Προς το περιεχόμενο

Αγορά φθηνής φωτογραφικής μηχανής ή nokia lumia ?

J0HN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας !
Αγόρασα ένα κινέζικο κινητό (Doogee 580) και ενώ κατά τα άλλα είμαι πολύ ευχαριστημένος έχει ένα απογοητευτικό φλας ενώ και ο φακός της κάμερας του (8mp) δεν λέει πολλά. 

Επειδή θέλω να βγάζω φωτογραφίες με την παρέα μου σε συνθήκες με χαμηλό φως (π.χ. σε νυχτερινά μαγαζιά) σκέφτομαι αν θα ήταν για εμένα καλύτερη λύση να πάω σε μια μεταχειρισμένη compact κάμερα (Η nikon από ότι έχω δει έχει κάποιες οικονομικές λύσεις που κάνουν την δουλειά που θέλω και ίσως βρω κάτι καλό στα μεταχειρισμένα) ή αν θα έπρεπε να σκεφτώ το ενδεχόμενο να κοιτάξω τα nokia lumia 720 & 820 είναι νομίζω οι πιο vfm λύσεις της σειράς lumia με καλή απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Και στις 2 περιπτώσεις θέλω να μείνω κάτω από το 100ρικο (οριακά έχω βρει τέτοιες αγγελίες με lumia 820 αλλά με πρόλαβαν άλλοι) δίνοντας περίπου 80€.

Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη !

Επεξ/σία από J0HN
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν εννοείς κάμερα με 100 ευρώ compact τότε πάρε το lumia και μόνο που έχει φλασ μια χαρά την κάνει του δουλειά του το βράδυ σε φωτογραφίες παρέας και είναι και μια χαρά μοντέλο

• Like 1

Αν εννοείς κάμερα με 100 ευρώ compact τότε πάρε το lumia και μόνο που έχει φλασ μια χαρά την κάνει του δουλειά του το βράδυ σε φωτογραφίες παρέας και είναι και μια χαρά μοντέλο

Πλεονέκτημα είναι ότι ως κινητό είναι εύκολο στην μετακίνηση τη στιγμή που ακόμα και κάποιες compact δεν είναι "πλάκα" για να μπει στην τσέπη και επίσης ότι μπορεί να ανεβάσεις αμέσως τη φωτογραφία. 

Υ.Γ. 80€ θέλω να κάνει μια μεταχειρισμένη, όχι η καινούργια.

Καλησπέρα σας !

Αγόρασα ένα κινέζικο κινητό (Doogee 580) και ενώ κατά τα άλλα είμαι πολύ ευχαριστημένος έχει ένα απογοητευτικό φλας ενώ και ο φακός της κάμερας του (8mp) δεν λέει πολλά. 

Επειδή θέλω να βγάζω φωτογραφίες με την παρέα μου σε συνθήκες με χαμηλό φως (π.χ. σε νυχτερινά μαγαζιά) σκέφτομαι αν θα ήταν για εμένα καλύτερη λύση να πάω σε μια μεταχειρισμένη compact κάμερα (Η nikon από ότι έχω δει έχει κάποιες οικονομικές λύσεις που κάνουν την δουλειά που θέλω και ίσως βρω κάτι καλό στα μεταχειρισμένα) ή αν θα έπρεπε να σκεφτώ το ενδεχόμενο να κοιτάξω τα nokia lumia 720 & 820 είναι νομίζω οι πιο vfm λύσεις της σειράς lumia με καλή απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Και στις 2 περιπτώσεις θέλω να μείνω κάτω από το 100ρικο (οριακά έχω βρει τέτοιες αγγελίες με lumia 820 αλλά με πρόλαβαν άλλοι) δίνοντας περίπου 80€.

Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη !

βασικα ο,τι και να παρεις σε αυτη τη τιμη θα ειναι μουφα το αποτελεσμα

αν εδινες κατι παραπανω και επαιρνες μια Mirrorless ισως ετσι πλησιαζες το μετριο...

αλλα δεν αξιζει κατα τη γνωμη μου να το κανεις.

Γενικα η νυχτερινη φωτογραφια ειναι πολυ δυσκολη,τοσο για τη μηχανη οσο και για τον φωτογραφο.

• Like 1

Mirrorless όπως και DSLR δεν κουβαλιούνται σε μια βόλτα. Γι'αυτό έμεινα στην compact, όπου και πάλι σημείωσα ότι δεν είναι όλα τα μοντέλα το ίδιο "διακριτικά". 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την mirrorless αμα εχει μικρο φακο (17mm) την βαζεις και στην τσεπη απο το μπουφαν σου...

ή αν φορας military style παντελονι, ανετα στις πλαινες τσεπες.

Επεξ/σία από Unabomber

Αν είχα να επιλέξω ανάμεσα σε μια απλή compact και σε ένα αρκετά καλό φωτογραφικό κινητό, θα έπαιρνα το smartphone δίχως δεύτερη σκέψη!

Εκτός του ότι παίρνεις παρόμοια (σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και καλύτερη) ποιότητα εικόνας, το lumia σου προσφέρει και ένα σωρό ακόμα δυνατότητες.

Πάντως σε δύσκολες φωτογραφίσεις, όπως βράδυ, μην περιμένεις και πολλά ούτε από το ένα, ούτε από το άλλο.

• Like 1

πάντως και με το 1020 και ένα τριποδάκι μια χαρά φωτογραφίες τραβάς και το βράδυ επιτρέπει μια σχετικά μακρά έκθεση manual ρυθμίσεις και raw αρχεία δεν ξέρω πόσα λεφτά πρέπει να διαθέσεις σε κάμερα για να έχεις κάτι ανάλογο 

μπορείς να δείς και εδώ τι έχουν κάνει άλλοι με το Lumia https://www.flickr.com/search?text=nokia%201020&sort=relevance  φαντασία θέλει κατα τα άλλα μια χαρά κάμερα κινητό είναι

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγώ έδωσα το δικό μου 220 πρίν το καλοκαίρι όπως και να χει να δώσεις 200 ευρώ και να έχεις μια αξιοπρεπή κάμερα και ένα μια χαρά τηλέφωνο σε μία συσκευή που θα έχεις πάντα μαζί. θεωρώ οτι είναι καλά.

αν θέλεις οπωσδήποτε κάμερα  ψάξε για καμιά μεταχειρησμένη  κανέναν πολύ παλιό μοντέλο τύπου nikon δ60 η καμιά ευκαιρία καμιά Mirrorless nex3n ( πολύ καλύτερη της δ60) 

Επεξ/σία από hayas88
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...