greendaz Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Περίπου ξέρω ότι ο δίσκος πάει για φούντο αλλά ας ρωτήσω κάποιον που να ξέρει περισσότερα Έχω έναν παλιό SATA1 δίσκο ο οποίος συχνά δεν ξεκινάει και χρειάζεται chkdsk /f /r για να διορθωθεί. Έπειτα από λίγο καιρό - κάνα μήνα - παθαίνει πάλι τα ίδια. Υπάρχει τρόπος να σωθεί; Παίρνω back up γιατί γνωρίζω ότι κάποια στιγμή δεν θα ξεκινήσει Μπορεί να φταίει κάτι άλλο; Και τέλοσπάντων, υπάρχει τρόπος να επαναφέρω το image αυτού του δίσκου σε άλλον, καινούργιο για να μη χρειαστεί ξανά εγκατάσταση;
dobro Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 κλωνοποιηση δισκου http://support.wdc.com/product/downloaddetail.asp?swid=119&wdc_lang=gr
greendaz Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 κλωνοποιηση δισκου http://support.wdc.com/product/downloaddetail.asp?swid=119&wdc_lang=gr Το γνωρίζω το acronis, λειτουργεί όμως με εντελώς διαφορετικούς δίσκους; (διαφορετική γενιά, χωρητικότητα κτλ) ;
dobro Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Αν ο δίσκος προορισμού είναι διαφορετικού μεγέθους, το πρόγραμμα θα σε ρωτήσει πώς θέλεις να προχωρήσεις. Πχ αν θέλεις να δημιουργηθεί ένα partition αντίστοιχου μεγέθους και ο υπόλοιπος χώρος να μείνει κενός, κλπ, κλπ
greendaz Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Αν ο δίσκος προορισμού είναι διαφορετικού μεγέθους, το πρόγραμμα θα σε ρωτήσει πώς θέλεις να προχωρήσεις. Πχ αν θέλεις να δημιουργηθεί ένα partition αντίστοιχου μεγέθους και ο υπόλοιπος χώρος να μείνει κενός, κλπ, κλπ Ναι, έχεις δίκιο. Δεν είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η σύνδεση των δύο δίσκων. Το motherboard είναι παλιό και έχει μόνο ένα καλώδιο SATA, πως θα τους συνδέσω και τους δυο;
dobro Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Ναι, έχεις δίκιο. Δεν είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η σύνδεση των δύο δίσκων. Το motherboard είναι παλιό και έχει μόνο ένα καλώδιο SATA, πως θα τους συνδέσω και τους δυο; ?τι εννοεις ενα; υπαρχουν ανταπτορας ή μετατροπεας για ολες τις λυσεις. Αυτο που εχω εγω, ειναι ενα sata to usb μετατροπεα και κανω το δισκο σαν εξωτερικο ,οπου καθονται εκει ολα τα clone / back up
greendaz Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 ?τι εννοεις ενα; υπαρχουν ανταπτορας ή μετατροπεας για ολες τις λυσεις. Αυτο που εχω εγω, ειναι ενα sata to usb μετατροπεα και κανω το δισκο σαν εξωτερικο ,οπου καθονται εκει ολα τα clone / back up Α, μπορώ να πάρω ένα που βγάζει σε δύο SATA ε? Δεν το σκέφτηκα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα