Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το κόστος για τον νοικάρη είναι η εγγύηση που πρέπει να πληρώσει στην ΔΕΗ, κάπου 0,50€ για κάθε τετραγωνικό αν θυμάμαι καλά. Την οποία θα την πάρει πίσω στο ακέραιο όταν ξενοικιάσει και κάνει διακοπή.

Το κόστος για τον ιδιοκτήτη είναι το νέο ηλεκτολογικό σχέδιο σε περίπτωση που έχει λήξει το παλιό. Η τιμή του είναι διαπραγματεύσιμη.

Για μεταβιβαση ονοματος μιλαω φιλε μου, χρειαζεται και ηλεκτρολογικο σχεδιο?

Πες οτι ερχεσαι σπιτι μου να κατσεις και θελω να βαλω τη ΔΕΗ στο ονομα σου ωστε να εισαι εσυ υπευθυνος γι αυτη, πόσο θα κοστισει?

• Απαντ. 252
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κοστος, ρωταω, για να μεταβιβαστει ο λογ/σμος απο το ονομα του στο ονομα του νοικαρη.

Ερωτηση περιεργειας, γιατι σκουραινεις τα γραμματα στο quote, αντι να σβηνεις τη φραση στην οποια δεν απαντας? :)

Με προλαβε ο  φιλος Joshua21.Σκουραινω τις λεξεις που απανταω.

Το κόστος για τον νοικάρη είναι η εγγύηση που πρέπει να πληρώσει στην ΔΕΗ, κάπου 0,50€ για κάθε τετραγωνικό αν θυμάμαι καλά. Την οποία θα την πάρει πίσω στο ακέραιο όταν ξενοικιάσει και κάνει διακοπή.

Το κόστος για τον ιδιοκτήτη είναι το νέο ηλεκτολογικό σχέδιο σε περίπτωση που έχει λήξει το παλιό. Η τιμή του είναι διαπραγματεύσιμη.

Ετσι ακριβως

Δημοσ.

Με προλαβε ο  φιλος Joshua21.Σκουραινω τις λεξεις που απανταω.

Σε ρωτησα, γιατι αντι να σκουραινεις τις λεξεις που απαντας, να μην σβηνεις αυτα που δεν απαντας.

Γιατι να κρατας τις αχρηστες φρασεις στο quote?

Δημοσ.

Για μεταβιβαση ονοματος μιλαω φιλε μου, χρειαζεται και ηλεκτρολογικο σχεδιο?

Για "μεταβίβαση ονόματος" σου απάντησα και εγώ, δεν αναφέρθηκα σε κάτι άλλο. Και ναι, εφόσον το παλιό έχει λήξει πρέπει να βγει καινούργιο. Για τις οικίες η διάρκεια ισχύος του ηλεκτρολογικού σχεδίου είναι 14 χρόνια, για τις επαγγελματικές μισθώσεις η ισχύς είναι 7 χρόνια.

Πες οτι ερχεσαι σπιτι μου να κατσεις και θελω να βαλω τη ΔΕΗ στο ονομα σου ωστε να εισαι εσυ υπευθυνος γι αυτη, πόσο θα κοστισει?

Σου εξήγησα αναλυτικά στο προηγούμενο post, τι δεν καταλαβαίνεις?

• Like 1
Δημοσ.

Σε ρωτησα, γιατι αντι να σκουραινεις τις λεξεις που απαντας, να μην σβηνεις αυτα που δεν απαντας.

Γιατι να κρατας τις αχρηστες φρασεις στο quote?

Το πρόβλημα σου που είναι δεν καταλαβαινω....Επιλογή μου είναι και δεν νομιζω να ενοχλεί.

Οντως δεν καταλαβαινει ή κατι άλλο ?

Δημοσ.

Το πρόβλημα σου που είναι δεν καταλαβαινω....Επιλογή μου είναι και δεν νομιζω να ενοχλεί.

Δεν εχω καποιο προβλημα, σου ειπα οτι ρωτησα απο περιεργεια.

Δε χρειαζεται να στραβωνεις με το παραμικρο.

Οντως δεν καταλαβαινει ή κατι άλλο ?

Το αυτο, επισης.

κι αλλο νευρικο παληκαρι...

Για "μεταβίβαση ονόματος" σου απάντησα και εγώ, δεν αναφέρθηκα σε κάτι άλλο. Και ναι, εφόσον το παλιό έχει λήξει πρέπει να βγει καινούργιο. Για τις οικίες η διάρκεια ισχύος του ηλεκτρολογικού σχεδίου είναι 14 χρόνια, για τις επαγγελματικές μισθώσεις η ισχύς είναι 7 χρόνια.

Αν δεν εχει ληξει?

Αρα στη μεταβιβαση ονοματος λογ/σμου μιλαμε για "ηλεκτρολογικο σχεδιο", αυτο λες? Εγω ζητησα να μαθω το κοστος σε ευρω,οχι διαρκεια ετων. Η τιμη ειπες ειναι διαπραγματευσιμη, για τι ποσά περιπου μιλαμε? Διαπραγματευσιμη μεταξυ ποιων?

Δημοσ.

Το πιο σίγουρο για το ηλ.σχεδιο είναι να πάρεις την ΔΕΔΔΗΕ και να ρωτήσεις αν απαιτείται για την συγκεκριμένη παροχή (δίνεις αριθμό) σε περίπτωση μεταβίβασης κλπ.

Αν απαιτείται ρωτάς για τιμές σε ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες ή σε όποιον άλλον κάνει ηλ.σχέδιο. Τιμές λογικά μέχρι 100€.

Υπάρχει περίπτωση (αν είναι παλιά η εγκατάσταση) να απαιτηθούν κάποιες μετατροπές στον ηλ.πίνακα ή ακόμα και στην ίδια την ηλ.εγκατάσταση οι οποίες θα χρεωθούν ξεχωριστά.

Δημοσ.

κι αλλο νευρικο παληκαρι...

Είμαι νευρικός επειδή έχω τη καλή διάθεση να σου λύσω τις απορίες? Επειδή σε ρώτησα τι ακριβώς δεν κατάλαβες για να στο εξηγήσω?

Αν δεν εχει ληξει?

Αρα στη μεταβιβαση ονοματος λογ/σμου μιλαμε για "ηλεκτρολογικο σχεδιο", αυτο λες? Εγω ζητησα να μαθω το κοστος σε ευρω,οχι διαρκεια ετων. Η τιμη ειπες ειναι διαπραγματευσιμη, για τι ποσά περιπου μιλαμε? Διαπραγματευσιμη μεταξυ ποιων?

Ε αν δεν έχει λήξει δεν χρειάζεται, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Και ναι, για ηλεκτρολογικό σχέδιο μιλάμε, για να γίνει αλλαγή ονόματος χρειάζεται να υπάρχει ηλεκτρολογικό σχέδιο σε ισχύ.

Η διαπραγμάτευση γίνεται ανάμεσα στον ιδιοκτήτη του ακινήτου και στον ηλεκτρολόγο που θα το συντάξει και θα το υπογράψει.

Όσο για το κόστος του σχεδίου, στην πόλη που ζω 5 διαφορετικοί ηλεκτρολόγοι μας ζήτησαν από 80 ως 150€ για ένα σπίτι 100τμ. Στην Αθήνα πάλι βρίσκεις πολύ φτηνότερα, δες ένα παράδειγμα:

http://atshellas.gr/pistopiitiko-dei/

Εδώ σχετικό link της ΔΕΗ:

https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/allagi-onomatos-sto-logariasmo-upografi-sumvolaiou/fusiko-proswpoidiwtis31143

• Like 1
Δημοσ.

Αν πας έξω απο ένα κατάστημα της ΔΕΗ θα μαζέψεις αρκετά χαρτάκια απο ηλεκτρολόγους που βγάζουν φθηνά πιστοποιητικά.

Το θέμα είναι να σου κάνει σωστό έλεγχο της εγκατάστασης... δώσε κάτι παραπάνω και πάρε κάποιον αξιόπιστο αν γνωρίζεις.

Δεν αξίζει να κινδυνέψει κάποιος για 40-50€...

Δημοσ.

... για να γίνει αλλαγή ονόματος χρειάζεται να υπάρχει ηλεκτρολογικό σχέδιο σε ισχύ.

Προσπαθώ να κάνω αλλαγή ονόματος και θα ήθελα να ρωτήσω:

Το ηλεκτρολογικό σχέδιο είναι αυτό που λέμε πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου;

Και είναι διαφορετικό από το ενεργειακό πιστοποιητικό;

Δημοσ.

Ναι αυτό είναι και δεν εχει καμμια σχεση με το ενεργειακο .Επισημά λεγεται Υπευθυνη Δηλωση Εγκατασταστη

Δημοσ.

Υπεύθυνη δήλωση εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου(ΥΔΕ) είναι η "επίσημη" ονομασία του.

Και ναι, είναι εντελώς άσχετο με το ενεργειακό πιστοποιητικό.

https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/xrisimes-plirofories-gia-to-logariasmo-sas/texnika-themata-diktuou-deddie-ae/ti-einai-i-upeuthuni-dilwsi-egkatastati-ilektrolog

edit

Με πρόλαβαν

• Like 1
Δημοσ.

και φυσικά δεν είναι απλώς ένα σχέδιο και ούτε μπορεί να γίνει νόμιμα από κάποιον σε ένα γραφείο με 50ευρώ χωρίς να κάνει μετρήσεις στην εγκατάσταση

• Like 1
Δημοσ.

και φυσικά δεν είναι απλώς ένα σχέδιο και ούτε μπορεί να γίνει νόμιμα από κάποιον σε ένα γραφείο με 50ευρώ χωρίς να κάνει μετρήσεις στην εγκατάσταση

Με 70-80 ευρω όμως μια χαρα ελεγχο κανουν . Υπ οψιν αν  δεν υπαρχει ρελε διαφυγης δεν εκδιδουν πιστοποιητικο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...