Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι να σου απαντήσει; Έπρεπε να σου εξηγησει ενα καρο πραγματα, οποτε σε αφησε να κάνεις οτι θες.

Δεν καταλαβες,θελω να πω και γω στην αρχη αυτο πιστευα.. οτι αν πληρωσεις ακριβα ενα θερμοπομπο θα σου αποδιδει περισσοτερο με λιγοτερα watt.. μετα που το καταλαβα πηγα σε ενα μαγαζι και λεω στον υπαλληλο:αυτος γιατι εχει τοσο μεγαλη διαφορα τιμης σε σχεση με τον αλλον,αφου στην καταναλωση και στην αποδοση τα ιδια ειναι..! με κοιταξε περιεργα και μου λεει ναι! πληρωνεις διαφορετικη εταιρια και το αλλο αισθητικα ειναι πιο ομορφο..

θελω να πω οτι καταλαβε οτι ειμαι ενημερωμενος και δεν τον επαιρνε να μου πει το παραμυθι..

• Like 1
  • Απαντ. 184
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

περιπου 10 ωρες.

Φίλε, έλεγξε την ισχύ που έχει ο θερμοπομπός σου, μήπως είναι 3kW αντι για 2 που έχει η συντριπτική πλειοψηφία; Μήπως είχες πολύ μεγάλη επιπλέον κατανάλωση ενέργειας από άλλες συσκευές; Πόσες kWh λέει ο εκκαθαριστικός λογ/σμος οτι κατανάλωσες εκείνο τον καιρό? Έκανα έναν υπολογισμό με το χειρότερο σενάριο (3500kWh) και δεν δικαιολογείται με τίποτε να πλήρωσες 1500 ευρώ για 10ώρες/ημέρα με όλες τις extra χρεώσεις που έχει η ΔΕΗ. Πάντως να ξέρεις, οπουδήποτε ακούς για αποδοτικές συσκευές θέρμανσης που χρησιμοποιούν ηλεκτρική αντίσταση προσπαθούν να κοροϊδέψουν κόσμο για να πουλήσουν. Το 1kW ηλεκτρικής ενέργειας δίνει 1kW θερμότητας, η μοναδική περίπτωση να κάνεις οικονομία με τέτοια συστήματα θέρμανσης είναι απλά να τα ανοίγεις όσο λιγότερο χρόνο γίνεται και αντέχεις.

Δημοσ.

η μοναδική περίπτωση να κάνεις οικονομία με τέτοια συστήματα θέρμανσης είναι απλά να τα ανοίγεις όσο λιγότερο χρόνο γίνεται και αντέχεις.

φαντασω εγω με τον μετρητη καταναλωσης στο a/c inverter εχω εγκλιματιστει(παρακολουθω συνεχεια την καταναλωση) τωρα με εξωτερικη θερμοκρασια 8 βαθμους και αρχικη θερμοκρασια δωματιου 16 βαθμους για συντηρηση του χωρου στους 20 με 20.5 καιει 250watt/h δηλαδη σε 4 ωρες 1kw οπου χωρις δημο-νεριτ με παει 0.12ε. καθομαι οριακα με κοντομανικο..
Δημοσ.

Καλά κάνεις και το παρακολουθείς, θα αγοράσω και εγώ έναν μετρητή να δω τι παίζει μ' ένα παλιό toshiba 13αρι που έχω.

αυτον εχω http://www.e-shop.gr/hama-47770-premium-energy-cost-meter-p-PER.565855τον ειχα παρει και γω στα 10ε. αξιζει τα λεφτα του..!
Δημοσ.

ναι με μαμησε...ακομα πληρωνω!! Γιαυτο θελω ενα θερμοπομπο τις προκοπης. Μου εχουν πει οι nobo ειναι πολυ καλοι.

Στους 21,εδω στη θεσσαλονικη εχει ψοφο,μπορει να κατεβει και -2 εως -5 στα βαρια κρυα.

πετρέλαιο δεν παίζει?πιο φθηνά θα σου βγει κ θα ζεστάνεις το σπίτι όπως πρέπει..
  • Like 1
Δημοσ.

Αρχή διατήρησης της ενέργειας. Η ενεργεια μένει σταθερή, απλά αλλάζει μορφες. Στο μόνο θερμαντικό που δεν ισχύει αυτό είναι οι αντλίες θερμότητας (AC) Για αυτό υπάρχει και ο COP Factor που το μετράει αυτό. Για παράδειγμα για κατανάλωση 1Kw παράγει 2,5 Κς

Όλα τα θερμαντικά, όσο καίνε τόσο αποδίδουν. Ουσιαστικά μετατρέπουν την ηλεκτρική σε θερμική. Οι διαφορές πόσες να είναι? +-5% στην κατανάλωση

Προφανώς και στην κατανάλωση παίζει κύριο ρόλο η μόνωση και το σπίτι και έπειτα ο θερμοστάτης και η ρύθμιση του στο θερμαντικό σώμα , όπου ουσιαστικά ανοίγει και κλείνει την παροχή ρευματος.

Απαραίτητα όποιος θέλει να έχει το μυαλό του ήσυχο να έχει μετρητή ενέργειας

Δημοσ.

ναι με μαμησε...ακομα πληρωνω!! Γιαυτο θελω ενα θερμοπομπο τις προκοπης. Μου εχουν πει οι nobo ειναι πολυ καλοι.

Στους 21,εδω στη θεσσαλονικη εχει ψοφο,μπορει να κατεβει και -2 εως -5 στα βαρια κρυα.

πετρέλαιο δεν παίζει?πιο φθηνά θα σου βγει κ θα ζεστάνεις το σπίτι όπως πρέπει..
Έχω αέριο. Πανάκριβο γύρω στα 500 ευρώ για 10 ώρες την ημέρα.
Δημοσ.

Εχεις εμπειρια ; Εννοω εχεις καποιον ηδη ;

κοίτα το έχω στο υπνοδωμάτιο της μικρής για νύχτα κ κάνει δουλεια..

το είχα πάρει από Leroy κ είναι το Atlantic cmg tlc 2500w...έχει θερμοστάτη.

Δημοσ.

κοίτα το έχω στο υπνοδωμάτιο της μικρής για νύχτα κ κάνει δουλεια..

το είχα πάρει από Leroy κ είναι το Atlantic cmg tlc 2500w...έχει θερμοστάτη.

Ωραια σε ευχαριστω! Παω να το παρω σημερα κιολας...πιο μικρο ομως θα παρω στα 1500w,στα 75 ευρω +12 τα ποδαρακια.

Αυτον λεω

http://www.dileris.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=dileris_flypage.tpl&product_id=3116&category_id=41&option=com_virtuemart&Itemid=2#.VIwbb3vSnIo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...