arboreal Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Ενημερώνω γιατί μπορεί να βρίσκονται και άλλοι στη θέση μου και να μην το ξέρουν καν, όπως δεν το ήξερα ούτε εγώ. Είμαι απο αυτούς που πλήρωνα και πληρώνω τους λογαριασμούς μου πάντα εγκαίρως. Μάλιστα τους έχω περασμένους να τους πληρώνει τράπεζα ή πιστωτική κάρτα για να μην υπάρχει περίπτωση να μένουν απλήρωτοι. Για φως, νερό και για τηλέφωνα. Πήρα τηλέφωνο μία μέρα στο 5ψήφιο νούμερο της ΔΕΗ και έδωσα ένδειξη μετρητή τηλεφωνικά. Δίνοντάς την γυρίζω τον προηγούμενο λογαριασμό στην πίσω σελίδα και συνειδητοποιώ ότι έδωσα 12.000 kWh διαφορά από τον προηγούμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό. Τί είχε γίνει: Οι λογαριασμοί έρχονταν κανονικά εναλλάξ έναντι και εκκαθαριστικοί ανά 2μηνο, δεν υπήρχε καμμία ενημέρωση ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα, το ρολόι ήταν στην ίδια θέση που ήταν ανέκαθεν και προσβάσιμο 24 ώρες το 24ωρο, αλλά.... η ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή μου έχει δώσει τις καταμετρήσεις σε υπεργολάβους ιδιώτες που απλά σε διάφορες περιπτώσεις και χωρίς να ενημερώσουν, δεν μετράνε! Στη συνέχεια, η ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ στέλνει τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς με μετρήσεις κατ'εκτίμησιν χωρίς να ενημερώσει ότι το κάνει αυτό. Δεν θα σας ζαλίσω με λεπτομέρειες γιατί ούτε σχετικοί με το αντικείμενο δεν έχουν μπορέσει να τις παρακολουθήσουν και απλά θα μπλεχτείτε. Απλά σκεφτείτε μπορεί κάποιος μετά από εξόφληση λογαριασμού να σου ξαναζητήσει χρήματα για το ίδιο προϊόν ή υπηρεσία; Γιατί εμένα μου ζητάνε για περασμένη περίοδο κατανάλωσης ρεύματος για την οποία έχω εξωφλήσει κάθε απαίτησή τους, να ξαναπληρώσω. Στη δική μου περίπτωση, για κάποια χρόνια έμεναν και άλλοι άνθρωποι στο σπίτι αυτό, και πλήρωναν το μερίδιο τους από τους λογαριασμούς και τώρα έχουν φύγει. Σε ποιά περίοδο αντιστοιχεί η κατανάλωση που μου χρεώνουν τώρα, Δεν υπάρχει περίπτωση να πάω να ζητήσω χρήματα από άλλους για κάτι τέτοιο. Το βρίσκω ανήθικο. Ήξερα ότι χρειαζόμουν να κοιτάω το ρολόι όταν λάμβανα κάθε λογαριασμό για να μην το πάθω αυτό; όχι. Ποιανού ευθύνη είναι ο λογαριασμός και ο μετρητής να γράφουν τα ίδια; Και να δεν γράφουν τα ίδια τί γίνεται; Άμα ανακαλύψτε ότι είστε θύμα τέτοιας κατάστασης, ετοιμαστείτε για πολλές εκπλήξεις ακόμα. π.χ.... ...στον λογαριασμό που ήρθε σε χρόνο ρεκόρ μετά την τηλεφωνική ένδειξη που έδωσα, και ενώ ο προηγούμενος έλεγε στην πίσω σελίδα ως τελευταία ένδειξη ας πούμε 63000 kWh, ο νέος λογαριασμός δεν έδινε αυτές τις 63000kWh ως προηγούμενη ένδειξη, αλλά 57400kWh. Δηλαδή με ξαναχρέωναν για τις kWh από το 57400 μέχρι το 63000, δεύτερη φορά! Το επιβεβαίωναν και στο κουτάκι που λέει δίπλα διαφορά. Αντί για 12000 kWh, μου χρέωναν πάνω από 17000 kWh. Η έγγραφη απάντηση σε έγγραφη ερώτηση στην ΔΕΔΔΗΕ για αυτό; Το έκαναν για το καλό μου!!! Θέλετε κι άλλο; Σε δεύτερο ρολόι και μετά από το προηγούμενο συμβάν, μου ήρθε εκκαθαριστικός λογαριασμός τετραμήνου προ μερικών ημερών. Η ένδειξη που γράφει στο κουτάκι "τελευταία" της πίσω σελίδας του λογαριασμού, ξεπερνάει την πραγματική που αναγράφεται στον μετρητή, αυτή τη στιγμή, κατά 1000 kWh. Δηλαδή μέχρι 17/12/14 καλούμαι να πάω να πληρώσω αυτόν τον εκκαθαριστικό λογαριασμό για ρεύμα 1000 kWh περισσότερες από αυτό που έχω καταναλώσει! Και τώρα που έμαθα και το κοιτάω το ρολόι και βρίσκω τα λάθη, έχω τρόπο να προστατευτώ; όχι. Είναι πολύ δύσκολη η θέση κάποιου που έχει βρεθεί προ τέτοιων προβλημάτων. Δεν υπάρχουν υποστηρικτικοί μηχανισμοί που να λειτουργούν επαρκώς για την λύση. Μέχρι στιγμής η ΔΕΗ ευγενικά μου εξηγεί ότι μπορώ να κάνω ό,τι θέλω αλλά αυτοί θέλουν τα χρήματά τους, η ΔΕΔΔΗΕ κατά απίστευτο τρόπο απαντάει άλλα αντί άλλων και απαιτεί και να μεταφέρω το ρολόι άμεσα και με δικά μου έξοδα!!!, οι δωρεάν παροχείς βοηθείας για αυτές τις περιπτώσεις με έχουν αντιμετωπίσει αρνητικά, ή δεν έχουν καν αντιληφθεί το ζήτημα, και στην προσπάθεια να βρω νομική υποστήριξη έχω μιλήσει με πάνω από 30 δικηγορικά γραφεία που ή δεν αναλαμβάνουν την υπόθεση γιατί δεν τους συμφέρει, ή δεν την καταλαβαίνουν. Η αναζήτηση συνεχίζεται στο να βρω νομική υποστήριξη και μετά να βρω και τρόπο να την πληρώσω δεδομένης της παντελούς έλλειψης εισοδήματος. Δεν θέλω να φανταστώ δε, πόσοι έχουν πέσει θύματα τέτοιων καταχρηστικών πρακτικών και δεν έχουν καν καταλάβει το παράνομο του πράγματος, αλλά τρέχουν απλά πανικόβλητοι να σωθούν, ή βρίσκονται ήδη στο δρόμο... Σκέφτηκα να τα δημοσιεύσω εδώ αυτά γιατί δεν θά 'θελα να είμαι στη θέση μου. Άλλοι μπορεί να γλυτώσουν κάποια μπανανόφλουδα.... άλλοι απλά να χαρούν που δεν είναι στη θέση μου, και άλλοι μπορεί να ενημερώσουν για κάτι παρεμφερές και να γλυτώσουμε από κάτι άλλο. Μπορεί κάποιος να εμπνευστεί ανέκδοτο ή ραπ άσμα, να αποφασίσει να γίνει πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, ή απλά να συμβεί κάτι τόσο συγκλονιστικό που να μην έχουν σημασία πιά οι κορώνες της ΔΕΔΔΗΕ/ΔΕΗ. Να είμαστε όλοι καλά.
GreyHorse Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Γιατί έχεις την εντύπωση ότι εμείς καταλαβαίνουμε τι λες; 8
Dannie Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Προσπαθω να καταλαβω και εγω αλλα λιγο δυσκολο. Αυτο που συμβαινει συχνα και εχει συμβει και σε εμενα ειναι να ερχονται συνεχεια λογαρισμοι εναντι καθε διμηνο γιατι "λενε" οτι δεν εχουν προσβαση στα ρολογια και αποτομα μετα απο ενα χρονο να σου ερχεται ενας μεγαλος λογαριαμος εκκαθαριστικος. Υπαρχει το ενδεχομενο καποιος να εχει τα πολυ παλια ρολογια(που αντι για μετρητη υπαρχουν μικρα στρογγυλα ρολογακια) οποτε και εκει μπορουν στην μετρηση τους να μην ειναι σωστοι 1
Silverage Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Εγω νομίζω κατάλαβα τα μισά. Λέει οτι ενώ πλήρωνε λογαριασμό με ένδειξη 63kWh αντί στον επόμενο που ερχοταν να γράφει τελευταία μέτρηση 63, έγραφε 57 και έτσι ξαναπλήρωνε 6kWh παραπάνω
madsc Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Καταρχήν καλώς ήρθες στο forum. Καταλαβαίνουμε την αγανάκτηση σου για τυχόν καταχρηστικές πρακτικές, από "Δημόσιο" φορέα. Δεν θα είσαι ο πρώτος ούτε και ο τελευταίος, αν είναι έτσι. Για να καταλάβουν τα μέλη ακριβώς τί έχει γίνει, καλό είναι να αναφέρεις μόνο τα γεγονότα από κάθε μεριά, και αυτά με χρονολογική σειρά. Όπως τα γράφεις τώρα δεν βγαίνει άκρη αν είναι καταχρηστικό γεγονός, τί θα μπορούσαν να κάνουν τα μέλη σε παρόμοια περίπτωση, ή αν υπάρχει κάποια εφικτή λύση για την περίπτωση σου. Ξεκίνα με edit/επεξεργασία στο μήνυμα σου για να γίνεις κατανοητός. /sc
frenzy Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 tl;dr Επειδή δεν περνούσαν ποτέ να μετρήσουν, στους εκκαθαριστικούς του χρέωναν πάλι "έναντι" με αποτέλεσμα να του έρθει ραβασάκι με όσα δεν είχαν χρεώσει παλιότερα.
arboreal Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Συγνώμη που προφανώς δεν είμαι σαφής. Θα ξαναπροσπαθήσω: Πάρτε τον τελευταίο λογαριασμό της ΔΕΗ και πηγαίνετε στο ρολόι σας και κοιτάξτε αν οι ενδείξεις που γράφει στην πίσω σελίδα είναι ίδιες/κοντά με αυτές που γράφει ο μετρητής. Αν είναι ίδιες/κοντά, όλα καλά. Αν βρείτε διαφορές ξεκινήστε να το ψάχνετε. π.χ. αν ο μετρητής σας γράφει 75000 kWh και ο τελευταίος εκκαθαριστικός σας γράφει 63000 kWh, σημαίνει ότι ή έχετε καταναλώσει 12000 κιλοβατώρες σε 4 μήνες, ή κάτι άλλο συμβαίνει. Τί μπορεί να συμβαίνει; Εμένα αυτό μου έτυχε ως πρώτο περιστατικό. Αν ο μετρητής σας γράφει 14000 kWh και ο λογαριασμός σας γράφει τλευταία καταμέτρηση 15000 kWh κάτι δεν πάει καλά, ε; Μου έτυχε ως δεύτερο περιστατικό. Αν στον προηγούμενο λογαριασμό γράφει ως "τελευταία" ένδειξη 63000 kWh, στον αμέσως επόμενο λογαριασμό αυτό το 63.000 πάει στο "προγούμενη" ένδειξη. Αν αντί αυτού, υπάρχει μικρότερο νούμερο στο "προηγούμενη" ένδειξη, τότε σου χρεώνουν ξανά κιλοβατώρες που έχεις ήδη πληρώσει στον προηγούμενο λογαριασμό. Μου έτυχε και αυτό. Το να πληρώνει κανείς τους λογαριασμούς που λαμβάνει, ακόμα και αν είναι εκκαθαριστικοί, μπορεί να μην σημαίνει αυτόματα ότι έχει εξωφλήσει το χρέος του, όπως είχα/έχω καταλάβει εγώ, αν ο μετρητής γράφει άλλα από τον λογαριασμό. Αν συμβαίνει αυτό, η ΔΕΗ θα προσπαθήσει να το χρεώσει στον καταναλωτή και ας μην είναι ευθύνη του καταναλωτή να ελέγχει τον μετρητή. Εμένα μου έρχονταν εκκαθαριστικοί λογαριασμοί κανονικά, τους πλήρωνα κανονικά, και παρόλα αυτά, βρέθηκα ξαφνικά να χρωστάω 3.000 ευρώ γιατί η καταμέτρηση ήταν εδώ και πολύ καιρό εικονική. Όπως μου δήλωσαν εκείνοι, δεν έρχονταν να μετρήσουν. Δεν θεωρούσαν δε, ότι ήταν απαραίτητο να με ενημερώσουν για αυτό. Έβαζαν νούμερα κατ' έμπνευσιν. Ναι, στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς. Όπως το διαβάζετε. Και αν δεν είχε τύχει να δώσω, τυχαία, την ένδειξη εγώ΄τηλεφωνικά, δεν θα είχε αποκαλυφθεί. Για πόσο ακόμα; Και πόσα χρόνια γίνεται αυτό; ? Καταλαβαίνω ότι είναι περίπλοκο και κουραστικό, αλλά επειδή είναι και πολύ επικίνδυνο και επώδυνο σε όποιον συμβαίνει, καλό είναι να επιμείνει κανείς λίγο. Εγώ θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιό σαφής μπορώ. Λυπάμαι αν δεν τα καταφέρνω τόσο καλά. Ειλικρινά, βάζω τα δυνατά μου!!!
Basilhs23___ Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Άντε να αντικατασταθούν κάποια στιγμή οι μετρητές με έξυπνους μετρητές να τελειώνουμε. Εγώ πάντως από εδώ και πέρα θα δηλώνω ηλεκτρονικά την καταμέτρηση.
haris_216 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Το να μην πηγαίνουν να μετράν οι υπάλληλοι δεν είναι καινούργιο και σίγουρα δεν άρχισε από τότε που ανέλαβαν εργολάβοι. Ακόμα και όταν έκαναν τις καταγραφές υπάλληλοι της ΔΕΗ υπήρχαν τέτοια θέματα αφού κάποιος βαριόταν, άλλος δεν ήθελε να βγει στη γύρα με το κρύο και άλλος με τον ήλιο. Έτσι κάθονταν σπίτι τους και συμπλήρωναν στο περίπου τις καταναλώσεις. Το σκεπτικό ήταν ότι στις οικιακές καταναλώσεις δεν υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις (λίγο πολύ τα ίδια φώτα θ' ανάψεις, ίδιες ώρες τηλεόρασης θα δεις, κλπ). Βέβαια αν υπήρχε κάποια δραματική αλλαγή στην κατανάλωση ή αν η "καταγραφή" στο περίπου γίνονταν για πολύ καιρό τότε η απόκλιση μεγάλωνε και όταν αναλάμβανε την περιοχή άλλος υπάλληλος που είχε το "κακό συνήθειο" να κάνει σωστά τη δουλειά του, τότε εμφανίζονταν οι διαφορές. Ουσιαστικά δεν σε έκλεβε κανείς (το ρεύμα είχε σίγουρα καταναλωθεί) αλλά αν σε κάθε λογαριασμό έμενε απλήρωτο ένα ποσό πχ 30 ευρώ τότε μετά από 10 λογαριασμούς σου εμφανιζόταν ένα 300άρι + τον τρέχοντα λογαριασμό
pournaras Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Το να μην πηγαίνουν να μετράν οι υπάλληλοι δεν είναι καινούργιο και σίγουρα δεν άρχισε από τότε που ανέλαβαν εργολάβοι. Ακόμα και όταν έκαναν τις καταγραφές υπάλληλοι της ΔΕΗ υπήρχαν τέτοια θέματα αφού κάποιος βαριόταν, άλλος δεν ήθελε να βγει στη γύρα με το κρύο και άλλος με τον ήλιο. Έτσι κάθονταν σπίτι τους και συμπλήρωναν στο περίπου τις καταναλώσεις. Το σκεπτικό ήταν ότι στις οικιακές καταναλώσεις δεν υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις (λίγο πολύ τα ίδια φώτα θ' ανάψεις, ίδιες ώρες τηλεόρασης θα δεις, κλπ). Βέβαια αν υπήρχε κάποια δραματική αλλαγή στην κατανάλωση ή αν η "καταγραφή" στο περίπου γίνονταν για πολύ καιρό τότε η απόκλιση μεγάλωνε και όταν αναλάμβανε την περιοχή άλλος υπάλληλος που είχε το "κακό συνήθειο" να κάνει σωστά τη δουλειά του, τότε εμφανίζονταν οι διαφορές. Ουσιαστικά δεν σε έκλεβε κανείς (το ρεύμα είχε σίγουρα καταναλωθεί) αλλά αν σε κάθε λογαριασμό έμενε απλήρωτο ένα ποσό πχ 30 ευρώ τότε μετά από 10 λογαριασμούς σου εμφανιζόταν ένα 300άρι + τον τρέχοντα λογαριασμό Δε θα σε εκλεβε κανεις αν δεν υπηρχαν οι κλιμακωτες χρεωσεις. Απο τη στιγμη που υπαρχουν, αν μια καταμετρηση δε γινει και μπει ενα νουμερο εικονικα, με αποτελεσμα η επομενη καταμετρηση να σε στειλει στην παραπανω κλιμακα, τοτε ειναι κλοπη. Ας πουμε οτι εκαψες 1900 κιλοβατωρες. Δε μετρησε κανεις, και εικονικα ο καταμετρητης κατεγραψε 1600. Στο επομενο τετραμηνο εσυ εκαψες 1800 κιλοβατωρες, αλλα ερχεται ο κατατρητης, βλεπει πλεον το κανονικο νουμερο και σε χρεωνει 2100 (και τις 300 που δεν εργαψε). Αυτοματα σε βαζει στην επομενη κλιμακα οπου αυξανονται δραματικα οι χρεωσεις, ακομη κι αν εσυ δεν ξεπερασες πραγματικα αυτο το οριο. 5
haris_216 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δε θα σε εκλεβε κανεις ................... Έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Είχα μείνει στο απλουστευτικό σκεπτικό του "το έχεις καταναλώσει άρα σε κάποια φάση (της ζωής σου!!!) το πληρώνεις"
sphinxgr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Στο περίπου κατάλαβα τι λες. Και σε μένα στο σπίτι μου ήρθε λογαριασμός που είχε ουσιαστικά να γίνει μέτρηση 12 μήνες και έγινε τώρα. Βέβαια η τιμολόγηση ήταν σωστή. Στους ενδιάμεσους λογαριασμούς όντος έβαζαν ότι ναναι μετρήσεις. Στο τελικό μετά απο ένα χρόνο βέβαια, φάνηκε η πραγματικότητα και έγινε ο υπολογσιμός απο την προηγούμενη πραγματική μέτρηση (ουσιαστικά αφαίρεσαν ότι έχει πληρωθεί στους ενδιάμεσους και ότι έμεινε, ήταν στον Νεο) Αυτό γίνεται γιατί στις πολυκατοικίες πολλές φορές δεν είναι δυνατή η μέτρηση , επειδή είναι κλειδωμένα. Αν όμως η οικία είναι νοικιασμένη, μπορεί να πληρώσει αυτός που δεν πρέπει, εφόσον φύγει ο ενοικιαστής. Για αυτό πρέπει να είναι στο όνομα του πραγματικού ενοίκου πάντα ο λογαριασμός, και όταν φευγει να τον διακόπτει. Επίσης κάτι άλλο ενημερωτικά, στην περίπτωση που διακόψει κάποιος το ρεύμα σε μια οικία , επειδή δεν μένει κανείς, οι φόροι του Δήμου συνεχίζουν να γράφουν. Πρέπει να πάτε και στο Δήμο να ενημερώσετε σχετικα!!!!!
MikeJ Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Πολύ αστείο ήταν αυτό που είχε τύχει σε φίλο μου με το λογαριασμό του νερού. Ερχόταν κάθε τρίμηνο ο λογαριασμός και ήταν διαρκώς φουσκωμένος. Κάποια στιγμή λέει δε πάει άλλο θα πάω να δω αν μετράνε σωστά. Έψαχνε να βρει τον μετρητή αλλά δεν τον έβρισκε. Τελικά μετρητής ήταν θαμμένος κάτω από πολύ χώμα και φαινόταν ότι δεν είχε ελεγχθεί για χρόνια ενδεχομένως. Τον ξαναθάβει έτσι όπως τον βρήκε. Πήγε στην ΕΥΔΑΠ τους ρώτησε αν έρχονται για μετρήσεις και αυτοί είπαν μα φυσικά. Ωραία τους λέει, πείτε σε αυτόν που κάνει τις μετρήσεις να έρθει στο σπίτι μου να μετρήσουμε μαζί. Πήγε ο άνθρωπος και του λέει έλα λοιπόν για βρες το μετρητή και μέτρησε... Ο υπάλληλος έψαχνε αλλά προφανώς δεν είχε ιδέα που ήταν ο μετρητής... Τελικά ο φίλος μου τον ξεθάβει και του λέει Ήταν που μετρούσατε κιόλας ε.." 1
arboreal Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Μπορεί να βοηθήσει ίσως να δει κάποιος την ουσία του αρχικού μηνύματος, αν βάλει τον εαυτό του στην θέση αυτού που του συμβαίνει η ιστορία. Όταν αντιδρούμε σε κάτι από την ασφαλή οπτική γωνία του τρίτου και με κριτική διάθεση, όλα περνάνε ξυστά και ούτε καν ακουμπάνε. Δεν καταλαβαίνουμε καν ότι δεν καταλαβαίνουμε... Όταν βάζουμε τον εαυτό μας στη θέση του άλλου, τα πράγματα μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικά. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα