Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Απλα υπαρχουν ατομα που το κλιματιστικο δεν τους πιανει ακομα και με 1 ωρα πριν!  Ισως σε καλα μονωμενους χωρους να πιανει αυτο..

Και γω για κυρια θερμανση κλιμα εχω αλλα εχω δουλεψει και τα υπολοιπα και αυτο που κανει την διαφορα ειναι η φωτια!!!

φωτιά στο λογαριασμό ,

αν δε ζεσταίνει μια ώρα πριν , ας το ανάβει Χ ώρες πριν , πάλι το ένα τρίτο (το ελάχιστο) θα κάψει σε σχέση με συμβατικό

αν το ήθελε ο άνθρωπος για κανα μπάνιο , οκ πάσο , αλλά το θέλει για θέρμανση οπότε πεταμένα λεφτά

απο εκεί και μετά , αφού πρότεινα και λύση για την υγρασία του χώρου κινείται όπως καταλαβαίνει :)

Επεξ/σία από korakios
  • Απαντ. 184
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, korakios είπε

φωτιά στο λογαριασμό ,

αν δε ζεσταίνει μια ώρα πριν , ας το ανάβει Χ ώρες πριν , πάλι το ένα τρίτο (το ελάχιστο) θα κάψει σε σχέση με συμβατικό

αν το ήθελε ο άνθρωπος για κανα μπάνιο , οκ πάσο , αλλά το θέλει για θέρμανση οπότε πεταμένα λεφτά

απο εκεί και μετά , αφού πρότεινα και λύση για την υγρασία του χώρου κινείται όπως καταλαβαίνει :)

Παραδοξο γιατι τα περισσοτερα σπιτια τον χειμωνα εχουν ανεβασμενη υγρασια ακομα και με κλιμα!

Εγω πχ δουλευω κλιμα επιλεκτικα βαζω και αφυγραντηρα!

Δημοσ.
Μόλις τώρα, PLACEBO_89 είπε

Παραδοξο γιατι τα περισσοτερα σπιτια τον χειμωνα εχουν ανεβασμενη υγρασια ακομα και με κλιμα!

Εγω πχ δουλευω κλιμα επιλεκτικα βαζω και αφυγραντηρα!

δεν ξέρω τι παίζει , ρώτα τον ίδιο :)

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, tyf είπε

φιλε εχω παρει απο atlantic  παραδωσαν ολα.

ειχα παρει και ενα πανακριβο beha τσαμπα λεφτα.

εχω παρει 4 τετοια https://www.allwater.gr/el/ydravlika-thermansi/thermantika-somata/bormann-elite-thermantiko-panel-dapedou-2000w-beh5050-bormann-elite-030706_182894/?affid=14&gclid=Cj0KCQiA4NWrBhD-ARIsAFCKwWs5XmKXX25N0CtufvoaTcMRmDLJyHzXGgH7ZU9ZtZUdK2KRcFpcA2saAtLHEALw_wcB

και τα εχω 5 χρονια και τα εχω καταευχαριστηθει.

ηλεκτρονικο θερμοστατη οχι αναλογικο και τηλεκοντρολ.. μεσα εχει στοιχεια αλουμινιου. εχει δυο σκαλες 1500 και 2000 watt και ειναι με ροδακια η αν θελεις το κανεις κρεμαστο στο τοιχο.

προσωπικα στο προτεινω ανεπιφυλλακτα.

Να καις τοσα watt αρκει να πιανει γρηγορα την επιθυμητη.. Ενω εγω αυτο που προτεινω θα εκπεμπει θερμοτητα και πανω του που σημαινει θα ζεσταινεται καλυτερα και με λιγοτερα watt

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι διαφορές όσον αφορά την απόδοση όλων των ηλεκτρικών θερμαντικών συσκευών με ηλεκτρική αντίσταση, είναι μηδενικές όταν τα watt κατανάλωσης είναι τα ίδια. Είτε μιλάμε για θερμοπομπούς, σόμπες με χαλαζία, με ανεμιστηράκια ή χωρίς, καλοριφέρ λαδιού κλπ.

Η θέρμανση με ηλεκτρική αντίσταση είναι πάντα 100% αποδοτική, αφού όλη η ηλεκτρική ενέργεια μετατρέπεται σε θερμική. Έτσι δεν έχει σημασία ποιόν τύπο συσκευής θέρμανσης με αντίσταση θα αγοράσετε όσον αφορά την κατανάλωση, αφού όλες θα σας αποδώσουν 3.41 BTU θερμότητας ανά watt.

Οι διαφορές όσον αφορά τους διάφορους τύπους θερμαντικών συσκευών, έχουν να κάνουν με την ποιότητα υλικών, (καλύτεροι θερμοστάτες, αστοχίες υλικού) γρηγορότερη κατανομή θερμότητας στον χώρο (με ύπαρξη ανεμιστήρα) πιο αθόρυβη λειτουργία, ή μεγαλύτερη επιφάνεια απαγωγής θερμότητας που αποτρέπει μεγάλα hotspot θερμότητας στη συσκευή που μπορεί να είναι πιο επικίνδυνα για ένα παιδί ή pet κλπ.

Όταν όμως σταθούμε μόνο στον παράγοντα μεγαλύτερης θερμαντικής ικανότητας με αντίστοιχη κατανάλωση ισχύος, τότε καμία συσκευή με ηλεκτρική αντίσταση, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί μια αντλία θερμότητας. Δηλαδή και ένα απλό κλιματιστικό, αφού και αυτό ουσιαστικά είναι μια αντλία θερμότητας αέρα.

Ένα απλό παράδειγμα με νούμερα:

Ένα κλιματιστικό  που διαθέτω, παράγει σε φουλ ισχύ 24.000 BTU και για να το επιτύχει αυτό καταναλώνει 2000 watt.

Για να πάρουμε την ίδια ποσότητα θερμότητας με θερμοπομπούς, θα χρειαστεί να καταναλώσουμε  7.038 watt  ηλεκτρικού ρεύματος. (στο συγκεκριμένο παράδειγμα, περίπου 3,5 φορές πιο ενεργοβόρος)

Όπως γίνεται αντιληπτό, οποιοδήποτε σύγχρονο κλιματιστικό κι αν επιλέξει κάποιος (οποιασδήποτε ενεργειακής κλάσης) κερδισμένος θα είναι, μιας και η διαφορά απόδοσης με τις συσκευές ηλεκτρικών αντιστάσεων, είναι αρκετά μεγάλη.

Επεξ/σία από warewolf
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...