gia_nnis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Τι προτεινεις φιλε μου ; Στειλε link .να μεινεις με αυτο που εχεις και να παρεις εναν μετρητη ωστε να ρυθμισεις τον θερμοστατη σε μια κατασταση ισορροπιας. Τωρα αμα θεωρεις οτι εκει που τον ρυθμιζεις ζεσταινει οριακα(επιθυμητα) τοτε αυτες ειναι οι καταναλωσεις.. και το επομενο βημα ειναι να κοιταξεις για μονωση του χωρου! 1
ge000 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Ότι δηλαδή τα θερμαντικά πάνελ είναι φτηνότερα από τους θερμοπομπούς; Ένα ψόφιο θερμαντικό πάνελ 500W κάνει όσο 1-2 θερμοπομποί 2kW. Λάθος κάνεις ένα σωστό πάνελ για να σου κάνει και δουλειά και οικονομία για ένα δωμάτιο 14 - 15 τμ. έχει όσο 4 θερμοπομποί 2Kw. Τα 500w αν είναι Αυστροκινέζικο η Γερμανοκινέζικο η ότι κινεζικό κυκλοφορεί στα πολυκαταστήματα είναι το πολύ για ένα μπάνιο 4 - 5 τμ.
Thessalonikios200 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Βάλε ένα πάνελ υπέρυθρης στο παιδικό και θα είσαι εντάξει. Το έχω εγώ στο παιδικό και έχω σταματήσει να ανήσυχο αν τα παιδιά είναι ξεσκέπαστα η όχι. Οταν λες πανελ ; Δωσε κανα link να καταλαβω τι παιζει.
gia_nnis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 αυτα που καινε 400watt αλλα αποδιδουν του χρονου.. ΑYTO ξερεις πως το χρησιμοποιεις? Βαζεις πρωτα μια συσκευη θερμανσης που αποδιδει και αφου ζεσταθει ο χωρος βαζεις αυτο για συντηρηση..!!!! εγω ετσι το βλεπω..
Thessalonikios200 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 αυτα που καινε 400watt αλλα αποδιδουν του χρονου.. ΑYTO ξερεις πως το χρησιμοποιεις? Βαζεις πρωτα μια συσκευη θερμανσης που αποδιδει και αφου ζεσταθει ο χωρος βαζεις αυτο για συντηρηση..!!!! εγω ετσι το βλεπω.. φιλε δεν εχω ιδεα απο αυτα.
sphinxgr Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Πριν 3 ημέρες αγόρασα τον Atlantic ALTIS HD 2000. http://www.skroutz.gr/s/5780509/Atlantic-Altis-HD20.html Τον πήρα απο E-shop 115 +15 τα ποδαρακια στήριξης με ροδάκια. (στο σκρουτζ έχει 135+15) http://www.e-shop.gr/thermopompos-atlantic-altis-hd-2000w-p-HAP.001266 Τον έχω συνδέσει με μετρητη ενέργειας για να βλέπω τι μετράει. Η κύρια χρήση του είναι για υπνοδωμάτιο γιατί τη νύχτα παίζει ένα κρυο - όχι ιδιαίτερο γιατί πρόκειται για πολυκατοικία του 2007. Το λοιπόν, για να έχω μια θερμοκρασία 2 βαθμούς υψηλότερη στο δωμάτιο (περίπου στους 18-19 βαθμούς σύμφωνα με το θερμοστάτη - με άλλο θερμόμετρο φαίνεται σαν 20) στις 6 ώρες μου καίει 3 KW. Ουσιαστικά σε κατάσταση λειτουργίας καίει 1950W αλλά λόγω του θερμοστάτη λειτουργεί 15 sec στα 60 sec - ανοίγει και κλείνει δηλαδή. Στις 6 ώρες καίει 30λεπτά με αυτές τις ρυθμίσεις. Αν κάποιος προφανώς θέλει μεγαλύτερη θερμοκρασία ή έχει σπίτι παλιό χωρις μόνωση, εύκολα μπορεί να πληρώνει 20-30 λεπτά την ώρα Είναι επίσης βολικό γιατί μπορεί να ρυθμιστεί στις πόσες ώρες να κλείσει (ή στις πόσες θα ήθελες να ανοίξει). Το βάζω μόλις κοιμηθώ και το ρυθμίζω στις 5 ώρες να κλείσει, οπότε αυτές οι ρυθμίσεις στο τέλος της ημέρας σου κάνουν οικονομια, γιατί δεν είναι μια κλασική θερμάστρα που καίει συνέχεια , ούτε πρέπει απαραίτητα να το έχεις αναμμένο όλη τη νύχτα γιατί κοιμάσαι. Ανοίγει και κλείνει δηλαδή. Αν ανεβάσεις το θερμοστάτη προφανώς θα δουλευει περισσότερη ώρα με ανάλογη κατανάλωση. Την μάρκα απο το φόρουμ την είχα ακούσει και όπως έψαξα έπειτα είναι απο τις καλύτερες επιλογές που μπορεί να κάνει κάποιος. Η κατασκευή είναι εξαίρετη, καθόλου φασαρία και κανένας θόρυβος συστολής - διαστολής κλπ. και επίσης το ότι δεν είναι ζεστός σε κανένα σημείο παρά μόνο στην έξοδο αέρα!
gia_nnis Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 οχι οικονομικο δεν ειναι για τα λεφτα του.. Ετσι καιει ο απλος θερμοπομπος(convector)
Haldol Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Αυτή η αηδία είναι από τα χειρότερα που υπάρχουν! Το είχα πάρει από Praktiker αν θυμάμαι καλά, κάνα 40άρι ευρώ; Το παράτησα στο χωριό να μου ζεσταίνει τις πυζάμες πριν ξαπλώσω. Μετά πήρα τα δύο Atlantic (τα χρυσοπλήρωσα βέβαια) και ησύχασα. Όλος ο θερμός αέρας πάει καρφί στο ταβάνι, αφού το άνοιγμα είναι από πάνω, δε διαχέεται καθόλου οριζόντια στο χώρο. Η αντίσταση λεπτό συρματάκι που ζεματάει, όχι χοντρή και πιο κρύα, όπως στους κανονικούς. Φυσικά ούτε λόγος για ρύθμιση θερμοκρασίας. Μόνο σκάλες ισχύος, όπως στα αερόθερμα. Στη μία ώρα που είναι αναμμένος, θα σου κάψει σε W/h όσο η ισχύς του. Πιο πολύ "αερόθερμο πολυτελείας" θα τον έλεγα, επειδή δε κάνει θόρυβο. Απλά δεν έχουν επαφή. Ναι, οκ, στους "καλούς" πληρώνεις και τη μάρκα μαζί, αλλά και πάλι η διαφορά είναι χαοτική.
sphinxgr Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 οχι οικονομικο δεν ειναι για τα λεφτα του.. Τις ίδιες τιμές είχε προτείνει ο άνθρωπος στο πρώτο ποστ!
gia_nnis Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Αυτή η αηδία είναι από τα χειρότερα που υπάρχουν! Το είχα πάρει από Praktiker αν θυμάμαι καλά, κάνα 40άρι ευρώ; Το παράτησα στο χωριό να μου ζεσταίνει τις πυζάμες πριν ξαπλώσω. Μετά πήρα τα δύο Atlantic (τα χρυσοπλήρωσα βέβαια) και ησύχασα. Όλος ο θερμός αέρας πάει καρφί στο ταβάνι, αφού το άνοιγμα είναι από πάνω, δε διαχέεται καθόλου οριζόντια στο χώρο. Η αντίσταση λεπτό συρματάκι που ζεματάει, όχι χοντρή και πιο κρύα, όπως στους κανονικούς. Φυσικά ούτε λόγος για ρύθμιση θερμοκρασίας. Μόνο σκάλες ισχύος, όπως στα αερόθερμα. Στη μία ώρα που είναι αναμμένος, θα σου κάψει σε W/h όσο η ισχύς του. Πιο πολύ "αερόθερμο πολυτελείας" θα τον έλεγα, επειδή δε κάνει θόρυβο. Απλά δεν έχουν επαφή. Ναι, οκ, στους "καλούς" πληρώνεις και τη μάρκα μαζί, αλλά και πάλι η διαφορά είναι χαοτική. κοιτα εχω αυτον https://www.skroutz.gr/s/8761/Delonghi-HS20F.htmlκαι το ιδιο σε ανωνυμο(φθηνο) Η διαφορα τους ειναι στην ποιοτητα κατασκευης. Ο delonghi ειναι πιο βαρυς και τα συρματακια.. ειναι λιγο πιο χοντρα. Στην πραξη εχουν την ιδια αποδοση και καταναλωση.. Σε καμια περιπτωση η διαφορα δεν ειναι χαοτικη απεναντιας μικρη.. Μπορει ο convectoras να ειχε καποιο προβλημα.. το κλιματιστικο σε σχεση με ολα αυτα ειναι χαοτικη!!!
Haldol Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Ο Atlantic δεν έχει συρματάκια μέσα. Η αντίστασή του είναι πολύ χοντρή. Το ίδιο συμβαίνει και με τους NOBO, και γενικά με κάθε "ακριβό" - "καλό" θερμοπομπό. Θερμαίνει πιο εύκολα, καθώς έρχεται πιο πολύς αέρας σε επαφή με την αντίσταση, και επίσης είναι πιο ψυχρή. Στους DeLonghi δε ξέρω τι γίνεται. Αλλά λογικά για να 'ναι στα 50-60 ευρώ κι αυτοί συρματάκι θα έχουν. Δεν έχω δει μεγάλη αντίσταση σε μηχάνημα κάτω των 80 ευρώ. Καλά, για κλιματιστικά δε μιλάμε, ακόμα και τα πιο φτηνά έχουν τριπλάσια απόδοση από οτιδήποτε χρησιμοποιεί αντιστάτες.
Thessalonikios200 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 κοιτα εχω αυτον https://www.skroutz.gr/s/8761/Delonghi-HS20F.htmlκαι το ιδιο σε ανωνυμο(φθηνο) Η διαφορα τους ειναι στην ποιοτητα κατασκευης. Ο delonghi ειναι πιο βαρυς και τα συρματακια.. ειναι λιγο πιο χοντρα. Στην πραξη εχουν την ιδια αποδοση και καταναλωση.. Σε καμια περιπτωση η διαφορα δεν ειναι χαοτικη απεναντιας μικρη.. Μπορει ο convectoras να ειχε καποιο προβλημα.. το κλιματιστικο σε σχεση με ολα αυτα ειναι χαοτικη!!! Δηλαδη εσυ λες οτι αυτος και ο atlantic δεν εχουν διαφορα ουτε σε αποδοση ουτε σε καταναλωση και οτι στον Atlantic πληρωνεις απλα την μαρκα . Σωστα ;
Thessalonikios200 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Να όπως λέμε huyndai κ BMW.. Καλα ενταξει δνε γινεται αυτο..αν ειναι θα υπηρχε ενα κινητο,μια τηλεοραση κλπ. Υπαρχουν διαφορες αλλα δεν τις ξερουμε . Εννοειται οτι ο Atlantic σε βαθος χρονου ειναι καλυτερος και καει λιγοτερο. Σου ειχα πει,ειχα ενα mica και μας ΕΣΚΙΣΕ,1000++ λογαριασμος και ολα αυτα γιατι δεν ειχε καλο θερμοστατη,εκανε οτι ηθελε αυτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα