Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ωραια σε ευχαριστω! Παω να το παρω σημερα κιολας...πιο μικρο ομως θα παρω στα 1500w,στα 75 ευρω +12 τα ποδαρακια.

Αυτον λεω

http://www.dileris.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=dileris_flypage.tpl&product_id=3116&category_id=41&option=com_virtuemart&Itemid=2#.VIwbb3vSnIo

για πόσα τμ χρειάζεσαι?
  • Απαντ. 184
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εγώ έχω Atlantic...πολύ καλός.αλλά περίμενε να σου πουν κ οι άλλοι.

και γω αυτον εχω.. τον Atlantic cc24ja. Αυτος ειναι τελευταιας γενιας γιατι δεν δουλευει με ρευμα αλλα με την βαρυτητα και με τα στατικα ιοντα του περιβαλλοντος!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το μονο προβλημα που εχω ειναι οτι απο την υπερβολικη ζεστη αναγκαζομαι να ανοιγω ολες τις πορτες και τα παραθυρα του σπιτιου για να μην σκασω..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αφου ειναι πολυ καλος ποσα τ.μ ζεσταινεις,σε ποια θερμοκρασια και ποσα watt την ωρα???

Δημοσ.

U mad bro...

ΤΙ έπαθες???γιατί τόση ειρωνεία..???

Το υπνοδωμάτιο είναι περίπου 15 τμ..το αφήνω ανοιχτό την νύχτα στους 18-19 c από κατανάλωση δεν ξέρω να σου πω,δεν το ελέγχω..

Δημοσ.

και γω αυτον εχω.. τον Atlantic cc24ja. Αυτος ειναι τελευταιας γενιας γιατι δεν δουλευει με ρευμα αλλα με την βαρυτητα και με τα στατικα ιοντα του περιβαλλοντος!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το μονο προβλημα που εχω ειναι οτι απο την υπερβολικη ζεστη αναγκαζομαι να ανοιγω ολες τις πορτες και τα παραθυρα του σπιτιου για να μην σκασω..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αφου ειναι πολυ καλος ποσα τ.μ ζεσταινεις,σε ποια θερμοκρασια και ποσα watt την ωρα???

ναι ρε φιλε γιατι μας κοροιδευεις ετσι ;

ε είσαι κομπλέ τότε..

Σε ευχαριστω φιλε . Απο καταναλωση πως ειναι ; Βασικα πως τον δουλευεις ; Δεν προλαβα να παω σημερα ,αν ειναι ανοιχτα αυριο θα παω ειναι νεαπολη το καταστημα.

Δημοσ.

Ωραια σε ευχαριστω! Παω να το παρω σημερα κιολας...πιο μικρο ομως θα παρω στα 1500w,στα 75 ευρω +12 τα ποδαρακια.

Αυτον λεω

http://www.dileris.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=dileris_flypage.tpl&product_id=3116&category_id=41&option=com_virtuemart&Itemid=2#.VIwbb3vSnIo

Στην περιγραφή λέει όλες τις βλακείες περί ποιότητας, κατανάλωσης κλπ αλλά δεν λέει ένα από τα κατεμέ βασικότερα. Πόσες σκάλες έχει η ένταση; Αν δεν έχει και δουλεύει μονίμως 1500w τότε εγώ δεν θα τον έπαιρνα που να μου τον χαρίζανε

• Like 1
Δημοσ.

Στην περιγραφή λέει όλες τις βλακείες περί ποιότητας, κατανάλωσης κλπ αλλά δεν λέει ένα από τα κατεμέ βασικότερα. Πόσες σκάλες έχει η ένταση; Αν δεν έχει και δουλεύει μονίμως 1500w τότε εγώ δεν θα τον έπαιρνα που να μου τον χαρίζανε

ΣΩΣΤΟΣ!! Αυτο θα το ρωτησω απο κοντα,λογικα ολοι εχουν 500-1000-1500w...αλλα σωστη παρατηρηση φιλε !!! Σε ευχαριστω να εισαι καλα !!

Δημοσ.

Από κατανάλωση δεν ξέρω να σου πω...αλλά ρε παίδες στα 500 τι απόδοση να χει?

Γιαυτο έχει θερμοστάτη να ζεσταίνει κ μόλις φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία σταματάει..

Δημοσ.

Καμία σκάλα δεν έχει. Αφού έχει θερμοστάτη. :huh:

«Σκάλες» έχουν τα φτηνά, ως έναν πολύ απλοϊκο (και φτηνό στην κατασκευή) τρόπο να ρυθμίσεις την θερμοκρασία. Στο καλοριφέρ πετρελαίου ή αερίου ρυθμίζεις την ένταση του καυστήρα; Την παροχή καυσίμου ανά δευτερόλεπτο; Ή απλά ρυθμίζεις μια θερμοκρασία και το αφήνεις να κάνει τη δουλειά του;

Έτσι κι αυτό - ρυθμίζεις τη θερμοκρασία που θέλεις, κι απλά αναβοσβήνει μόνο του για να τη διατηρήσει. Δε δουλεύει συνεχόμενα στα Χ watt που επέλεξες με το διακόπτη, όπως κάνουν τα φτηνά.

Τόσο η κατανάλωση, όσο και η αίσθηση του χώρου, είναι καλύτερη με θερμοστάτη (προφανώς).

Δημοσ.

βρε παιδι μου το ρευμα +ποσα χρηματα σου ερχεται οταν το δουλευεις ; Δεν εχεις δει διαφορα ;

Ρε συ σίγουρα είχα διαφορά αλλά δεν θυμάμαι πόσο..αντε κάνα 50 πάνω κάτω...
Δημοσ.

«Σκάλες» έχουν τα φτηνά, 

Ο θερμοστάτης ειναι απαραίτητος. Πολλά θερμαντικά σώματα convertors (δεν ξέρω για το συγκεκριμένο) έχουν δυο σκάλες, διακόπτη ανεμιστήρα και θερμοστάτη. Οι δύο σκάλες ειναι για τι αντιστάσεις που ανάβουν (1000 ή 1000+1000=2000watt). Προσωπικά σπάνια το έβαζα στα 2000watt, οχι απο θέμα κατανάλωσης (δεν εχει διαφορα, αφου τα ποσά ενέργειας για να ζεσταθεί ο χώρος ειναι τα ίδια) αλλά το «ζόρισμα» των ηλεκτρικών γραμμών και οι απότομες αυξομειώσεις ζήτησης που μπορεί να κάψουν ευαίσθητα ηλεκτρονικά κυκλώματα αλλων συσκευών στο σπίτι. Τη δευτερη σκάλα την άναβα μόνο οταν το σπίτι ήταν κρύο και ήθελα να ζεσταθεί γρήγορα. Τον ανεμιστήρα δεν τον συμπαθούσα λόγω θορύβου. 

Με λίγα λόγια, ρουχαλάκια ζεστά, θερμοστάστης χαμηλά, πρώτη σκάλα, ΚΛΕΙΣΙΜΟ παραθυρου, πόρτας και είμαστε κομπλε και με οικονομική (όσο γίνεται καταναλωση)

Τόσο η κατανάλωση, όσο και η αίσθηση του χώρου, είναι καλύτερη με θερμοστάτη (προφανώς).

Συμφωνώ αλλά επειδή μπορεί κάποιος αναγνώστης να παρερμηνευσει, ο haldol εννοεί οτι ο θερμοστάτης κλείνει το ρευμα οταν πιάσει επιθυμητή θερμοκρασία, άρα σταματά η κατανάλωση τύπου «ζεστάθηκα αλλά βαριέμαι να παω να το σβήσω». Η αίσθηση είναι καλύτερη γιατί εχουμε θερμοκρασία που μας αρέσει χωρίς να ειναι φουρνος το δωμάτιο.

βρε παιδι μου το ρευμα +ποσα χρηματα σου ερχεται οταν το δουλευεις ; Δεν εχεις δει διαφορα ;

Σαλονικιέ πήγαινε και διάβασε πάλι την απάντηση που σου ειχα δώσει με τον κουβα και το νερό. Για να ζεσταθεί το σπίτι σου χρειάζεσαι συγκεκριμένες θερμίδες. Είτε εχεις ασπρη βρύση, ή μαυρη, ή μικρή ή μεγάλη, αν δεν κλείνει πόρτες παράθυρα (δηλαδή να κλείνεις τις τρυπες του κουβα) και δεν εχεις χαμηλά το θερμοστάτη, πάλι 1500 ευρώ θα σου έρθει. Επισης βοηθά αν εχεις βαριές κουρτίνες, το βράδυ τις κλείνεις. Βοηθάνε πολύ στην απώλεια θερμότητας απο τα παράθυρα. 

Δημοσ.

Σωστά τα λες. Διαφωνώ όμως στο εξής: οι γραμμές δεν είναι μελετημένες και φτιαγμένες σωστά;

Μια γραμμή με ασφάλεια 16Α σηκώνει έως 3680W (16Α × 230Vrms). Δε θα έπρεπε να έχουν πρόβλημα οι γραμμές, εκτός κι αν έκανες «εκπτώσεις» στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Που, αν ισχύει κάτι τέτοιο, για ποιο λόγο να πάρεις θερμοπομπό 2kW και να τον δουλεύεις στη μισή ισχύ "για σιγουριά"; Παίρνεις έναν 1kW που είναι και φτηνότερος. :P

Fact is: αν έχει αισθητήριο θερμοκρασίας, η ρύθμιση ισχύος είναι άχρηστη. Αν δεν έχει, όπως οι κατ' όνομα θερμοπομποί των 50-70 ευρώ, ναι, θέλεις κάποιο τρόπο να μετριάζεις την παραγόμενη θερμότητα.

Α και by the way οι θερμοπομποί λειτουργούν με φυσική ροή αέρα. Όχι με ανεμιστήρα. Αν έχει ανεμιστήρα είναι αερόθερμο σε σχήμα θερμοπομπού. Δε σου κάνει αίσθηση που κάτι πανάκριβοι NOBO / Atlantic ΔΕΝ έχουν ανεμιστήρα, ενώ οι φτηνοί των 50€ έχουν; Δεν είναι θέμα τσιγκουνιάς από τις εταιρείες. ;)

Δημοσ.

«Σκάλες» έχουν τα φτηνά, ως έναν πολύ απλοϊκο (και φτηνό στην κατασκευή) τρόπο να ρυθμίσεις την θερμοκρασία. Στο καλοριφέρ πετρελαίου ή αερίου ρυθμίζεις την ένταση του καυστήρα; Την παροχή καυσίμου ανά δευτερόλεπτο; Ή απλά ρυθμίζεις μια θερμοκρασία και το αφήνεις να κάνει τη δουλειά του;

Έτσι κι αυτό - ρυθμίζεις τη θερμοκρασία που θέλεις, κι απλά αναβοσβήνει μόνο του για να τη διατηρήσει. Δε δουλεύει συνεχόμενα στα Χ watt που επέλεξες με το διακόπτη, όπως κάνουν τα φτηνά.

Καμία σχέση. Η αίσθηση του χώρου είναι πολύ χειρότερη με τον θερμοστάτη γιατί ανάβει και έρχεται η θερμότητα απότομα, μετά σβήνει και ψύχεται πάλι σιγά σιγά ο χώρος οπότε έχουμε συνεχώς αυξομειώσεις που δεν είναι καλές γιατί σκαμπανεβάζουν με κέντρο μια μέση τιμή της θερμοκρασίας. Από την άλλη άμα έχεις πολλές σκάλες είναι απείρως καλύτερο γιατί βρίσκεις αυτήν που σου ταιριάζει(ανάλογα με το πόσο κρύο κάνει) και την χρησιμοποιείς ίσως και όλη μέρα αναμμένη. Μπορεί και να δώσει ίδια ενέργεια συνολικά με ένα σώμα που έχει μόνο θερμοστάστη αλλά θα σε κρατάει στην κατάλληλη θερμοκρασία συνεχώς.

Είναι σα να μου συγκρίνεις την αίσθηση του aircondition inverter με του απλού. Εννοείται πως δεν υπάρχει σύγκριση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...