Thessalonikios200 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 <p>Δεν βοηθάει ο μετρητής στην συγκεκριμένη περίπτωση, γιατί θα πρέπει πρωτίστως να έχεις στην κατοχή σου ένα καλοριφέρ λαδιού και έναν θερμοπομπό και μετά να μετρήσεις τι γίνεται για τα ίδια Watt και το ίδιο χρονικό διάστημα.</p> Σωστός. Το θέμα είναι ότι και να μετρήσω τι καίει ο θερμό πομπός τι μπορώ να κάνω εφόσον θα τον έχω αγοράσει ; αυτό με προβλημάτισε.
gia_nnis Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Δεν βοηθάει ο μετρητής στην συγκεκριμένη περίπτωση, γιατί θα πρέπει πρωτίστως να έχεις στην κατοχή σου ένα καλοριφέρ λαδιού και έναν θερμοπομπό και μετά να μετρήσεις τι γίνεται για τα ίδια Watt και το ίδιο χρονικό διάστημα.Δεν επηρεαζουν τα watt την καταναλωση οταν εχουν θερμοστατη.. Δεν μας ενδιαφερει η στιγμιαια καταναλωση αλλα η συνολικη. Σωστός. Το θέμα είναι ότι και να μετρήσω τι καίει ο θερμό πομπός τι μπορώ να κάνω εφόσον θα τον έχω αγοράσει ; αυτό με προβλημάτισε.γι αυτο και εμεις σου λεμε οτι καινε το ιδιο.. για να μην κανεις την κινηση και αγορασεις. Το καλο θα ηταν να ειχες γνωστους με διαφορες θερμαντικες συσκευες και να στις δανειζανε..
Thessalonikios200 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Λοιπον τελικα πηρα τον Atlantic F117 Εχω μερικες αποριες ομως. πως δουλευει το eco mode ; Επισης παρατηρησα οτι δεν καιει η πλακα του απλα βγαζει απο τις χαραμαδες ζεστη,ετσι δουλευει το συστημα ; Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2014 από Thessalonikios200
gia_nnis Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 καλοριζικος και ευχομαι να μεινεις ευχαριστημενος στον λογαριασμο της δεη γιατι απο αποδοση δεν θα εχεις προβλημα..
Thessalonikios200 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) καλοριζικος και ευχομαι να μεινεις ευχαριστημενος στον λογαριασμο της δεη γιατι απο αποδοση δεν θα εχεις προβλημα.. Σε ευχαριστω. Μεχρι στιγμης " νιωσαμε " αλλη αποδοση απο οτι με τον mica,καμια σχεση ειναι σαν να εχεις καλοριφερ ! Τωρα στο λογαριασμο της ΔΕΗ δεν ξερω τι θα γινει... Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2014 από Thessalonikios200
tstavrou Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 Λοιπον τελικα πηρα τον Atlantic F117 Εχω μερικες αποριες ομως. πως δουλευει το eco mode ; Επισης παρατηρησα οτι δεν καιει η πλακα του απλα βγαζει απο τις χαραμαδες ζεστη,ετσι δουλευει το συστημα ; Αν μπορει καποιος κατοχος να εξηγησει περιληπτικα τις 5 λειτουργιες του...
gia_nnis Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 σχολιο απο skroutz: oπως έγραψα και για τον Νobo... Η αρχική θερμοκρασία δωματίου 14,5 βαθμοί. Τον έβαλα να καίει όλη νύχτα (στους 20 βαθμούς) και το πρωί η θερμοκρασία του δωματίου (12-13 τετραγωνικών) ήταν γύρω στους 16 βαθμούς. Περίμενα να φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία εφόσον μάλιστα είναι για μεγαλύτερους χώρους... Τζίφος. Και καίει όσο περίπου το καλοριφέρ λαδιού όταν ανάβω και τις δυο σκάλες. Κατά τη γνώμη μου είναι υπερεκτιμημένος, όπως κι ο Nobo
Thessalonikios200 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 σχολιο απο skroutz: oπως έγραψα και για τον Νobo... Η αρχική θερμοκρασία δωματίου 14,5 βαθμοί. Τον έβαλα να καίει όλη νύχτα (στους 20 βαθμούς) και το πρωί η θερμοκρασία του δωματίου (12-13 τετραγωνικών) ήταν γύρω στους 16 βαθμούς. Περίμενα να φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία εφόσον μάλιστα είναι για μεγαλύτερους χώρους... Τζίφος. Και καίει όσο περίπου το καλοριφέρ λαδιού όταν ανάβω και τις δυο σκάλες. Κατά τη γνώμη μου είναι υπερεκτιμημένος, όπως κι ο Nobo κατσε γιατι ο 1500 αποκλειται να ειναι για πιο μεγαλους χωρους. Επισης διαπιστωσα ενα θεμα με τον θερμοστατη δεν μετραει την θερμοκρασια γρηγορα γιαυτο μαλλον δεν πιανει την επιθυμητη θερμοκρασια γρηγορα. οπως και να εχει περιμενω συντομα μετρητη για να δω ποσο καιει την νυχτα που θα το εχω στους 20 βαθμους . Το θεμα που ρωτησα πριν ξερει καποιος ; Μονο απο τις χαραμαδες βγαζει ζεστη ; Δεν ζεσταινεται ολο το σωμα οπως τα καλοριφερ κλπ ;
gia_nnis Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 κοιτα αν σου αποδιδει με διαφορα στα ιδια watt σε σχεση με τον μικα τοτε θα δεις διαφορα στο λογαριασμο και λεγοντας αποδοση βαζεις να λειτουργουν και τα δυο στα ιδια βατ και το τεσταρεις με το χερι.. αν δεις κανονικη διαφορα τοτε θα δεις και στην δεη, αν ομως πεις πχ εχω την εντυπωση οτι αυτο σαν να αποδιδει λιγο παραπανω τοτε κλαφτα χαραλαμπε..
Haldol Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 Το θεμα που ρωτησα πριν ξερει καποιος ; Μονο απο τις χαραμαδες βγαζει ζεστη ; Δεν ζεσταινεται ολο το σωμα οπως τα καλοριφερ κλπ ; Όχι, για λόγους ασφαλείας (μην ακουμπήσει παιδί κλπ). Η περισσότερη ζέστη βγαίνει από τις χαραμάδες. Στην πλάκα, το πάνω μέρος είναι ζεστό, ενώ όσο κατεβαίνεις πιο χαμηλά κρυώνει.
Thessalonikios200 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 κοιτα αν σου αποδιδει με διαφορα στα ιδια watt σε σχεση με τον μικα τοτε θα δεις διαφορα στο λογαριασμο και λεγοντας αποδοση βαζεις να λειτουργουν και τα δυο στα ιδια βατ και το τεσταρεις με το χερι.. αν δεις κανονικη διαφορα τοτε θα δεις και στην δεη, αν ομως πεις πχ εχω την εντυπωση οτι αυτο σαν να αποδιδει λιγο παραπανω τοτε κλαφτα χαραλαμπε.. Νομιζω βγαζει περισσοτερη ζεστη απο τον Mica που ειχα αλλα δεν ειμαι σιγουρος διοτι το θερμομετρο το ψηφιακο χωρου που ειχα χαλασε... Όχι, για λόγους ασφαλείας (μην ακουμπήσει παιδί κλπ). Η περισσότερη ζέστη βγαίνει από τις χαραμάδες. Στην πλάκα, το πάνω μέρος είναι ζεστό, ενώ όσο κατεβαίνεις πιο χαμηλά κρυώνει. Καλο αυτο με τα παιδια κλπ σωστοι οι Γαλλοι ! Εισαι κατοχος μηπως ;
Haldol Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 Ναι. Έχω έναν Atlantic Odyssee των 2000W και άλλον έναν Atlantic F118 Design Digital, πάλι των 2000W. Φέτος ίσως να πάρω ακόμα έναν. Ανάμεσα στους δύο έχω την αίσθηση ότι ο Odyssee λόγω του μεγέθους θερμαίνει λίγο πιο αποτελεσματικά. Βαριέμαι να το επιβεβαιώσω όμως, δηλαδή να δω στον ίδιο χώρο πως συμπεριφέρονται, καθότι είναι σταθερά τοποθετημένοι σε τοίχο.
Thessalonikios200 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 Ναι. Έχω έναν Atlantic Odyssee των 2000W και άλλον έναν Atlantic F118 Design Digital, πάλι των 2000W. Φέτος ίσως να πάρω ακόμα έναν. Ανάμεσα στους δύο έχω την αίσθηση ότι ο Odyssee λόγω του μεγέθους θερμαίνει λίγο πιο αποτελεσματικά. Βαριέμαι να το επιβεβαιώσω όμως, δηλαδή να δω στον ίδιο χώρο πως συμπεριφέρονται, καθότι είναι σταθερά τοποθετημένοι σε τοίχο. καλα εσυ εχεις θηρια..ο θερμοστατης του F118 πως σου φαινεται ; Στον F117 φαινεται να βαριεται να ξυπνησει αλλα δεν ειμαι σιγουρος πως δουλευει γιαυτο θελω καποιος κατοχο να μου δωσει πληφοροριες. Δηλαδη στο σαλονι που τον εχω αυτη τη στιγμη δεν εχω 24 βαθμους αυτος ομως παραμενει σβηστος και μονο οταν τον βαλω στο 26 αναβει,αυτο με προβληματιζει μεχρι στιγμης. *** Κατι που ξεχασα να σας γραψω...το αγορασα απο www.dileris.gr πηγα απο εκει διοτι ημουν δυτικη θεσσαλονικη.λοιπον ο πωλητης ( ισως αφεντικο δεν καταλαβα) μου ειπε οτι εχει 2 χρονια εγγυηση. Εδω διαβαζω οτι εχει 5! Τι ισχυει ; http://www.sanihellas.gr/%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%B9/%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%AF-atlantic/#.VJw3Uv8Kho Εννοειται Σαββατο πρωι θα τους παρω τηλεφωνο για εξηγησεις. Λοιπον διαβασα τις οδηγιες...Στο Eco mode που το ειχα δεν λειτουργει σωστα,θελει να το βαλω στον ΗΛΙΟ η κατι τετοιο που εχει . Τωρα επιασε σωστη θερμοκρασια στους 21,το εβαλα 22 αντε να δουμε θα σβησει μολις πιασει ; Λοιπον βρηκα αυτο και γραφει κανοκικα οτι εχω 5 χρονια εγγυηση απο το καταστημα που το πηρα ! http://www.sanihellas.gr/%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%B9/%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%BF-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF-%CF%80%CF%89%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD/#.VJw5tf8Kho
Haldol Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 Θεωρώ ότι εφόσον είναι κοντινές οι τιμές, δεν αξίζουν τα μικρότερα μοντέλα. Γι αυτό έχω τους "μεγάλους" των 2 kW. Εφόσον δουλεύουν με θερμοστάτη, άπαξ και πιάσουν τη θερμοκρασία που θέλω, σταματάνε. Οπότε δε με νοιάζει ακόμα κι αν καίνε 5 kW στιγμιαία, αφού εν τέλει θα δουλέψουν λιγότερο και άρα σε kW/h θα "κάψουν" το ίδιο. Οπότε, αφού ο 1 kW είχε π.χ. 105€ και ο 2 kW είχε 113€ εννοείται πως θα έπαιρνα τον μεγάλο. Στους θερμοστάτες τώρα, ο F118 είναι ακριβέστατος και με άμεση απόκριση. Ο Odyssee με τον παλιό θερμοστάτη, καλός είναι, αλλά όχι τόσο ακριβής. Νομίζω ότι ο F117 που πήρες (χωρίς την οθόνη) έχει τον ίδιο θερμοστάτη με τον Odyssee; Πάντως και ο Odyssee έχει καλύτερο θερμοστάτη από τους διμεταλλικούς που έχουν αυτοί από τα καλοριφέρ. Κακός δεν είναι, αλλά ο ψηφιακός είναι καλύτερος. Σχετικά με τη θέρμανση πάντως, νομίζω ότι ο Odyssee τα πάει καλύτερα. Δώσε προσοχή σε κάτι: το αισθητήριο, είναι στο κάτω μέρος του θερμοπομπού, όπου είναι αυτονόητο ότι η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή (ο ζεστός αέρας πάει πάνω). Αυτό σημαίνει πως οι θερμοστάτες λειτουργούν με το σκεπτικό να σου παρέχουν εγγυημένα τόσους βαθμούς. Ποτέ λιγότερο, μπορεί όμως περισσότερο. Εάν μετρήσεις με ψηφιακό θερμόμετρο στο ύψος του χεριού, είναι λογικό να δεις 1-2 °C παραπάνω από όσο λέει ο θερμοπομπός, αφού αυτός ελέγχει το πιο ψυχρό σημείο!
Thessalonikios200 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 Θεωρώ ότι εφόσον είναι κοντινές οι τιμές, δεν αξίζουν τα μικρότερα μοντέλα. Γι αυτό έχω τους "μεγάλους" των 2 kW. Εφόσον δουλεύουν με θερμοστάτη, άπαξ και πιάσουν τη θερμοκρασία που θέλω, σταματάνε. Οπότε δε με νοιάζει ακόμα κι αν καίνε 5 kW στιγμιαία, αφού εν τέλει θα δουλέψουν λιγότερο και άρα σε kW/h θα "κάψουν" το ίδιο. Οπότε, αφού ο 1 kW είχε π.χ. 105€ και ο 2 kW είχε 113€ εννοείται πως θα έπαιρνα τον μεγάλο. Στους θερμοστάτες τώρα, ο F118 είναι ακριβέστατος και με άμεση απόκριση. Ο Odyssee με τον παλιό θερμοστάτη, καλός είναι, αλλά όχι τόσο ακριβής. Νομίζω ότι ο F117 που πήρες (χωρίς την οθόνη) έχει τον ίδιο θερμοστάτη με τον Odyssee; Πάντως και ο Odyssee έχει καλύτερο θερμοστάτη από τους διμεταλλικούς που έχουν αυτοί από τα καλοριφέρ. Κακός δεν είναι, αλλά ο ψηφιακός είναι καλύτερος. Σχετικά με τη θέρμανση πάντως, νομίζω ότι ο Odyssee τα πάει καλύτερα. Δώσε προσοχή σε κάτι: το αισθητήριο, είναι στο κάτω μέρος του θερμοπομπού, όπου είναι αυτονόητο ότι η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή (ο ζεστός αέρας πάει πάνω). Αυτό σημαίνει πως οι θερμοστάτες λειτουργούν με το σκεπτικό να σου παρέχουν εγγυημένα τόσους βαθμούς. Ποτέ λιγότερο, μπορεί όμως περισσότερο. Εάν μετρήσεις με ψηφιακό θερμόμετρο στο ύψος του χεριού, είναι λογικό να δεις 1-2 °C παραπάνω από όσο λέει ο θερμοπομπός, αφού αυτός ελέγχει το πιο ψυχρό σημείο! Δεν ηταν θεμα χρηματων απλα δεν χρειαζομαι πιο δυνατο διοτι ανοιγω και το αεριο 1-2 ωρες την ημερα και το κλιμα ! Τωρα για την λειτουργια του,πως το δουλευεις το βραδυ ; Βαζεις Eco mode ; Γιατι διαβασα οτι αν βαλεις Eco mode αυτο λειτουργει -3 βαθμους περιπου απο οσο του ζητας ; Η τα καταλαβα λαθος ; Δεν ειμαι καλος σε αυτα .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα