arc Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Καλα ενταξει δνε γινεται αυτο..αν ειναι θα υπηρχε ενα κινητο,μια τηλεοραση κλπ. Υπαρχουν διαφορες αλλα δεν τις ξερουμε . Εννοειται οτι ο Atlantic σε βαθος χρονου ειναι καλυτερος και καει λιγοτερο. Σου ειχα πει,ειχα ενα mica και μας ΕΣΚΙΣΕ,1000++ λογαριασμος και ολα αυτα γιατι δεν ειχε καλο θερμοστατη,εκανε οτι ηθελε αυτο. Το παραπάνω πως το επιβεβαιώνεις; Οι θερμοστάτες άντε να εχουν ανοχή 3-5%, δηλαδή τα 1000 να στα κάνει 950 (στο μέγιστο πάντα).
gia_nnis Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δηλαδη εσυ λες οτι αυτος και ο atlantic δεν εχουν διαφορα ουτε σε αποδοση ουτε σε καταναλωση και οτι στον Atlantic πληρωνεις απλα την μαρκα . Σωστα ;πολυ μικρη διαφορα..
Thessalonikios200 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Το παραπάνω πως το επιβεβαιώνεις; Οι θερμοστάτες άντε να εχουν ανοχή 3-5%, δηλαδή τα 1000 να στα κάνει 950 (στο μέγιστο πάντα). Να ανεβασω τους λογαριασμους που ηρθαν ; Αυτη ειναι η μοναδικη αποδειξη μεχρι στιγμης. Εσυ δηλαδη τι λες ; οτι καινε ολα τα ιδια ; αν ειναι να παρω αεροθερμο.
arc Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Οι λογαριασμοι της ΔΕΗ δεν ειναι κάτι αντικειμενικό, γιατί αν κάνει λιγότερο κρύο (ή έχει λιγοτερες απώλειες λόγω μόνωσης) ή αν κατεβάσεις το θερμοστάτη 2 βαθμούς θα δεις διαφορα. Επισης αν στο σπίτι μειώσεις ή αυξήσεις τις πλύσεις του πλυντηριου αυτό επηρεάζει το λογαριασμό (πέρα απο την μέτρηση της κατανάλωσης που τα τελευταία χρόνια ειναι στη μαντική ικανότητα του εργολάβου). Η μόνη αξιόπιστη μέθοδος ειναι μετρητής ενέργειας απευθείας επάνω στο σώμα. Στο δια ταύτα. Όταν ένα σώμα καλοριφέρ έχει θερμοστάτη και ίδιες αντίστασεις ρεύματος (πχ 2*1000W) τοτε η κατανάλωση τους, στις ίδιες συνθήκες θα ειναι παρόμοιες. Οπότε είτε θερμοπομπός ή αερόθερμο ή convertor, αν εχουν παρόμοιες αντιστάσεις και θερμοστάστη ρυθμισμένο στην ίδια θερμοκρασία ή συνολική κατανάλωση θα ειναι παρόμοια (κάτω απο 5%). Που θέλω να καταλήξω. Μην πάρεις το φθηνότερο και μην παρασύρεσαι απο μάρκα. Κοιτάς τα χαρακτηριστικά και την εφαρμογή (π.χ. μπανιο, σαλόνι, υπνοδωμάτιο, κλπ) και διαλέγεις αυτό που σου κάνει κλικ. Το φθηνότερο σημαίνει οτι εχει χάλια ποιότητα, άρα σε βάθος χρόνου θα σου βγάλει βλάβες που δε συμφέρει να φτιαχτουν. Αερόθερμο μην πάρεις γιατί κάνει φασαρία.
Thessalonikios200 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Οι λογαριασμοι της ΔΕΗ δεν ειναι κάτι αντικειμενικό, γιατί αν κάνει λιγότερο κρύο (ή έχει λιγοτερες απώλειες λόγω μόνωσης) ή αν κατεβάσεις το θερμοστάτη 2 βαθμούς θα δεις διαφορα. Επισης αν στο σπίτι μειώσεις ή αυξήσεις τις πλύσεις του πλυντηριου αυτό επηρεάζει το λογαριασμό (πέρα απο την μέτρηση της κατανάλωσης που τα τελευταία χρόνια ειναι στη μαντική ικανότητα του εργολάβου). Η μόνη αξιόπιστη μέθοδος ειναι μετρητής ενέργειας απευθείας επάνω στο σώμα. Στο δια ταύτα. Όταν ένα σώμα καλοριφέρ έχει θερμοστάτη και ίδιες αντίστασεις ρεύματος (πχ 2*1000W) τοτε η κατανάλωση τους, στις ίδιες συνθήκες θα ειναι παρόμοιες. Οπότε είτε θερμοπομπός ή αερόθερμο ή convertor, αν εχουν παρόμοιες αντιστάσεις και θερμοστάστη ρυθμισμένο στην ίδια θερμοκρασία ή συνολική κατανάλωση θα ειναι παρόμοια (κάτω απο 5%). Που θέλω να καταλήξω. Μην πάρεις το φθηνότερο και μην παρασύρεσαι απο μάρκα. Κοιτάς τα χαρακτηριστικά και την εφαρμογή (π.χ. μπανιο, σαλόνι, υπνοδωμάτιο, κλπ) και διαλέγεις αυτό που σου κάνει κλικ. Το φθηνότερο σημαίνει οτι εχει χάλια ποιότητα, άρα σε βάθος χρόνου θα σου βγάλει βλάβες που δε συμφέρει να φτιαχτουν. Αερόθερμο μην πάρεις γιατί κάνει φασαρία. Μαλιστα αρα εσυ πιο προτεινεις να παρω ;
arc Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Μαλιστα αρα εσυ πιο προτεινεις να παρω ; Εχει να διαλέξεις τρεις δρόμους, διάλεξε όποιο σε εξυπηρετεί. Να κάνω έρευνα αγοράς για να σου προτείνω συγκεκριμένο μοντέλο, δεν θα το κάνω. Δρόμος πρώτος. Τζάκι με σωληνώσεις θέρμανση του αέρα. Μέγιστη οικονομία αν μένεις εκτός πόλης και αν εχεις δικά σου (ή φθηνά ξύλα) Δρόμος δευτερος. Κλιματιστικό με Inverter (σημαντικό το inverter). Μεγαλο κόστος εγκατάστασης αλλά θα σου κάνει απόσβεση πολύ γρήγορα. Εχει πολύ καλό λόγο κατανάλωσης-θερμαντικής αποδοσης. Δρόμος τρίτος. Θερμοπομπός-convertor στα 2000watt με τουλάχιστον 2 σκάλες (π.χ. 1000-2000), θερμοστάτη και ανεμιστήρα (για να ζεσταίνεις γρήγορα ενα χώρο οταν πρωτομπαίνεις) (*). Είναι το πιο ενεργοβόρο (**) όσον αφορά την αποδιδόμενη στο χώρο θερμότητα, αλλά εχει μικρό κόστο αγοράς, φορητότητα και δε χρειάζεται εγκατάσταση. Πέρα απο τα παραπάνω, για να κάνεις οικονομία (στα έγραψα αρκετές φορές) ειναι να μονώσεις όσο καλύτερα μπορείς το χώρο. Π.χ. κλείνε παράθυρα-πόρτες, τράβα τις κουρτίνες, βάλε αεροστοπ στις χαραμάδες, φόρα ζεστά ρούχα κλπ. Το σημαντικότερο ειναι να μειώσεις του θερμοστάτες κατά 1-2 βαθμους. Το ανθρώπινο σώμα την παλευει στους 17. Απο εκεί και κάτω κρυώνει, άρα ζεστά ρουχα και θερμοστάστη στους 19 ειναι μια καλή ισορροπία. (*) ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ για να δεις τι να κοιτάξεις. Το τι θα επιλεξεις και απο που ειναι δικό σου θέμα. http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/heaters/convectors/114636-daewoo-dhc7321 http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/heaters/convectors/035651-delonghi-hs20f#prettyPhoto (**) αλλά το ίδιο ενεργοβόρα με ολα τα συστήματα που παράγουν θερμότητα από αντίσταση ρεύματος. 1
Thessalonikios200 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Εχει να διαλέξεις τρεις δρόμους, διάλεξε όποιο σε εξυπηρετεί. Να κάνω έρευνα αγοράς για να σου προτείνω συγκεκριμένο μοντέλο, δεν θα το κάνω. Δρόμος πρώτος. Τζάκι με σωληνώσεις θέρμανση του αέρα. Μέγιστη οικονομία αν μένεις εκτός πόλης και αν εχεις δικά σου (ή φθηνά ξύλα) Δρόμος δευτερος. Κλιματιστικό με Inverter (σημαντικό το inverter). Μεγαλο κόστος εγκατάστασης αλλά θα σου κάνει απόσβεση πολύ γρήγορα. Εχει πολύ καλό λόγο κατανάλωσης-θερμαντικής αποδοσης. Δρόμος τρίτος. Θερμοπομπός-convertor στα 2000watt με τουλάχιστον 2 σκάλες (π.χ. 1000-2000), θερμοστάτη και ανεμιστήρα (για να ζεσταίνεις γρήγορα ενα χώρο οταν πρωτομπαίνεις) (*). Είναι το πιο ενεργοβόρο (**) όσον αφορά την αποδιδόμενη στο χώρο θερμότητα, αλλά εχει μικρό κόστο αγοράς, φορητότητα και δε χρειάζεται εγκατάσταση. Πέρα απο τα παραπάνω, για να κάνεις οικονομία (στα έγραψα αρκετές φορές) ειναι να μονώσεις όσο καλύτερα μπορείς το χώρο. Π.χ. κλείνε παράθυρα-πόρτες, τράβα τις κουρτίνες, βάλε αεροστοπ στις χαραμάδες, φόρα ζεστά ρούχα κλπ. Το σημαντικότερο ειναι να μειώσεις του θερμοστάτες κατά 1-2 βαθμους. Το ανθρώπινο σώμα την παλευει στους 17. Απο εκεί και κάτω κρυώνει, άρα ζεστά ρουχα και θερμοστάστη στους 19 ειναι μια καλή ισορροπία. (*) ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ για να δεις τι να κοιτάξεις. Το τι θα επιλεξεις και απο που ειναι δικό σου θέμα. http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/heaters/convectors/114636-daewoo-dhc7321 http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/heaters/convectors/035651-delonghi-hs20f#prettyPhoto (**) αλλά το ίδιο ενεργοβόρα με ολα τα συστήματα που παράγουν θερμότητα από αντίσταση ρεύματος. Φιλε εχω το πολυ εως 100-120 ευρω διαθεσιμα για οτιδηποτε...μονωση δεν μπορω να κανω αλλη,εχει καινουρια παραθυρα ,εχουμε χαλια φουλ στο δωματιο του μικρου. Τωρα δεν μενει να κανω κατι αλλο...δεν ειναι θεμα μονωσης ειναι θεμα οτι ειμαστε ΡΕΤΙΡΕ,δηλαδη αστα να πανε ! Χωρις θερμανση εχουμε 18-19,μολις το αναψω 1-2 ωρες το αεριο ανεβαινει στους 21-22. Απλα δεν μπορω να το καιω συνεχεια το αεριο... Δηλαδη αυτα τα 2 που προτεινεις ειναι καλυτερα σε αποδοση και καταναλωση απο τον Atlantic ;; Μου κανει εντυπωση...
gia_nnis Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Χωρις θερμανση εχουμε 18-19,μολις το αναψω 1-2 ωρες το αεριο ανεβαινει στους 21-22. Απλα δεν μπορω να το καιω συνεχεια το αεριο... 18-19 εισαι καλα.. τοτε εχεις αυξημενη υγρασια.. παρε ενα οργανακι να μετρας την υγρασια(στο περιπου) Αμα σου δειχνει απο 50% και πανω τοτε εχεις θεμα.. να φευγεις για αφυγραντηρα ή κλιμα! αμα δεν εχεις ενεργειακα τζαμια βαλε μια χοντρη κουρτινα που να ακουμπαει μεχρι το πατωμα..
daPro Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Νταξει κ 60% να είναι δεν παίζει πρόβλημα.. Καλά λέει ο φίλος δες αν έχεις υγρασία γιατί 20 βαθμοί καλά είναι..
arc Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Τζάμπα γράφω. Μιλώ για ενδεικτικά για να δεις τι πρέπει να εχει αυτό που θα πάρεις και εσύ μου κάνεις απευθείας σύγκριση. Πάρε το atlantic να τελειώνουμε. Καίει το ίδιο (το γράφει - 2000W) αλλά τουλάχιστον εχει όμορφο design Είσαι ρετιρέ άρα εχεις τεράστιες απώλειες θερμότητας. Το αν σε συμφέρει αέριο ή ηλεκτρική αντίσταση δεν μπορώ να το ξέρω (θέλει μέτρηση και μελέτη).
Thessalonikios200 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Τζάμπα γράφω. Μιλώ για ενδεικτικά για να δεις τι πρέπει να εχει αυτό που θα πάρεις και εσύ μου κάνεις απευθείας σύγκριση. Πάρε το atlantic να τελειώνουμε. Καίει το ίδιο (το γράφει - 2000W) αλλά τουλάχιστον εχει όμορφο design Είσαι ρετιρέ άρα εχεις τεράστιες απώλειες θερμότητας. Το αν σε συμφέρει αέριο ή ηλεκτρική αντίσταση δεν μπορώ να το ξέρω (θέλει μέτρηση και μελέτη). δεν γραφεις τσαμπα φιλε και σε ευχαριστω. Κοιτα σιγουρα εχω απωλειες και εχω και υγρασια... 18-19 εισαι καλα.. τοτε εχεις αυξημενη υγρασια.. παρε ενα οργανακι να μετρας την υγρασια(στο περιπου) Αμα σου δειχνει απο 50% και πανω τοτε εχεις θεμα.. να φευγεις για αφυγραντηρα ή κλιμα! αμα δεν εχεις ενεργειακα τζαμια βαλε μια χοντρη κουρτινα που να ακουμπαει μεχρι το πατωμα.. τζαμια δνε ξερω τι ειναι αλλα ειναι καινουρια ( περυσι μπηκαν) απο τον ιδιοκτητη. Υγρασια οταν δεν αναβω τιποτα ( εχω οργανο) γραφει 65-70%,οταν αναψω πεφτει στο 50-55% . Αν παρω αφυγραντηρα θελω πανω απο 300 για εναν καλο+120 για θερμοπομπο ; Πολλα λεφτα παιδια. Η κουρτινα τι ακριβως κανει για να καταλαβω ; Αφου εχω διπλα τζαμια !
gia_nnis Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 δεν γραφεις τσαμπα φιλε και σε ευχαριστω. Κοιτα σιγουρα εχω απωλειες και εχω και υγρασια... Υγρασια οταν δεν αναβω τιποτα ( εχω οργανο) γραφει 65-70%,οταν αναψω πεφτει στο 50-55% . Αν παρω αφυγραντηρα θελω πανω απο 300 για εναν καλο+120 για θερμοπομπο ; Πολλα λεφτα παιδια. Η κουρτινα τι ακριβως κανει για να καταλαβω ; Αφου εχω διπλα τζαμια ! Βρηκαμε το προβλημα! ..υγρασια.. Εγω μια μερα ειχα 16 βαθμους στο δωματιο με 40% υγρασια και το κρυο δεν με πειραζε..! υπαρχει θεμα στο insomnia για αφυγραντηρες και μαλιστα με πολλες σελιδες! το ενεργειακο παραθυρο για μενα ειναι ολα τα λεφτα σε θεμα θερμομονωσης. πχ αν εξω εχει 5 βαθμους και μεσα 21 αν πιασεις το παραθυρο απεξω θα ειναι παγωμενο και μεσα ζεστο!!! στην κυριολεξια ομως! η χοντρη κουρτινα γενικα βοηθαει αλλα μεχρι κατω..
Thessalonikios200 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 δεν γραφεις τσαμπα φιλε και σε ευχαριστω. Κοιτα σιγουρα εχω απωλειες και εχω και υγρασια... Υγρασια οταν δεν αναβω τιποτα ( εχω οργανο) γραφει 65-70%,οταν αναψω πεφτει στο 50-55% . Αν παρω αφυγραντηρα θελω πανω απο 300 για εναν καλο+120 για θερμοπομπο ; Πολλα λεφτα παιδια. Η κουρτινα τι ακριβως κανει για να καταλαβω ; Αφου εχω διπλα τζαμια ! Βρηκαμε το προβλημα! ..υγρασια.. Εγω μια μερα ειχα 16 βαθμους στο δωματιο με 40% υγρασια και το κρυο δεν με πειραζε..! υπαρχει θεμα στο insomnia για αφυγραντηρες και μαλιστα με πολλες σελιδες!το ενεργειακο παραθυρο για μενα ειναι ολα τα λεφτα σε θεμα θερμομονωσης. πχ αν εξω εχει 5 βαθμους και μεσα 21 αν πιασεις το παραθυρο απεξω θα ειναι παγωμενο και μεσα ζεστο!!! στην κυριολεξια ομως! η χοντρη κουρτινα γενικα βοηθαει αλλα μεχρι κατω.. Το τζάμι το έπιασα και είναι κρύο αν και είναι από τα καινούργια κουφώματα. Θα βοηθήσει αν βάλω στους τοίχους ταπετσαρία;
sphinxgr Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Να πάρεις ένα όργανο να βλέπεις την υγρασία. Πρέπει να είσαι πάντα κάτω απο 60%. Αυτό θα το πετύχεις αν αερίζεις συχνά το σπίτι, ειδικά όταν έχει ήλιο. Μπορεί να φαίνεται γελοίο, αλλά δεν αρκετός κόσμος δεν αερίζει. Επίσης αερο στοπ στις πόρτες για να μην φευγει η ζεστη. Οι χοντρές κουρτίνες βοηθούν επίσης. Φυσικά και η ταπετσαρία δεν κάνει τίποτα. Αν κάποιος έχει αέριο, φυσικά και δεν χρειάζεται να ασχοληθεί για κάτι άλλο. Εκτός αν έχει σπίτι 200 τετραγωνικά και θέλει ζεστό μόνο το ένα δωμάτιο. Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν να κυκλοφορούν γυμνοί στο σπίτι. Ε ναι, τότε θα πληρώσεις πολλά για θέρμανση. Οι 20 βαθμοί στο σπίτι με σχετική υγρασία 60% είναι τέλεια. Για να πας στους 22 προφανώς θες αρκετή μεγαλύτερη καταναλωση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα