Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πηγα να παρω τον Atlantic Odyssee αλλα δεν τον βρισκω αθηνα

ετσι λεω να παω για αμεση αγορα ενος αλλου

ειμαι προς τον Atlantic Altis HD20 2000w ..

εντυπωσεις για αυτο το μοντελο? ειναι οικονομικο? κανει δουλεια σαν τον odyssey ?

μου προτειναν και κατι NOBO αλλα δε τα εχω ξανακουσει..

• Απαντ. 184
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τελικα προχωρησα στην αγορα του Atlantic Altis HD20 2000w

το παρεδωσαν σε φιλικο προσωπο σημερα και του ειπαν οτι η συσκευη πρεπει να μπαινει μονο σε πριζες σουκο αλλιως παιζει να καει ο πινακας - τι παιζει με αυτο.. ? ισχυει?

επισης στο μανουαλ της συσκευης λεει σε ενα σημειο :

ΜΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ : Πριν η κατω απο ρευματοληπτη τοιχου -πριζα-.  .... Τι εννοει δλδ? να μην βαζω την συσκευη μπροστα / κοντα σε πριζα?

Τελος αναφερει :  Η συσκευη απαγορευεται να γειωθει..   Δλδ??

Επεξ/σία από nipoa
  • 8 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Ενδιαφέρομαι και εγω για υπνοδωμάτιο να αγοράσω , Θα δουλεύει αρκετές ώρες . Μόνωση δε έχει καλή . 

Θα ήθελα κάτι με βάση για εύκολη μετακίνηση .Διαβάζω για  Atlantic Altis ( αλλά είναι τοίχου ) και για τόν ATLANTIC ODYSSEE . 

Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση εώς 150€ . 

Δημοσ.

Μήπως καλύτερα να παρεις ένα αιρ κοντισιον; Είναι πιο ακριβό, αλλά θα κάνεις άμεσα απόσβεση λόγω ρεύματος. Ένα καινούργιο inverter μπορεί να σου κρατάει το δωμάτιο ζεστό με πολύ λιγότερη κατανάλωση ενέργειας.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Raki-meze είπε

Μήπως καλύτερα να παρεις ένα αιρ κοντισιον; Είναι πιο ακριβό, αλλά θα κάνεις άμεσα απόσβεση λόγω ρεύματος. Ένα καινούργιο inverter μπορεί να σου κρατάει το δωμάτιο ζεστό με πολύ λιγότερη κατανάλωση ενέργειας.

Υπάρχει ηδη Gree inverter 2 ετίας . Αλλα ξεραίνει τη ατμόσφαιρα μου φαίνεται τελευταία. Έλεγα μήπως με κάποιο θερμοπομπό το φαινόμενο είναι πιο ελάχιστο.

Σκέφτομαι και τη λύση Α/Θ γιατί όλα αυτα είναι ημίμετρα . Δυστυχως πλέον δε ανάβουν τη κεντρ. θερμανση 10 χρόνια .

Δημοσ.
3 ώρες πριν, meletis_m είπε

Υπάρχει ηδη Gree inverter 2 ετίας . Αλλα ξεραίνει τη ατμόσφαιρα μου φαίνεται τελευταία. Έλεγα μήπως με κάποιο θερμοπομπό το φαινόμενο είναι πιο ελάχιστο.

απο το να τα σκάσεις στο ρεύμα , άναψε το AC και αν σου φαίνεται οτι ξεραίνει την ατμόσφαιρα χίλιες φορές καλύτερα πάρε έναν υγραντήρα

https://www.skroutz.gr/c/1757/ygrantires-ionistes/f/505967/ygrantiras.html

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, meletis_m είπε

Ενδιαφέρομαι και εγω για υπνοδωμάτιο να αγοράσω , Θα δουλεύει αρκετές ώρες . Μόνωση δε έχει καλή . 

Θα ήθελα κάτι με βάση για εύκολη μετακίνηση .Διαβάζω για  Atlantic Altis ( αλλά είναι τοίχου ) και για τόν ATLANTIC ODYSSEE . 

Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση εώς 150€ . 

Να παρεις κατηγορια mica που ζεσταινει και οριζοντια ωστε με λιγοτερα watt να καταλαβαινεις αμεσα την ζεστη!  

https://www.apothema.gr/delonghi-hmp2000-132302p?source=skroutz&skr_prm=WyI2MDVkZWU3MS01ZTBiLTQxYjgtODRhMy1lNTZhYmQwODk0NmMiLDE3MDIyMTY5MTYyMjIseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Να παρεις κατηγορια mica που ζεσταινει και οριζοντια ωστε με λιγοτερα watt να καταλαβαινεις αμεσα την ζεστη!  

https://www.apothema.gr/delonghi-hmp2000-132302p?source=skroutz&skr_prm=WyI2MDVkZWU3MS01ZTBiLTQxYjgtODRhMy1lNTZhYmQwODk0NmMiLDE3MDIyMTY5MTYyMjIseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

οριζόντιος θα είναι όταν δει λογαριασμό ρεύματος 😁

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, korakios είπε

οριζόντιος θα είναι όταν δει λογαριασμό ρεύματος 😁

Αμα ξερεις πως να δουλεψεις ενα μικα θα εισαι πολυ κοντα με την καταναλωση ενος κλιματιστικου με ποιοτικη θερμανση!

Το κλιμα αμα το κλεισεις και παγωσει ο χωρος μετα πρεπει παλι να δουλεψει ποσες ωρες για να πιασει η ζεστη γιατι εχει αυτο το τρικ να ζεσταινει αμεσα τον αερα και οχι τα αντικειμενα. 

Για του λογου το αληθες μολις ανοιξεις το κλιμα ανεβαινει γρηγορα η θερμοκρασια αλλα για τις πρωτες ωρες(αναλογα τις συνθηκες)και παλι κρυωνεις..  Ενω με εναν θερμοπομπο αν τα watt/αποδοση ανταποκρινεται για τον χωρο καταλαβαινεις ζεστη!

Το κλιμα για να ζεστανει πιο σωστα θελει χαμηλο φαν και στους 30β. Συνηθως οι περισσοτεροι οταν το ανοιγουν το βαζουν σε μεγαλο φαν και δημιουργει ενα αποπνικτικο περιβαλλον ιδιως αν ο χωρος ειναι μικρος! Με χαμηλο φαν και στους 30 για βαλε εναν μετρητη καταναλωσης να δεις που παει η καταναλωση σε σχεση με την ζεστη που σου δινει! Καθυστερει να ζεστανει απο την αλλη ζεσταινει πιο σωστα..

• Confused 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, PLACEBO_89 είπε

Αμα ξερεις πως να δουλεψεις ενα μικα θα εισαι πολυ κοντα με την καταναλωση ενος κλιματιστικου με ποιοτικη θερμανση!

Το κλιμα αμα το κλεισεις και παγωσει ο χωρος μετα πρεπει παλι να δουλεψει ποσες ωρες για να πιασει η ζεστη γιατι εχει αυτο το τρικ να ζεσταινει αμεσα τον αερα και οχι τα αντικειμενα. 

Για του λογου το αληθες μολις ανοιξεις το κλιμα ανεβαινει γρηγορα η θερμοκρασια αλλα για τις πρωτες ωρες(αναλογα τις συνθηκες)και παλι κρυωνεις..  Ενω με εναν θερμοπομπο αν τα watt/αποδοση ανταποκρινεται για τον χωρο καταλαβαινεις ζεστη!

Το κλιμα για να ζεστανει πιο σωστα θελει χαμηλο φαν και στους 30β. Συνηθως οι περισσοτεροι οταν το ανοιγουν το βαζουν σε μεγαλο φαν και δημιουργει ενα αποπνικτικο περιβαλλον ιδιως αν ο χωρος ειναι μικρος! Με χαμηλο φαν και στους 30 για βαλε εναν μετρητη καταναλωσης να δεις που παει η καταναλωση σε σχεση με την ζεστη που σου δινει! Καθυστερει να ζεστανει απο την αλλη ζεσταινει πιο σωστα..

Δεν ισχύουν αυτά που λες. Έχει υπεραναλυθεί το θέμα στο νήμα των κλιματιστικών. Όποιος θέλει, μπορεί να πάει εκεί και να διαβάσει. Αν λειτουργείς σωστά το κλιματιστικό, είναι απείρως πιο οικονομικό από όλες τις μορφές θέρμανσης με αντιστάσεις.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

οι νόμοι της φυσικής το απαγορεύουν

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Raki-meze είπε

Δεν ισχύουν αυτά που λες. Έχει υπεραναλυθεί το θέμα στο νήμα των κλιματιστικών. Όποιος θέλει, μπορεί να πάει εκεί και να διαβάσει. Αν λειτουργείς σωστά το κλιματιστικό, είναι απείρως πιο οικονομικό από όλες τις μορφές θέρμανσης με αντιστάσεις.

Ναι το σωστα ειναι ακομα και οταν θα εισαι εκτος σπιτιου να μην το κλεινεις απλα κατεβαζεις την θερμοκρασια..  Αν ομως καποιος παει σε εναν χωρο πχ γραφειο για 4 ωρες την ημερα δεν τον συμφερει να μεινει ανοιχτο! Εκει βαζεις μια συσκευη με αντισταση απλα να ακτινοβολει και πανω σου!

Εξορισμου το κλιματιστικο σε εναν κρυο χωρο δεν μπορει να ζεστανει αμεσα με τον σωστο τροπο. Αυτο μπορει να το κανει η φωτια ή συσκευες με αντισταση/πολλα watt!!!

Δημοσ.
Μόλις τώρα, PLACEBO_89 είπε

Αν ομως καποιος παει σε εναν χωρο πχ γραφειο για 4 ωρες την ημερα δεν τον συμφερει να μεινει ανοιχτο!

τότε το βάζει στη θερμοκρασία που θέλει 1 ώρα πριν

2023 έχουμε πάμε για 2024 , κάποια πράγματα είναι αυτονόητα

Δημοσ.

φιλε εχω παρει απο atlantic  παραδωσαν ολα.

ειχα παρει και ενα πανακριβο beha τσαμπα λεφτα.

εχω παρει 4 τετοια https://www.allwater.gr/el/ydravlika-thermansi/thermantika-somata/bormann-elite-thermantiko-panel-dapedou-2000w-beh5050-bormann-elite-030706_182894/?affid=14&gclid=Cj0KCQiA4NWrBhD-ARIsAFCKwWs5XmKXX25N0CtufvoaTcMRmDLJyHzXGgH7ZU9ZtZUdK2KRcFpcA2saAtLHEALw_wcB

και τα εχω 5 χρονια και τα εχω καταευχαριστηθει.

ηλεκτρονικο θερμοστατη οχι αναλογικο και τηλεκοντρολ.. μεσα εχει στοιχεια αλουμινιου. εχει δυο σκαλες 1500 και 2000 watt και ειναι με ροδακια η αν θελεις το κανεις κρεμαστο στο τοιχο.

προσωπικα στο προτεινω ανεπιφυλλακτα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, korakios είπε

τότε το βάζει στη θερμοκρασία που θέλει 1 ώρα πριν

2023 έχουμε πάμε για 2024 , κάποια πράγματα είναι αυτονόητα

Απλα υπαρχουν ατομα που το κλιματιστικο δεν τους πιανει ακομα και με 1 ωρα πριν!  Ισως σε καλα μονωμενους χωρους να πιανει αυτο..

Και γω για κυρια θερμανση κλιμα εχω αλλα εχω δουλεψει και τα υπολοιπα και αυτο που κανει την διαφορα ειναι η φωτια!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...