Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι, ξέχασα να διευκρινίσω ότι δε μιλάμε για διμεταλλικούς θερμοστάτες με απόκλιση μέχρι και 1 βαθμό, που κάνουν και μια χιλιετία να νιώσουν την αλλαγή θερμοκρασίας.

Υπνοδωμάτιο 17°C. Καθιστικό 20°C.

Δύο θερμοπομποί των 2kW. Από τους καλούς, αλλά δε θα αναφέρω μάρκα, μη μας την πούνε κιόλας. :P Δεν ασχολούμαι με τα μηχανήματα. Δουλεύουν 24/7. Η θερμοκρασία εκεί που την έχω ρυθμίσει με απόκλιση ±0.2 °C. Κανένα σκαμπανέβασμα. Δε σβήνω τίποτα όταν φεύγω, δεν έχω ποτέ στο νου μου στο να ανοιγοκλείνω διακόπτες. Κάνα 30άρι το μήνα για ρεύμα, από τους περυσινούς λογαριασμούς.

Beat that. ;)

Αν είχα "απλούς" με ρύθμιση έντασης; ...μόνο και μόνο το ότι θα πρέπει να λύσω διαφορική εξίσωση για να βρω πόσα watt αντιστοιχούν σε μια "άνετη" θερμοκρασία, κάτι με πιάνει.

Και μιας και μιλάμε για σκαμπανεβάσματα, κακά τα ψέμματα. Με σκάλες για την ισχύ, αν βγάλει λιακάδα, το σπίτι θα γίνει φούρνος. Αν πέσει ένα κρύο, θα ξεροσταλιάσεις. Πρέπει να ρυθμίζεις συχνά την ισχύ. Με (καλό) θερμοστάτη όχι. Set it and forget it.

• Like 1
  • Απαντ. 184
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τι θερμοστάτη έχεις που σου δίνει μάξιμουμ εύρος 0,2οC ;; Πλάκα μας κάνεις; :huh:

Ανοιγοκλείνει τις αντιστάσεις κάθε 20 δευτερόλεπτα ξερωγώ; Δεν παίζει.. Και μάρκα πες μας να ξέρουμε αν είναι. Δεν είναι διαφήμιση αυτό.

Όσον αφορά τις σκάλες, δεν βγάζουν στην απέξω τον θερμοστάση απλώς η λογική είναι να ανοιγοκλείνει όσες λιγότερες φορές γίνεται για να υπάρχει περισσότερη ομαλότητα. Άμα πιάσει ζέστη, θα κλείσει ο θερμοστάτης που τον έχεις βάλει στην θερμοκρασία που θέλεις ενώ άμα πιάσει κρύο απλώς θα ανεβάσεις μια σκάλα παραπάνω. Δεν είναι και κάτι που το κάνεις κάθε μέρα.

Πες όμως λίγο περισσότερα για τον θερμοστάτη. Είναι ψηφιακός; Αν ναι ποιο είναι το ελάχιστο βήμα θερμοκρασίας που ρυθμίζεται;

Δημοσ.

Atlantic είναι. Η Atlantic διαφημίζει 0,1°C απόκλιση. Ψηφιακός είναι ο θερμοστάτης, αν και δε γνωρίζω τι αισθητήριο χρησιμοποιεί. Το βήμα του είναι 1°C.

Επιβεβαίωσα το 0,2°C που έγραψα τις προάλλες, «παίζοντας» με ένα αισθητήριο καλής ακρίβειας με έναν μικροελεγκτή που θα χρησιμοποιήσω για μια κατασκευή. Βεβαίως, δεν είναι εργαστηριακή μέτρηση με τρελή αξιοπιστία, αλλά είναι σίγουρα πιο αξιόπιστη από ένα φτηνιάρικο ψηφιακό θερμόμετρο, ή ένα θερμόμετρο υδραργύρου που θα αργεί να ανταποκριθεί.

Και ναι, τον έχω πετύχει να αναβοσβήνει κάθε λίγα δευτερόλεπτα όπως γράφεις.

Δημοσ.

U mad bro...

ΤΙ έπαθες???γιατί τόση ειρωνεία..???

Το υπνοδωμάτιο είναι περίπου 15 τμ..το αφήνω ανοιχτό την νύχτα στους 18-19 c από κατανάλωση δεν ξέρω να σου πω,δεν το ελέγχω..

πως γινεται να λες οτι ειναι καλος χωρις να ξερεις ποσα watt καιει την ωρα? Το βλεπεις απο τον λογαριασμο της δεη? Γιατι εμενα μου ερχονται οι συνολικες κιλοβατωρες και οχι η καθε μου μπριζα τι kw καταναλωσε!!! ρε παιδια μην αναλυουμε τα αυτονοητα..

Εγω εβαλα κλιματιστικο και σωθηκα..

Δημοσ.

Κλίμα δεν βολεύει για το μωρό φίλε μου. Έχω κλίμα στο μωρό ήδη για το καλοκαίρι αλλά και πάλι είναι θέμα υγείας. Νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι ένας Atlantic f117, στα 90 ευρώ μαζί με τα ποδαράκια. Επίσης ο θερμοστάτης από ότι διάβασα και αλλού είναι ακριβείας οπότε... Θα κάνει καλύτερη οικονομία από τον mica που είχα.

Δημοσ.

πως γινεται να λες οτι ειναι καλος χωρις να ξερεις ποσα watt καιει την ωρα? Το βλεπεις απο τον λογαριασμο της δεη? Γιατι εμενα μου ερχονται οι συνολικες κιλοβατωρες και οχι η καθε μου μπριζα τι kw καταναλωσε!!! ρε παιδια μην αναλυουμε τα αυτονοητα..

Εγω εβαλα κλιματιστικο και σωθηκα..

Ρε συ ο θερμοπομπος έχει 100 ευρώ..Το κλιματιστικό πάνω από 500..άσε που ξερενει την ατμόσφαιρα,βέβαια καλό αν έχεις υγρασία..
Δημοσ.

Ρε συ ο θερμοπομπος έχει 100 ευρώ..Το κλιματιστικό πάνω από 500..άσε που ξερενει την ατμόσφαιρα,βέβαια καλό αν έχεις υγρασία..

500 +++ θες να πεις για ενα καλο inverter . ΦΙλος προσφατα πηρε ενα F&U 12αρι στα 680+100 την εγκατασταση.

Εγω εχω ενα απλο κλιμα στο μωρο για το καλοκαιρι ( οχι inverter ) οποτε δεν παιζει να βαλω αλλο,δεν υπαρχουν λεφτα!

Με 90 ευρω ( F 117) νομιζω θα βγαλω την χρονια μια χαρα.

Δημοσ.

Ρε συ εγώ το εχω ανοιχτό όλη την νύχτα στο υπνοδωμάτιο της μπεμπας στους 18-20 βαθμούς..Κ δεν εχω δει τρελές τιμές στον λογαριασμό..

Θέλω να πάρω κ κάτι κουβέρτες που να μην μπορεί να ξεσκεπαστει η μικρή την νύχτα...

Δημοσ.

Ρε συ εγώ το εχω ανοιχτό όλη την νύχτα στο υπνοδωμάτιο της μπεμπας στους 18-20 βαθμούς..Κ δεν εχω δει τρελές τιμές στον λογαριασμό..

Θέλω να πάρω κ κάτι κουβέρτες που να μην μπορεί να ξεσκεπαστει η μικρή την νύχτα...

Αν εχεις νυχτερινο ρευμα σιγουρα ειναι πιο οικονομικα ! Κουβερτες ; Υπαρχουν τετοιου ειδους ; Για δωσε ιδεα ;

Δημοσ.

Νομιζα οτι μιλας για κατι αλλο...εγω εχω αυτο στο παιδι

http://www.errikahome.gr/proika-morou-times-vrefika-leyka-eidi/ypnosakoi-mpempe-vrefika-leuka-eidi-bebe/ypnosakos-bebe-baby-oliver-design-031.html

παρε και με μανικια κραταει τα χερια του ζεστα κλπ.

Βασικα εξαρταται ποσο ετων ειναι ...μην παρεις υπνοσακο που μπαινει μεσα κλπ γιατι μπορει να μπει και να μην μπορει να βγει. Αυτο που μου εδειξες καλο φαινεται αν ειναι μικρουλα. Μετα τα 2 παρε σαν αυτο που σου εδειξα.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι καλό φαίνεται..Αυτά θα τα αποφασίσει η μανα.. ;)

καλα ενταξει σιγουρα! χα χα! Κατι ξερεις για να το λες !:)

Τον atlantic τον εχεις στον τοιχο η με ποδια φιλε ;

Δημοσ.

Με πόδια...μερικές φορές ζεσταίνω κ την τουαλέτα πριν κάνει μπάνιο η μικρή..

κοίτα σαν κυρία θέρμανση έχω το πετρέλαιο..

Δημοσ.

Με πόδια...μερικές φορές ζεσταίνω κ την τουαλέτα πριν κάνει μπάνιο η μικρή..

κοίτα σαν κυρία θέρμανση έχω το πετρέλαιο..

Ωραια . Ενταξει και εγω εχω αεριο αλλα δεν μπορεις να το καις την νυχτα θα σκασεις ! Ασε που αν το αναβεις πολυ ρουφαει και τα λεει καλα...300 το διμηνο το λιγοτερο ! Γιαυτο θελω να παρω τον θερμοπομπο αυτον γιατι λενε οτι κανει οικονομια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...