Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σωστά κατάλαβες. Το "Eco" απλά κρατάει τη θερμοκρασία -3°C από όσο το ρυθμίσεις. Τον Odyssee (καθιστικό) τον έχω στους 20°C. To βράδυ ή όταν φεύγω τον βάζω στο Eco, αν και καμιά φορά, τώρα που δεν έχει και πολλά κρύα, δεν ασχολούμαι (τον αφήνω στο κανονικό).

Τον F118 (υπνοδωμάτιο) τον έχω στο κανονικό πρόγραμμα, μόνιμα ρυθμισμένο στους 18°C. Δε τον πειράζω ποτέ αυτόν.

Παρατήρηση δικιά μου: το κλικ, κλικ, κλικ, κλικ που θέλει ο F118 για να αλλάξει από κανονικό σε οικονομικό μου τη σπάει! Ο Odysse με το συρόμενο διακοπτάκι είναι εκατό φορές πιο βολικός.  :angry:

Πάντως κακώς αγόρασες μικρούς, διότι όντως, η χρηματική διαφορά είναι γελοία. Μπορεί αύριο να αποφασίσεις ότι δε θέλεις να δουλεύεις το αέριο. Ή να θες να τον μετακινήσεις σε πιο "δύσκολο" δωμάτιο (μεγαλύτερο ή με πιο κακή μόνωση). Ή να τον πουλήσεις. Σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερος ο πιο μεγάλος, ενώ δεν είναι ούτε 10% πιο ακριβός. Και εννοείται ότι δεν καταναλώνει περισσότερο όταν τον δουλεύεις!

• Απαντ. 184
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Οπότε στο παιδικό δωμάτιο θα τον έχω στο κανονικό πρόγραμμα και στους 20....

Επίσης δεν παίζει να κάνει δουλειά για 90τ.μ. Σπίτι ούτε ο μεγάλος. Τον 117 τον πήρα για αποκλειστική χρήση στο παιδικό δωμάτιο διότι κάποιες φορές ο μικρός ήταν παγωμένος, το δωμάτιο του είναι σε κενό δεν το καλύπτει καμία πολυκατοικία δυστυχώς και έχει - 2 βαθμούς εκεί μέσα από ότι το υπόλοιπο σπίτι. Έχει όμως την κατάλληλη υγρασία για τα παιδιά αυτό είναι το θετικό.

Μην ξεχνάς ότι στη Θεσσαλονίκη έχουμε πιο πολύ κρύο από νότια Ελλάδα και φυσικά Σε κάποιες περιπτώσεις 99% υγρασία την νύχτα, άρα εδώ χρειαζόμαστε πιο πολύ θερμότητα.

Δημοσ.

Καλά εννοείται, με ένα μηχάνημα δε καλύπτεις σπίτι, και μικρό να είναι. Σκέψου απλά ότι ένας μικρός λέβητας αερίου (~20000 θερμίδες) αντιστοιχεί σε περίπου 23 kW! Το αντίστοιχο θα ήταν 10-15 θερμοπομποί.  :P

Άμα μιλάμε για τέτοια υγρασία, μήπως να κοιτούσες γι' αφυγραντήρα; Υπάρχει σχετικό νήμα λίγο πιο κάτω.

Εάν ρίξεις την υγρασία θερμαίνεται και πιο εύκολα ο χώρος.

Δημοσ.

Καλά εννοείται, με ένα μηχάνημα δε καλύπτεις σπίτι, και μικρό να είναι. Σκέψου απλά ότι ένας μικρός λέβητας αερίου (~20000 θερμίδες) αντιστοιχεί σε περίπου 23 kW! Το αντίστοιχο θα ήταν 10-15 θερμοπομποί.  :P

Άμα μιλάμε για τέτοια υγρασία, μήπως να κοιτούσες γι' αφυγραντήρα; Υπάρχει σχετικό νήμα λίγο πιο κάτω.

Εάν ρίξεις την υγρασία θερμαίνεται και πιο εύκολα ο χώρος.

Συμφωνω !!! Κοιτα μαζευω ηδη χρηματα για αφυγραντηρα,το ειδα το θεμα που λες και το διαβασα αλλα ακρη να σου πω δεν εβγαλα γιατι ειναι πιο περιπλοκη η αγορα ενος τετοιου μηχανηματος ! Λογικα ενας καλος στοιχιζει πανω απο 200 ! Εννοειται για χρηση μονο ενος δωματιου και οχι ολου του σπιτιου..

Δημοσ.

Δεν ηταν θεμα χρηματων απλα δεν χρειαζομαι πιο δυνατο διοτι ανοιγω και το αεριο 1-2 ωρες την ημερα και το κλιμα !

Τωρα για την λειτουργια του,πως το δουλευεις το βραδυ ; Βαζεις Eco mode ; Γιατι διαβασα οτι αν βαλεις Eco mode αυτο λειτουργει -3 βαθμους περιπου απο οσο του ζητας ; Η τα καταλαβα λαθος ; Δεν ειμαι καλος σε αυτα .

Τον θερμοστατη τον ρυθμιζεις εκει που βολευει εσενα.. σε καποιους πανω γραφουν νουμερα και σε αλλους θερμοκρασια ή και τιποτα..

Εσυ θα δωσεις βαση στη θερμοκρασια δωματιου,στα συνολικα watt που θα γραψει ο μετρητης και τις ωρες.

Θα διαιρεσεις τα συνολικα watt με τα λεπτα και αυτο που θα βρεις επι 60 για να δεις ποσα watt σε πηγε την ωρα..

Δημοσ.

Τον θερμοστατη τον ρυθμιζεις εκει που βολευει εσενα.. σε καποιους πανω γραφουν νουμερα και σε αλλους θερμοκρασια ή και τιποτα..

Εσυ θα δωσεις βαση στη θερμοκρασια δωματιου,στα συνολικα watt που θα γραψει ο μετρητης και τις ωρες.

Θα διαιρεσεις τα συνολικα watt με τα λεπτα και αυτο που θα βρεις επι 60 για να δεις ποσα watt σε πηγε την ωρα..

Μου γραφει κανονικα νουμερα ο F 117 ,το εχω βαλει στους 20 και δουλευει καλα. Αυτο που λες θα το κανω σε λιγες ημερες διοτι περιμενω τον μετρητη...Στο 24ωρο θα μετρησω η απλα τη νυχτα ; Πιο πολυ τη νυχτα τον δουλευω γιαυτο σε ρωταω.

Δημοσ.

Έγραψε "καλά εσύ έχεις θηρία" σχετικά με τους δικούς μου. Οπότε υποθέτω ότι πήρε είτε το μοντέλο που είναι 1,5 kW, ή το 1 kW.

Τώρα αν έχει κι αυτός αυτόν με τα 2 kW και νομίζει ότι έχει μικρότερο, άλλο θέμα.  :P

Δημοσ.

Ναι, είναι το F117 (σκέτο) και το F117 Design. Το δεύτερο είναι πιο νέο. Δεν έχουν καμία διαφορά, απλά άλλαξαν τη σχεδίαση. Τώρα γιατί κράτησαν και τα δύο και δεν "έκοψαν" από την παραγωγή το παλιό δε ξέρω...

Δημοσ.

Μου γραφει κανονικα νουμερα ο F 117 ,το εχω βαλει στους 20 και δουλευει καλα. Αυτο που λες θα το κανω σε λιγες ημερες διοτι περιμενω τον μετρητη...Στο 24ωρο θα μετρησω η απλα τη νυχτα ; Πιο πολυ τη νυχτα τον δουλευω γιαυτο σε ρωταω.

εγω το εχω μονιμα γιατι στο a/c επηρεαζονται οι καταναλωσεις με την πτωση της θερμοκρασιας..

Η σωστη μετρηση για συντηρηση ειναι οταν πιασεις την επιθυμητη.. απο κει και περα να βαλεις τον μετρητη.

Η καθε μετρηση που θα κανεις(για την ιδια θερμοκρασια) θα εχει μια μικρη διαφορα. Μεγαλη διαφορα θα δεις οταν ανεβασεις την θερμοκρασια πχ απο 20 σε 22.

οσες ωρες θελεις.. και θα παρατηρησεις οσες περισσοτερες ωρες δουλευει θα κατεβαινει η συνολικη καταναλωση

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Από μηδέν έως δύο κιλοβατώρες.

Έλεος, τόσες σελίδες αυτό καθόμαστε κι αναλύουμε, διάβασε...

• Like 1
  • 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Βρηκα αυτον τον θερμοπομπο σε προσφορα απο το e-shop http://www.e-shop.gr/thermopompos-2500w-arielli-chw-2500-p-HAP.000953?utm_campaign=newsletter151110&utm_medium=email&utm_source=newsletter-all&utm_term=3-termopompoi+convectors&utm_content=3.2-thermopompos+2500w+arielli+chw+2500phttp://www.e-shop.gr/thermopompos-2500w-arielli-chw-2500-p-HAP.000953?utm_campaign=newsletter151110&utm_medium=email&utm_source=newsletter-all&utm_term=3-termopompoi+convectors&utm_content=3.2-thermopompos+2500w+arielli+chw+2500.Οσο κι αν εψαξα στο διαδικτυο δεν βρηκα το παραμικρο σχολιο για τον συγκεκριμενο θερμοπομπο.Λετε να αξιζει η αγορα του, τωρα μαλιστα που ειναι σε προσφορα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...