frenzy Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Ο τρόπος υπολογισμών των "έναντι" είναι το πρόβλημα πάντα στην Ελλάδα. Γιατί από εκεί ξεκινά και η τιμολόγηση για τους "εκκαθαριστικούς" που δεν μετρήθηκαν ποτέ. Εδώ στην Γαλλία το σύστημα είναι ακριβώς το ίδιο (τουλάχιστον εδώ που είμαι εγώ στην εξοχή, μέτρηση 1-2 φορές τον χρόνο ή τηλεφωνικά) με την διαφορά πως επιλέγω εγώ να δίνω έναντι ποσό ανάλογο με την τσέπη και την κατανάλωσή μου και όχι βασισμένο στην περσινή κατανάλωση. Έτσι κάνω κουμάντο στην τσέπη μου και ξέρω τι θα χρεωθώ κάθε μήνα, χωρίς εκπλήξεις. Πέρυσι τον Οκτώβριο είχε κρύο, φέτος ζέστη, η κατανάλωση θα έχει μεγάλη διαφορά, αν πλήρωνα έναντι όπως στην Ελλάδα θα έδινα πολλά χωρίς λόγο φέτος κι αν έχει κρύο πάλι του χρόνου θα έδινα λίγα με αποτέλεσμα να φάω καπέλο στην μέτρηση του χρόνου. Είναι πολύ βολικό και δίκαιο σύστημα αφού και το ρεύμα πληρώνεται σωστά και προϋπολογισμό στα οικονομικά σου κάνεις εύκολα.
gokuthelegend Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 1) Η αποστολή/λήψη θα γίνεται μέσω του δικτύου κινητής. Η λήψη της μέτρησης θα γίνεται περίπου ανα 15 λεπτά, σαν ηλεκτρολόγος δεν το βρίσκω άσχημο αφού σε βάθος χρόνου θα ξέρει η ΔΕΗ τη καταναλώσεις θα περιμένει από συγκεκριμένα μέρη ώστε να βάλει ή βγάλει γεννήτριες στο δίκτυο, μιας και η διαδικασία εισαγωγής στο ήδη υπάρχων δίκτυο είναι χρονοβόρα διαδικασία. 2) Αχι αχι αχι, θα σταματήσεις τον δίσκο να γυρίζει και νομίζεις ότι δεν θα σε χρεώνει η ΔΕΗ; Γνωρίζεται την αρχή του λειτουργίας ενός "παραδοσιακού" μετρητή και τα πετάτε αυτά μερικοί μερικοί; Ισχύει αυτό το νούμερο ή είπες εσύ ένα τυχαίο από το μυαλό σου; Μιλάμε για 2880 μηνύματα τον μήνα. Ποιο λογικό θα μου φαινόταν αν έστελνε 1 μήνυμα ανά μερικές ώρες το οποίο να λέει ποιό αναλυτικά τι μέτρησε αυτές τις ώρες.
Silverage Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Ισχύει αυτό το νούμερο ή είπες εσύ ένα τυχαίο από το μυαλό σου; Μιλάμε για 2880 μηνύματα τον μήνα. Ποιο λογικό θα μου φαινόταν αν έστελνε 1 μήνυμα ανά μερικές ώρες το οποίο να λέει ποιό αναλυτικά τι μέτρησε αυτές τις ώρες. Φαντάζομαι δεν θα στέλνει μύνημα κάθε 15 λεπτά απλά θα καταγράφει και θα στέλνει κάθε μέρα την κατανάλωση αναλυτικα.
status Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Ισχύει αυτό το νούμερο ή είπες εσύ ένα τυχαίο από το μυαλό σου; Μιλάμε για 2880 μηνύματα τον μήνα. Ποιο λογικό θα μου φαινόταν αν έστελνε 1 μήνυμα ανά μερικές ώρες το οποίο να λέει ποιό αναλυτικά τι μέτρησε αυτές τις ώρες. Απο την ανακοίνωση της ΔΕΗ είναι, και μάλιστα λογικό νουμερο ώστε να έχει καλύτερη ανάλυση το γράφημα. Ό,τι είπε ο απο πανω μου, μια Φρα την ημερα θα γίνονται οι αποστολές δεδομένων η δειγματοληψία θα είναι ανα 15'. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64041128
athbag Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα σε όλους, γράφω πρώτη φορά και δεν ξέρω αν το κάνω στο σωστό σημείο. Γνωρίζει κάποιος τι σημαίνει η στήλη Προσθ. kwh στις Ενδείξεις Μετρητή στο τιμολόγιο της ΔΕΗ; Ενοικιαστής μάς άφησε απλήρωτο λογαριασμό 6.000 ευρώ στη λήξη της μίσθωσης. Κατεβάσαμε ηλεκτρονικά τους τελευταίους 4 λογαριασμούς και διαπιστώσαμε ότι σχεδόν όλο το ποσό (5.600 ευρώ) χρεώθηκε σε έναν μόνο λογαριασμό, τον τελευταίο στη διάρκεια της μίσθωσης. Το περίεργο, όμως, είναι ότι στις ενδείξεις μετρητή, στο πίσω μέρος του λογαριασμού (είναι εκκαθαριστικός) η τελευταία και η προηγούμενη καταμέτρηση είναι ίδιες μεταξύ τους, η στήλη Διαφορά είναι κενή, και στη στήλη Πρόσθετες kwh έχει κάπου 33.000, ενώ στην πρώτη σελίδα του λογαριασμού η Περίοδος Κατανάλωσης είναι περίπου 2 χρόνια (όσο σχεδόν και η μίσθωση). Μπορεί να έχουν κάνει παραβίαση μετρητή;
Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα σε όλους, γράφω πρώτη φορά και δεν ξέρω αν το κάνω στο σωστό σημείο. Γνωρίζει κάποιος τι σημαίνει η στήλη Προσθ. kwh στις Ενδείξεις Μετρητή στο τιμολόγιο της ΔΕΗ; Ενοικιαστής μάς άφησε απλήρωτο λογαριασμό 6.000 ευρώ στη λήξη της μίσθωσης. Κατεβάσαμε ηλεκτρονικά τους τελευταίους 4 λογαριασμούς και διαπιστώσαμε ότι σχεδόν όλο το ποσό (5.600 ευρώ) χρεώθηκε σε έναν μόνο λογαριασμό, τον τελευταίο στη διάρκεια της μίσθωσης. Το περίεργο, όμως, είναι ότι στις ενδείξεις μετρητή, στο πίσω μέρος του λογαριασμού (είναι εκκαθαριστικός) η τελευταία και η προηγούμενη καταμέτρηση είναι ίδιες μεταξύ τους, η στήλη Διαφορά είναι κενή, και στη στήλη Πρόσθετες kwh έχει κάπου 33.000, ενώ στην πρώτη σελίδα του λογαριασμού η Περίοδος Κατανάλωσης είναι περίπου 2 χρόνια (όσο σχεδόν και η μίσθωση). Μπορεί να έχουν κάνει παραβίαση μετρητή; Η παροχη σε ποιανου ονομα ειναι ?????
fsbmaniac Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 3 φορές δεν βγαλαμε άκρη με την ΔΕΗ ...πάνω από 700 ευρώ χωρίς λόγο... δεν βρίσκεις κανένα δίκιο
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 3 φορές δεν βγαλαμε άκρη με την ΔΕΗ ...πάνω από 700 ευρώ χωρίς λόγο... δεν βρίσκεις κανένα δίκιο Δεν υπαρχει χωρις λογο....Μια χαρα βρισκεις δικιο αν εχεις .
athbag Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Η παροχη σε ποιανου ονομα ειναι ????? Η παροχή είναι, δυστυχώς, στο όνομα παλαιότερου ενοικιαστή. Κληρονομήσαμε το συγκεκριμένο κατάστημα μετά το θάνατο του πατέρα μου. Όταν ο πατέρας μου το αγόρασε ήταν ήδη νοικιασμένο. Ο ενοικιαστής αυτός παρέμεινε ως και πριν 2 χρόνια, οπότε και πούλησε την επιχείρηση στο μισθωτή που μας άφησε το χρέος.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Αφού η παροχή είναι στο όνομα του παλιότερου ενοικιαστή πως πήγε σε σας το χρέος στη ΔΕΗ? 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Αν η παροχη δεν είναι στο ονομα σου ή σε ονομα που κληρονομεις δεν εχεις καμμια υποχρεωση !!
Dannie Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Αν η παροχη δεν είναι στο ονομα σου ή σε ονομα που κληρονομεις δεν εχεις καμμια υποχρεωση !! Πολυ παλια η ΔΕΗ ειχε κανει το εξης εξυπνο ειχε στειλει σε ολους χαρτια και ελεγε αν το ρευμα δεν ειναι στο ονομα σας και δεν ερθεται να αλλαξεται τα στοιχεια μπορειτε απλως να δηλωσετε το ΑΦΜ (δηλαδη μετα ερχοταν λογαριασμος σε οποιαδηποτε ονομα ειχε πανω ο λογαριασμος αλλα απο κατω ειχε το ΑΦΜ του πραγματικου κατοχου).Μηπως ειναι καποια τετοια περιπτωση.
Βασίλης_29 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 6000 ευρώ? jesus.... Καλά ξεμπερδέματα....
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Πολυ παλια η ΔΕΗ ειχε κανει το εξης εξυπνο ειχε στειλει σε ολους χαρτια και ελεγε αν το ρευμα δεν ειναι στο ονομα σας και δεν ερθεται να αλλαξεται τα στοιχεια μπορειτε απλως να δηλωσετε το ΑΦΜ (δηλαδη μετα ερχοταν λογαριασμος σε οποιαδηποτε ονομα ειχε πανω ο λογαριασμος αλλα απο κατω ειχε το ΑΦΜ του πραγματικου κατοχου).Μηπως ειναι καποια τετοια περιπτωση. Ποτε δεν ειχε γινει κατι τετοιο .Σε μια παροχη μονο διευθυνση αποστολης λογαριασμου μπορεις να αλλαξεις . Να ξαναπω οτι : Αν η παροχη δεν είναι στο ονομα σου ή σε ονομα που κληρονομεις δεν εχεις καμμια υποχρεωση
nvel Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 ποιος βαρύνεται σε χρέος παροχής στο όνομα παλαιού ενοικιαστή;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα