαθερμικού λαδιού που περιέχει, αλλά όταν το λάδι φτάσει την απαραίτητη θερμοκρασία τότε σταματάει η λειτουργία του και διατηρεί για αρκετά λεπτά την θερμοκρασία αυτή, θεωρητικά όσο χρόνο κάνει για να ζεσταθεί άλλο τόσο κάνει για την ψύξη του λαδιού, στο τέλος δεν υπάρχει διαφορά σε σχέση με θερμοπομπό.
gia_nnis Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Την ίδια απόδοση έχουνε. Ηλεκτρική αντίσταση υπάρχει και στα 2. Απλά συνήθως στους θερμοπομπούς η ισχύς τους είναι 2kW και στα καλοριφέρ λαδιού 2.5kW. Το καλοριφέρ λαδιού αργεί να θερμανθεί διότι πρέπει να αυξηθεί η θερμοκρασία του διαθερμικού λαδιού που περιέχει, αλλά όταν το λάδι φτάσει την απαραίτητη θερμοκρασία τότε σταματάει η λειτουργία του και διατηρεί για αρκετά λεπτά την θερμοκρασία αυτή, θεωρητικά όσο χρόνο κάνει για να ζεσταθεί άλλο τόσο κάνει για την ψύξη του λαδιού, στο τέλος δεν υπάρχει διαφορά σε σχέση με θερμοπομπό.μονο με μετρητη..
Thessalonikios200 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Τελικά καίνε το ίδιο η όχι;
arc Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Αν και τα δυο εχουν αντιστάσεις 2500W, τοτε καίνε σχεδόν το ίδιο και η απόδοση θα ειναι ίδια. Τα καλοριφέρ λαδιου ανήκουν στην ομάδα θέρμανση με αντίσταση αρα ιδιο τροπο καταναλωσης εχουν. Όπως είπε ο basilis, αργουν να ζεσταθούν και αργουν να κρυώσουν και αυτό ειναι το χαρακτηριστικό τους. Βέβαια μπορείς άνετα να βάλεις πάνω και ένα ρουχο να στεγνώσει, κάτι που με convertor/θερμοπομπούς δεν το κάνεις.
Thessalonikios200 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 <p>Αν και τα δυο εχουν αντιστάσεις 2500W, τοτε καίνε σχεδόν το ίδιο και η απόδοση θα ειναι ίδια. Τα καλοριφέρ λαδιου ανήκουν στην ομάδα θέρμανση με αντίσταση αρα ιδιο τροπο καταναλωσης εχουν. </p> <p> </p> <p>Όπως είπε ο basilis, αργουν να ζεσταθούν και αργουν να κρυώσουν και αυτό ειναι το χαρακτηριστικό τους. Βέβαια μπορείς άνετα να βάλεις πάνω και ένα ρουχο να στεγνώσει, κάτι που με convertor/θερμοπομπούς δεν το κάνεις. </p> Κάποιο link για καλοριφέρ;
gia_nnis Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 οταν πηρα το πρωτο convector φιλος πηρε κολοριφερ λαδιου και υπηρχε μεγαλη διαφορα στην καθυστερηση της αποδοσης. Ηταν 10 εως 12 φετες για ενα δωματιο 11τμ. Ηθελε πανω απο 30 λεπτα για να ξεκιναει να γλυκαινει την ατμοσφαιρα ενω το δικο μου σε μεγαλυτερα τμ μεσα σε 10λεπτα εβλεπες διαφορα. Εγω τοτε προτιμησα τον convector γιατι οταν το δοκιμασα εβαλα απο πανω το χερι μου και διαπιστωσα οτι βγαζει περισσοτερη ζεστη απο τι ενα καλοριφερ
sphinxgr Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Ενταξει να μην ρωτησω πριν παρω κατι ; Ενας φιλος εχει Nobo 1200w και μου ειπε κανει τρελη οικονομια . Εγω λεω για Atlantic . Απο δευτερα που εχω αδεια θα παρω να παρω εναν απο τους 2 και τελος. Αδικα κρυωνει το παιδι τη νυχτα. Πάρε έναν, πάρε και ένα μετρητή κατανάλωσης να ξέρεις τι γίνεται και να προσαρμοστείς. Αν αρρωστήσει κάποιος απο την υγρασία και το κρύο θα τα φάτε κυριολεκτικά σε φάρμακα. Ότι και να κάνεις αποδέχεσαι ένα κόστος 100 ευρώ το μήνα το χειμώνα για θέρμανση. Δεν γίνεται να μειωθεί άλλο δυστυχώς. Πάρε ένα θερμοπομπό και αν έχεις μια λογική θερμοκρασία στη ρύθμιση - του τύπου 18 βαθμούς, ουτε θα καίει , ούτε θα κρυώνεις. *Το 18 είναι σχετικό. Ο θερμοπομπός μου γράφει 18, το ψηφιακό θερμόμετρο του δωματίου 20. Ειναι σχετικό γιατί βλέπεις τι κατανάλωση υπάρχει, και που είναι αποδεκτή η θερμανση που σου αρεσει και προσαρμοζεσαι
gia_nnis Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Τελικά καίνε το ίδιο η όχι;δεν ξερω τι σκοπευεις να κανεις αλλα παρε τον ρουφιανο(μετρητη) θα σου λυθουν ολες οι αποριες. εγω εχω να σου προτεινω κατι που αποδιδει παρα πολυ καλα σε σχεση με τα watt του αλλα δεν εχει θερμοστατη..
Thessalonikios200 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 δεν ξερω τι σκοπευεις να κανεις αλλα παρε τον ρουφιανο(μετρητη) θα σου λυθουν ολες οι αποριες. εγω εχω να σου προτεινω κατι που αποδιδει παρα πολυ καλα σε σχεση με τα watt του αλλα δεν εχει θερμοστατη.. ΡΕ παιδια με τον μετρητη τι ακριβως θα βλεπω ;Σορρυ αλλα δεν εχω ιδεα απο αυτα.
Basilhs23___ Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Δεν βοηθάει ο μετρητής στην συγκεκριμένη περίπτωση, γιατί θα πρέπει πρωτίστως να έχεις στην κατοχή σου ένα καλοριφέρ λαδιού και έναν θερμοπομπό και μετά να μετρήσεις τι γίνεται για τα ίδια Watt και το ίδιο χρονικό διάστημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα