athbag Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Και ναι, είναι εντελώς άσχετο με το ενεργειακό πιστοποιητικό. https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/xrisimes-plirofories-gia-to-logariasmo-sas/texnika-themata-diktuou-deddie-ae/ti-einai-i-upeuthuni-dilwsi-egkatastati-ilektrolog Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δυστυχώς έχω παλιό browser και δεν μπορώ να μπω στο site της ΔΕΗ. Και μια ακόμη "χαζή" ερώτηση. Επειδή ο χώρος δεν έχει ρεύμα, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αν έχει γίνει διακοπή από τη ΔΕΗ ή απλώς έχουν ξηλώσει τον πίνακα: το πιστοποιητικό μπορεί να βγεί ακόμη και αν είναι κομμένο το ρεύμα από τη ΔΕΗ;
Joshua21 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δυστυχώς έχω παλιό browser και δεν μπορώ να μπω στο site της ΔΕΗ. Και μια ακόμη "χαζή" ερώτηση. Επειδή ο χώρος δεν έχει ρεύμα, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αν έχει γίνει διακοπή από τη ΔΕΗ ή απλώς έχουν ξηλώσει τον πίνακα: το πιστοποιητικό μπορεί να βγεί ακόμη και αν είναι κομμένο το ρεύμα από τη ΔΕΗ; Χωρίς πίνακα δεν βγαίνει ΥΔΕ, χωρίς ρεύμα βγαίνει. 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Χωρίς πίνακα δεν βγαίνει ΥΔΕ, χωρίς ρεύμα βγαίνει. Και αν δεν υπαρχει ρευμα αναγκαστικα προηγείται η ΥΔΕ
athbag Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Χωρίς πίνακα δεν βγαίνει ΥΔΕ, χωρίς ρεύμα βγαίνει. Α .... Στην ίδια κατηγορία ερωτήσεων: Ο ηλεκτρολόγος δεν μπορεί να βάλει/να φτιάξει τον πίνακα και να κάνει στη συνέχεια το πιστοποιητικό;
Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Α .... Στην ίδια κατηγορία ερωτήσεων: Ο ηλεκτρολόγος δεν μπορεί να βάλει/να φτιάξει τον πίνακα και να κάνει στη συνέχεια το πιστοποιητικό; Μα αυτή είναι η δουλεια του και όχι μονο στον πινακα αλλα και στην υπολοιπη εγκατασταση αν υπαρχει πρόβλημα .
athbag Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Μα αυτή είναι η δουλεια του και όχι μονο στον πινακα αλλα και στην υπολοιπη εγκατασταση αν υπαρχει πρόβλημα . Α, ωραία! Και χρειάζομαι ειδικό ηλεκτρολόγο για εγκατάσταση πίνακα;
iordanis77 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Το πιο σίγουρο για το ηλ.σχεδιο είναι να πάρεις την ΔΕΔΔΗΕ και να ρωτήσεις αν απαιτείται για την συγκεκριμένη παροχή (δίνεις αριθμό) σε περίπτωση μεταβίβασης κλπ. Αν απαιτείται ρωτάς για τιμές σε ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες ή σε όποιον άλλον κάνει ηλ.σχέδιο. Τιμές λογικά μέχρι 100€. Υπάρχει περίπτωση (αν είναι παλιά η εγκατάσταση) να απαιτηθούν κάποιες μετατροπές στον ηλ.πίνακα ή ακόμα και στην ίδια την ηλ.εγκατάσταση οι οποίες θα χρεωθούν ξεχωριστά. Δηλαδη η μεταβιβαση ονοματος στοιχιζει 100€? Αυτο μαλλον εξηγει για ποιο λογο οι ιδιοκτητες κρατανε το λογ/σμο στο ονομα τους οταν νοικιαζουν το ακινητο τους. Είμαι νευρικός επειδή έχω τη καλή διάθεση να σου λύσω τις απορίες? Επειδή σε ρώτησα τι ακριβώς δεν κατάλαβες για να στο εξηγήσω? Η εσχατως καθιερωμενη εκφραση "τι δεν καταλαβαινεις" που προστιθεται σε μια φραση ειναι συνηθως ειρωνικη.
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Δηλαδη η μεταβιβαση ονοματος στοιχιζει 100€? Αυτο μαλλον εξηγει για ποιο λογο οι ιδιοκτητες κρατανε το λογ/σμο στο ονομα τους οταν νοικιαζουν το ακινητο τους. Μονο αν εχει ληξει το πιστοποιητικο που ισχυει 14 χρονια και κοστιζει καπου στα 50-70 ευρω .Οσοι δεν το αλλαζουν κανουν μεγαλο λαθος.Ειναι υποχρεοι για τυχον οφειλες ενοικιαστη . Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2015 από Γιάννης Platano
iordanis77 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Μονο αν εχει ληξει το πιστοποιητικο που ισχυει 14 χρονια και κοστιζει καπου στα 50-70 ευρω . Δηλαδη αν δεν εχει ληξει, η μεταβιβαση ονοματος ειναι δωρεαν? Στο μεταξυ ρωτησα ατομα που την εχουν πατησει, η ΔΕΗ δεν ξαναδινει ρευμα στο ακινητο αν το εχει κοψει απο ανεισπρακτες οφειλες... Αρα δεν εχει σημασια σε ποιου το ονομα(ιδιοκτητη ή ενοικιαστη) ειναι ο λογ/σμος.
Moderators Malthador Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Στο μεταξυ ρωτησα ατομα που την εχουν πατησει, η ΔΕΗ δεν ξαναδινει ρευμα στο ακινητο αν το εχει κοψει απο ανεισπρακτες οφειλες... Αρα δεν εχει σημασια σε ποιου το ονομα(ιδιοκτητη ή ενοικιαστη) ειναι ο λογ/σμος. Το έχουν πει περίπου 40 φορές σε αυτό το τόπικ, το χρέος προς τη ΔΕΗ ακολουθεί το άτομο και το ΑΦΜ στα οποία ήταν δηλωμένος ο λογαριασμός και όχι το ακίνητο. Οπότε, όχι, δεν ισχύει αυτό που λες. Και το ρολόι να έχουν ξηλώσει λόγω οφειλών ενός ενοικιαστή, είναι υποχρεωμένοι να βάλουν άλλο ρολόι αν αλλάξει ενοικιαστής στο ακίνητο. Μετά μην θίγεσαι όταν σε ρωτάνε «τι δεν καταλαβαίνεις». 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Το έχουν πει περίπου 40 φορές σε αυτό το τόπικ, το χρέος προς τη ΔΕΗ ακολουθεί το άτομο και το ΑΦΜ στα οποία ήταν δηλωμένος ο λογαριασμός και όχι το ακίνητο. Οπότε, όχι, δεν ισχύει αυτό που λες. Και το ρολόι να έχουν ξηλώσει λόγω οφειλών ενός ενοικιαστή, είναι υποχρεωμένοι να βάλουν άλλο ρολόι αν αλλάξει ενοικιαστής στο ακίνητο. Μετά μην θίγεσαι όταν σε ρωτάνε «τι δεν καταλαβαίνεις». Ετσι ακριβως!!!!!Καποιος μας δουλευει εδώ μεσα και ασχολουμαστε με αυτόν.
athbag Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Το έχουν πει περίπου 40 φορές σε αυτό το τόπικ, το χρέος προς τη ΔΕΗ ακολουθεί το άτομο και το ΑΦΜ στα οποία ήταν δηλωμένος ο λογαριασμός και όχι το ακίνητο. Οπότε, όχι, δεν ισχύει αυτό που λες. Και το ρολόι να έχουν ξηλώσει λόγω οφειλών ενός ενοικιαστή, είναι υποχρεωμένοι να βάλουν άλλο ρολόι αν αλλάξει ενοικιαστής στο ακίνητο. Μετά μην θίγεσαι όταν σε ρωτάνε «τι δεν καταλαβαίνεις». Το έχουν πει σε αυτό το τόπικ, αλλά δεν το λέει η ΔΕΗ. Στο 11770 μου είπαν σήμερα πως αν κοπεί το ρεύμα σε μια παροχή λόγω οφειλής, και θέλεις να κάνεις επανασύνδεση θα επιβαρυνθείς την οφειλή. Τους εξήγησα ότι ο λογαριασμός έρχεται στο όνομα του ενοικιαστή που έχει φύγει εδώ και μήνες, και μου απάντησαν ότι έπρεπε να έχω κάνει αίτηση διακοπής. Όταν προ ημερών πήγα να κάνω διακοπή σε κατάστημα της ΔΕΗ, μου είπαν πως αν δεν πληρωθεί η οφειλή, διακοπή δεν γίνεται. Εγώ τι να καταλάβω; 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Το έχουν πει σε αυτό το τόπικ, αλλά δεν το λέει η ΔΕΗ. Στο 11770 μου είπαν σήμερα πως αν κοπεί το ρεύμα σε μια παροχή λόγω οφειλής, και θέλεις να κάνεις επανασύνδεση θα επιβαρυνθείς την οφειλή. Τους εξήγησα ότι ο λογαριασμός έρχεται στο όνομα του ενοικιαστή που έχει φύγει εδώ και μήνες, και μου απάντησαν ότι έπρεπε να έχω κάνει αίτηση διακοπής. Όταν προ ημερών πήγα να κάνω διακοπή σε κατάστημα της ΔΕΗ, μου είπαν πως αν δεν πληρωθεί η οφειλή, διακοπή δεν γίνεται. Εγώ τι να καταλάβω; Βλακείες σου ειπαν...Αιτηση διακοπης μπορει να κανει μονο αυτος που εχει την παροχη στο ονομα του.Ουτε εσυ εχει υποχρεωση για τυχον οφειλή του αν είναι στο ονομα του η παροχη. Πηγαινε σε πρακτορειο και ζητα αυτά που σου ειπαν γραπτως ή απλα κανε αιτηση επανασύνδεσης στο ονομα σου ή τυχον άλλος ενοικιαστης στο ονομα του . Εσυ το μονο που εισαι υποχρεωμένος να κανει είναι μια υπεθυνη δηλωση ότι μετακομισε εκει ή δεν ξερεις που πηγε. 1
Moderators Malthador Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Το έχουν πει σε αυτό το τόπικ, αλλά δεν το λέει η ΔΕΗ. Στο 11770 μου είπαν σήμερα πως αν κοπεί το ρεύμα σε μια παροχή λόγω οφειλής, και θέλεις να κάνεις επανασύνδεση θα επιβαρυνθείς την οφειλή. Τους εξήγησα ότι ο λογαριασμός έρχεται στο όνομα του ενοικιαστή που έχει φύγει εδώ και μήνες, και μου απάντησαν ότι έπρεπε να έχω κάνει αίτηση διακοπής. Όταν προ ημερών πήγα να κάνω διακοπή σε κατάστημα της ΔΕΗ, μου είπαν πως αν δεν πληρωθεί η οφειλή, διακοπή δεν γίνεται. Εγώ τι να καταλάβω; Πώς πήγες να κάνεις διακοπή; Έχεις εξουσιοδότηση από τον οφειλέτη; Και βασικά τι σχέση έχει η αίτηση διακοπής με το θέμα μας; Δεν χρειάζεται αίτηση διακοπής, αίτηση νέας σύνδεσης χρειάζεται για αυτό που συζητάμε. Παίρνει ο καινούριος ένοικος το συμφωνητικό που έχει κάνει με τον ιδιοκτήτη, μαζί με την ταυτότητά του και πάει στη ΔΕΗ και κάνει νέα σύνδεση. Αν σου είπαν το οτιδήποτε διαφορετικό δεν ισχύει. Επιμένω, γιατί στο κατάστημα που νοικιάζω, είχε αφαιρεθεί το ρολόι από τον προηγούμενο ένοικο λόγω οφειλής, εγώ όμως κανονικότατα έκανα νέα σύνδεση στο όνομα μου. Το χρέος ακολουθεί το ΑΦΜ που ήταν στην σύνδεση, δεν χρειάζεται καν να το αναλύουμε αυτό. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα